Мінімальний вік продажу алкоголю в 2020 році – законопроект

Майже в усіх країнах світу прийнято вживати алкоголь на свята, знаменні дати і просто для розслаблення і насолоди міцним напоєм.

На жаль, в нашій країні подібна культура широко поширена. Росія займає 1/9 суші планети, що має на увазі собою величезну чисельність населення. За статистикою, росіяни надмірно схильні до алкогольної залежності і корінь цієї проблеми в менталітеті громадян.

Політичні заходи вже були зроблені на ряду з законодавчими змінами, стосовно виробництва і продажу спиртних напоїв. Але недавно було знову піднято це питання, що призведе до ще більшого посилення цих норм.

Підвищення віку продажу алкоголю в 2020 році

З останніх новин стало відомо, що Міністерством охорони здоров’я недавно був висунутий законопроект про збільшення віку, з якого особам які досягли повноліття, дозволено купувати міцний алкоголь в роздрібній торгівлі. Якщо Держдума схвалить проект, то цей офіційний вік становитиме 21 рік. Немає сумнівів не тільки в успішному прийнятті ідеї, але і в термінах її правозастосування.

Мінімальний вік продажу алкоголю в 2020 році

Чиновники вважають цю практику правильною і корисною для загального добробуту народу. Якщо нинішня молодь пізніше долучиться до вживання спиртного, то показники тривалості життя та здоров’я будуть набагато вище.

МОЗ керується думкою народу. У 2018 році ВЦІОМу було доручено провести опитування серед громадян і з’ясувати їхню точку зору з приводу підвищення віку продажу. В результаті більше половини, а точніше 78% респондентів підтримали нововведення.

Які види спиртного потрапляють під зміни

Під заборонені види спиртного для продажу особам молодше 21-го року потрапляють напої, які перевищують 16,5%

  • Найбільш питущі регіони
  1. Забайкальський край
  2. Іркутська область
  3. Амурська область
  4. Крганская область
  5. Нижегородська область
  6. Пермський край
  7. Чукотський автономний коло
  8. Республіка Бурятія
  9. Ненецький автономний коло
  10. Магаданська область

Мінімальний вік продажу алкоголю в 2020 році

При такому розкладі, починаючи з 55-ти річного віку кількість сметрі через надмірне вживання алкоголю збільшується до 28%. Світова статистика робить акцент на щоденному вживанні одного келиха сухого червоного вина. Фахівці зазначають, що це зменшує ризики серцево-судинних захворювань до 40%, але збільшує ризик придбання новооброзованій.

В Японії вже давно практикується підвищення вікових норм продажу і покупки алкоголю. На це мають право особи старше 20 років і тільки в спеціальній мережі магазинів і в певний час. Подібні обмеження існують і в скандинавських країнах, і в Парагваї. Віковий ценз понад 21-го року присутній в США, Індонезії та Єгипті, а в деяких штатах він доходить до 25 років.

З якого віку можна купувати алкоголь в інших країнах

  • Великобританія – 18 років;
  • Німеччина – 18 років, 16 років – пиво і вино;
  • Бельгія – 18 років, 16 років – пиво і вино;
  • Литва – 20 років;
  • Ісландія – 20 років;
  • Італія – ​​16 років;
  • Іспанія – 18 років;
  • Кіпр – 17 років;
  • США – 21 рік;
  • Японія – 20 років;
  • Південна Корея – 19 років.

Мінімальний вік продажу алкоголю в 2020 році

Звичайно, наша країна повинна боротися з поширеним алкоголізмом, вживанням неякісних сурогатів і спиртовмісних напоїв.

Але з іншого боку, велика частина патологічних п’яниць прийшла до такого життя через низький соціального становища або ж через місця проживання. У Росії прийнято “грітися” не тільки зовні, але і зсередини.

Корінь проблеми полягає в рівні умов для життя. Більшість людей звикли тікати від своїх проблем за допомогою алкоголю. Немає можливості дозволити собі покупку дорогої і якісної продукції, а це згубно впливає не тільки на здоров’я громадян, а й на рівень кулінарної культури країни.

Нам залишається тільки сподіватися на поліпшення статистики завдяки очікуваним нововведенням. Але обертаючись на досвід минулих років, можна зробити висновок, що нашому народу близько поняття “забороненого плоду”. Головне, щоб нинішня антиалкогольна компанія не призвела до зворотного ефекту.

Посилання на основну публікацію