Рецепти простих закусок на Новий Рік 2020 з фото

Зовсім скоро господині будуть замислюватися про новорічне меню, яке належить ретельно спланувати, а напередодні зимового свята і приготувати. 2020 рік – рік Щура, це тварина любить поїсти, віддаючи перевагу натуральному. Щоб догодити покровительці майбутнього року, краще постаратися урізноманітнити святковий стіл.

Крім салатів, велику увагу варто приділити і закусок. При бажанні, можна підібрати щось з традиційних страв кожної сім’ї або постаратися здивувати чимось новим і вишуканим. Закуски на Новий Рік 2020 можуть бути гарячими, холодними, у вигляді канапе, страв в горщиках, в тарталетках і т.д.

Залишається додати тільки одне: візьміть свою фантазію і творіть!

Яким закусок віддати перевагу

Чим різноманітніший святковий стіл з закусками на Новий рік-тим краще, тим більша ймовірність догодити гостям і порадувати близьких своїми кулінарними здібностями. Вибір конкретних закусок залежить від смакових уподобань, бажання і фантазії господині. Не менш важливим є і фінансовий аспект, хоча люди готові щедро витратитися на новорічні свята, але сума, яку можуть собі дозволити витратити суттєво відрізняється в кожній родині.

Можна приготувати цікаві і смачні варіації закусок до Нового року 2020 року, підібравши бюджетний варіант. Весь фокус у тому, що для закусок відмінно підійдуть і звичайні продукти, які можна швидко приготувати і отримати гарне блюдо.

В меню закусок на Новий рік відмінно впишуться як холодні, так і гарячі закуски, а варіантів їх подачі незліченна кількість. Це можуть бути рулети, бутерброди (великим попитом користуються з червоною рибою), канапе (наприклад, свіжий огірок з улюбленим видом сиру) та інше. Краще ретельно підготуватися до святкування Нового року, адже не дарма є прислів’я: «Як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш!».

Хрусткі сирні палички

Ця страва на святковий стіл легке в приготуванні, а також не вимагає великих витрат, зате стане новим і оригінальним стравою, яким із задоволенням поласують ваші рідні напередодні Нового року.

Перелік інгредієнтів:

  • Твердий сир – 300 г
  • Мелені сухарі – 150 г
  • Пшеничне борошно – 150 г
  • Соняшникове насіння смажене – 250 г
  • одне яйце
  • Рослинна олія для обсмажування.

Хрусткі сирні палички фото

Твердий сир порізати на невеликі бруски, приблизно однакового розміру. Насіння соняшнику очищаємо і подрібнюємо за допомогою блендера, а потім змішуємо з меленими сухарями. В окремому посуді збити яйце, а в наступну помістити борошно. Приступаємо до обсмажуванні. Сир спочатку занурюємо в борошно, потім в яйце і далі в сухарі і насіння, кладемо на розігріту сковороду і обсмажуємо. Занадто довго смажити не потрібно, так як він може розплавитися.

Після приготування викласти на паперові рушники, щоб вони ввібрали надлишки масла. В середньому на приготування такої закуски піде не більше 45 хвилин.

Авокадо з креветками

Бажаючи чогось незвичайного і оригінального, зверніть увагу на закусочноестраву авокадо з креветками. Рецепти таких закусок на Новий Рік 2020 дуже просто знайти на просторах інтернету. Дані пропорції з розрахунку на двох чоловік.

Знадобляться такі продукти:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Твердий сир – 50 г
  • Креветки – 6 шт.
  • Вершки – 20 мл.
  • майонез
  • Зелень.

Авокадо з креветками фото

Яйце необхідно відварити, почекати поки охолоне і почистити. Далі яйце натріть на дрібній тертці. Сир також слід натерти на тертці і поділити на три рівні частини.

Авокадо в даному випадку послужить тарілочкою, тому, його слід розрізати на половинки, кожну з яких добре почистити, вийнявши серцевину і кісточку. Зробіть це максимально акуратно, щоб не пошкодити їстівну чашу.

М’якоть авокадо добре розімніть вилкою. Потім змішайте яйце, 2 частини сиру, м’якоть авокадо, додайте вершки і майонез.

Попередньо відваріть креветки, а потім обсмажте їх на сковороді з маслом і часточкою часнику (для аромату).

