Прості рецепти салатів з грибами до Нового Року 2020

Напередодні Нового року потрібно багато встигнути – прикрасити будинок, вибрати вбрання, підготувати подарунки та … накрити стіл. Саме тому кожна господиня вирішує заздалегідь підготувати святкове меню, щоб все ретельно продумати і встигнути.

Грибні салати на Новий 2020 рік

Символом наступаючого року стане Біла Сталевий Щура. Тому новорічні страви не варто готувати з додаванням м’яса свинини в будь-якому її прояві. Їх варто замінити на інші продукти. Краще використовувати ті, які припадуть до душі Пацюкові. Такими є овочі, фрукти, різні види круп і … гриби. Так, так, Щури їдять гриби. Їх можна ставити на новорічний стіл просто як окрему страву, або ж додавати в якості інгредієнта.

Взагалі будь-яке застілля просто неможливо без салатів. Так уже повелося, що на столі є кілька їх видів. Ми вам пропонуємо не тільки здивувати гостей, але і порадувати Білу Щура, приготувавши прості салати на Новий 2020 рік з додаванням грибів. Готуються вони досить швидко, не вимагають великих витрат сил і часу, що важливо напередодні свята. А їх смак – просто дивовижний.

Грибні салати на Новий 2020 рік фото

Для приготування використовують різні види грибочків. Але вони в основному мариновані або солені. Хоча особливою популярністю користуються і ті страви, де компонентом є сирі свіжі шампіньйони. Існують безліч рецептів приготування грибних салатів. В інтернеті можна знайти покрокові інструкції з фото.

Грибний салат в тарталетках

Це рецепт досить простий, а його приготування не займає особливо багато часу. Тарталетки можна придбати в магазині. Хороший варіант – спекти кошики самостійно. В цьому випадку можна зробити різні фігурні, наприклад, ялинки, зірочки і т.д.

Для даного ласощі в тарталетках знадобиться:

  • Печериці – 0,2 кг
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Пісне масло – 20 г
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Майонез – 30 г
  • зелень
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком

Продукти підготовлені, тепер можна починати готувати. Насамперед беруться гриби. Вони дрібно нарізати. Потім обсмажуються близько семи хвилин. Туди ж видавлюється часник. Все перемішують і відставляють для того, щоб суміш охолола.

Грибний салат в тарталетках фото

Огірок нарізати не надто великою соломкою, щоб він не пустив сік. Варені яйця очистити і натерти на тертці. Після все інгредієнти перемішуються. Додається сіль, перець. Заправляється майонезом. Отриману суміш викладають в тарталетки і прикрашаються зеленню. Така оригінальна і цікава ідея подачі салати приємно здивує всіх гостей.

Грибна «Морквина»

Щура і гостей можна побалувати таким кольоровим і яскравим салатом під назвою «Морквина» з додаванням курячого м’яса. Смак його теж дуже приємний і сподобається багатьом.

Необхідно взяти такі продукти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква (середнього розміру) – 2 шт.
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Гриби (печериці або вешанкі) – 0,2 кг
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка
  • Вершкове масло
  • Майонез для заправки
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Петрушка – для декору

Філе відварити бажано на пару. Гриби треба нарізати і потім обсмажити разом з цибулею на олії.

Грибна «Морквина» фото

Страва готується шарами. Перший шар – куряче філе нарізається кубиками і викладається на тарілку.

Другий шар – варену картоплю натирається на тертці і викладається зверху курки. Змастити майонезом і сформувати фігуру у вигляді морквини.

Третій – четвертий шар – смажені гриби і натерті яйця. Всі 2 шари змащуються майонезом.

Останній шар – моркву натерти на терку і повністю покрити блюдо (і зверху, і з боків).

Наостанок взяти один пучок петрушки і з її гілочок сформувати хвостик нашої морквини.

«Натхнення»

Цей салатик чудово виглядає на святковому столі. Він виходить листкове. Готувати його коштувати за кілька годин до застілля, щоб він встиг трохи постояти на холоді і добре просочитися майонезом. Готуватися він досить-таки легко. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка
  • Шинка – 200 г
  • Мариновані гриби – 1 банка
  • Яйця – 4-6 шт.
  • Сир – 200 г
  • майонез
  • зелень

Ласощі викладається шарами. Кожен з яких добре промазують майонезом.

