Смачні рецепти на Новий Рік 2020 з фото

Будь-яка господиня хоче, щоб її новорічний стіл був найкращим і смачним, приємно дивував гостей і домочадців. Рік собаки добігає кінця і тому вже пора скласти меню на новий рік, щоб повністю бути впевненим в тому, що свято пройде ідеально, а їжа порадує всіх. Це займає небагато часу і значно спрощує процес приготування до свята. Не варто бігати по сайтам в пошуку смачних страв, ми вже відібрали для Вас краще. Сьогодні ми розглянемо рецепти на новий рік 2020.

Сервіровка столу

Однією з головних задач приготування до нового року, крім напоїв і страв, є сервіровка святкового столу. Щоб усе виглядало красиво, потрібно постелити картату скатертину, покласти лляні серветки, розставити дерев’яну або керамічний посуд.

Цукерки та хліб можна покласти в плетені кошики, розкласти по столу невеликі букетики з колосків і сухої трави. Для прикраси можна спекти невеликі печива у вигляді свинок. А далі вже складати новорічне меню 2020

Складання новорічного меню

Головною стравою святкового столу, а точніше, незмінним атрибутом Нового Року, є мандарини. Але одними мандаринами ситий не будеш, потрібно приготувати щось суттєвіше. Так як рік собачки проходить і приходить рік Сталевий Щура, то на столі необхідна наявність всіляких страв з овочів, закусок з сиру і гарячі м’ясні страви. Важливим критерієм будь-якої страви повинні бути не тільки його смакові якості, але і оформлення. Для прикраси підійде зелень, маслини, оливки, красиво згорнуті листя салату. Також можете вирізати з овочів цікаві композиції.

Дуже важливо підібрати напої до вже готових страв, які будуть вигідно відтіняти їх смак. Можна самим приготувати лимонад. Для багатьох це буде новинкою.

рецепт лимонаду

Для того, щоб приготувати смачний новорічний лимонад в домашніх умовах, нічим не поступається магазинному, вам знадобиться:

  • Лимон (5 штук)
  • Зелений чай (500 мл)
  • Цукор (250 грам)
  • Паличка кориці за смаком

Для початку потрібно видавити сік з лимонів, для цієї мети краще всього підійде соковижималка. Потрібно зняти з лимона цедру і видавити з нього сік, після чого поставити отриманий сік в холодильник, щоб він охолов.

Рецепт лимонаду фото

Заварюємо зелений чай, даємо йому трохи настоятися. Тепер виливаємо в зелений чай лимонний сік, додаємо цукор і добре перемішуємо. Кидаємо в майже готовий лимонад паличку кориці і ставимо в холодильник на кілька годин. Перед подачею, в глечик можна кинути кілька листочків м’яти, часточки лимона і кубики льоду.

При бажанні можна замінити лимонний сік на апельсиновий, або на яблучний, тоді напій вийде ще цікавіше і смачніше. Це незамінний атрибут при правильному харчуванні.

Гаряче до новорічного столу

Куди ж без основного блюда, адже після декількох тостів, вже просто не терпіти з’їсти що-небудь гарячого і м’ясного. Але до вибору таких страв варто підійти серйозно, і оригінально. Розглянемо які рецепти гарячого можна подати на новорічний стіл у 2020 році, доповнивши їх фото.

Курочка по-прованськи

Перше новорічне гаряче, яким ми з Вами поділимося буде курочка, запечена з прованськими травами. А гарніром до неї буде апетитний картопля з беконом. Для приготування Вам знадобиться:

  • 1 курка
  • 1-2 лимона
  • 100-150 г вершкового масла
  • 2 головки часнику
  • 1 кг картоплі
  • 200 г бекону
  • 4 цибулини
  • 50 г рослинного масла
  • Спеції по 1 ч.л. (Розмарин, чебрець, орегано, паприка, куряча приправа)
  • Сіль перець

Для початку необхідно підготувати курку. Для цього промийте її водою і добре просушіть. Потім посоліть і полийте соком лимона. Тепер відставте курку, дайте їй час промаринуватися.

