Напередодні святкування Нового року виникає чимало приємних клопотів. Від вибору вбрання на свято до святкового застілля. На святковому столі в новорічну ніч досить багато різноманітних страв. Торт на новий рік в 2020 займає тут особливе місце.
До десертній частини святкування нового року варто підготуватися заздалегідь. Приготувати торт і крем самостійно — найкраща ідея. Навіть якщо ви і не зовсім «кондитер», засмучуватися не варто. В мережі Інтернет представлені рецепти з фото приготування торта на Новий 2020 рік у домашніх умовах. Досить вибрати для себе найбільш підходящий рецепт. Після підготувати продукти для приготування самого тіста для торта і ніжного крему і приступити до творення.
Нескладний рецепт шоколадний торта «Спартак»
Щоб порадувати всіх шоколадників, приготуйте дуже смачний шоколадний тор «Спартак» з неймовірним кремом. Рецепт його приготування простий. Але зате для багатьох цей торт стане ласощами номер один.
Приступати до приготування десерту слід з коржів дотримуючись правил рецепта. Для них знадобляться наступні компоненти:
- Борошно — 400-450 г
- Яйця — 2 шт.
- Молоко — 90 мл
- Цукор — 200 г
- Вершкове масло — 100 г
- Какао — 50 г
- Мед — 3 ст.л. якщо він рідкий або 90 г — якщо густий
- Харчова сода — 5 г
На самому початку потрібно підготувати сито. Через нього бажано просіяти 1/2 частину борошна разом з какао. Все це добре перемішати.
В окремій посудині потрібно розтерти яйця разом з цукром. Пізніше додати молоко, мед і масло. Бажано використовувати масло м’яких сортів і перед його додаванням добре розім’яти. Перемішати і готувати на слабкому вогні. Не забувати помішувати, так як суміш може трохи підгоріти. Вміст каструльки має добре нагрітися, щоб масло і цукор розчинилися.
Після цього, не знімаючи з плити, всипати сюди соду і швидко перемішати. Суміш буде пінитися, а також вона збільшитися в кілька разів в обсязі. Так, помішуючи, залишити грітися на невеликому вогні ще пару хвилин і відставити.
Злегка остигнула отриману суміш потрібно додати в борошно, перемішану разом з какао. Так як маса ще досить-таки гаряча, то краще її перемішувати ложкою, а пізніше робити це руками.
Після на стіл викласти тепле тісто для торта. Поступово додати борошно, що залишилося і продовжувати замішувати. В результаті тісто має бути м’яким, але пружним і трохи липнути до рук. За відчуттями воно нагадає пластилін.
Далі за рецептом тісто для торта скачують в ковбаску і розрізають приблизно на вісім або дев’ять однакових частин. Їх викласти на тарілку, а зверху накрити прозорою харчовою плівкою. Для того, щоб тісто не засохло, і в подальшому з ним було б легко працювати, його ставлять на тепле місце, таке як каструля з гарячою водою. Цей хороший рада не дасть йому затвердіти.
Далі кожен шматочок добре розкочується в коло. Надати потрібну округлу форму допоможе тарілка. Для цього варто її покласти зверху розкотив шматочка і акуратно обрізати. Обрізки не потрібно викидати, в подальшому вони використовуються для прикраси верхнього шару торта.
Після розкатані коржі наколюють виделкою, ставлять в духовку і випікають при температурі 180 градусів. Приблизно через 5-7 хвилин корж буде готовий.
Рецепт крему і глазурі для шоколадного торта «Спартак»
Поки коржі остигають добре б зайнятися кремом для шоколадного торта «Спартак». Рецепт його також простий. Крем складається з:
- Молоко — 400 мл
- Яйця — 2 шт.
- Суміш суха пудинг або крохмаль — 40 г
- Цукор — 150-200 г
- Ванільний цукор — 10 г
- Масло вершкове — 250 г
У каструлю висипати пудинг або крохмаль. Додати цукор, ванільний цукор, яйця і розтерти. Сюди ж влити тепле молоко. Далі все добре перемішується, щоб маса була однорідною.
На наступному етапі каструлька з кремом для торта ставиться на невеликий вогонь. Суміш постійно заважають, щоб виключити утворення грудочок. Крем потрібно зняти з плити, коли він загусне. Після перелити його в окрему посудину і зверху накрити плівкою. Почекати поки крем для торта охолоне.
В цей час вершкове масло збивають міксером протягом 6 хвилин. Після сюди потрібно додавати по ложці приготований заварний крем і продовжувати збивати. Маса повинна бути однорідною. На даному етапі приготування крему закінчено.
