Новий рік — особливий час, загадкове і чарівне, коли хочеться вірити в чудеса і загадувати бажання. У цей період особливо сильно хочеться створювати навколо особливу атмосферу, адже не дарма люди заздалегідь починають прикрашати свої будинки і продумувати частування до святкового столу. В цей час господаркам особливо подобається експериментувати, готувати нове, щоб потім відобразити отриманий шедевр на фото.
Неможливо уявити собі святкове застілля без різноманітних салатів на новий рік — це можуть бути як класичні і давно відомі всім салати, так і щось зовсім нове й оригінальне. Адже кожній господині хочеться здивувати своїх гостей незвичайними смачними рецептами, які запам’ятаються надовго. Тому, багато хто починає пошук найсмачніших рецептів на новий рік 2020 заздалегідь, щоб не залишати цю важливу справу на останній момент.
Салат «Порося»
Дуже красиво і незвично виглядає оформлення у вигляді символу наступаючого року. А 2020 рік проходитиме під знаком Жовтого Пацюка, так що салатик, схожий на милу Щура буде дуже до місця.
Взагалі, у вигляді Щура можна оформити практично будь-яку страву, інгредієнти підбираються на свій смак, цей — з крабовими паличками і грибами.
- Варену картоплю в мундирі — 4 шт
- велика цибулина
- Упаковка крабових паличок — 250 г
- Сир — 100 г
- Печериці — 400 г
- Варені яйця — 3 шт
- Спеції (сіль, перець)
- Соняшникова олія для смаження
- майонез
- ковбаса
- маслини
Для початку печериці миються, нарізаються і обсмажуються до готовності. Зварений в мундирі картопля очищається від шкіри і натирається на крупній тертці.
Після цього крабові палички ріжуться на невеликі шматочки. Варені яйця натираються на дрібній тертці. На цьому етапі потрібно залишити трохи білка від яєць, щоб потім зробити з білих гуртків очі для щурика.
Потім все викладається шарами, або ж просто перемішується і заправляється майонезом. Викладається на плоске блюдо, надавши масі овальну або круглу форму, це буде тіло Крисенко. Далі йде найцікавіше — прикрасити щурика, надавши йому по-справжньому святковий і ошатний вигляд. З ковбаси поросяті робляться вушка і п’ятачок, хвостик завитки. З решти яєць і маслин робляться очі.
Для більш привабливого вигляду щурика посипають натертим сиром. Такі страви дуже красиво виглядають на столі і користуються великою популярністю у гостей, особливо в рік Щура.
Салат «Куранти»
Цей рецепт також стане справжньою окрасою столу в рік Щура, адже він виглядає як циферблат годинника, стрілки якого застигли в декількох хвилинах від півночі. Зовсім скоро старий рік закінчиться, і настане новий рік.
Інгредієнти нам знадобляться дуже прості, готувати салат просто, а результат виходить смачним і ефектним, один зовнішній вигляд чого вартий.
- Яловичина або свинина без жиру — 300 г
- Огірки мариновані — 3 шт
- Картопля — 1 шт
- Морква — 1 шт
- Цибулина — 1 шт
- Яйце куряче — 4 шт
- майонез
- Зелень для прикраси
- Спеції за смаком
Як і у всіх м’ясних стравах, спочатку вариться м’ясо, для посилення смаку в воду додається сіль, цибулина і кілька листочків лаврушки. Після того, як м’ясо буде готове, воно дрібно нарізають.
Далі — відварити картоплю і моркву, після чого очистити їх і накришити невеликими кубиками. Яйця теж потрібно зварити і відокремити білок від жовтка. Білок нарізається на кубики, а жовток натирається на тертці і відкладається в сторону — він знадобиться пізніше для прикраси. Додаємо дрібно нарізані мариновані огірки.
Далі, всі продукти змішуються один з одним і заправляються майонезом. Після цього маса вигладивается на плоске блюдо, де потрібно акуратно надати їй форму кола — це буде заготівлею для циферблата.
Циферблат варто рівномірно обсипати подрібненим курячим жовтком, біля основи покласти гілочки зелені — вже виходить дуже красиво. Далі слід перетворити це коло в справжній новорічний циферблат — з вареної моркви ріжеться 12 тонких невеликих кіл і розкладається на поверхні.
Обов’язково зробити і стрілки з морквини, або ж просто покласти стебла петрушки або кропу.
