Зовсім скоро настане свято, яке чекають і люблять не тільки діти, а й дорослі — Новий рік. Для того, щоб проводити старий рік і «задобрити» наступаючий 2020 рік Білій Сталевий Щура, дорослі вже починають замислюватися над тим, де його провести — вдома з родиною або в колі друзів, що одягнути, які подарунки приготувати своїм рідним і близьким.
Найактуальнішим питанням все ж залишається меню новорічного столу 2020 року. Адже в цей день всім хочеться, щоб гості залишилися задоволені не тільки обстановкою, а й пішли ситими і задоволеними з вашого будинку. Є безліч рецептів з покроковою інструкцією і фото приготування.
Що необхідно врахувати при складанні новорічного меню 2020
Існують деякі принципи, яким варто дотримуватися, щоб організувати застілля. Завдяки їм ваш стіл буде гармонійним і добре продуманим.
При підготовці застілля на Новий 2020 рік потрібно врахувати наступне:
- Кількість гостей
- уподобання гостей
- бюджет
- кількість їжі
- кількість напоїв
- структура меню
- прикраса столу
- Час приготування
В першу чергу потрібно визначитися з кількістю запрошених людей. Саме від цього буде залежати, які страви ви виберете, їх вартість та кількість. У тісному сімейному колі можна дозволити купити і більш дорогі продукти. А ось на застілля в 30-40 чоловік витратитися буде вже складніше.
Перевага гостей також важливий пункт. Є люди з алергічною реакцією на певну їжу, інші — вегетаріанці. Щоб не виникло проблем, бажано уточнити побажання запрошених.
Також потрібно врахувати кількість їжі, щоб в холодильнику не залишалося занадто багато продуктів на ранок 1 січня 2020 року. Зробіть розрахунок в межах 500-700 грам на людину, включаючи абсолютно всі страви.
Те ж саме стосується і напоїв. Разом з тим, бажано заздалегідь продумати якими вони будуть і в якій кількості. Одним спиртним тут не обійдешся.
Для організації застілля на Новий 2020 рік слід дотримуватися певної структури:
- закуски
- салати
- Гарячі страви
- десерт
- напої
Потім справа залишається за малим — продумати якісь страви подавати, які продукти використовувати при їх приготуванні.
Обов’язково варто продумати гарне оформлення. Адже незвично подане блюдо — це вже половина успіху. Плюс до всього не варто забувати про сервіровці — гарні серветки, скатертина, елементи декору стануть прекрасним доповненням. Символом 2020 року є Біла Щур. Тому оформити обстановку можна в теплих тонах, з додаванням фігурок щурів.
У наступному етапі оціните бюджет. Це досить важлива справа. Необхідно визначити ту суму, яка може бути витрачена. І якщо ж бюджет виходить за рамки, то краще замінити деякі продукти дешевшими.
І останнім пунктом організації застілля є час приготування страв. 31 грудня потрібно багато чого встигнути. І буде зовсім прикро, якщо щось піде не так. Тому заздалегідь визначитеся, скільки по часу займає приготування їжі.
Новорічне меню 2020
Які страви варто приготувати на свято бажано продумувати заздалегідь, щоб була можливість не поспішаючи запастися усіма потрібними продуктами. Уже зараз, за пару місяців до свята, допускається придбати консервовані овочі, фрукти, рибу — інгредієнти, у яких великий термін придатності.
Для зручності добре скласти список найпоширеніших продуктів, які будуть використовуватися. Наприклад:
- Картопля
- морква
- Цибуля ріпчаста
- зелень свіжа
- майонез
- риба
- курка
- м’ясо
- Вершкове масло
- Масло рослинне
- Перець чорний молотий
Для того щоб список продуктів був повним на святкування нового 2020 року, бажано заздалегідь продумати рецепти страв, які господиня захоче поставити на стіл.
В мережі Інтернет є безліч рецептів на будь-який смак, бюджет для святкового столу, які можуть увійти в новорічне меню 2020. Вони представлені з фотографіями і покроковою інструкцією. Рекомендується починати готувати з основних гарячих страв. На них йде багато часу. Потім готуються салати, а наостанок залишають м’ясні, сирні та фруктові нарізки.