Наступний етап в рецепті — глазур. Для її приготування необхідно запастися:
- Какао — 30 г
- Цукор — 100 г
- Молоко — 75 мл
- Вершкове масло — 50 г
Приготувати таку глазур для торта не складе особливих труднощів. Для початку беруть невелику каструлю, туди висипають какао, цукор, вливають молоко. Суміш добре перемішується і вариться на маленькому вогні до загусання. Після закипання глазур залишають на плиті ще пару хвилин.
Після в гарячу глазур необхідно покласти шматочок вершкового масла і добре перемішати, щоб воно повністю розтануло. Відставити суміш, щоб вона трохи охолола.
На столі вже готові коржі, крем і глазур. Тепер можна приступати до складання торта. За рецептом кожен корж добре промащується заварним кремом. В самому кінці зверху торта поливають ще теплою шоколадною глазур’ю, акуратно распреділілісь по всій верхній частині. В якості прикраси можна використовувати залишилися обрізки. Ними можна посипати краю торта.
Далі вже дотримуйтесь своєю фантазією. Для прикраси торта «Спартак» також добре підійдуть різні фрукти і ягоди. Готове ласощі потрібно відставити на кілька годин, щоб коржі добре просочилися кремом.
За таким простим рецептом робиться дуже смачний тортик з ніжним кремом. Він стане відмінним доповненням святкового новорічного столу, який сподобається всім і залишить хороше враження.
Простий рецепт дуже смачного торта «Снікерс» без випічки
У новорічне свято стільки різних клопотів, що просто не злічити. Торт займає тут окреме місце. Для господинь, які не дуже ладять з тестом, є чудовий рецепт без випічки. У підсумку виходить смачний торт «Снікерс».
За рецептом не потрібно пекти бісквіт, змащувати наприклад, деко олією. Готувати його можна в домашніх умовах дуже легко і швидко. Але смакові якості цієї страви всіх приємно здивують. А вже ласуни будуть від нього просто в захваті.
Згідно з рецептом, щоб приготувати торт «Снікерс» потрібні такі інгредієнти:
- Згущене молоко — 1 банка
- Масло вершкове — 200 г
- Печиво — 800 г
- Арахіс або волоські горіхи — 250-300 г
Масло необхідно заздалегідь викласти з холодильника, щоб воно було кімнатної температури.
Насамперед на сковороду висипати арахіс або ж волоські горіхи і смажити їх на середньому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Остудити.
У наступному етапі робиться основа торта «Снікерс». За рецептом для цього береться будь печиво (цукрове, шахово або ж до чаю) і дрібно кришиться.
Потім в миску кладуть розм’якшене масло, додають в нього згущене молоко і збивають міксером до однорідного стану. Отриману суміш з’єднують з подрібненим печивом. Гарненько перемішують і викладають на тарілку, формуючи форму торта. А вже зверху посипають горіхами.
Далі варто підготувати глазур. Рецепт її також простий у приготуванні. Для неї потрібні:
- Сметана — 200 г
- Цукор — 2ст
- Какао — 4 ст.л.
- Масло вершкове — 50 г
Спочатку сметану, какао і цукор ретельно змішують. Потім отриману суміш ставлять на плиту і доводять до кипіння, помішуючи. Потім вогонь зменшують і варять ще приблизно хвилини 4. Потім в гарячу суміш додають масло. Все добре перемішують.
Глазур’ю поливають зверху горіхів. Потім торт ставлять в холодильник на кілька годин.
Таким чином, за таким нескладному рецептом готується дуже смачний торт без випічки. Щоб прикрасити його, використовуйте ягоди, фрукти. Добре буде виглядати і цукрова пудра. Вона зробить цей тортик ще трохи солодше.
Як прикрасить новорічний тортик
Будь-яке завершення святкового застілля вимагає свого логічного завершення. Для цього підійде якраз таки новорічний торт. І якщо ж ви його вирішили приготувати самостійно, тобто в домашніх умовах, то гарненько продумайте про його оздобленні. Гарний і смачний торт на новий рік 2020 обов’язково запам’ятають всі гості.
Для прикраси будь-якого торта можна використовувати наступне:
- фрукти
- Цукрова пудра
- готові прикраси
- Шоколад, глазур
- карамель
- безе
- мастика
- крем
Це далеко не весь перелік можливих продуктів, але вони є основними. Кожен окремо або їх комбінація прекрасно прикрасять ваш торт і зроблять його оригінальним. Ви можете подивитися фотографії вже готових тортів, запозичити ідею прикраси або ж придумати свій дизайн.
