Смачні салати на Новий Рік 2020 рецепти з фото

Немає нічого цікавішого і приємніше, ніж підготовка до найважливішого зимового свята. Але це також і клопоти, адже перед приготуванням страв, слід ретельно продумати, що буде стояти на святковому столі напередодні Нового року 2020 і як все це красиво подати.

Сьогодні господаркам визначитися з рецептами простіше, адже є мережа, де мільйон рецептів різних страв і салатів на Новий рік 2020 року, фото яких додаються на багатьох кулінарних сайтах. Тут можна знайти не тільки покроковий опис приготування страв, а й безліч варіантів їх правильного і красивого оформлення.

Що поставити на новорічний стіл

Щороку, в останні дні грудня кипить підготовка до свята: люди скуповують ялинки, прикраси, святкову атрибутику, заздалегідь запасаються продуктами, готують новорічні подарунки рідним і близьким людям. Все це приємні клопоти, які наповнюють будинок теплотою і передчуттям найяскравішого свята в році.

Кожна господиня хоче красиво і смачно обставити новорічний стіл, за яким збереться все рідня. Перш ніж приступити до вибору страв, необхідно врахувати переваги гостей, може бути, хтось із них не вживає м’ясо або рибу, а хтось дотримується суворої дієти і не зможе поласувати смаженим і приправленим майонезом стравою. В такому випадку, не варто зовсім відмовитися від приготування такої їжі, краще поставити парочку салатів з легкої заправкою і запечене м’ясне блюдо.

Що поставити на новорічний стіл фото

Більшу частину новорічного меню заслужено займають салати. Тут різноманітний вибір на будь-який смак:

  • м’ясні
  • З морепродуктами
  • овочеві
  • Фруктові.

Просто покласти парочку таких в салатники – вже не модно, адже прикраса столу теж має значення. Тут все залежить від фантазії господині і часу, яке вона готова витратити на оформлення страви.

Салат можна подати порційно для кожного гостя, ще один цікавий варіант – приготування шарами в прозорій посудині, що буде виглядати незвично і барвисто.

Любителі творчості можуть спробувати зробити блюдо у формі ялинки або Діда Мороза, ялинкової іграшки, доповнивши деталі простими овочами і зеленню. Такий святковий стіл покровителька 2020 року з задоволенням оцінить і пообіцяє удачу сім’ї, де так шикарно приймають новорічне свято.

Салат з червоною шапкою

Справжньою родзинкою на святкуванні майбутнього року Щура стане красивий і смачний салатик з червоною шапкою. Для його приготування варто підготувати:

  • 350 г копченої курячої грудки
  • 350 г вареної картоплі, вареної в мундирі
  • 400 г відвареної моркви
  • 150 г твердого сиру
  • 50 г волоських горіхів
  • 5 штук. курячих яєць
  • 300 г майонезу
  • Жменя зерен граната.

Перше, що необхідно зайнятися – це очищенням картоплі і моркви, а потім їх дрібно порізати.

Яйця варимо круто, потім ріжемо на невеликі кубики. Копчену курячу грудку ріжемо на кубики. Сир натираємо на тертку, волоські горіхи очищаємо і перемелює в блендері (якщо немає блендера, можна придушити їх качалкою).

Салат з червоною шапкою фото

Тут все викладається шарами, для приготування знадобиться кільце для салатів, яке слід помістити в центр тарілки. Шари викладаються в такій черговості: картопля, курка, майонез (тонкий шар), горіхи, сир, майонез, морква, яйця, майонез. Останній шар – зерна граната, якими акуратно посипається верхівка. Готового блюда необхідно настоятися кілька годин у холодильнику, а кільце забирається перед самою подачею на стіл.

Новорічний фруктово-овочевий салат

Ви здивуєтеся, але правильно зроблений фруктово-овочевий салат може бути дуже смачним. Грамотно підібрані інгредієнти будуть доповнювати один одного і відкриють новий вишуканий смак.

Щоб приготувати страву потрібно взяти:

  • Морква – 3-4 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Чорнослив – 10 шт.
  • Курага – 10 шт.
  • Ізюм – ¼ склянки
  • Волоські горіхи – 100-120 г
  • часник
  • Майонез.