Багато людей, що люблять стабільність в житті, намагаються дотримуватися традицій і не терплять будь-яких нововведень. Застілля у цій частині населення буде виглядати приблизно так:
- М’ясна і сирна нарізки
- Салат олів’є»
- Салат «Оселедець під шубою»
- Салат мімоза»
- Салат із крабових паличок
З гарячих страв традиційно готують:
- запечена качка
- Відбивні курячі по-французьки
- Стегенця курячі в духовці з картоплею
десерт:
- банановий лікер
- Торт Наполеон»
- Торт «Мурашник»
Навіть використовуючи такий список, можна зробити стіл по істині апетитним. Для цього салати і нарізки досить не просто викласти на красиві тарілки, а прикрасити їх або надати форму щурика або ялинки.
При складанні новорічного меню на 2020 потрібно підготувати рецепти страв. Їх можна прикрасити не гірше ніж в ресторанах. Якщо ж не вистачає фантазії, то можна подивитися фото в Інтернет. Також обов’язково варто врахувати, який символ буде протегувати. Таким є Біла Щур. Тому не варто готувати свинину в усіх її проявах. Краще замінити її м’ясом птиці, телятиною або рибою. Це прекрасна альтернатива, до того ж і їжа стане менш жирної, що є важливим моментом.
Гарячі страви в новорічному меню 2020 року — рецепти святкового столу
При складанні меню гарячих страв на новорічний стіл, пам’ятайте, покровителем наступаючого 2020 року стане Біла Щур. Тому логічно не використовувати свинину взагалі. Її варто замінити курячим м’ясом або телятиною.
Вельми цікавим і зовсім нескладним рецептом може стати ідея приготування курки, фаршированої виноградом. Смак такого блюда не залишить нікого байдужим.
Вам знадобиться:
- Курка — ціла тушка близько 1 кг
- Виноград — 200 г
- Лимон — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Оливкова олія — 50 мл
- Чебрець, розмарин, орегано — кілька гілочок
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Насамперед беруть потрошеную тушку курки і натирають її сіллю і перцем. Після викладають у форму для запікання животом вгору.
Тепер формується начинка. Лимон розрізається на часточки, змішується з виноградом і дрібно нарізаними травами. Отриманою сумішшю фарширують курку.
Далі беруть цибулю, очищають його і нарізають не товста кільцями. Їх викладають поверх самої курки. Зверху поливають масло і відправляють в духовці. Запікають курку при температурі 180 градусів протягом 1,5 години.
Після блюдо прикрашають листям свіжої зелені.
Такий оновлений рецепт фаршированої курки порадує і здивує гостей своїм неймовірним смаком.
салати
Без чого не може обійтися будь-яке застілля, так це салати. Обов’язково продумайте, які з них ви плануєте готувати.
Саме салати допоможуть урізноманітнити обстановку за столом. Більш того, саме з ними є можливість поекспериментувати. Наприклад, традиційний і всім звичний салат Олів’є можна зробити по-новому. Для його приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Креветки — 0,5 кг
- Картопля — 0,45 кг
- Огірки мариновані — 0,2 кг
- Морква — 0,2 кг
- Курячі яйця — 5 шт.
- Горошок консервований — 1 б.
- майонез
- Зелена цибуля
- Сіль і перець — за смаком
Для початку необхідно відварити креветки, овочі, яйця. Після все очистити.
У креветок залишаються лише хвостики. Картопля, морква, яйця і огірки нарізати кубиками невеликих розмірів. Зелену цибулю подрібнити. З банки з горошком необхідно вилити рідину.
Всі підготовлені компоненти змішуються в посудині, додаються сіль і перець за смаком і в кінці заправляється майонезом. Салат ретельно перемішується.
Такий рецепт незвичайного Олів’є здивує гостей. Перед його подачею красиво прикрасьте салат свіжою зеленню.
Холодні закуски
Бажано в меню включати кілька видів холодних закусок. Тут традиційним є різні бутерброди з рибою, червоною ікрою і т.д.
Якщо ж ви хочете порадувати гостей і близьких, приготуйте зовсім незвичайні закуски. Тут цілком можете дати волю своїй фантазії, або знайти рецепти простих, але смачних закусок до святкового столу.
Також використовуйте ті продукти для холодних закусок, які припали б до вподоби символу наступаючого 2020. Всеїдні свинки дуже люблять хліб. Ці тварини без розуму від морепродуктів. Овочі, фрукти і навіть гриби цілком сподобається поросяті. Враховуйте це при готуванні закусок з новорічного меню
Наприклад, вставте в меню холодну закуску з грибами. Для її приготування знадобляться наступні компоненти:
- Тарталетки — кілька штук.