Курочка по-прованськи фото

Тим часом всі підготовлені спеції з’єднайте і ретельно перемішайте. Важливо не забути залишити 1 ч.л. отриманої суміші для приготування гарніру.

Тепер займемося підготовкою масла. Для цього в глибоку ємність вилийте рослинне масло, туди видавіть кілька зубчиків часнику, додайте відкладену суміш спецій, сіль і перець за смаком. Ця заправка нам буде необхідна для змазування курки.

Ось Ви підготували всі продукти, курочка вже встигла добре просочитися. Тепер приступимо до приготування.

Викладаємо курку на деко і змащуємо її з усіх боків нашим підготовленим маслом, в середину кладемо нарізаний лимон.

Тепер підготуємо картопля для запікання. Для цього очистіть його і кожен оберніть смужкою бекону. Потім полийте олією, посоліть і поперчіть.

Навколо курки на деку викладаємо подушку з нарізаної цибулі і часнику, а на неї викладаємо картоплю. Запікаємо все в духовці при температурі 170-180 градусів за Цельсієм протягом 90 хвилин.

М’ясна гармошка з сиром

Ця страва дуже просте в приготуванні, але порадує всіх гостей і рідних на новий рік. Для приготування знадобиться:

  • 2 кг свинини (шия, карбонад)
  • 3-4 помідора
  • 200 г сиру
  • Рослинна олія
  • Спеції по 1 ч.л. (Сухий часник, орегано, чебрець, розмарин, базилік)
  • Сіль перець

Готуємо маринад. У рослинне масло додайте всі спеції, сіль, перець і добре перемішайте.

Тепер приступимо до підготовки м’яса. При покупці свинини для цієї страви постарайтеся вибрати цілісний шматок. Нарізайте м’ясо на шматочки, товщиною 1,5-2 см, але не дорізати до кінця. У Вас повинна вийти «гармошка». Тепер свинину маринуємо, ретельно промазав з усіх боків.

М'ясна гармошка з сиром фото

Коли наша «гармошка» добре промаринувалося, викладаємо її на деко. Між кожним надрізаним шматочком викладаємо кілька скибочок помідора і сиру. Тут робіть, як Вам більше подобається. Чим більше, тим смачніше. Тепер загорніть м’ясо фольгою і поставте в духовку для запікання на 80-90 хвилин при температурі 180-200 градусів за Цельсієм. За бажанням при подачі можна посипати волоськими горіхами.

закуски

Жодна людина не уявляє свій новорічний вечір без закусок. Тому вони повинні бути в розмаїтті. М’ясні, овочеві і т.д. Тому що після основного блюда, чогось теж хочеться з’їсти, але небагато. Представляємо список рецептів закусок на новий 2020 рік, додавши до них фото.

  • тарталетки
  • Рулет з лаваша
  • Курячий рулет з начинкою
  • Жульєн в булочках
  • солоний торт

тарталетки

Найпоширеніші закуски, але від цього не менш смачні – це тарталетки. Як не до речі підійдуть на нові рік. Для тарталеток досить купити в магазині паштет, рибні консерви або ягоди і самі тарталетки. Ось кілька покрокових прикладів начинок:

Тарталетки з сиром

Нам знадобиться:

  • 150 грамів сиру
  • пачка тарталеток
  • Рибні консерви
  • 3 зубчики часнику
  • Петрушка / кріп для прикраси

Тарталетки з сиром фото

Для початку беремо сир і ретельно його розминаємо, щоб вийшла одноманітна маса. Додаємо туди консерви і дрібно порізаний часник, і перемішуємо до однорідної консистенції. Викладаємо отриману суміш в тарталетки, зверху прикрашаємо гілочкою зелені. Така закуска дуже ситна.

Тарталетки з ягодами

Нам знадобляться будь-які ягоди, які у вас є. Потрібно акуратно викласти їх в тарталетки, зверху посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо збитими вершками. Виходять ніжні і солодкі тарталетки.

