Зимові рецепти салатів для Нового 2020 року

Наближається зима, а це той час, коли найбільше відчуваєш брак вітамінів. Холодним ввечері так хочеться побалувати себе літніми смаками: овочами, фруктами і т.д. Так, зараз і взимку на прилавках зустрінеш свіжі огірки, помідори, перець і т.д. Але такі тепличні продукти все ж не зрівняються річної продукцією.

Щоб захопити трохи літа і насолодитися смачною їжею можна робити заготовки на зиму. Найпоширенішим є саме домашня консервація.

У цьому зимовому сезоні можна порадувати себе і близьких, чимось незвичайним. Так, можна приготувати нові салати на зиму 2020 року. Представлені нижче рецепти досить прості, а також такі салатики не вимагає великих витрат часу і коштів. А в результаті виходять смачні і досить корисні страви.

Переваги та недоліки салатних закусок, заготовлених на зиму

Як і будь-яке інше справа, консервація має свої плюси і мінуси. Розглянемо основні їх переваги:

  • Унікальний смак. І, дійсно, овочі в банках, приготовані в домашніх умовах, перевершують магазинну продукцію. І виглядають вони набагато смачніше.
  • «Передбачуваність». У своїй консервації можна бути впевненим на всі 100 відсотків, що там тільки натуральні продукти і приготовані вони з дотриманням певної рецептури. У багатьох сім’ях навіть є традиційні страви, рецепти яких передаються з покоління в покоління.
  • Економність. Домашній салат обійдеться вам дешевше магазинного. Існує безліч рецептів, де витрати мінімальні. Плюс до всього овочі можуть бути з домашніх грядок.
  • Домашні консервовані закуски завжди під рукою. Не треба стрімголов бігти в магазин, якщо нагрянули гості, а в холодильники порожньо. Та й для простого домашнього обіду можна з легкістю відкрити банку такого чудового ласощі.

Переваги та недоліки салатних закусок, заготовлених на зиму фото

Тепер необхідно розібратися з недоліками, які властиві домашнім заготівлях на зиму. Основними мінусами є

  • «Ботулізм». Це захворювання є вагомим аргументом проти домашніх заготовок на зиму. Тому при приготуванні консервованих страв необхідно ретельно обробляти продукти.
  • Трудомісткість і велика витрата часу. Деякі господині з цим аргумент можуть посперечатися. Але в дійсності, багато рецептів салатів вимагають від нас чимало часу і сил. Чого тільки коштує підготовка банок до стерилізації – їх потрібно ретельно вимити, прокип’ятити і т.д. Потім варіння продуктів, гасіння та багато іншого.
  • «Вибух». Банки можуть вибухати. Така проблема виникає, якщо ж не було дотримано рецептура приготування, або ж порушені умови їх зберігання. Також зіпсовані овочі не варто використовувати. Плюс до всього вибухати банки можуть через погану якість кришок і закаточного ключа, який свою роботу робить не “на совість».

Також сюди можна віднести і наступне суперечливе припущення. Багато дієтологів вважають, що консервовані ласощі шкідливі для здоров’я. На їхню думку, при обробці овочів гинуть більшу кількість вітамінів, що робить дану їжу марною. Плюс до всього, кислі, солоні, гострі салатні закуски дратують слизову оболонку шлунка, що може стати причиною захворювань шлунково-кишкового тракту.

Готувати нові салати на зиму 2020 року, чи ні, справа кожної господині. Але кожен погодиться, що така страва має неповторний смак. Є велика кількість рецептів, які допоможуть урізноманітнити зимовий стіл, зробити його більш апетитним.

Простий рецепт смачного салату з кабачків на зиму 2020 року з додаванням буряка

Прекрасним доповненням до столу стане такий чудовий і дуже смачний салат з кабачків і буряків. До того ж така консервація має дуже велику кількість вітамінів.

Така заготовка не потребує багато сил і часу. До того ж вона виходить досить економною. А результат сподобається всім.

