Рецепти простих салатів на Новий Рік 2020

Кожен Новий рік в повітрі витає чарівний настрій, запах ялинки і мандарин в будинку дає відчуття свята, що наближається. 31 грудня – останній день року, що минає, а проводжають його всією сім’єю, зібравшись за святковим столом. Для багатьох людей Новий рік – найважливіший і улюблене свято. Саме тому, так важливо провести цей день незабутньо, що неможливо без гарної організації. Кожна господиня намагається красиво прикрасити будинок і накрити святковий стіл, за яким будуть сидіти найближчі та найрідніші люди.

Підбираючи страви до новорічного меню, особливу увагу варто приділити салатам, деякі з яких стали традиційними для даного свята. Дуже важливо заздалегідь продумати, які смачні салати на Новий рік 2020 ви будете готувати.

Салати – як атрибут Нового року

На новорічний стіл можна поставити багато смакоти:

  • м’ясо
  • бутерброди
  • нарізку
  • канапе
  • десерти та інше.

Але, жоден Новий рік не обходиться без парочки салатів, традиційних і нових, улюблених і корисних. Скільки різновидів салатів вміщуватиме ваш стіл, залежить від кількості гостей, їх смакових переваг і бажання господині урізноманітнити новорічне меню.

Салати - як атрибут Нового року фото

Не зайвим буде врахувати і побажання господині 2020 – Білій Щури, яка є прихильницею смакоти і достатку хороших продуктів. Хоча Щур не вибаглива в їжі, все ж, не проти поласувати натуральними продуктами. Це означає, що підійдуть як прості салати на Новий рік 2020 року, так і щось оригінальне, нове, корисне і смачне.

Визначитися, які саме приготувати салати на Новий рік 2020 допоможуть рецепти, які можна знайти на багатьох сайтах. За допомогою мережі будь-якій господині вдасться здивувати своїх гостей смачним і оригінальним меню.

«Олів’є» – головний салат на Новий рік 2020

З усіх різновидів салатів одним з найпоширеніших на новорічному столі є «Олів’є». Його готують в кожній родині, як традиційне новорічне блюдо. Залежно від смакових уподобань, сюди можна додати найрізноманітніші продукти.

Цей салат був створений французьким кухарем Люсьєном Олів’є, в другій половині 19 століття. За сьогоднішній день достовірно не відомий точний перелік інгредієнтів, які спочатку додавалися в оригінальне блюдо. Є думка, що туди додавали рибу, корнішони, картопля, яйця, лимонний сік і майонез.

За радянських часів рецепт «Олів’є» істотно змінився і доповнився простішими продуктами:

  • варена ковбаса
  • горошок
  • огірки
  • яйця
  • майонез
  • картопля
  • морква.

Саме цій рецептури і дотримуються багато сучасних господині, готуючи знаменитий «Олів’є» до новорічного свята. Хоча склад продуктів дуже змінився, але цей смак цінують і люблять в кожній родині, зробивши дане страву традиційною стравою.

«Олів'є» - головний салат на Новий рік 2020 фото

Зараз, за ​​смаком хтось додає свіжі огірки, хтось зелень. Нерідко замість вареної ковбаси вибирають м’ясо – куряче і яловиче. Ідей, що додати в «Олів’є» ще маса, кожен для себе вже давно визначив рецептуру, яка припала до смаку всьому сімейству.

Новорічна «Оселедець під шубою»

«Оселедець під шубою» – ще один салат, який є завсідником святкового столу на Новий рік. Це один з найпростіших і смачних салатів на Новий рік 2020 (в мережі є рецепти з фото). Прості і смачні салати – невід’ємна частина свята в кожній родині.

Щоб зробити «Оселедець під шубою» багато зусиль докладати не треба, але варто врахувати пару корисних порад при її приготуванні:

  • якщо додати до оселедця цибулю, буде смачніше, але щоб прибрати його гіркоту, краще використовувати не сирої, а маринований (вимочений в оцті з водою)
  • велику ніжність додадуть варені яйця, які можна дрібно потерти на тертці як заключний шар
  • для ідеального смаку варто використовувати остиглі овочі, а не теплі, і вже тим більше, не гарячі
  • якщо «Оселедець під шубою» дати настоятися, хоча б пару годин – смак салату буде ніжнішим і насиченим.