- Гриби — 0,2 кг
- Плавлений сир — 100 г
- Кукурудза консервована — 50 г
- Вершки (з великою жирністю) — 30 г
- Сметана або майонез — 25 г
- Ріпчасту цибулю — 2 шт. невеликого розміру
- Рослинна олія — 30 мл
- Мускатний горіх — 4 г
- Сіль за смаком
- Оливки, зелень лимон — для прикраси
Приготування такої закуски починається з лука, очищений і дрібно нарізаний він обсмажується до красивого золотистого кольору. До цибулі додаємо нарізані невеликими кубиками гриби. Підійдуть печериці або гливи. Готувати їх потрібно до випаровування рідини.
Пізніше влити вершки, додати спеції. Сир необхідно натерти на тертці і змішати з грибною масою. Туди ж додати кукурудзу, заправити все соусом (майонезом або сметаною) і перемішати. Отриману суміш викладаємо в тарталетки. Останнім етапом буде прикраса закуски. Для цього
використовуються зелень, оливки і часточки лимона. Така закуска сподобається не тільки гостям святкового столу, але і порадує символ наступаючого року.
Десерти в новорічному меню
Логічним завершенням будь-якого застілля є десерти. І Новий рік не виняток. Але в даному випадку варто подумати про приготування легких десертів. Адже після достатку на святковому столі, навряд чи кому захочеться наповнити свій шлунок шматочком торта з жирним кремом.
Для новорічного столу підійдуть такі види десертів, як:
- фрукти
- желейні десерти
- Домашні цукерки
- морозиво
- Пряники, кекси, печиво
- торт
- чізкейк
Оформити десерти можна по-різному. Новорічна тематика досить-таки різноманітна. Оформити десерт можна у вигляді ялинки, ялинкової кулі, шишечок. Також можна зробити фігурки сніговиків, діда морозу. А пряникові будиночки стануть гарним елементом на святкуванні нового 2020 року. Не варто забувати і про заступництво символі. Оформіть десерти у вигляді маленьких щурів.
Рецепт домашніх цукерок «Снігова куля»
Такий десерт готуватися дуже швидко і просто. Для нього необхідно підготувати:
- Кукурудзяні палички — 60 г
- Згущене молоко — 5-6 ст.л.
- Вершкове масло — 0,5 ч.л.
- Кокосова стружка — 100 г
- Арахіс — 1,5 ст.л.
Для початку кукурудзяні палички потрібно перемолоти через м’ясорубку. Потім додати згущене молоко і розм’якшене вершкове масло. Перемішати всі компоненти в однорідну суміш. Поставити її в холодильник на 1 годину. Це робиться для того, щоб тісто скріпилося. Тоді буде легше формувати цукерки.
Поки остигає тісто часу можна на сковороді обсмажити арахіс і очистіть його від лушпиння.
З охолодженого тіста готуються цукерки. Відщепляється не великий шматочок і робиться коржик. Всередину кладуть арахіс. Потім краї коржа защипують і формують цукерку у вигляді кульки. Отриманий грудочку обвалюють в кокосовій стружці.
Таким чином, виходять невеликі «Снігові грудочки». Увімкніть такий десерт в своє новорічне меню, і воно точно порадує своїми смаковими якостями.
Напої в Новий 2020 рік
Не забудьте при складанні новорічного меню приділити увагу напоям. Необхідно визначитися яка кількість і чого потрібно придбати.
Так, алкоголь і соки найлегше купити в магазині. Але краще проявити фантазію. Можна приготувати компот, а також кілька домашніх коктейлів.
Рецепт простого і незвичайного коктейлю — «Задоволення»
Робиться такий коктейль дуже просто, а головне процес приготування займає малу кількість часу.
З розрахунку шість порцій знадобляться такі інгредієнти:
- Шампанське — 300 мл
- Морозиво — 600 г
- Ром або коньяк — 150 мл
- Лід — 12 кубиків
У келих для шампанських вин викладається 2 кубика. Додаємо туди морозиво (100 грам). Зверху поливаємо його ром або коньяком. І все це заливаємо шампанським. Зверху можна прикрасити вишенькою або парасолькою.
Такий новорічний коктейль сподобається всім гостям.
Новий рік — чарівне свято. В цей день завжди хочеться чогось нового і не зовсім звичайного. Святкове застілля завжди можна перетворити в прекрасну казку. Для цього необхідно заздалегідь продумати новорічне меню. Страви бажано красиво і в тематику прикрасити як в кращих ресторанах. Добре складене новорічне меню — запорука успішного проведення святкового застілля.