Рулет з лаваша

Крім тарталеток непоганий закускою на новорічному столі також стане начинений рулет з лаваша. Готувати його не складно і нам знадобитися зовсім небагато інгредієнтів.

  • 2 лаваша
  • 3 плавлених сирка
  • 2 помідори
  • Часник за смаком
  • майонез
  • сіль

Рулет з лаваша фото

Для початку покладіть сирки в морозилку на 20 хв, щоб їх потім було простіше терти. Дістаємо і натираємо їх. До натертої сиру видавлюємо часник. Присолюємо, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо нашу сирну заправку. Тепер беремо помідори і нарізаємо їх соломкою, прибравши з них всю м’якоть.

Прийшов час лаваша. Беремо 1 лист і розкладаємо його. Приготованим сирком промазуємо всю поверхню лаваша. Як закінчили, беремо нарізані помідори і викладаємо їх в горизонтальному положенні. Тепер залишилося тільки загорнути лист в рулет. Прибираємо його в холодильник, щоб просочився. Нарізаємо рулет на невеликі шматочки. Як завжди, перед подачею можна прикрасити зеленню.

Курячий рулет з начинкою

Дуже смачне і просте в своєму приготуванні новорічне блюдо.

знадобиться:

  • 200 г Сиру твердих сортів
  • 350 г курячої грудки
  • Спеції (кріп, орегано, петрушка, кінза)
  • 2 столової ложки кукурудзи (консервованої)
  • 150 г шинки
  • 150 г грибів

Курячий рулет з начинкою фото

Процедура виготовлення даної закуски відніме у вас близько двадцяти хвилин. Курячі грудки потрібно розділити по волокнам і добре відбити. Змішати в окремій мисці кукурудзу, гриби, дрібно посічену шинку і сир. Отриману масу згорнути в циліндр і покласти на середину грудки. Посипати приправами і акуратно згорнути рулетик. Змащуємо їх рослинним масло, загортаємо в фольгу і запікаємо 35 хвилин при 200 градусах. Готову закуску остудити і нарізати невеликими скибочками. На тарілку кладемо лист салату, а на нього готові рулетики. Більш привабливими їх можна зробити, прикрасивши зеленню.

Жульєн в булочках

Ще приготувати на новий рік можна жульен. Це досить смачне і улюблені ласощі у всіх поколінь. Він подобається як дорослим, так і дітям. Для його приготування нам необхідно:

  • Гриби на смак
  • 1 ст. л. борошна
  • 2 Лукавиця
  • Оливкова олія
  • 200 г сиру
  • 350 г сметани
  • Булочки для бургерів

Для початку нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо його до золотистого, потім додаємо в сковороду порізані гриби і смажимо все до готовності. Ближче до кінця, треба посипати все це борошном і додати сметану.

Жульєн в булочках фото

Тепер беремо булочки, зрізаємо з них верхівку і виймаємо м’якуш. Повинна вийти така хлібна тарілочка. Кладемо всередину булочки смажені гриби, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і закриваємо верхівкою від булочки. Далі на змащений вершковим маслом деко ставимо булочки і відправляємо їх запікатися на 10 хвилин при температурі 200 градусів.

«Солоний торт»

Торти можуть бути не тільки солодкими, як всі звикли думати, а й солоними. Один з варіантів незвичайного страви на новорічному столі – це солоний торт. Готується такий незвичайний «десерт» легко, а на смак просто божественний. Пояснимо все покроково.

Для його приготування знадобиться:

Для тесту:

  • 450 г борошна
  • 60 г вершкового масла
  • 4 курячих яйця
  • 50 г цукру
  • 1 пачка розпушувача
  • Пару пучок солі

Для начинки:

  • 120 г вершків
  • 100 г креветок
  • 130 г сметани
  • Листя салату
  • кунжут
  • Пів чайної ложки соку лимона
  • 200 г форелі
  • 120 г сирного сиру
  • Сіль за смаком

Поділяємо яйця не жовток і білок. Збиваємо білки до пишної піни. Жовтки треба перетерти з маслом і цукром. Тепер вносимо в жовтки половину білків і перемішуємо, вливаємо інші білки. Викладаємо тісто у форму, яку треба заздалегідь укутати зсередини фольгою або папером для випікання і змастити трохи олією. Запікаємо тісто при 170 градусах пів години. Коли тісто приготується, витягнути його з форми і дати йому охолонути.