Новорічний фруктово-овочевий салат фото

Першою чиститься і натирається на крупній тертці свіжа морква. Потім очищаємо і нарізаємо на кубики яблуко і апельсин. Перед використанням сухофруктів, необхідно їх ретельно промити і залити водою, тоді вони стануть соковитими і смачними. Промиті і набряклі сухофрукти ріжемо кубиками. Волоські горіхи необхідно дрібно нарізати або подрібнити за допомогою блендера (качалки). Майонез змішуємо з часником і заправляємо. Страва готова. Це смачний і незвичайний рецепт салату на Новий рік 2020 (рецепти з фото є в мережі).

Салат у вигляді маски

Салат, викладений у вигляді маски – відмінний вибір страв до Нового року. З ним, правда, доведеться повозитися, але і його смак, і його вигляд варті того.

Тут стануть в нагоді такі інгредієнти:

  • 2 шт. вареної картоплі середніх розмірів
  • 2 шт. варених моркви
  • 2 варених курячих яйця
  • 300 г відвареного курячого філе
  • зелень
  • майонез
  • Калина, журавлина
  • Сіль перець.

Насамперед чистимо і ріжемо на кубики відвареної в мундирі картопля. Далі моєму і подрібнюємо зелень і залишаємо її підсушитися. Курку нарізаємо дрібними кубиками. Морква очищаємо і натираємо на дрібній тертці, що робимо і з яєчними білками (не змішувати). Жовток слід розім’яти виделкою.

Салат у вигляді маски фото

Для того щоб салат вийшов в формі маскарадною маски, на плоске блюдо встановлюємо дві чарки. Далі викладаємо все маскою, в тому числі, навколо чарок. Всю масу необхідно злегка утрамбувати. Перший шар – картопля, потім майонез, зелень, майонез, курка, сіль, білок. Останній шар з моркви, жовтками робимо декор. Також в якості прикраси можна використовувати журавлину, консервований горошок або зерна граната. Чарки з салату виймаємо і ставимо його просочитися в холодильник. Вишукане і незвичайне страву у вигляді маски готове.

Салат “Ананас”

Салат “Ананас” на Новий рік буде не тільки смачним блюдом, але і красивим прикрасою під час застілля. Зробити його легко, зате він обов’язково додасть родзинку і виділиться з існуючих салатів.

Для салату «Ананас» беремо:

  • 1 ананас
  • 300 г очищених креветок
  • 250 г помідорів чері
  • 100 г листя романо
  • 3 ст. лож. оливкового масла
  • 2 ст. лож. соку лимона
  • дрібку меленого імбиру
  • сіль, перець за смаком.

Спочатку займаємося підготовкою ананаса, в якому і буде перебувати салат. Його необхідно розрізати на дві частини, одну з яких потрібно звільнити від м’якоті. Креветки обсмажуємо на сковороді, змащеній оливковою олією. М’якоть ананаса ріжемо на невеликі кубики. Помідори черрі необхідно промити і розрізати на чотири частини кожен. 100 грам листя салату рвемо руками.

Салат

Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо соусом (1 столова ложка оливкової олії, лимонний сік, спеції). Салат акуратно викладається в вичищений ананас і подається на стіл. І подача салату, і його елегантний смак приємно здивують гостей.

Ніжний салат з крабовими паличками

Варіантів рецепта салату з крабовими паличками маса, кожен додає сюди те, що найбільше йому до смаку. Цей рецепт ніжного салату з крабовими паличками чимось нагадує салат «Мімозу», адже оформляється шарами, а не так як зазвичай робиться крабовий салат.

Необхідні для салату інгредієнти:

  • 0,5 кг картоплі
  • 250 г моркви
  • 5 штук. яєць
  • 200 г крабових паличок
  • Майонез (200-250г).

Картопля, морква і яйця відварюємо і чистимо. Овочі натираємо на дрібній тертці. Від яєць відокремити білок і також потерти на дрібній тертці. Крабові палички необхідно нарізати тонкими шматочками. Далі викладаємо шари салату: картопля, майонез, крабові палички, білки, майонез, картопля, майонез, морква, дрібно потертий жовток.