Вичищені авокадо наповніть сумішшю, зверху покладіть потертий сир, зелень, далі викладіть креветки. На смак страви вплине розмір креветок, краще брати більші. Щоб приготувати таке смачне блюдо до Нового року на дві персони ви витратите менше години.

Бутерброди з оселедцем і буряком

Бутерброди з оселедцем і буряком – відмінне блюдо на святковий стіл і хороша альтернатива відомому салату оселедець під шубою, тільки приготувати його набагато простіше, а часу піде менше.

Приготуйте такі продукти:

  • Житній хліб – 4 кус.
  • Філе оселедця – 2 шт.
  • Буряк – 2-3 шт.
  • Копчений сир – 50 г
  • Червоний цибуля – 1 шт. середнього розміру
  • Рафінована соняшникова олія (оливковий майонез)
  • Зелень.

Бутерброди з оселедцем і буряком фото

Вимити овочі, буряк обернути в фольгу і випікати в духовці при температурі 180 градусів. Після того, як буряк запеклася, дати їй охолонути і почистити. Далі натріть буряк на дрібну терку і змішайте з рослинним маслом або оливковою майонезом.

Вибираючи оселедець, краще віддати перевагу жирній і слабосоленої рибку. Філе риби очистіть від кісток і поріжте на НЕ великі шматочки.

На скибочки хліба потрібно викласти першим шаром буряк, потім оселедець. Копчений сир поріжте і покладіть зверху риби. Дуже смачні бутерброди готові. Перед тим, як подати страву, на верхівку слід покласти колечко цибулі і зелень (переважно петрушку або зелений лук).

м’ясні рулетики

М’ясні рулетики – це завжди ситно і смачно, чому б не включити і їх в меню Нового року. За рецептом потрібно індиче м’ясо, але його можна замінити курячим філе.

Перелік необхідних інгредієнтів:

  • М’ясо індички – 400 г (або куряча грудка)
  • Пару гілочок кропу і петрушки
  • Гірчиця – 15 г
  • Соняшникова олія – ​​85 мл
  • Заморожений зелений горошок – 100 г
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Салат листовий – 200 г
  • Червоний цибуля – 1 шт.
  • Оливкова олія – ​​120 мл
  • Бальзамічний оцет – 8 мл
  • Сіль перець.

М'ясні рулетики фото

М’ясо розділити і порізати на 4 частини, відбити їх, посолити і поперчити. Зелень дрібно порубати і змішати з гірчицею. Цією сумішшю намазати шматки м’яса, закрутити в рулети, скріпивши шпажками або зубочистками.

М’ясні рулети підсмажити на сковороді з соняшниковою олією. Після того, як вони охолонуть, прибрати зубочистки і розрізати на круги кожен рулет.

Зелений горошок варити в киплячій і підсоленій воді 4-5 хвилин. Перець наріжте соломкою, червоний цибулю порізати кільцями, салат порвати на шматочки. Далі перемішуються перець, горошок, цибуля і салат.

Для заправки потрібно взяти оливкова олія з бальзамічним соусом і добре збити, посолити і поперчити.

На тарілку викладається суміш овочів, потім м’ясні рулетики, а в кінці все це поливається заправкою, тепер подаємо страву на стіл. Якщо важко уявити, як повинна виглядати ця закуска, на кулінарному сайті можна знайти покроковий рецепт з фото.

Шпроти в крабових паличках

Неймовірно, але завдяки правильному поєднанню простих продуктів можна зробити смачну і незвичайну закуску на святковий стіл напередодні Нового року. Шпроти в крабових паличках – відмінна святкова закуска, яку можна приготувати просто і швидко.

Для цього знадобиться:

  • 350 г крабових паличок
  • одна банка консервованих шпротів в олії
  • 100 г плавленого сирка
  • 3 яйця
  • 3 ст. лож. майонезу
  • Сіль, перець за смаком.

Шпроти в крабових паличках фото

Зваріть яйця, остудіть і почистіть. Крабові палички краще брати великі і перевірені, краще охолоджені, так як вони добре тримають форму.

За допомогою великої терки натираємо плавлений сирок, а потім і зварені круто яйця. Змішайте плавлений сир, яйця і майонез.

Крабову паличку необхідно розгорнути, викласти тонким шаром начинку і зверху шпроти (1 шт.). Все палички з начинкою згортаємо. Перед подачею на стіл в якості декору можна використовувати часточку лимона і зелень кропу.