«Солоний торт» фото

Як приготувати начинку:

Креветки відварюємо і очищаємо їх. Подрібнюємо в блендері креветочні м’ясо, вершки, сіль і сік лимона. Готуємо сирну масу. Для цього перетираємо сметану, сир і сіль.

Збираємо торт. На бісквіт кладемо спочатку пасту з креветок, а після сирну масу. Можна через кондитерський шприц зробити з крему трояндочки. Прикрашаємо торт фореллю і листям салату. За бажанням можна посипати насінням кунжуту або червоною ікрою.

салати

Салати на новорічному столі – саме затребуване блюдо. Вони бувають різні: гарячі, холодні, з соусами, майонезом. І кожен раз хочеться готувати щось нове. Тому пропонуємо Вам список найсмачніших і легких салатів для вашого новорічного вечора:

  1. «Мімоза»
  2. Салат з апельсинами
  3. «Смакота»
  4. «Олів’є»
  5. «Овочевий»

«Мімоза»

Це один з найсмачніших і класичних салатів. У новий рік він порадує абсолютно всіх. Для його приготування нам знадобляться:

  • 3-4 картоплі
  • 1 банка сардин
  • 160 г сиру
  • 3 морквини
  • 2 цибулини
  • 3 курячих яйця
  • майонез
  • Зелень для прикраси

«Мімоза» фото

Насамперед необхідно відварити овочі та яйця і поставити остуджувати. Почистити яйця. Білок і жовток трьом окремо. Також натираємо овочі.

Тепер викладаємо на самий низ салатниці рибу і добре розминаємо її виделкою, змащуємо зверху майонезом. Потім викладаємо білки і теж змащуємо їх майонезом. Наступний шар – це терта морквина, змащена майонезом. Потім йде дрібно нарізану цибулю. Лук найкраще залишити в окропі на 10 хвилин, щоб з нього пішла вся гіркота. На цибулю викладаємо картоплю і промазуємо його майонезом. Наступним шаром кладемо натертий сир. Прикрашаємо його жовтками і зеленню. При бажанні, можна із зелені викласти ялинку, як символ нового року.

«Салат з апельсинами»

Салат з апельсинами – незвичайна закуска, яка припаде до смаку як вишуканим гурманам, так і любителям класичної кухні. Він якраз підійде на новорічний стіл. Для приготування цієї салату нам знадобиться:

  • 1 апельсин
  • 3 зубки часнику
  • 5 перепелиних яєць, або 1 куряче
  • Національний оператор мобільного або, при його відсутності, крабові палички (150 грам)
  • банка кукурудзи (консервованої)
  • 2 ст. л. Майонезу або сметани

Цей салат досить легкий і швидкий в приготуванні і займе максимум п’ятнадцять хвилин за часом.

«Салат з апельсинами» фото

Для початку дрібно нарізаємо крабове м’ясо чи палички, викладаємо їх на дно салатниці. Очищаємо апельсин від шкірки і ріжемо його невеликими кубиками, викладаємо зверху крабового м’яса. Яйця потрібно відварити до стану «в круту», облити холодною водою, щоб легше знімалася шкаралупа і дрібно порізати. Потім викласти їх на апельсин. Відкриваємо банку кукурудзи і зливаємо звідти зайву рідину, викладаємо кукурудзу зверху яєць. У сметану або в майонез потрібно додати дрібно нарізаний часник (можна скористатися часничниця, так набагато краще), добре перемішати і полити соусом салат. При бажанні прикрасити зеленню або оливками.

«Смакота»

Цей салат приємно здивує всіх гостей в новорічний вечір. Він досить простий у приготуванні, але від цього не менш смачний.