Новорічна «Оселедець під шубою» фото

Сучасні господині все частіше подають на стіл «Сель під шубою» порційно, або використовують прозорі тарілки, що дозволяє насолодитися красою яскравих шарів салату.

Більш оригінальною подачею салату можна вважати форму ялинки або ялинкової іграшки. Таким чином, блюдо стане не тільки смачним, але і красивим прикрасою столу на зимове свято.

Салат з морепродуктів

Будь-яка страва з морепродуктів – відмінний вибір для новорічного меню. Салат з морепродуктів – це не просто смачно, але і корисно.

Для його приготування знадобляться такі продукти:

  • 250г асорті з морепродуктів (кальмар, креветки і ін.)
  • 200 г руколи
  • 2 помідори
  • 2 зуб. часнику
  • 1 червоний ріпчаста цибуля
  • 1 болгарський перець
  • 4 ст. лож. соняшникової або оливкової олії
  • 1 ст. лож. меду
  • 1 ст.лож. 6% -го оцту
  • Сіль і перець.

Спочатку необхідно вимити, почистити і порізати на чотири часточки перець. На 10 хвилин відправляємо часточки перцю в духовку (температура духовки не повинна перевищувати 240 градусів). Як тільки він охолоне, потрібно зняти з нього шкірку і порізати кубиками.

Салат з морепродуктів фото

Далі чистимо цибулю та нарізаємо його кільцями. Помідори миємо й ріжемо кружальцями. Асорті морепродуктів обсмажуються на сковороді не більш пари хвилин.

Перед подачею на стіл спочатку викладаються овочі, рукола, а потім морепродукти. Все це поливається соусом з масла, меду, оцту і спецій.

Салат Цезар з куркою

Суперечок про рецепт салату «Цезар” не менше, ніж про точний перелік продуктів для приготування «Олів’є».

Для приготування «Цезаря» з куркою потрібні наступні продукти:

  • Куряче філе
  • помідори
  • сир твердий
  • батон
  • часник
  • Соняшникова олія
  • Оливкова олія
  • солодка гірчиця
  • Сіль перець.

Куряче філе варимо, ріжемо на невеликі кубики і обсмажуємо в сковороді на олії. Далі потрібно промити і порізати помідори, розрізати кожен на шматочки більше середнього розміру. Сир натираємо на дрібній тертці.

Салат «Цезар» з куркою фото

На розігрітій сковороді з оливковою олією, потрібно обсмажити кілька зубчиків часнику, розрізаних навпіл. Час смаження – не більше 3 хвилин, після часник з сковороди прибираємо.

Для приготування сухариків необхідно взяти м’якоть батона і порізати її кубиками, потім обсмажити на сковороді з маслом, де смажився часник. При бажанні, крім солі і перцю можна додати і інші спеції. Сухарики готові, як тільки подрумянились.

Соус для заправки готуємо з оливкової олії, меленого перцю, солі, солодкої гірчиці і соку лимона. Всі інгредієнти ретельно змішуємо з допомогою віночка, поки не вийде однорідна маса.

На тарілку спочатку потрібно класти салат, потім полити заправкою і розмішати. В останню чергу посипаємо сухариками і тертим сиром. «Цезар» готовий до подачі на стіл.

Класичний варіант салату «Цезар»

Якщо готувати за класичним рецептом, то інгредієнти залишаються ті ж, варто лише додати вустерский соус і варені яйця, а з усіх видів сирів віддати перевагу пармезаном.

Коротко про процес виготовлення класичного «Цезаря»:

  • Приготування сухариків. М’яка частина білого хліба нарізається кубиками, потім обсмажується на сковороді з оливковою олією або підсушують в духовці (час приготування 7 хвилин).
  • Далі змішуються курка, варені яйця, помідор, дрібно натертий сир Пармезан і поливаються Вустерського соусом.
  • Подача салату. Перед тим, як викласти салат на тарілку, її дно змащується часником, потім викладаються листя салату, на них приготований салат, який посипають зверху сухариками.

