Що можна приготувати на Новий Рік 2020 року – смачні ідеї

Гарячі страви – основа святкового столу до Нового року. Тут маса варіантів приготування, що залежить від господині і смакових уподобань гостей свята. Як гарячої закуски можуть бути ціла запечена птиця, м’ясо в горщику, фаршировані м’ясом страви і багато іншого.

Покровителька майбутнього нового року – Біла Щур, яка лише вітатиме гарне різноманітність гарячих закусок в Новий рік. Вибираючи м’ясо для приготування, краще уникати страви зі свинини.

Якщо не знаєте, що приготувати на Новий рік 2020 року, то рецепти гарячого блюда в різних варіаціях можна знайти в мережі. Щоб максимально точно і красиво приготувати гарячу страву, зверніть увагу на покрокові рецепти з фото. Це спростить завдання і допоможе навіть не досвідченої господині зробити кулінарний шедевр до одного з найулюбленіших свят – Нового року.

Достаток гарячого на Новий рік 2020

Хочете приготувати на Новий рік щось особливе і вишукане, щоб здивувати гостей застілля – тоді запасіться терпінням і озбройтеся фантазією. Не забудьте дізнатися особисті переваги гостей, щоб усім догодити з новорічним меню.

Достаток гарячого на Новий рік 2020 фото

Рецепти гарячого страви часто включають м’ясо, тут великий вибір на будь-який смак і гаманець – курка, яловичина, качка, телятина, кролик і т.д. Готувати все це можна в духовці, на сковороді, в горщиках, на грилі. Різноманітність гарячих страв, які можуть виявитися на вашому святі не може не радувати.

Хтось вважає за краще традиційне і звичне певної сім’ї меню, а хтось любить експериментувати і щороку намагається нововведення. Що ж, вибір за вами. Чим більшим достатком і різноманітністю святкового столу ви порадуєте покровительку майбутнього року, тим вдалішим і насиченим подіями буде Новий 2020 рік.

запечена курча

Запечена курча не тільки порадує відмінним смаком, але і відмінно прикрасить новорічний стіл. Рецепт і процес приготування досить прості, варто лише дотримуватись деяких правил.

Інгредієнти для запеченого курчати:

  • курча
  • 1 стакан солі
  • 2-4 стіл. лож. оливкового масла
  • 1 ч. Лож. паприки
  • 2 зубчики часнику
  • 2 гілочки чебрецю.

Запечена курча фото

В першу чергу натираємо курчати сіллю (всередині теж), а потім його необхідно поставити в холодильник мінімум на кілька годин.

Часник подавити або дрібно порізати, додати оливкове масло і паприку. Далі дістаньте тушку курчати і змийте сіль, всередину покладіть чебрець.

Натріть курчати сумішшю з часнику і масла, відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 30 хвилин, потім дістати, облити витік соком і знову поставити в духовку мінімум хвилин на 40. Курча готовий. Перед подачею він повинен трохи охолонути, прикрасити тарілку з курчам можна за допомогою листя салату і будь-яких овочів на ваш смак.

Яловичина в горщику

Яловичина в горщику – більш ніж вдалий вибір, особливо, якщо серед гостей є люди, які не вживають в їжу смажене. Готувати її не складно, а завдяки горщику, вона буде більш соковитою і смачною.

За рецептом для приготування яловичини в горщику підготуйте такі продукти:

  • 700-800 г яловичини
  • 300 г печериць
  • 150 г сметани
  • 70 г твердого сиру
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • Вершкове масло
  • Гірчиця
  • Сіль, спеції за смаком.

Яловичина в горщику фото

Заздалегідь підготуйте горщики для запікання, покладіть на дно кожного по чайній ложі топленого вершкового масла. Потім покладіть поверх масла дрібно нарізану цибулю.

Яловичину слід нарізати на шматочки середніх розмірів, укласти поверх лука. Далі посоліть і покладіть улюблені приправи. Горщики відправляються в духовку на годину (температура не нижче 180 градусів).

Сметану змішайте з гірчицею. Тепер дістаньте горщики і додайте туди порізані печериці та сметанно-гірчичний соус. Будьте обережні, адже горщики дуже гарячі. Надішліть горщики з вмістом ще на 15-20 хвилин.

Далі слід знову дістати горщики і покласти останній шар з натертого на дрібну тертку твердого сиру. Знову поставте запікати, поки сир не розплавиться. В кінці посипте зеленню (петрушка, кріп, зелена цибуля), трохи відсудите і подавайте на стіл. Смачна страва готова.

Лосось з часниково-лимонним маринадом

Рибне гаряче блюдо незамінна частина новорічного меню, особливо якщо це лосось. Часу на підготовку витратите небагато, але необхідно ретельно дотримуватися всі пропорції.