мандариновий шок
Складно уявити Новий Рік без мандаринів, вони вже давно асоціюються з цим святом. Але от зробити з мандаринів новорічний салат — це дійсно щось новеньке. І головне, що готувати цю страву дуже швидко, і виходить він незвичайним і смачним.
- Мандарини — 200 г
- Твердий сир — 100 г
- майонез
- часник
Сир нарізається невеликими кубиками, мандарини — чистяться від шкірки, кожна часточка ріжеться ще на кілька шматочків. Далі робиться соус — зубчик часнику пропускається через прес і змішується з майонезом і сиром. Після цього в загальну суміш додаються і мандарини — залишилося тільки красиво сервірувати, і можна подавати на стіл, до наступаючого року Щура.
Дієтичний салат з червоною рибою
Новорічні застілля завжди пов’язані з великою кількістю дуже смачної, але і дуже калорійної їжі. Відмовлятися від смачного частування не хочеться, але деякі люди дотримуються дієти навіть в новорічні свята. Спеціально для них є рецепт з червоною рибою, яка не менш смачний, але калорій в ньому набагато менше.
- Малосольна або копчена червона риба, 200 г
- Томати — 250 г
- Огірки — 150 г
- Сир — 100 г
- зелень
- сіль
- Рослинна олія
Для початку потрібно вимити і нарізати овочі. Сир накришити невеликими кубиками.
Рибу нарізати невеликими скибочками, якщо є кісточки — потрібно заздалегідь їх видалити.
Риба додається до решти продуктів, заправляється маслом. Особливо добре підкреслить смак оливкова олія, але можна взяти і будь-яка інша.
Після цього блюдо посипається зеленню і подається до столу.
«Шишка»
Цей рецепт виглядає як справжній витвір мистецтва, і всі гості точно залишаться під враженням. А коли спробують — то обов’язково захочуть дізнатися рецепт, адже він не тільки красивий, але і дуже смачний. А гарними фотографіями цієї страви можна буде поділитися з усіма друзями, викласти на сайти і в соціальні мережі. Саме такими і повинні бути рецепти до новорічного столу.
- Картопля — 4 шт
- Курка — 300 г
- Солоні огірки — 150 г
- Варені яйця — 4 шт
- Твердий сир — 150 г
- Мигдаль — 200 г
- майонез
- спеції
- Кілька гілочок розмарину
Перед початком готування потрібно взяти досить велике блюдо, на яке будуть по черзі викладатися шари.
Перший шар з картоплі, який треба відварити, почистити і подрібнити на крупній тертці. Потім в нього додаються спеції, майонез, і лише потім перший шар викладається на тарілку, відразу задаючи форму шишок.
Другий шар робиться з курки. М’ясо може бути як варене, так і копчене — потрібно дрібно його нарізати, змішати з майонезом і викласти на картоплю.
Наступний шар — огірочки. Дрібно покришити і викласти зверху, можна теж додати зверху трохи майонезу.
Далі йде шар з яєць, які потрібно натерти на тертці, додати сіль і заправити. Цей шар потрібно викладати максимально акуратно.
Самий верхній шар робиться з натертого сиру і майонезу.
Далі можна приступати до прикраси — мигдаль треба викласти поверх сиру, акуратно вжімая його в верхній шар. Останній штрих — це гілочки розмарину, які зроблять цей салат максимально схожим на справжню шишку. Якщо розмарину немає, можна використовувати для прикраси і справжні гілочки ялинки, головне обдати їх окропом перед сервіровкою.
Гарячий салат з яловичиною
Гарячі салати нечасто можна побачити на святкових столах, і дуже даремно — адже це частування припаде до смаку навіть самим справжнім гурманам. Якщо подати таке блюдо на новорічний стіл, воно точно запам’ятається надовго.
- Яловичина — 400 г
- Морква — 1 шт
- Картопля — 3 шт
- Консервований горошок — 2 столових ложки
- Корнішони — 3 шт
- Варене яйце — 1 шт
- часник
- Листя салату
- зелень
- спеції
- сметана
- Рослинна олія
- Соєвий соус — 2 столових ложки
Відварену картоплю з морквою очищаються від шкірки і ріжуться кубиками. Яловичину потрібно нарізати соломкою і посмажити, змішати з нарізаними овочами.
Далі потрібно приготувати соус — в блендер закладається зелений горошок, корнішони, часник, кріп, соєвий соус і сметана. Натерте на дрібній тертці яйце змішується з отриманим соусом.
