Новорічний стіл 2020: ідеї рецептів і прикраси столу

Зовсім скоро закінчиться осінь, настане перший місяць зими і останній місяць року. Багато господинь вже замислюються про те, що ж такого смачненького приготувати на Новорічний стіл 2020 року рецепти яких страв взяти на замітку. Одні дотримуються традиційних ласощів, а інші намагаються прислухатися до рекомендацій, згідно яких стіл на новий рік 2020 року, рік Білій Сталевий Щура, повинен складатися з вишуканих страв. Одна обставина їх об’єднує: святковий стіл, за давньою традицією, буде ломитися від величезної кількості мандарин, які люблять практично всі дорослі і діти, а також символ 2020 року.

Новорічний стіл дозволяється готувати і подавати в кілька етапів:

  • Холодні закуски
  • салати
  • Гарячі страви
  • Десерти

До вибору приготування закуски можна підійти з фантазією. Подивитися на кулінарному сайті, як допустимо нарізати продукти, щоб це було не тільки смачно, а й прикрасило новорічний стіл. Досить буде приготувати парочку закусок, щоб стіл виглядав різноманітніше.

Закуска «Гриби»

Оригінальна і швидка закуска, яка прикрасить новорічний стіл і сподобається гостям з вишуканим смаком.

Продукти, для приготування закуски:

  • яйця
  • сир
  • шинка
  • помідор
  • огірок
  • кріп
  • Майонез або сметана
  • Сіль, перець за смаком

Закуска «Гриби» фото

Спосіб приготування:

Яйця і сир дрібно натерти. Шинку порізати кубиками. Все змішати, додати сіль, перець і майонез – повинна вийти густа маса. З неї наробити невеликі за величиною кульки.

Потім на тарілку покласти листя салату, на них порізані кружальцями огірки. Кулькам надати форму ніжки гриба (трохи розкачати в руці), покласти зверху помідори, попередньо розрізавши їх навпіл. Зверху «капелюшки» грибів допускається прикрасити, поставивши крапочки майонезом або дрібно нарізані маслини.

Закуска «Оселедчик на шпазі»

Для приготування цього швидкого, але смачного страви знадобиться: оселедець слабосолона, плавлений сирок, солодкий консервований сирок, чорний перець і зелень.

Закуска «Оселедчик на шпазі» фото

Спосіб приготування:

  1. Оселедець обробити на філе і трохи відбити
  2. Рівномірно розподілити сир по філе
  3. Зверху сиру покласти столову ложку перцю і посипати зеленню і перцем
  4. За допомогою харчової плівки згорнути філе в поздовжній рулет і покласти в холодильник
  5. З чорного хліба вирізати основу – це може бути і квадратики, і кружечки
  6. Порізати охолоджене філе на шматочки і викласти на хліб

Закуски зручні тим, що час їх приготування займає мінімум часу, до них можна віднести і салати, але на приготування цієї смакоти піде вже більше часу.

Класичний салат «Олів’є» прикрасить будь-який новорічний стіл 2020 року. У Росії приготування цього салату стало вже традицією, хоч його і придумали французи. З кожним роком інгредієнти змінюються, багато господинь експериментують з продуктами, щось замінюючи, а щось і зовсім прибираючи.

Класичний новорічний салат «Олів’є»

Для приготування класичного салату «Олів’є» знадобиться:

  • Картопля
  • морква
  • яйця
  • Варена ковбаса
  • Консервований горошок і огірок
  • майонез

Класичний новорічний салат «Олів'є» фото

Перші три позиції відварити, остудити, почистити. Потім всі складові порізати дрібними кубиками, додати горошок, майонез і все ретельно перемішати. Новорічний салат можна ставити на стіл.

Наступний салат на новорічний стіл саме час приготувати з море продуктів. Якщо знову-таки розглядати класичні рецепти салатів, то це, без всяких сумнівів – «Мімоза».