Рецепт лосося з часниково-лимонним маринадом включає такі продукти:

  • 800 г філе лосося
  • 120 мл сухого білого вина
  • один лимон
  • 1 головку часнику
  • 50 г тертого імбиру
  • 1 ст. лож. оцту
  • Цукор, мелений чорний перець і сіль – за смаком.

Лосось з часниково-лимонним маринадом фото

Лосось добре вимийте і розріжте на чотири рівні частини. Вимийте і натріть часник і лимон (або подрібніть за допомогою блендера). Для маринаду візьміть оцет, імбир, біле сухе вино і цукор, змішайте з часником і лимоном.

Порізані шматочки рибки натріть готовим маринадом і поставте в холодне місце на 2 години. Далі загорніть все чотири шматочки лосося окремо в фольгу і випікайте в духовці 20-30 хвилин при температурі 180 градусів. Завдяки використанню фольги, м’ясо лосося не втратить соковитість і максимально вбере часниково-лимонний маринад.

Подати запечений лосось можна на тарілці зі шматочками лимона і зеленню. Смачного. Рецепт лосося з часниково-лимонним маринадом можна відшукати в мережі з фото.

Курка в соєвому соусі з вином і медом

Дуже смачна і соковита курка в соєвому соусі з вином і медом – добре впишеться на стіл до Нового року. Хтось подумає, що це занадто просте блюдо до зимового свята, але воно вразить вас своїм смаком.

Перелік продуктів, що входять в рецепт:

  • 600 г курячого філе
  • 3 ст. лож. соєвого соусу
  • 1 ст. лож. білого сухого вина
  • 1 ст. лож. меду
  • Рослинна олія
  • Сіль і перець.

Курка в соєвому соусі з вином і медом фото

Філе курки промийте і розріжте на шматки середнього розміру, злегка відбийте і обсмажте на олії (в невеликій кількості). Тепер готуємо підливку, для якої слід взяти вино, соєвий соус і мед, ретельно перемішайте.

Як тільки шматочки курки підсмажилися до золотистого відтінку, влийте в сковороду підливу. Зробити вогонь більше і смажити курку ще 15 хвилин, безперервно помішуючи її. Готову страву відмінно поєднується з рисовим гарніром. В такому випадку, спочатку кладете рис на тарілку, потім курку, а потім поливайте все це підливою. Як варіант для декору використовуйте присипку з кунжуту.

Бараняча нога в гранатовому маринаді

Справжні цінителі смачної і якісної їжі не зможуть не оцінити баранячу ногу в гранатовому маринаді, запечену в духовці. Не кожному по кишені така страва, хоча раз на рік можна собі дозволити такий вишукування.

Для приготування баранячої ноги в гранатовому маринаді візьміть наступні інгредієнти:

  • Одна бараняча нога
  • 150 мл оливкової олії
  • 10 шт. зубчиків часнику
  • 4 склянки соку граната
  • 2 ст. лож. лимонний соку
  • ½ склянки цукру
  • Сіль перець.

Бараняча нога в гранатовому маринаді фото

Першим готуємо маринад, змішавши гранатовий, лимонний сік і цукор. Баранину необхідно промити, висушити і натерти отриманим маринадом. Далі м’ясо щільно закутується (можна використовувати пакет) і відправляється в холодильник (мінімум на 12 годин).

Замаринований шматок баранини дістати і промити, покласти в форму для випікання, зверху полити глазур’ю і пекти в духовці при температурі 200 градусів. Через 30 хвилин дістаньте баранину і знову полийте маринадом. Після того, як вона пропеклося ще 10 хвилин, зменшіть температуру духовки до 160 градусів і випікайте ще хвилин 60. М’ясо готове тоді, коли при тому, що протикає виделкою НЕ сочиться рідина.

Готову баранину покласти на тарілку трохи охолонути, прикрасити будь-якою зеленню. Чітко слідуючи рецепту, ви отримаєте дуже смачна страва до Нового року.

Кролик в пиві

Відмінний рецепт новорічного кролика в пиві подарує гостям справжню насолоду від смаку і вдалого поєднання продуктів. Кролик – дуже смачний, м’який і не жирний, але готувати його трохи складніше, ніж курку.

Рецепт включає наступні інгредієнти:

  • 1500 г кролика
  • 2 шт. цибулі ріпчастої
  • 3 зубчики часнику
  • 300 мл пива
  • 1 ст. лож. борошна
  • листя базиліка
  • 50 мл рослинного масла
  • 1 ч. Лож. сухх спецій
  • Сіль за смаком.

Кролик в пиві фото

Тушку кролика вимийте, розділіть на кілька шматків. Шматки обсмажте на сковороді з рослинним або вершковим маслом до золотистого кольору. Якщо обсяг сковороди не вміщає всю тушку, краще використовуйте два заходи, щоб дати шматочках добре підсмажитися з усіх боків.