Для його приготування знадобляться такі продукти:

  • Кабачки – 4 кг (бажано, щоб вони були не сильно перезрілими)
  • Буряк – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 кг
  • Цукор – 400 гр
  • Рослинна олія – ​​200 мл
  • Сіль – 85 гр
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Мелений чорний перець – 0,5 чайної ложки

Простий рецепт смачного салату з кабачків на зиму 2020 року з додаванням буряка фото

Продукти на столі, можна починати готувати. Насамперед кабачки потрібно добре вимити. Якщо овочі сильно переспіли, то бажано видалити з них насіння. Головний компонент – кабачок, а також буряк натираються на тертці (великої) .Лук нарізають тоненькими півкільцями.

Всі овочі кладуть у певну посудину. Після туди додають масло, сіль і цукор. Всю заготівлю на плиту і доводять до кипіння. Після необхідно зменшити вогонь і варити ще 35 хвилин.

Потім до отриманої суміші потрібно додати столовий оцет. Овочі добре перешкодити і залишити на плиті ще на кілька хвилин.

В кінці вже готовий продукцію необхідно розкласти по підготовлених заздалегідь банкам і закочують. Цей постій рецепт стане приємним сюрпризом для близьких.

Нескладний рецепт незвичайного салату з болгарського перцю і яблук на зиму 2020 року

У зимовий період іноді хочеться що-небудь незвичайного і нового. Таким послужить для вас салат з перцю і яблук. Нова ідея додасть страві яскравий смак. А головне, ваші домочадці залишаться задоволеними. А ще такі ласощі виглядає апетитно.

Салат готуватися легко і просто. Його компонентами є:

  • Болгарський перець – 2 кг
  • Кислі яблука – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Рослинна олія – ​​100 мл
  • Мед – 80 гр
  • Сіль – 3 чайної ложі

Нескладний рецепт незвичайного салату з болгарського перцю і яблук на зиму 2020 года фото

Зауважимо, що в рецепті даного салату добре використовувати кислі яблука. Їх необхідно нарізати пластинками, а цибуля – вузькими півкільцями. Болгарський перець, в свою чергу, різати також тонко, смужками (приблизно 1,5 – 2 сантиметри кожна).

У наступному етапі всі овочі і яблука потрібно покласти в одну каструлю, в якій планується варити. Додати туди масло, сіль, мед і все ретельно перемішати. Відставити готування на 1 годину, щоб продукти добре промаринувалося.

За цей час можна підготувати банки: ретельно їх вимити і поставити стерилізувати.

Далі каструлю з інгредієнтами необхідно довести до кипіння. А потім зменшити вогонь і варити ще близько п’ятнадцяти хвилин. І в останню чергу салат потрібно розкласти в банки і щільно закрутити.

Рецепт овочевого салату на зиму 2020 року

Кожен пам’ятає те відчуття, коли холодним сніговим ввечері хочеться чогось річного. Побалувати себе можна, підготувавши дуже смачні помідори на зиму. Цей рецепт часто називають «бабусиним», так як багато його пам’ятають з дитинства. Готуватися цей салат дуже швидко і, головне, просто. Тому підходить і для тих, хто вперше почав консервувати на зиму в цьому році.

Для такого салату на зиму знадобляться:

  • Помідори – 1 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Перець болгарський 0,5 кг
  • Лук – 0,5 кг
  • Олія соняшникова – 150 мл
  • Сіль – 30 гр
  • Цукор – 40 гр

При таких кількостях овочів виходить близько двох з половиною літра готового салату.

Рецепт овочевого салату на зиму 2020 года фото

Почати потрібно з овочів. Їх необхідно вимити. Помідори, цибулю і перець порізати кубиками невеликого розміру. На тертці натерти моркву.

Далі потрібно в посудині розігріти масло і додати туди цибулю. Він смажиться в каструлі до напівготовності. Уже після додається морква і все це гаситься під закритою кришкою на невеликому вогні близько десяти хвилин. Не забувати помішувати, щоб овочі не прігорелі.Потом кладеться туди ж перець і продукти гасяться ще п’ять хвилин.