Потім всі частини з’єднуються разом, блюдо трохи підігрівається і прикрашається зеленню і листям салату. Можна подавати на стіл.
«Ялинка»
Ну і куди ж без головного символу Нового Року — пухнастою ялинки? Дуже приємно милуватися столом, на якому є такі красиві страви. До того ж смак цього рецепта дуже незвичайний, адже його верхній шар складається з ківі. Таке поєднання запам’ятається надовго, і може стати одним з улюблених.
- Курка — 120 г
- Консервовані ананаси — 120 г
- Морква — 1 шт
- Твердий сир — 100 г
- Варені яйця — 2 шт
- Ківі — 5 шт
- часник
- майонез
- гранат
Перед початком готування краще заздалегідь приготувати велику і плоске блюдо, адже Ялинка викладається шарами. Першим шаром кладеться варена нарізана курка з майонезом.
Потрібно відразу задати правильну форму у вигляді трикутника, щоб в подальшому вийшло рівно і красиво.
На курку кладеться шар консервованих ананасів, зверху — майонезна сіточка і пропущений через прес часник.
Далі черга вареної моркви, протертою на крупній тертці.
Поверх моркви насипається дрібно натертий сир, змішаний з часником і майонезом — класичне і безпрограшна комбінація.
Останній шар — це яйця, натерті на дрібній тертці, поверх яких теж варто нанести майонезну сіточку.
Далі залишається найцікавіша частина — прикраса ялинки. Тонкі скибочки ківі кладуться поверх яєць так, щоб шматочки трохи перекривали один одного, імітуючи голки лісової красуні. Ялинку можна прикрасити різними способами — добре для цього підходять зернятка граната, тертий сир.
«Сніговик»
Цей рецепт завжди привертає масу уваги, адже він виглядає як справжній сніговик. Стіл до нового року — найкраще місце для таких красивих і оригінальних салатів. Незважаючи на свій незвичайний вид, цей рецепт робиться зовсім нескладно — основні зусилля потрібно буде докласти для прикраси. Особлива краса цього смачного салату в тому, що оформляти сніговика можна по-різному, і кожен раз буде виходити щось унікальне.
- Крабові палички — 150 г
- Сир — 50 г
- Варені яйця — 2 шт
- Консервована кукурудза — 150 г
- майонез
- Сіль перець
- Чорний перець горошком
- варена морква
- Червона ікра — для прикраси
- Червоний перець
Варені яйця і крабові палички кришаться кубиками і змішуються з консервованою кукурудзою. Далі салат заправляється майонезом з додаванням спецій.
Далі можна приступати до прикраси — це моя улюблена частина. Спочатку потрібно викласти салат на пласке блюдо, надавши йому витягнуту трикутну форму. Сир може бути різних сортів, краще взяти сорти світлого кольору, майже білі. Його треба натерти на дрібній тертці і обсипати їм форму, надаючи їй остаточний вигляд, роблячи більш схожою на справжнього сніговика.
Потім снеговику варто додати очі з чорного перцю, рот з смужки перцю, а ніс, потрібно буде вирізати з вареної моркви, як для справжнього сніговика.
Шарф і шапка робиться із решти червоній частині крабових паличок. Червона гра так само знадобиться нам для декорування — можна зробити з ікринок гудзики, прикрасити шапку. Простір уяви при створенні цього рецепта не обмежений — можна сміливо експериментувати.
«Новорічна куля»
Рецепти до столу на новий рік часто виглядають особливо яскраво і святково. Ще один спосіб дуже красиво і оригінально прикрасити святковий рецепт — зробити його у вигляді ошатного ялинкового кульки.
- Варена (або варено-копчена ковбаса) — 100 г
- Плавлений сир — 1 шт
- Варені яйця — 2 шт
- Цибуля зелена
- Сметана — 5 столових ложок
- Майонез — 3 столових ложок
- Спеції за смаком
- кріп
- Для прикраси — оливки, морква, зерна граната, болгарський перець
Ковбаса ріжеться кубиками і змішується з натертим на тертці плавленим сиром. Дрібно накришити зелену цибулю, яйця натерти на крупній тертці. Всі продукти перемішати і заправити майонезом, додати спеції.
Далі маса викладається на плоске блюдо у формі половини кулі, зверху намазується сметана. Потім варто приступити до прикраси — тут варто дати волю своїй уяві, адже візерунки можуть бути найрізноманітніші. Добре використовувати візерунки з вареної моркви, зернятка граната, оливки, трохи волоських горіхів.