Цибулю почистити і порізати на півкільця. Часник почистити і розрізати на пластинки. Лук обсмажте на сковороді з соняшниковою олією, через 3 хвилини додайте часник і підсмажте ще 2 хвилини. У цибулю з часником необхідно висипати борошно і добре перемішати.

Шматочки тушки кролика викладаємо на форму для запікання, потім посипаємо сіллю, спеціями і базиліком (пару листочків). Зверху викладайте підсмажену суміш цибулі, часнику і муки, все це заливається пивом. Далі необхідно долити води стільки, щоб рідина майже повністю покрила м’ясо.

Базилік можна замінити лавровим листом, якщо вам більше подобається його аромат.

Кролика слід накрити кришкою або фольгою. Відправляємо в духовку на 60-120 хвилин.

Можна приготувати кролика в пиві не тільки в духовці, але і в сковороді. В даному випадку, все перераховане вище укладається на сковороду, накривається кришкою і гаситься на середньому вогні. Перед подачею на стіл на розсуд господині блюдо зверху можна присипати кропом або іншою зеленню.

Форель з артишоками, мигдалем і м’ятою

Рецептів гарячого страви на Новий рік 2020 безліч, але форель з артишоками, мигдалем і м’ятою стане справжнім святом для гурманів і цінителів вишуканої їжі.

Для приготування страви за рецептом вам знадобляться:

  • 1000 г філе форелі
  • 100 г мигдалю
  • 8 шт. маринованих артишоків
  • 1 лимон
  • ½ чіабатта
  • 1 зубчик часнику
  • пучок м’яти
  • пучок чебрецю
  • Оливкова олія
  • Сіль перець.

Форель з артишоками, мигдалем і м'ятою фото

Артишоки наріжте дрібно, сюди додайте дрібно порізані чіабатту і часник. Потім, покладіть подрібнені листочки м’яти, лимонну цедру і сік, посоліть і поперчіть. Всі інгредієнти ретельно перемішайте і полийте олією.

Філе риби поділіть на дві частини, деко застелити пергаментом і шпагатом. Форель підсолити, викласти на шпагат, на рибу кладемо начинку і накриваємо другим шматком. Рибу пов’язуємо мотузкою, зверху кладемо пару листочків чебрецю.

Готуємо форель в духовці, розігрітій до 220 градусів близько 30 хвилин. Перед тим, як ставити на стіл, шпагат і мотузку видалити і злегка полити соком лимона. Рибка до Нового року – відмінна ідея.

Гостра куряча грудка в апельсиновому соусі

Любителі гострої їжі з задоволенням поласують і по достоїнству оцінять чудовий кулінарний шедевр, назва якому гостра куряча грудка в апельсиновому соусі. Багато господині давно знають про відмінний поєднанні цитрусових з м’ясом, які відкривають його смак з по-новому і надають більше соковитості. Даний рецепт допоможе вам урізноманітнити святковий стіл напередодні Нового року.

Продукти, необхідні для гострої курячої грудки в апельсиновому соусі:

  • 2 курячі грудки
  • 3 шт. яйця
  • 1 склянка борошна
  • 2 ч. Лож. часниковою солі
  • 1 ч. Лож. гострого соусу
  • Половина чайної ложки чорного меленого перцю
  • ½ цедри апельсина
  • 120 мл апельсинового соку
  • 120 мл майонезу
  • 5 ст. лож. гостро-солодкого соусу
  • Зелена цибуля.

Гостра куряча грудка в апельсиновому соусі фото

Куряча грудка ділиться на кілька рівних частин. Візьміть окремий посуд і з’єднайте гострий соус, яйця і сіль. М’ясо заливаємо отриманою сумішшю. Перець, борошно і сіль змішуємо, паніруємо в цій суміші курку.

Форму для запікання покриваємо фольгою, викладаємо курячу грудку. Запікати 15 хвилин при температурі 180 градусів. Потім готуємо шматочки під грилем (режим в духовці).

Для соусу беремо апельсинову цедру, сік, майонез і гостро-солодкий соус, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння.

Курячі часточки помістіть в соус, злегка протушкувати до моменту, коли він почне густіти. Дати курці трохи настоятися і охолонути, покласти дрібно порізану зелену цибулю.

На столі дане страву буде поєднуватися практично з будь-яким гарніром або свіжими овочами. Не бійтеся експериментувати, готуйте до Нового року нові страви і дивуйте своєю кулінарною майстерністю.

Вдало підібрані рецепти гарячого страви на Новий рік 2020 допоможуть вам зробити свято незабутнім.

Посилання на основну публікацію