Новорічний салат «Мімоза»

Для того щоб приготувати новорічний салат, для початку треба визначитися з продуктами. На одну порцію цієї страви необхідно 1 банка рибної консерви в маслі (сардина, горбуша або сайра), 4-5 яєць (відварити і остудити), 1 середня цибулина, 1 тюбик майонезу, 50гр вершкового масла і стільки ж твердого сиру (можна замінити плавленим сирком).

Перш ніж почати викладати продукти шарами, невеликий лайфхак. Щоб блюдо вийшло повітряним і «тануло в роті», всі складові: яйця, сир і масло треба потерти на самій дрібній тертці. Цибулю порізати, як можна дрібніше. З консерви злити масло рослинне, добре розім’яти виделкою, а вершкове масло покласти в морозилку, щоб потім його було легше терти на тертці. Після того, як всі підготували, можна викладати інгредієнти шарами

Новорічний салат «Мімоза» фото

  1. Шар – терті білки
  2. Шар – тертий сир
  3. Шар – ½ банку консерви
  4. Шар – ½ тюбик майонезу
  5. Шар – цибуля
  6. Шар – терте масло
  7. Шар – ½ банку консерви
  8. Шар – ½ банку майонезу
  9. Шар – жовтки

Готовий салат прибрати в прохолодне місце і дати йому як слід просочитися. Перед тим, як «Мімозу» ставити на стіл, щоб він справді виглядав новорічним, можна зверху прикрасити його зеленню, виклавши її ялинкою.

Для того щоб новорічне меню порадувало гостей, третій рецепт салату на 2020 рік можна вибрати з новіших. Не обов’язково купувати якісь екзотичні продукти, досить використовувати такі, які не попадаються в попередніх салатах. Одним з таких різновидів може стати салат з куркою. У приготування такого страви, допускається використання найрізноманітніших продуктів, аби вони поєднувалися між собою. А родзинкою в такому страву може стати ананас, апельсин, ківі. Також дозволяється додати волоські горіхи, кунжутне насіння – взагалі все, на що вистачить багатої фантазії будь-господині.

Які рецепти салатів з куркою можна приготувати на новорічний стіл 2020 рік

  • З білим виноградом і перепелиними яйцями
  • З авокадо і сиром фета
  • З маслинами, свіжими огірками і волоським горіхом
  • З копченою куркою грибами та чорносливом
  • З кальмарами
  • З консервованої кукурудзою і сухариками
  • З пекінською капустою, смаженою куркою і кедровими горішками

Які рецепти салатів з куркою можна приготувати на новорічний стіл 2020 рік фото

Жоден новорічний стіл 2020 роки не обійдеться без м’ясних делікатесів. До вибору основного частування на свято варто підійти акуратно. Як було сказано вище, символ наступаючого Нового року – Біла Сталевий Щура. Якщо заглянуть в східний гороскоп, то відразу стає зрозумілим, що від страв зі свинини доведеться відмовитися в принципі. Природно, зустрічати Новий рік зовсім без м’ясних ласощів не всім до душі. Для любителів даного продукту, рекомендується використовувати баранину, яловичину, індичку. Риба теж відмінно підійде до святкового столу. Нижче наведено кілька варіантів гарячих м’ясних і рибних страв, які можна поставить на святковий стіл.

Новорічний лосось в тарталетках, запечений в духовці

Для приготування цієї страви знадобиться:

  • тарталетки – 8 шт.
  • Лосось – 500 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сметана – 2 ст. ложки
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль, перець за смаком

Новорічний лосось в тарталетках, запечений в духовці фото

Після цього можна приступати до приготування цієї страви

  1. Нарізати дрібно цибулю і обсмажити на розпеченій сковороді
  2. Лосось очистити від кісток і розрізати на довгасті смужки
  3. У миску розбити яйця, додати сметану, сіль і перець
  4. Все це добре перемішати і туди ж покласти цибулю
  5. Твердий сир порізати на дрібній тертці
  6. Розкласти тарталетки на деко
  7. Туди ж покласти лосось, попередньо звернувши його рулетом
  8. Зверху додати по одній ложці яєчної суміші
  9. Присипати тертим сиром зверху
  10. Підготовлене блюдо запікати в духовці 20 хвилин, при температурі 170 градусів.