«Натхнення» фото

Так, першим шаром є натерта буряк. Змащується майонезом. Потім подрібнюється або натирається морква. Після цибулю нарізають півкільцями. Бажано його обдати окропом. Знову використовувати майонез. Наступний шар складається з нарізаною соломкою шинки. Пам’ятайте, що вона повинна бути не зі свинини, щоб не засмутити символ 2020 року Щура.

Далі кладеться шар з натертих жовтків. А зверху – гриби, порізані невеликими кубиками. Після натирається сир. Змастити майонезом. І наостанок все покривається натертими на тертці білками варених яєць. Зверху можна прикрашають за бажанням. Зробити можна це зеленню.

Салат «Спокуса»

Назва страви говорить за себе. Використовувані інгредієнти відмінно поєднуються один з одним за смаком. Тому такий салат порадує багатьох за святковим столом, а деяких він стане улюбленим.

Для «Спокуси» необхідно взяти такі продукти:

  • Куряча грудка копчена – 150 г
  • Мариновані печериці – 100 г
  • Плавлений сирок – 100 г
  • Солоні сухарики (будь-які) – 1-2 ст.л.
  • Волоський горіх (можна взяти арахіс або кешью) – 1-2 ст.л.
  • майонез

Салат «Спокуса» фото

Підготувати посудину для салату. На дно викладається порізана тонкими пластинками копчена курка і поливається майонезом. Далі гриби ріжуться також пластинками і рівномірно укладаються зверху. Потім плавлений сирок. Його не потрібно різати або натирати. Сир в даному випадку краще відривати руками на невеликі шматочки. Розкласти зверху і полити майонезом. Потім суміш посипається сухариками і солоними горішками, попередньо обсмаженими. Перед тим, як подавати салат на стіл, необхідно дати йому настоятися деякий час, щоб він добре просочився.

Грибний салат з квасолею

Дуже цікавим і смачним виходить грибний салат з додаванням квасолі. У ньому немає майонезу. Плюс до всього присутність бобових і овочів робить блюдо корисним. Порадуйте гостей і близьких, приготувавши їм такий простий салатик. Тим більше його інгредієнти нехитрі:

  • Квасоля (варена або консервована) – 250 г
  • Гриби (шампіньйони) – 250 г
  • Цибуля – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст.л.
  • Сіль, мелений перець, кріп – за смаком

Для цього салату підійде квасоля варена або консервована. Якщо вирішили приготувати квасоля самостійно, то необхідно зварити її попередньо зварити в підсоленій воді.

Грибний салат з квасолею фото

Лук ріжеться півкільцями, морква – тоненькою соломкою. Після їх покладіть в сковороду і підсмажте до золотистого кольору. Далі додайте в сковороду порізані пластинками гриби і продовжуйте смажити продукти до повної їх готовності.

Наступний етап – візьміть салатник. Висипати туди квасолю, гриби, морква, цибуля, кріп. Все це полийте що залишився після смаження маслом, додайте сіль, перець і добре перемішайте.

Салат з грибочків і горошку

Також на стіл можна поставити і такий салатик з грибочків з додаванням бобових, а саме зеленого горошку. Рецепт досить-таки простий, так що готувати такі салатики може будь-яка починаюча господиня.

Для приготування такого салату з зелененьким горошком будуть потрібні наступне:

  • Гриби – 250 г
  • Консервований горошок – 50 г
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Цибуля зелена, кріп – 1 пучок
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст.л.

Салат з грибочків і горошку фото

Насамперед цибулю потрібно порізати півкільцями, а гриби – пластинками. Потім це все обсмажити на сковороді, на смак додати сіль і перець.

Відварну картоплю і очистити. Потім дрібно нарізати і покласти в салатну тарілку. Туди ж вже можна додавати горошок і порізану зелень. Потім в цю ж посудину викласти гриби з цибулею. Останній крок – перемішати. Легкий салат готовий.

Ніжний салат «Оленка»

Рецепт даного салат підходить під розряд «на швидку руку.» Готується він досить легко, а його смак дуже ніжний. Вашим гостям обов’язково сподобається це блюдо, тому порадуйте їх своїм новим творінням.

Для «Оленки» необхідно взяти:

  • Печериці – 750 г
  • Крабові палички – 400 г
  • Куряче яйце – 5 шт.
  • Свіжий огірок – 4 шт.
  • майонез
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка
  • Петрушка – за смаком

Взяти цибулю і дрібно нарізати. Зробити те ж саме з грибами. Після все це обсмажити.