Нам знадобиться:

  • 1 морква
  • 250 г телячої мови
  • 2 цибулини
  • 2-3 солоних огірка
  • Рослинна олія
  • майонез
  • Зелень для прикраси

Для початку ставимо варитися на повільний вогонь телячий язик. Готуватися він буде приблизно годину, перевірити його готовність можна за допомогою шпажки. Після того, як він відвар, потрібно промити його холодною водою і зняти шкірку. Ріжемо його соломкою.

«Смакота» фото

Моркву натираємо на крупній тертці. Нарізану півкільцями цибулю обсмажуємо до золотистого. Огірки нарізаємо соломкою і кладемо на телячий язик, зверху кладемо овочі і поливаємо все майонезом. З пір’їнок зеленої цибулі і кропу можна зробити ялинку, адже це новорічний салат.

«Олів’є»

Одним з найулюбленіших салатів в новий рік є олів’є. Історія цього салату бере початок в дев’ятнадцятому столітті і продовжує радувати нас своїм смаком досі. Є безліч варіацій приготування цього салату, тут представлений класичний.

Інгредієнти:

  • 350 г курячого філе (або вареної ковбаси)
  • 3 картоплі
  • 2-3 солоних огірка
  • 2 моркви
  • 3-4 яйця
  • майонез
  • сіль

«Олів'є» фото

Для початку відварюємо грудку в підсоленій воді, також можна для прянощі в воду покласти перець горошком і лавровий лист. Відварюємо всі овочі і яйця. Як все інгредієнти зваряться, нарізаємо їх кубиком, огірків це теж стосується. Складаємо все в миску, заправляємо майонезом, солимо і перемішуємо. Салат готовий, його можна прикрасити двома половинками яйця, або з яйця зробити їжачка. Для того, щоб він вийшов, треба покласти яйце жовтком вниз і зробити голочки із зеленої цибулі.

Овочевий салат”

Неважливо, що за вікном зима, шматочок літа хочеться відчути і за новорічним столом. У цьому допоможе овочевий салат.

Нам необхідно:

  • 1 великий огірок
  • 3 помідори (або 7 помідорів чері)
  • Зелена цибуля
  • 1 червона цибуля
  • 1 болгарський перець
  • 150 г оливок
  • Базилік і петрушка
  • ⅓ оливкового масла
  • 2 ст. л. винного оцту
  • 1 ч. Л. оцту
  • 160 г моцарели
  • Спеції (орегано, чорний мелений перець)
  • сіль

Салат «Овочевий» фото

Нарізаємо помідори, огірки, цибуля і перець. Складаємо їх в миску і до них додаємо оливки, нарізану петрушку і базилік, перемішуємо. Тепер в іншій мисці змішуємо всі спеції з оливковою олією, оцтом, сіллю і цукром. Збиваємо все віночком до отримання однорідної консистенції. Поливаємо салат заправкою і відправляємо його в холодильник. Перед подачею нарізаємо моцарелу кубиками і відправляємо до салату. Прикрашаємо гілочкою базиліка.

нарізки

Ще одним головним атрибутом новорічного столу є всілякі нарізки. Це можуть бути як м’ясні, так і сирні. Для цього потрібно взяти кілька видів ковбаси і м’яса, нарізати тонкими скибочками і красиво викласти на тарілку, чергуючи їх між собою. Додати сирну нарізку і прикрасити зеленню.

нарізки фото

Чи не поганим додаток до всього ще буде і овочева нарізка, адже свіжі овочі, як ніколи прикрасять стіл і створять річний аромат, а новини про хурделиці за вікном ніяк не вплинуть на таку обстановку. Тому візьміть пару-трійку огірків, помідорів, солодкого перцю і наріжте тонкими слайсами. У новий рік на столі цю нарізку найкраще ставити поруч з м’ясною.

висновок

Ми крок за кроком пояснили, які страви і як приготувати, а вибирати яке з них краще звичайно Вам. У висновку хочеться сказати, що, проводжаючи рік собаки, згадайте лише хороші моменти і заберіть їх в новий рік Щура.

Посилання на основну публікацію