Ось і все – гаряче блюдо на новорічний стіл готове. На приготування піде всього лише годину, що дуже зручно.

Щука по-царськи

Щоб приготувати дане блюдо, потрібно не так вже й багато продуктів, як може здатися спочатку. Основне – це риба. Занадто велику тушку купувати не варто, вистачить і до 1 кілограма, а також:

  • Гриби – 150 гр., Бажано шампіньйони
  • Цибуля – 1 шт., Можна використовувати кримський
  • Панірувальні сухарі – 100 гр.
  • Вершкове масло – 70гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль і перець – за смаком
  • Олія соняшникова – для змазування

Щука по-царськи фото

Тепер можна приступати до приготування щуки. Насамперед треба тушку риби распотрошить, залишивши тільки шкіру з хвостом. Потім цибулю і гриби поділити на дві частини. Першу половину перекрутити на м’ясорубці, а другу – спочатку обсмажити, а потім також пропустити через м’ясорубку. В отриманий фарш розбити яйце, додати сіль і перець.

Отриману масу викладаємо в шкіру риби, з’єднуємо зубочисткою. Замотати щуку (для краси голову також можна приставити до тушки) в фольгу і відправити в духову шафу. Запікати щуку рекомендується 50-60 хвилин, при температурі 200 градусів.

Перед подачею на святковий стіл, щуку варто прикрасити лимоном, маслинами і журавлиною – так вона буде виглядати воістину королівської.

І все ж, багато запрошених не оцінять новорічний стіл, якщо на ньому не буде присутній м’ясо. Існує безліч рецептів страв з яловичини, яка анітрохи не поступається свинині.

Яловича відбивна з грибами, сиром і помідорами

Інгредієнти:

Яловичина – 500 гр.

Сир твердий – 250 гр.

Печериці – 200 гр.

Помідори – 2 шт.

Лук – 2 шт. (Середні)

Майонез – 3-4 ст. ложки

Масло для смаження

Сіль, перець за смаком

Яловича відбивна з грибами, сиром і помідорами фото

Покроковий рецепт приготування:

Крок 1. Нарізати печериці смужками. Обсмажити гриби на розігрітій сковороді

Крок 2. Цибулю порізати півкільцями і додати до печериць, після того, як впоратися вода. Обсмажити ще кілька хвилин до рум’яної скоринки.

Крок 3. Яловичину порізати на невеликі шматки, попередньо позбувшись жив і волокон. Потім відбити, посолити і поперчити.

Крок 4. Підготовлені відбивні викласти на деко, застелене фольгою.

Крок 5. Зверху яловичини викладаємо по черзі помідор, нарізану кільцями, обсмажені гриби з цибулею.

Крок 6. Помилитися тонким шаром майонезу і натерти на дрібній тертці сир.

Крок 7. Підготовлене блюдо відправити в духовку на 40 хвилин, при температурі 190 градусів.

Для того щоб відбивні вийшли м’якше, їх допускається накрити фольгою. А щоб сир порадував гостей апетитною золотистою скоринкою – треба хвилин за п’ять до закінчення часу, фольгу зняти. Будьте впевнені, це блюдо не залишить байдужим жодного гостя, і святковий стіл запам’ятається надовго.

Для того щоб порадувати символ наступаючого року, можна зробити яловичину з картоплею, грибами і сиром в гарбузі. Може здатися, що гарбуз переб’є смак м’яса, але вона лише додасть пікантності страві. Таке блюдо довго запікається в духовці, приблизно 4 години. Господиням слід взяти це на замітку, щоб правильно розподілити свій час. Це дуже зручно: можна подати на святковий стіл «з пилу, з жару».