В самому кінці додаються помідори, а після – сіль і цукор. Все ретельно перемішується. Салат повинен слабо кипіти в середньому 20 хвилин.

Після цього киплячі овочі розкладаються по заздалегідь стерилізованих банках і закочуються. Салат ставиться в тепле місце і закутується на ніч. На ранок банки можна переставити в інше місце і зберігати при кімнатній температурі.

Рецепт яскравого салату «Закусочний» на зиму 2020 року

Дуже порадує ваших домочадців незвичайний салат з різнокольорового перцю під назвою «Закусочний». Він стане прекрасним доповненням до м’яса або ж до страв з картоплі. Яскраве поєднання продуктів в даному рецепті має такий же яскравий і неповторний смак.

Складові салату на зиму під назвою «Закусочний»:

  • Солодкий перець (бажаного різних кольорів) – 1 кг
  • Вода – 0,5 л
  • масло рослинне – 0,5 ст.
  • Оцет 9% – 05, ст.
  • Сіль – 1-1,5 ст.л.

Рецепт яскравого салату «Закусочний» на зиму 2020 года фото

Для початок необхідно підготувати продукти (вимити, обрізати непотрібне).

Насамперед готується маринад. Для цього береться кастрюля з водою, туди додаються сіль, масло і оцет. І все це вариться 5-10 хвилин.

Це час можна провести з користю, наприклад, нарізати перець. Краще зробити його тонкою соломкою. Бажано брати перець різних кольорів (червоний, жовтий, зелений). Так салат буде виглядати дуже яскраво і незвично.

Порізаний перець кладеться в ємність з гарячим маринадом на 10-15 хвилин.

Останній етап полягає тому, щоб розкласти салат в заздалегідь підготовлені банки. Після їх щільно закочують. Таким чином, «Закусочний» салат готовий. Залишилося тільки спробувати і насолодитися незвичайним смаком.

Легкий рецепт салату з додаванням огірків на зиму

порадувати своїх близьких можна і простим салатом з огірків і помідорів. Він стане прекрасним доповненням до будь-якої страви. Святкове застілля така консервація також прикрасить. Плюс до всього цей салат багатий на вітаміни, яких так не вистачає холодною зимою.

Рецепт такого салату досить-таки простий. Але в результаті виходить дуже смачна страва. Для його приготування потрібні такі компоненти:

  • Огірки – 1,5 кілограма
  • Помідори – 1,5 кілограма
  • Лук – 0,75 кілограма
  • Рослинна олія – ​​250 грам
  • Оцет 9% – 2,5 ст.л.
  • Цукор – 2,5 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.

Легкий рецепт салату з додаванням огірків на зиму фото

Першим етапом варто підготувати продукти (помити, почистити і обрізати непотрібне). Огірки нарізаються кружечками, помідори ріжуться часточками. Лук краще порізати півкільцями.

Все кладеться в окрему посудину. Туди додається оцет, масло, сіль і цукор. Перемішується все добре і дають так постоять 10 хвилин, щоб виділився сік.

Для зберігання даного салату взимку краще для цього підійдуть літрові ємності. Банки вимиваються і кип’ятять.

Далі переходимо до основного дії. Згідно з рецептом, салат щільно набивається в банки. Потім вони ставляться в киплячу воду і там стерилізуються близько 20 мінут.В кінці банку необхідно закрутити. Смак салату дуже насичений і сподобається кожному.

Заготовки салатів із зелених помідорів на зиму

Консервацію із зелених помідорів оцінить кожен. Такі новинки на столі порадують і гостей в святкове застілля. Варто зазначити, що такий салат має пікантний смак. Він припав до душі багатьом. Але приготування таких заготовок, а саме рецепти, має свої особливості і заходи.