Прості прикраси для новорічного торта
Готові прикраси є найпростішим способом і продаються практично у всіх кондитерських магазинах. Вам залишається вибрати тільки що сподобалися і прикрасити ними свій десерт. Але варто заздалегідь продумати дизайн, щоб фігурки і торт виглядали гармонійно.
Також для прикраси можна використовувати фрукти. Це не вимагає певних навичок і процес займе не дуже багато часу. Але все таки бажано підготувати якусь фруктово-ягідну композицію. Дуже святково виглядають такі фрукти і ягоди: полуниця, виноград, смородина, малина і ін. Також можна використовувати висушені апельсинові шкурки у вигляді зірочок. Така ідея не залишиться без уваги оточуючих.
Якщо ж ви не любите фантазувати, тобто варіант просто красиво розкласти фрукти і ягоди на поверхні торти. Але варто врахувати той факт, щоб прикраси поєднувалися за смаком з самим тортом.
Прикраси з цукрової пудри і какао вже зажадають певних навичок, а саме художнього стилю. Для початківців кондитерів — це прекрасний спосіб, так він не вимагає використання спеціального обладнання.
Єдино, що може стати в нагоді — це спеціальний трафарет. Його можна виготовити зі звичайної папері. Досить просто вирізати необхідну картинку, покласти її на торт і рясно посипати цукровою пудрою або какао.
глазур
Прикраса торта шоколадом і глазур’ю — це класичний варіант. Десерт із звичайними шоколадними завитками завжди виглядає просто відмінно. А приготувати глазур можна легко. Для цього будуть потрібні такі компоненти:
- Шоколад (чистий) — 100 г
- Молоко — 5 ст.л.
- Вершкове масло — для змащення ємності, в якій буде готуватися глазур
Невелика каструлька змащується маслом. Шоколад варто поламати на маленькі шматочки, влити туди молоко і поставити на парову баню. Суміш необхідно постійно помішувати, щоб шоколад повністю розтанув.
Практично ідентичне готується і біла глазур. Для неї необхідно взяти
- Білий шоколад — 100г
- Цукрова пудра — 100
- Молоко — 2-3 ст.л.
- Вершкове масло — невелика кількість, щоб змастити ємність.
У каструльку з змазаним маслом дном викладають шоколад, половину заявленого молока і цукрову пудру. Готуватися все на паровій бані. Після того як шоколад розтанув, відставити і додати решту молоко.
Якщо в білу глазур додати харчовий барвник, то її можна зробити і інших кольорів.
Шоколадною глазур’ю можна залити весь торт, або організувати різні малюнки. Також можна зробити написи і фігурки. Все буде залежати від вашої фантазії і рівня майстерності.
кремове прикраса
Кремове прикраса також є досить-таки популярним. Так, за допомогою крему є можливість не тільки красиво прикрасити торт, а й заховати всі його огріхи. Прекрасні завитки, крапельки, написи і багато іншого — будуть не зайвими на вашому новорічному десерті.
Існує величезна маса різних рецептів, щоб легко і просто зробити крем для прикраси. Крім усього іншого він досить-таки смачний. Для красивого оформлення торта підійдуть такі крему — білковий, сирний, зефірний, шоколадний, шарлот, крем-чіз, масляний і ін.
Карамель і безе також відмінно підійдуть для прикраси новорічного торта. Зробити їх також нескладно. Є маса рецептів, в тому числі і з покроковим фото, які допоможуть зробити добре прикраси з карамелі і безе З них виходять прекрасні сніговики або снігові коржі. Також можна спробувати виконати самостійно фігурки Діда Мороза і Снігуроньки.
Сам торт також можна викласти у формі будь-якої фігури. Дуже легко робиться Ялинка. Просто потрібно постаратися, щоб вирізати торти певної форми. Круглу заготовку торта можна легко перетворити в ялинкову іграшку, красиво і святково прикрасивши її кремом.
Символ Нового 2020 року — Біла Щур. Тому є сенс приготувати торт у вигляді Крисенко. Прикрасить його можна рожевої глазур’ю або кремом. З шоколаду можна зробити п’ятачок і очі і т.д. Таке оформлення торта особливо сподобається дітям.
Варіантів приготування торта з ніжним кремом насправді дуже багато. Потрібно вибрати для себе те, що вам подобається і підійде до вашого святкового столу.
У мережі інтернет представлені різні рецепти з фото, щоб приготувати торт на новий 2020 рік. Можна вибрати будь-який відповідний для вас. Все залежить, якими ви навичками володієте. Для прикраси також знадобляться якщо і не кондитерський досвід, то бажано проявити фантазію. І не варто боятися експериментувати, пробувати щось нове і незвичне. Навіть найпростіший рецепт торта зі звичайним кремом приготувати таким чином, що всі гості будуть захоплюватися.