Яловичина, приготовлена ​​в гарбузі

продукти:

  • Гарбуз – близько п’яти кілограм
  • М’якоть яловичини – 600 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Лук 3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Жирна сметана – 100гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Масло для смаження

Яловичина, приготовлена ​​в гарбузі фото

Спосіб приготування покроково:

Крок 1

Гарбуз ретельно помити, перевірити, щоб вона була ціла і без вад. Потім зрізати капелюшок так, щоб всередину могла поміститися ложка. Дістати з неї м’якоть і насіння, повинен вийти горщик. До речі, розмір гарбуза дозволяється вибрати будь-який, від цього буде залежати і час приготування, і кількість начинки. Варто також врахувати розмір самої духовки, щоб не потрапити в халепу.

крок 2

Яловичина ріжеться кубиками, обсмажують на олії, до появи золотистої скоринки. Готове м’ясо перекласти в глибоку тарілку.

крок 3

Цибулю порізати півкільцями, трохи обсмажити. Туди ж додати гриби і смажити на сильному вогні, поки не випарується зайва рідина. Після перекласти в окрему тарілку.

крок 4

Почистити картоплю, помити і нарізати невеликими квадратиками. Всі інгредієнти викладати на дно «горщика» шарами: м’ясо, картопля, гриби. Має вийти кілька таких шарів. Деякі ще додають лавровий лист – він підкреслює смак м’яса.

крок 5

Додати сіль, перець. Все це залити гарячою водою, залишивши трохи місця. Зверху покласти сметану рівним шаром.

крок 6

Накрити гарбуз кришкою і на деку поставити в духовку. Вона повинна бути розігріта до 200 градусів.

крок 7

Дістати гарбуз за кілька хвилин до готовності картоплі, присипати сиром і відправити в духовку, поки сир не покриється золотистою скоринкою.

Перед подачею дати готового блюда настоятися і тільки потім подавати на святковий стіл.

М’якоть гарбуза, яка залишилася від попереднього частування, рекомендується використовувати, приготувавши на новорічний стіл смачний десерт.

Новорічний десерт з гарбуза, родзинок, яблук і лимона

Такий десерт сподобається і дітям, і дорослим. Плюс цього десерту в тому, що його можуть бути подані на святковий стіл як в теплому вигляді, так і в охолодженому вигляді. Перед приготуванням потрібно м’якоть гарбуза порізати кубиками. Фрукти вимити і висушити. Яблука нарізати кубиками, а лимон невеликими шматочками, прибравши з нього всі кісточки. Ізюм запарити окропом.

Спосіб приготування:

  • Розігріти духовку до 160 градусів
  • Розкласти підготовлені фрукти в силіконові формочки для кексів (можна використовувати жаростійкий посуд)
  • Посипати зверху цукровим піском. Його можна замінити медом, але тоді мед додати після того, як десерт вже буде готовий
  • Листочок м’яти зверху десерту – прекрасна прикраса для солодкого страви

Новорічний десерт з гарбуза, родзинок, яблук і лимона фото

Фото новорічного столу 2020 року, як і фото з рецептами, можна відшукати на будь-якому інтернет ресурсі. Не варто забувати, що Новий рік – це не оригінальні страви, поставлені на стіл, а справжнє диво. Тому варто продумати все до дрібниць:

  • Як прикрасити новорічний стіл
  • Який наряд вибрати
  • Які подарунки придбати рідним і близьким
  • Де святкувати Новий рік

І ще одне побажання: під час свята варто наробити багато фотографій, щоб весь наступний рік вони могли зігрівати своїм теплом в саму негоду.

Рік Білій Щури буде сприяти добрим, працьовитим і позитивно налаштованим людям. Щоб «задобрити» Щура, варто прикрасити не тільки новорічний стіл, а й весь будинок. Новорічний вечір рекомендується провести в колі сім’ї, а потім можна відправитися і до друзів.

Майбутній рік – рік, коли можуть здійснитися всі заповітні мети. Головне вірити в те, що Новий рік принесе лише радість і щастя.

Посилання на основну публікацію