Новорічна закуска
Кульки з крабових паличок виглядають в новий рік дуже доречно, і навіть нагадують чимось сніжки. Це проста і швидка закуска, яка подобається навіть дітям.
- Рис — 1 ст
- Варені яйця — 2 шт
- Крабові палички — 200 г
- помідори
- Листя салату
- спеції
Яйця натираються на тертці і перемішуються з рисом і майонезом, з отриманої маси формуються невеликі кульки. Крабові палички труться на тертці, і кожен рисовий кульку обвалюється в цій крабової стружці.
Далі залишається тільки красиво сервірувати закуску — викласти на тарілку салатні листя, розкласти нарізані кружальцями помідори і зверху покласти крабові кульки.
Відбивна з грибами та сиром
Настав час переходити до основних страв на Новий Рік. Це класичний рецепт, який має простий склад, але завжди користується величезною популярністю.
- Куряче філе — 700 г
- Гриби — 500 г
- Велика цибулина — 1 шт
- Сир — 150 г
- Сметана — 100 г
- спеції
- Вершкове масло
Це простий смачний рецепт, який незмінно користується популярністю. Дуже до речі він доведеться і на Новий Рік, коли швидке приготування особливо на руку.
Курку нарізати і відбити молотком, покришити гриби. Гриби підійдуть будь-які — як печериці, так і лісові. Гриби з накришених цибулею і спеціями присмажуються на сковороді, а курка в цей час вирушає в духовку на деко. Відбивні змащуються майонезом, зверху на них викладаються підсмажені гриби, і все це відправляється в духовку хвилин на 25. Для аромату добре додати невеликий шматочок вершкового масла.
Після цього відбивні потрібно дістати, посипати тертим сиром, і знову засунути в духовку, щоб м’ясо остаточно приготувалося.
Запечене м’ясо по-грузинськи
Всім подобається грузинська кухня, адже страви з неї виходять смачними, соковитими і ароматними. Цей рецепт не буде винятком — з нього вийде відмінний основне блюдо на Новий Рік.
- Яловичина — 1 кг
- Мед — 2 столові ложки
- Сметана — 250 г
- Сік лимона
- Спеції — перець, сіль, сушений часник
- Кріп, розмарин, базилік
М’ясо ріжеться шматками, приблизно, як на шашлик. Зелень найкраще взяти свіжу — її потрібно накришити, змішати з сухими спеціями і обваляти в цій суміші м’ясо. Якщо свіжої зелені під рукою немає, можна взяти сушені трави. Так само до травам додаються дві столові ложки меду.
М’ясо в спеціях має деякий час постояти в холодильнику, щоб ввібрати в себе аромат спецій і трохи промаринуватися. Так що краще починати робити цей рецепт ще днем.
Після цього м’ясо змішується зі сметаною і викладається на змащене деко, де потрібно випікати м’ясо до готовності близько години.
Рецепт виходить дуже ніжним, і подавати його добре з будь-яким гарніром — картопля, овочі в духовці або на грилі — кабачки, моркву, пекінську капусту.
Стегенця з часником
Курячі стегенця подобаються практично всім, це безпрограшний рецепт для будь-якого застілля, який робили наші бабусі щороку. Він вимагає зовсім небагато інгредієнтів, рецепт зовсім легкий, і результат кожного разу виходить дуже хорошим. Таке блюдо можна приготувати навіть без великого досвіду в кулінарії.
- Курячі стегенця — в залежності від кількості осіб
- часник
- Спеції — сіль, перець, лавровий лист
Курячі стегенця розкласти на деку, додати сіль, перець, лавровий лист. Налити трохи води, щоб нижня частина стегенець перебувала у воді. Найголовніше в цьому рецепті — не забувати іноді поливати верхню частину м’яса виділяється бульйоном, щоб м’ясо не стало занадто сухим.
висновок
Новий рік — це чудовий час для того, щоб пробувати щось нове і цікаве, дивувати гостей і придумувати оригінальні рецепти для салатів. Тому, кожна господиня намагається приготувати на новий 2020 рік найсмачніші рецепти. Новорічне меню — важлива частина свят, адже святковий стіл не тільки запам’ятається гостям, але і залишиться на фото. У рік Щура хочеться накрити стіл по-особливому, щоб за ним було якомога більше різних новинок.