Класичний варіант салату «Цезар» фото

Блюдо готове до подачі на новорічний стіл 2020 року, різні варіації рецептів салату «Цезар» будуть по-своєму смачними, якщо чітко дотримуватися правил приготування і пропорцій. Тоді, приготоване страву в домашніх умовах вийде дуже смачним і не гірше, ніж в ресторанах.

Салат «Ялинка» з яловичим мовою

Напередодні Нового року, не зайвим буде салати у вигляді новорічної атрибутики. Це яскраво, оригінально, яскраво і смачно.

Для «Ялинки» з яловичим мовою знадобляться наступні продукти:

  • 1 морквина
  • 3 картоплини
  • Яловичий язик
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • Консервована кукурудза
  • 2 солоні огірки
  • Рослинна олія
  • зелень
  • майонез
  • Сіль.

Салат «Ялинка» з яловичим язиком фото

Для початку потрібно зварити мову і порізати його невеликими шматочками (бажано кубиками). Далі відварюємо картоплю і моркву, а потім також режим на кубики. Потім миємо й розрізаємо огірки. Лук необхідно порізати на півкільця і ​​обсмажити до золотистого кольору.

Та все це змішуємо, солимо і додаємо майонез. Далі – формуємо салат у вигляді ялинки, посипаємо зеленню, робимо прикраси з кукурудзи.

Салат із крабових паличок

Простий в приготуванні, але всіма улюблений салат з крабових паличок часто прикрашає новорічний стіл. Точне походження і рецепт не відомі, хоча є припущення, що його батьківщина Японія, де дуже популярні кальмари. Ймовірно, що смачніше було б використовувати більш натуральний продукт – м’ясо краба, але його вартість дуже велика, а тому, його замінили крабовими паличками. Завдяки цьому, кожна сім’я може собі дозволити приготувати дане страву до свята.

Залежно від смакових уподобань рецепт можна підправити, додавши щось своє. Наприклад, нерідко сюди включають варений рис або картопля, це робить його більш ситним. Також, деякі люблять додавати в крабовий салат свіжі огірки, які надають соковитість, а хтось віддає переваги маринованим огіркам.

Салат із крабових паличок фото

Єдиного рецепта салату з крабових паличок не існує, але так як він легкий в приготуванні, то користується великою популярністю у всіх господинь.

Ось один з таких рецептів. Для цього будуть потрібні такі інгредієнти:

  • Крабові палички – 250 г
  • Яйця – 6-7 шт.
  • Консервована кукурудза – 1 банка
  • Зелена цибуля
  • майонез
  • Сіль перець.

Яйця для салату варимо і даємо повністю охолонути. Зелену цибулю дрібно режим, також невеликими кубиками нарізаємо крабові палички. Сюди ж додаємо консервовану кукурудзу і майонез, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішуємо – салат готовий. Деякі готують блюдо шарами, тоді воно матиме більш привабливий зовнішній вигляд і приємно здивує гостей при подачі на стіл.

Салат з копченим м’ясом і ківі

Копчене м’ясо в салаті додасть йому ситність і пікантний смак. Салат з копченим м’ясом і ківі приготувати нескладно.

Список необхідних товарів:

  • 400 г копченого м’яса
  • 2 яйця
  • 1 ківі
  • 1 морква
  • 1 яблуко
  • Майонез.

Насамперед відварюємо моркву і яйця, далі необхідно їх остудити і почистити. Першим шаром стане копчене м’ясо, натерте на крупній тертці, сюди ж додаємо часник і трохи майонезу, перемішуємо.

Салат з копченим м'ясом і ківі фото

Другим шаром служить натерте на крупній тертці ківі. Для третього шару потрібно відокремити яєчні білки і жовтки. Білки натріть також на крупній тертці і заправте майонезом. Далі йде шар натертої моркви і майонезу. Передостанній шар салату – натерті яблука з майонезом, і останній – жовток, подрібнений на дрібній тертці. Святковий салат можна прикрасити зеленню або зробити в незвичайній формі.

Салат з курки, чорносливу і горіхів

Про корисність волоського горіха знають всі, також все розуміють, що це ситний і калорійний продукт. У будь-якої господині припасені парочка рецептів салатів з волоськими горіхами.

Інгредієнти для приготування:

  • Волоські горіхи – 250г
  • Варені яйця – 3 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Куряча грудка
  • Чорнослив без кісточок – 130 г
  • кріп
  • майонез
  • Сіль.