Це одна з смачних і простих закусок на Новий Рік 2020 року, рецепти з фото якої можна знайти в мережі.

Відбивні з грибами і чорносливом

Ситне, смачне і легке в приготуванні блюдо – відбивні з грибами і чорносливом. Як тільки ваші рідні спробують цю смакоту – із задоволенням включать цю гарячу закуску в меню будь-якого свята.

За рецептом потрібні такі продукти:

  • 300 г яловичої м’якоті
  • 100 г чорносливу
  • 150 г печериць
  • одна головка невеликого ріпчастої цибулі
  • 30 г волоських горіхів
  • 100 г твердого сиру
  • 30 мл рослинного масла
  • 2 ст. лож. майонезу
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком.

Відбивні з грибами і чорносливом фото

Для початку залийте чорнослив окропом і дайте йому постояти 15 хвилин. Печериці потрібно порізати на невеликі шматочки. Далі обсмажте гриби, додайте сіль.

Ріпчасту цибулю необхідно очистити і порізати півкільцями. Як тільки в сковороді з грибами випарується рідина, відразу ж додайте цибулю і обсмажуйте кілька хвилин.

Яловичу м’якоть слід порізати на тонкі шматки, відбити, посолити і поперчити. Розм’якшений чорнослив викладайте зверху відбивною, потім посипте дрібно порізаним волоським горіхом. Далі йде шар печериць з цибулею. В кінці полийте відбивну майонезом і покладіть натертий на дрібну тертку сир.

Відбивні готуємо в духовці 30-35 хвилин, температура повинна бути не менше 180 градусів. Краще, якщо формувати відбивні відразу на деку (покритому фольгою), адже перекласти їх буде важко. Для аромату не зайвим буде додати лавровий лист.

При бажанні отримати більш соковиті відбивні, краще відразу накрити їх фольгою і зверху, а в кінці запікання зняти, щоб зверху отримати рум’яної скоринки. Гаряча новорічна закуска готова. На Новий рік подавайте до столу в гарячому вигляді, можна прикрасити зеленню.

Пиріг з тунцем з листкового тіста

Пиріг з тунцем з листкового тіста не розчарує навіть самих упереджених гурманів. Ця закуска на святковий стіл подається в холодному і гарячому вигляді, так що, якщо не виходить виділити зайвого часу на підготовку до Нового року, можна зробити її заздалегідь.

Для пирога з тунцем з листкового тіста необхідні такі інгредієнти:

  • один пласт листкового тіста
  • 2-3 стол. лож. рису
  • 120 мл води
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст. лож. пшеничного борошна
  • щіпка зелені
  • 80 мл. молока
  • 3 курячих яйця
  • 45 г зеленого горошку
  • одна банка консервованого тунця
  • Сіль.

Пиріг з тунцем з листкового тіста фото

В першу чергу необхідно розморозити листкове тісто. Рис відварити, попередньо підсолити воду. У борошно додаємо розтоплене вершкове масло і злегка обсмажуємо. Потім, помішуючи, додаємо молоко і варимо не менше 60 секунд.

Одне яйце додаємо до дрібно нарубаної зелені, горошку і вже приготовленої раніше суміші.

Листкове тісто спочатку викладається на деко, зверху кладемо консервований тунець і акуратно розминаємо виделкою.

Решта яйця варимо круто, а коли вони охолонуть, ріжемо на четвертинки і укладаємо поверх тунця. Перемішайте остиглий рис і соус з горошком і викладіть на тунець. Краще, якщо начинка буде трохи відступати від краю. Змащуємо краю тесту сирим яйцем і скручуємо пиріг в рулет.

Перед відправкою в духовку, проткніть верхівку виделкою кілька разів, щоб виходила пара, всю поверхню змастіть яйцем. Час запікання закуски близько 40 хвилин, подачу краще здійснювати в охолодженому вигляді.

Тарталетки з печінковим паштетом

Хто не знав, в тарталетки можна покласти будь-який салат і прикрасити зеленню, але зараз ми пропонуємо приготувати на новорічний стіл тарталетки з печінковим паштетом. Домашній печінковий паштет не зрівняється за смаком з покупним, саме тому, для даної закуски ми приготуємо паштет самі.

