Збираємо Шведський стіл на Новий Рік 2020

Шведський стіл давно популярний в більшості ресторанів і готелів. Особливо незамінний шведський стіл під час масових заходів, де буде багато народу. На такому столі представлені закуски, холодні і гарячі страви, напої і десерти.

Не за горами Новий рік 2020 року, який деякі вважають за краще відзначати не вдома. Найпоширенішим святкуванням Нового року з великою кількістю запрошених, є корпоратив. Співробітники однієї фірми або підприємства збираються в ресторані або кафе. В даному випадку шведський буде дуже вдалим рішенням.

Що ж він включає в себе і як його правильно оформити – розглянемо далі.

Правила оформлення

Це тільки на перший і недосвідчений погляд здається, що шведський стіл дуже витратний. У реальності, при гарній організації закладам і ресторанам вони дуже вигідні. Все пояснюється тим, що при великій різноманітності їжі, незважаючи на бажання все спробувати і багато з’їсти, виходить навпаки. В результаті запрошені гості не зможуть подужати багато їжі.

Що обов’язково повинно бути в меню:

  • супи
  • Гарячі страви
  • холодні страви
  • закуски
  • гарніри
  • Десерти
  • Напої.

Тарілки з їжею не повинні бути розставлені дуже близько один до одного. М’ясо і рибу не ставлять на одному підносі.

Під час банкету на честь Нового року, вам в останню чергу пропонують гаряче, а потім і десерт. Холодні страви поміщаються в спеціальні охолоджуючі ємності, а гарячі в ємності з підігрівниками.

Десерти з кремом подаються тільки після гарячого, а без крему можуть бути спочатку.

Їжа, яка може обвітритися обов’язково повинна закриватися кришкою. Найчастіше сюди відносяться сирна нарізка і кремові десерти.

У кожного виду страви поруч розташовуються такі столові прилади як вилка з ложкою, або щипчики.

Як обслуговують під час шведського застілля

Залежно від рівня і категорії закладу, можливо самообслуговування або присутність обслуговуючого персоналу.

Якщо фірма святкує в ресторані Новий рік, краще, якщо будуть надані офіціанти, які допоможуть вчасно замінити тарілки і дотримуватися чистоти і порядку.

Правила оформлення фото

Іноді в закладі може навіть бути присутнім так званий буфетник, який займається наглядом за шведським столом. У його завдання входить:

  • міняти прилади
  • Слідкувати за чистотою
  • Приносити тарілки.

Приготування холодного страви, десертів і хліба відбувається заздалегідь, а ось гаряче готують перед самим банкетом.

В готелі напої пропонуються тільки вранці (чай, кава, соки). За бажанням ввечері гості можуть замовляти собі напої, в тому числі спиртні, окремо, оплачуючи їх з власної кишені.

Обов’язково є прилади для накладання їжі, а решта приладів можуть перебувати окремо (якщо так задумано) або чисті тарілки і прилади укладаються в спеціально відведеному місці.

Оновлення тарілок з їжею відбувається у міру їх спустошення, або кожні 2 години.

Наявність офіціантів під час новорічного застілля і хороший вибір їжі, якщо ви розташовуєтеся в готелі, іноді залежить від категорії номера, в який ви заселилися.

Персонал закладу повинен мати окремий підхід, щоб не заважати гостям. Хорошим варіантом стане овальна форма, зовні у якого розміщуються гості, а всередині персонал.

що подають

Якщо ви плануєте сім’єю поїхати відзначати Новий рік в інші країни, і бажаєте підібрати готель зі шведським столом, вам варто трохи краще дізнатися про його відмінності в кожній з них.

При виборі готелю з малою кількістю зірок, не чекайте великої різноманітності їжі, яке вам запропонують під час свята. В Єгипті подають багаті закуски, але досить одноманітні.

Туреччина ж славиться найрізноманітнішим і насиченим меню. У всіх східних країнах пропонується багато варіантів солодощів.

Що подають фото

Там, де багато туристів з країн пострадянського простору, часто пригощають гостей салатами, які не користуються популярністю, наприклад, у турків або єгиптян.

Страва в кожному закладі може бути найрізноманітнішим, адже і приводи бувають різні.

У пристойному закладі є свій шеф-кухар, який готує їжу тільки за своїми авторськими рецептами.

Сирні продукти і морозиво подають рідко, адже сир швидко псується і втрачає свої смакові властивості, а морозиво таїть.

Кава пропонується тільки свіжозварене, розчинна на шведському столі рідкість. Допускається використання пакетованого чаю, але хороших сортів і пристойних марок.

Кілька варіантів страв на Новий Рік 2020

Меню на Новий рік може бути найрізноманітнішим, ось кілька прикладів.

Риба з гороховим пюре

Інгредієнти:

  • 0,5 кг філе білої риби
  • 200 г замороженого зеленого горошку
  • 1 л води
  • 140 г солі
  • 70 г цукру
  • 10 шт. запашного перцю.

Риба з гороховим пюре фото

Філе риби залити водою, додати сіль, цукор і перець горошком. Довести до кипіння, процідити і охолодити бульйон.

Остившім бульйоном залийте рибу і дайте настоятися в прохолодному місці 45 хвилин. Після, дістаньте її, оберніть харчовою плівкою, надавши колбасообразную форму. Злегка утрамбувавши рулет, покладіть в морозильну камеру. Як тільки філе риби трохи підмерзне, дістаньте її і поріжте на шматочки.

Для горохового пюре візьміть заморожений зелений горошок, подрібніть його і змішайте з холодним бульйоном.

Непоганий варіант закуски – грінки з лисичками і копченим мовою

Знадобляться такі продуті:

  • 4 шматки хліба
  • 2 ст. лож. оливкового масла
  • 100 г вершкового масла
  • 400 г лисичок
  • 2 шт. дрібно нарізаної цибулі-шалот
  • 50 мл. сухого білого вина
  • 120 г копченого мови, порізаного на смужки
  • 300 мл вершків
  • Невеликий пучок подрібненої петрушки
  • 120 г сиру
  • Сіль і перець.

Непоганий варіант закуски - грінки з лисичками і копченим мовою фото

Лисички смажити на сковороді спочатку в оливковій, а потім і в вершковому маслі до золотистого кольору. Потім сюди ж потрібно додати мову, цибулю-шалот, білої вино, а трохи пізніше зелень і вершки.

Хліб для бутербродів підсмажити на вершковому маслі. На хліб викладете мову з грибами, а потім потріть зверху сир.

Посилання на основну публікацію