Ніжний салат з крабовими паличками фото

При оформленні салату можна додати йому будь-яку форму: коло, овал, квадрат і т.д. Приготування салату не займе багато часу, зате ніжний крабовий салат ситний і смачний. На стіл подавати не раніше ніж через годину після приготування.

Салат з яловичини, болгарського перцю і кунжуту

Бажаючи приготувати на Новий рік щось особливе, пікантне і смачне, варто вибрати салат з яловичини, болгарського перцю і кунжуту. Поєднання інгредієнтів дуже гармонійно і створює відчуття взаємодоповнення, що і дозволяє отримати такий оригінальний смак.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • 700 г яловичини
  • 4 огірка
  • 2 болгарського перцю
  • 50 г пекінської капусти
  • 40 г салату-латуку
  • Перець чилі
  • 2 ст. лож. рослинної олії
  • 2 ст. лож. кунжуту.

Як салатної заправки використовуємо соус, в який входить: 3 ст. лож. соєвого соусу, 4 ст. лож. оливкового масла, 4 зуб. часнику, 2 ст. лож. меду, імбир, сік 1 лайма.

Салат з яловичини, болгарського перцю і кунжуту фото

Все м’ясо і овочі ретельно миють. Перше, що потрібно приготувати – це соус для заправки. Розрізаємо лайм на дві половинки, часник і імбир крупно нарізаємо. Змішані часник з імбиром поливаємо соєвим соусом, туди ж додаємо вичавлений сік одного лайма, сіль і спеції за смаком. Маринад готовий.

Яловичину ріжемо на великі шматки, додаємо маринад, добре перемішуємо і даємо настоятися не менше 35 хвилин. Максимально ідеальним часом для маринування буде 12 годин, що додасть м’ясу соковитість і ніжність.

Огірки і болгарський перець нарізаємо великою соломкою. Перець чилі ретельно чистимо і звільняємо від насіння, а потім дрібно нарізаємо.

Обжарку кунжуту виробляємо на сухій розігрітій сковороді до легкої золотистої. До цього процесу краще поставитися уважно, так як перетримати кунжут може зіпсувати весь смак салату, краще буде, якщо його дещо не досмажити, ніж навпаки.

Пекінську капусту і лист салату рвемо руками на великі шматочки. М’ясо з маринадом слід порізати соломкою, потім обсмажити на сковороді з соняшниковою олією не більше 8 хвилин.

Всю овочеву нарізку поміщаємо в окрему ємність, потім і м’ясо (після обсмажування часник та імбир з м’яса прибираються), додаємо сіль за смаком і добре перемішуємо. За 10 хвилин до подачі салат посипається кунжутом.

Салат «Грибна галявина»

Гриби дуже добре вписуються практично в будь-який салат, особливо якщо вони мариновані. Салат «Грибна галявина» містить мариновані печериці, які надають кисло-солодкий смак, завдяки чому інші інгредієнти будуть його доповнювати.

Для такої страви будуть потрібні:

  • 300 г маринованих шампіньйонів
  • 1 маринований огірок
  • 2 яйця
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 100 г твердого сиру
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • кріп
  • Майонез.

Якщо печериці не крупніше, то слід їх розрізати на половинки, більші гриби потрібно нарізати соломкою. Твердий сир необхідно натерти на середню терку. Всі вищеперелічені продукти висипаємо в миску, додаємо консервовану кукурудзу. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, також дрібно нарізаємо і маринований огірок. Невеликими кубиками ріжуться і зварені круто яйця. Дрібно рубаємо зелень і додаємо разом з огірком, цибулею і яйцем в загальну масу. В кінці все перемішуємо і поливаємо майонезом.

Салат «Грибна галявина» фото

Для «Грибний поляни» відмінно підійде майонез з високою жирністю, сіль додавати не потрібно, так як тут присутній такі солоні продукти, як мариновані гриби і огірок. Це простий і смачний рецепт страви на Новий рік.

Салат у вигляді рулету

Оригінально буде виглядати салат у вигляді рулету, викладений шарами, який розрізають і подають порційно кожному на тарілку.

Тут присутній слабосолона риба, а вона, як відомо, ніколи не зіпсує смак страви.