Ніжний салат «Оленка» фото

Беремося за яйця. Вони варяться круто і після ріжуться кубиками. Так само нарізати і огірки, а крабові палички – соломкою.

В кінці все змішується в посудині і заправляється майонезом.

Салат «Пушинка»

Приємним здивуванням на новорічному столі стане таке салат під назвою «Пушинка». Готуватися він досить просто, а має досить насичений смак. Його приготування не займе у вас багато часу, що дуже важливо для підготовки напередодні свята.

«Пушинка» готуватися з наступних інгредієнтів:

  • Печериці – 05 кг
  • Ріпчасту цибулю – 2 головки
  • Курячі яйця – 5 шт.
  • Крабові палички – 10 шт.
  • Твердий сир – 150 г
  • майонез
  • Рослинна олія

Салат «Пушинка» фото

Відповідно до даної рецептурі виходить кількість в розмірі 3-4 порції.

Продукти на столі, можна починати готувати. Першим кроком нарізаємо пластинками грибочки і окремо обсмажуємо. Потім ріжемо цибулю півкільцями і також піддаємо обсмажуванні. Готові продукти змішуємо між собою і викладаємо першим шаром.

Варені яйця натираємо, краще на дрібній тертці і викладемо наступним шаром. Потім необхідно зробити сітку, для цього беремо майонез.

Зверху кладемо дрібно натерті крабові палички, і знову повапниш заправних соусом. Потім сир натерти, краще на крупній тертці, і розкладаємо зверху. Останній крок – сітка з майонезу. На ваш розсуд можна салат трохи прикрасити, до приклад, зеленню.

Салат «Опеньки»

Легким і досить ситним виходить салат «опеньки». Його приготування не займає великої кількості часу, а смак приємно здивує всіх учасників застілля. Для салату під назвою «опеньки» запасіться наступними продуктами:

  • Мариновані опеньки – 100 г
  • Картопля – 4 шт.
  • Маринований огірок – 2 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Петрушка і кріп – за смаком
  • Рослинна олія – ​​20 мл
  • Сіль. Перець – за смаком

Салат «Опеньки» фото

Відварну картоплю порізати кубиками. Опеньки можна покласти і без нарізування, але якщо вони все ж мають різну довжину, то краще їх порізати.

Мариновані огірочки також нарізати кубиками невеликого розміру. Потім подрібнити зелень і додати в салат. Заправити олією, посолити і поперчити. І в кінці – все перемішати.

Особливості грибних салатів

Що ж такого в салатах з додаванням грибів? Вони не тільки радують своїм смаком запрошених, вони також мають ряд особливостей. Так, він є смачним і досить корисним стравою. Вся справа в тому що, гриби є джерелом багатьох мінеральних речовин і мають різні необхідними вітамінами. У них досить багато білка і лецитину, який перешкоджає холестеринових відкладень. Також вміст вуглеводів в грибах наближається до овочів.

Важливим є і те, що даний продукт є ситним. Навіть мала кількість грибів переб’є голод. Хоча вони мають низьку калорійність. Використовуйте для приготування салатів з грибів оливкова олія.

Таке блюдо можна готувати цілий рік, використавши або свіжі гриби, або мариновані або сушені. Смак салатів з грибочками вишуканий і неординарний. Вони точно сподобаються всім. Тому, якщо ви бажаєте урізноманітнити новорічне застілля, сміливо готуйте такі страви.

Особливості грибних салатів фото

Також не забудьте прикрасити новорічний стіл. Зробити це можна, виклавши салати в різні фігури, наприклад, у вигляді Щура. Для прикраси підійдуть свіжа зелень, лимон, горіхи та інші продукти. Використовуйте кольори, відповідне символу. Вони повинні бути теплими і яскравими. Це додати до свята затишок і відчуття комфорту.

Не забудьте і про новорічну атрибутику. Так, можна прикрасити ялинковими гілочками, шишками. Страви викласти у вигляді об’ємних сніговиків і ялинкових іграшок.

Порадуйте своїх близьких і друзів оригінальними і смачними салатами з додаванням грибів. Вони стануть прекрасним доповненням до столу на Новий 2020 рік. До того ж і Біла Щур також залишиться задоволеною таким розмаїттям і смаковими відтінками новорічних страв.

Посилання на основну публікацію