Так, для консервації не варто брати все помідори зеленого кольору, які попалися під руку. Потрібно вибирати саме незіпсовані різними хворобами як зовні, так і зсередини. Добре, якщо помідори будуть домашніми, а не купленими.

Заготовки салатів із зелених помідорів на зиму фото

Нарізати такі помідори краще гострим і тонким ножем, щоб сік з овочів менше витікав. Банки і кришки для консервації повинні бути стерилізованими.

Смакова палітра готової консервації у багатьом залежить і від спеції, які використовувалися при заготівлі. Тому варто ретельно продумати їх в своєму рецепті.

Рецепт смачного салату «Дунайський»

Для нього необхідно взяти такі компоненти:

  • Зелені помідори – 1,5 кг
  • Морква – 07,5 кг
  • цибуля – 0,75 кг
  • масло – 0,15 л
  • оцет – 0,15 л
  • Цукор – 60 гр
  • Сіль – 50 гр
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • горошок чорного перцю – 15 шт.

Рецепт смачного салату «Дунайський» фото

Для початку необхідно добре вимити овочі, очистити їх і обрізати непотрібне. Потім помідори нарізати часточками великих розмірів. Морква треться на тертці.

Лук нарізають півкільцями або кільцями на розсуд господині.

Далі все овочі необхідно відправляються в одну посудину, де їх залишають на цілих 4 години.

Потім потрібно покласти спеції (лаврове листя і чорний перець), цукор і додати масло і оцет.

Тепер ємність ос салатом вариться на повільний вогонь близько однієї години, періодично помішуючи. Після цього овочі потрібно викладатися в банки. Останній крок – закриття банки, перевернути їх кришкою вниз і укутати теплою ковдрою на ніч.

Основні правила домашньої консервації на зиму

Перш ніж зайнятися заготовками на зиму 2020 року, необхідно усвідомити певні правила.

такими є

  • Для мінімального ризику розвитку ботулізму, всі овочі необхідно ретельно перевірити. Після подати їх кип’ятіння протягом 15-20 хвилин. Овочі з підвищеною кислотністю найменш небезпечні.
  • Банки необхідно ретельно вимити. Для цього використовують луг. Після її необхідно простерилізувати. Хорошим способом є їх кип’ятіння. Для ідеальної стерилізації банки киплять близько 30 хвилин.
  • Для приготування салатної закуски на зиму необхідно дотримуватися рецептуру концентрації солі, цукру і кислоти. Не варто замінювати їх іншими продуктами, такими як таблетками аспірину або ж ягодами смородини.
  • Якщо незважаючи на правильність готування і дотримання рецептури банку з салатом вибухнула, рятувати його не варто. Значить в такий заготівлі вже присутні патогенні мікроби. Вміст банки краще висипати без жалю у відро для сміття.
  • Зберігати будь-які консервовані салати бажано при низькій температурі.

Основні правила домашньої консервації на зиму фото

Таким чином, дотримуючись ці основні правила можна робити домашні заготовки на зиму. Саме тоді ваша робота не стане марною, і ви зможете порадувати своїх близьких смачними салатами.

Зараз існує величезна кількість різноманітних рецептів слотів на зиму. За допомогою них можна приготувати прості і смачні страви, порадувати своїх близьких.

Заготівля на зиму у вигляді салату стане відмінним доповненням до столу в зимовий сезон. Таке блюдо не тільки відрізняється смаковими якостями, але і має ряд позитивних якостей. Основним плюсом готування салату на зиму є його корисність. В такому страву досить багато вітамінів, яких так не вистачає саме взимку.

Господиням, які тільки починають робити заготовки на зиму, не варто боятися трудомісткості процесу консервації. Можна підібрати для себе найбільш простий рецепт, який зажадає зовсім небагато сил і часу. Такий салат, приготований з любов’ю, сподобається близьким і родичем. Не варто боятися починати щось експериментувати, головне дотримуватися правил консервації. Таким чином, ви отримаєте нові рецепти салатів на зиму 2020 року.

Посилання на основну публікацію