Куряче м’ясо потрібно відварити, в цей же час замочити чорнослив, щоб дати йому розм’якшити. Курку необхідно нарізати тонкими скибочками, чорнослив і горіхи нарізати дрібно. Також тонко нарізаються огірки, кріп і яйця.

Салат з курки, чорносливу і горіхів фото

Салат викладається шарами в наступній послідовності: спочатку викладайте чорнослив, потім куряче м’ясо, далі огірок, горіхи, яйце і кріп. Майонез використовувати не в кожному шарі, а через два шари. Так як горіхи надають ситність салату, то тут краще використовувати знежирений салатний майонез. Перед подачею настояти пару годин. Смакота готова до вживання.

Салат з печерицями та ананасами

Гості за столом неодмінно оцінять легкий і свіжий салат з печерицями та ананасами, тим більше що тут можна використовувати як консервовані, так і свіжі інгредієнти.

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • 400 г печериць
  • 1 банка консервованих ананасів
  • 250 г плавленого сиру
  • 3 свіжих огірка
  • 3 варених яйця
  • Майонез.

Салат з печерицями та ананасами фото

Печериці потрібно порізати на великі шматочки, додати сіль і перець за смаком і обсмажувати на рослинній олії протягом 7 хвилин. Варені яйця подрібніть, на тертці натріть огірки і плавлений сир. Ананаси наріжте кубиками. Першими викладаються яйця, далі огірки, майонез, гриби, сир і останній шар – майонез. Якщо все заздалегідь підготували, то приготування страви не займе більше 30 хвилин.

Фруктовий салат «Новорічна ялинка»

Крім звичайних салатів до новорічного свята можна приготувати і фруктовий, який також послужить і десертом. Рецептів в мережі маса, на сайтах запропоновані різноманітні фруктові варіанти салатів з докладним описом і фотографіями. Це ще більше спрощує процес приготування такого салату, якому також будуть раді і найменші гості на Новому році.

Для фруктового салату «Новорічна ялинка» знадобляться:

  • 2-3 великих банана
  • 200 г мандаринів
  • 350 г ківі
  • 150 г натурального йогурту
  • 3 ч. Лож. меду
  • 2 ст. лож. кунжуту.

Банани попередньо вимити і очистити, порізати кільцями. Мандарини необхідно очистити від шкірки і розібрати на дольки. Мед і йогурт змішайте в глибокій ємності.

Фруктовий салат «Новорічна ялинка» фото

У салатницю по черзі укладаються банани і мандарини так, щоб сформувалася піраміда. Зверху піраміда поливається йогуртом. Почищених і тонко нарізане на колечка ківі акуратно викладається на піраміду з фруктів. Салат повинен вийти у вигляді ялинки, зверху присипаємо кунжутом, який буде виглядати, ніби сніг на ялинці. При бажанні з банана можна вирізати зірку і за допомогою зубочистки прикріпити на верхівку салату (ялинки). Також, можна додати листя м’яти або акуратно укласти маленьку ялинову шишку на тарілку з салатом. Незвичайний, смачний і вітамінізований салат готовий.

Подача новорічних салатів

Розкласти салати по салатницю простіше простого, а от красиво прикрасити, зробити порційно або зовсім створити блюдо у вигляді діда морозу, ялинки, сніговика – ціле мистецтво. Це займе набагато більше часу і сил, зате допоможе зробити новорічне меню незвичайним і барвистим. Покровителька Нового 2020 року неодмінно оцінить ваші старання, так що дерзайте – все в ваших руках.

Рецептів салатів на Новий рік 2020 є безліч (прості і смачні), залишається лише підібрати страву собі і рідним до душі і приступати до його приготування.

Подача новорічних салатів фото

Салати – не найголовніші страви на столі напередодні новорічного свята, однак, без них не обійтися, і чим більше їх буде в святковому меню, тим різноманітніше і краще буде застілля.

Не потрібно боятися новинок на святковому столі, просто заздалегідь дізнайтеся про страви і продукти, які гості не люблять, щоб уникнути частування, яке не зможе оцінити учасник застілля.

Посилання на основну публікацію