Продукти для тарталеток з печінковим паштетом:

  • 0,5 кг курячої печінки
  • одна цибулина
  • 25 вершкового масла
  • 30 мл. вермуту
  • сіль
  • тарталетки
  • Журавлиний соус
  • Кріп.

Тарталетки з печінковим паштетом фото

Курячу печінку дуже добре промити і відварити (як альтернатива – обсмажити). Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі.

Після того, як печінка і цибулю охололи, ретельно перемелює їх на блендері, додавши вермут. Сюди ж кладіть сіль і перець за смаком. Готовий паштет викладаємо в тарталетки і прикрашаємо зверху зеленню. Відмінна і оригінальна закуска до Нового року готова.

фаршировані печериці

Даний рецепт фаршированих печериць відмінно підійде для людей, які не вживають м’ясо. Страва смачна і не поступається м’ясному варіанту.

Необхідні продукти:

  • Печериці – 300 г (великі і приблизно однакові за розміром)
  • Три види сиру на ваш розсуд – 250 г
  • Лук – 2 шт.
  • Вершкове масло – 25 г
  • Сметана – 30 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, спеції, зелень за смаком.

Фаршировані печериці фото

Помийте шампіньйони і акуратно чайною ложкою видаліть ніжки і серцевину. Готові грибочки кладемо на форму для запікання.

Цибулю почистити, порізати на дрібні шматочки і підсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.

Тверді сири натріть на крупній тертці, додайте сюди ж підсмажену цибулю і сметану. Потім покладіть сіль і перець, а також дрібно посічену зелень на свій розсуд. Начинка повинна бути добре підсоленій, так як самі капелюшки грибів не солоні.

Начините гриби приготованим фаршем, потім покладіть натертий сир. Духовку розігріти до 180 градусів, піч протягом 20 хвилин. Перед подачею можна прикрасити на свій смак.

Закуска з грецького салату на шпажках

Хтось зараз здивується, але навіть з готового салату можна зробити цікавий варіант закуски на Новий рік. Один з таких – грецький салат на шпажках.

Інгредієнти для грецького салату на шпажках:

  • Помідори Черрі – 12 шт.
  • Болгарський перець – 3 шт.
  • Сир Фета – 40-50 г
  • Червоний ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • зелений базилік
  • в’ялені томати
  • Оливкова олія
  • Гірчиця в зернах
  • Лимонний сік.

Закуска з грецького салату на шпажках фото

Листя базиліка необхідно промити і дати їм висохнути. Порізати на шматочки в’ялені томати (не дрібне, щоб вони змогли триматися на шпажках).

Червоний ріпчаста цибуля порізати кільцями або великими кубиками.

Болгарський перець очистити від насіння і розрізати кожен на 4 частини. Помідори Черрі розрізати на 2 частини. Сир Фета порізати на кубики.

Для заправки потрібно змішати гірчицю, сік лимона і оливкове масло, додати сіль і перець. Всі нарізані овочі і сир нанизати на шпажки або дерев’яні палички і скропити соусом. Черговість і форму овочів можна зробити на свій розсуд. Яскрава і смачна закуска готова, смачного і щасливого Нового року!

Фруктова закуска з полуниці

Фруктова закуска на святковому столі не новина. Це буде смачно, яскраво і незвично, що дозволить вам здивувати гостей оригінальною подачею закуски на Новий рік, якщо проявити кмітливість і фантазію.

Для фруктової закуски знадобиться:

  • Полуниця – 15 шт
  • Густі вершки або сметана – 100 г
  • Кокосова стружка – упаковка (15-20 г)
  • Маленькі шматочки маршмелоу – 20 м

Фруктова закуска з полуниці фото

Полуницю промийте, видаліть хвостики. Широку частина полуниці обмакиваем в вершки (сметану) і зверху присипаємо її кокосовою стружкою. Потім, ставимо полуницю попою вниз, а на верхівку акуратно кладемо маленький шматочок маршмелоу. Солодке блюдо виглядає у формі шапки Діда Мороза.

Виглядає така страва красиво і незвично, по-новорічному. Смак, до речі, не поступається красі. Таким фруктовим частуванням можна закушувати шампанське, а ще, його неодмінно оцінять самі маленькі гості, які святкують прийдешній Новий рік.

Посилання на основну публікацію