Перш ніж приступити до приготування, запасіться такими продуктами:

  • 200 г слабосоленої червоної риби
  • 3 шт. відвареної картоплі
  • 2 шт. відвареної моркви
  • 3 шт. відварених яєць
  • 100 г майонезу
  • сіль.

Салат у вигляді рулету фото

Щоб приготувати салат-рулет потрібно взяти аркуш пергаменту, куди будуть викладатися шари салату. Овочі необхідно заздалегідь промити і відварити, яйця очистити, а потім все це потерти на тертці. Рибу потрібно порізати невеликими скибочками. На пергаментний папір викладаємо шар моркви, картоплі і яєць, між якими повинен бути шар майонезу.

Наступним шаром викладається червона риба і згортається рулет з салату. Святковий салат готовий, до речі, в мережі є фотографії з покроковим рецептом даного страви. Його приготування не займе багато часу, але зможе урізноманітнити велика кількість салатів на зимовому застілля.

Салат з сухариками

Салат з сухариками багато хто вважає занадто простим для застілля на Новий рік. Але якщо додати сюди червону рибку і якісні приправи, то це блюдо нічим не поступиться найпоширенішим на новорічному столі. До речі, в «Цезарі» також присутні сухарики, але ніхто не називає його простим або пересічним.

Перелік необхідних інгредієнтів:

  • 350 г філе лосося
  • Один качан салату айсберг
  • Одна упаковка житніх сухариків
  • 4 шт. огірка маленького розміру (або не більше трьох середніх)
  • Соус з майонезу
  • сіль
  • Прованські трави.

Всі овочі попередньо слід промити. Огірки нарізаємо соломкою, салат рвемо на шматочки руками, філе лосося нарізаємо невеликими кубиками. Все це викладається в одну ємність разом з сухариками і ретельно перемішується. Також сюди додаємо прованські трави, сіль і майонез.

Салат з сухариками фото

Цей салат пожвавить достаток поживного і калорійного страви своїм свіжим виглядом і елегантним смаком. Покроково приготування такого салату на Новий рік 2020 з фото є на кулінарних сайтах в мережі Інтернет.

Фруктовий салат «Екзотика»

Якщо ви ще ніколи не готували на Новий рік фруктовий салат – варто почати, адже Біла Щур любить солодке, а значить, оцінить цю страву на зимовому святі. «Екзотика» з легкістю здивує своїм шиком гостей новорічного торжества.

Список необхідних продуктів:

  • ¼ склянки соку свіжого лайма
  • 1 ст. лож. оливкової або мигдального масла
  • 2 ст. лож. меду
  • ¼ ч. Лож. солі
  • 1/8 ч. Лож. кайенского перцю
  • 60 г суміші зеленого листя салатів
  • 1 тверда груша
  • 2 хурми
  • 1/3 склянки мигдалю.

Всі продукти потрібно вимити, грушу очистити від кісточок і порізати дольками. Вийняти кісточки з хурми і також порізати дольками середніх розмірів. Мигдаль попередньо потрібно злегка обсмажити до рум’янцю і дати охолонути.

Фруктовий салат «Екзотика» фото

Для заправки з’єднайте масло, мед, сік лайма, кайенский перець і сіль і збийте вінчиком.

Листя салату порвати руками на невеликі шматочки, сюди ж додати грушу, хурму і мигдаль і заправити готовим соусом. Ретельно перемішавши, можна подавати до столу. Краще, якщо «Екзотика» буде заздалегідь викладена порціями на кожну тарілку. Смачного!

Оригінальна подача салатів

Як не крути, а декор має не менше значення, ніж вдало підібране новорічне меню. Все це лише додасть фарб і настрою напередодні Нового року.

Як декор можна зробити салати у формі ялинки або ялинкової іграшки, а прикрасити їх допоможуть: консервована кукурудза, горошок, горобина, журавлина, зелена цибуля, кріп, петрушка і багато іншого.

Оригінальна подача салатів фото

Тут можна дати волю своїй фантазії, але не захоплюватися, адже надлишки прикрас можуть зіпсувати смак.

Найкращий рецепт вдалого приготування їжі на Новий рік – робити це з любов’ю і від душі.

Посилання на основну публікацію