Прості рецепти до нового 2020 році щури з фото

Новорічні свята – найяскравіші, особливо Новий Рік. Саме напередодні цього свята за столом збираються найближчі люди, друзі, вся сім’я. У цей вечір згадується все хороше, що сталося за ці 12 місяців, чого вдалося досягти і що ще потрібно домогтися в майбутньому. Організація такого свята зажадає ретельного приготування, і якщо все продумати до дрібниць – він стане особливим. Кожна господиня заздалегідь продумує, що приготувати на новий рік 2020. Перш ніж визначитися з меню, варто дізнатися більше про Білу Пацюкові – покровительці наступного року.

Меню на святковий стіл нового 2020 року

2020 рік – рік Білій Щури, це тварина не настільки вибаглива у виборі їжі, а значить, можна підібрати найрізноманітніший список страв. Щоб догодити покровительці, необхідно максимально урізноманітнити стіл в Новий 2020 рік великою кількістю страв, а також подбати про їх прикрасі. Тут грає роль фантазія господарки, адже на стіл можна поставити і м’ясні страви, і рибні, обов’язково варто включити салати, зелень і солодощі. Хоча все перераховане вище і так включено до меню майже кожної сім’ї, так що свіжі ідеї не завадять.

Незабаром кожна господиня задумається про те, що ж приготувати на Новий рік 2020 (рецепти з фото є в мережі). Тут величезний вибір, але визначитися з святковою стравою варто заздалегідь.

Якщо точніше, то можна приготувати:

  • М’ясо птиці
  • м’ясні
  • рибні
  • салати
  • закуски
  • бутерброди
  • Десерти.

Як м’ясо краще не вибирати свинину, віддавши перевагу курці, індичці, яловичині і іншим видам, так що любителям свинячий смакоти доведеться знайти альтернативу.

Щоб максимально урізноманітнити меню, краще приготувати якомога більше салатів в невеликій кількості, ніж великий обсяг одного салату. Рецепти найрізноманітніших салатів можна дізнатися у знайомих або знайти в мережі.

Так як Щур дуже любить рослинність, то не зайвим буде прикрасити всі страви і зробити красиву подачу. Тут є маса варіантів із зеленню, в результаті вийде корисно і красиво. Вітається наявність свіжих овочів (помідори, болгарський перець, огірки) і фруктів у вигляді нарізки.

Меню на святковий стіл нового 2020 года фото

Великою популярністю користуються також соління, наприклад, мариновані гриби і огірочки, які відмінно підійдуть як закуска під горілку.

Не зайвими на столі будуть бутерброди з червоною ікрою, в поєднанні хрусткого хліба і вершкового масла.

Не варто розраховувати, що раз Щур всеїдна, значить можна використовувати все, що завгодно. Навпаки, тварина віддає перевагу натуральним продуктам, а тому, не зайвим буде звернути увагу на якісні продукти, уникаючи напівфабрикатів. Тільки врахуйте, через це на підготовку святкових страв на Новий рік 2020 піде набагато більше часу, але якщо рецепти страв продумати завчасно (дізнатися у рідні або прочитати на сайті), все вдасться і покровителька буде задоволена.

Легкі закуски і страви необхідні в разі, якщо серед гостей присутні люди, які сидять на дієті, які вітають правильне харчування і діти.

Чому ж так важливо прислухатися до пристрастям тварини, що символізує наступаючий рік? Все просто, багато хто впевнений в тому, що потрапивши йому, можна залучити удачу і прихильність в прийдешньому році.

Розташування страв на новорічному столі 2020

Не менш важливо правильно і красиво розташувати приготовлену їжу стіл. Відзначаючи пунктуальність Щури, краще впорядкувати всі страви, адже хаос в цьому випадку відіграє не на руку. Для цього варто грамотно розпорядитися наявними місцем на столі, вибираючи для подачі менш місткі тарілки і салатниці. Краще поставити кілька маленьких салатниць з різними салатами, ніж одну велику, яка займе половину столу.

Сирна нарізка і ковбаса відмінно поєднуються на одній тарілці, особливо, якщо їх красиво викласти, доповнивши зеленню. Так вийде заощадити місце, максимально разнообразив святковий стіл.

Крім святкового меню, варто врахувати й інші, не менш важливі деталі:

  • При виборі столу, краще зупинитися на круглому
  • Скатертина бажано підібрати жовтого відтінку
  • Обов’язково потрібно доповнити стіл декором (ялинові шишки, гілочки).

Як правильно підібрати спиртні напої

Використовуючи алкогольні напої, ми проводжаємо старий рік, згадуємо найкращі його моменти, вимовляємо тости за наступив, покладаючи на нього великі надії. Не у всіх сім’ях на святі вітають алкоголь, але за статистикою, в більшості.

При виборі спиртного, варто врахувати побажання гостей, дізнатися заздалегідь, що вони вважають за краще. Обов’язково в новорічну ніч розпивають пляшку шампанського під бій курантів. Перед подачею шампанського, його необхідно охолодити.

Глінтвейн також хороший вибір, гарячий алкогольний напій лише додасть затишок і тепло в будинок, за вікнами якого сніг і холод. Якщо в новорічному меню присутні страви з білого м’яса і морепродуктів, то сюди відмінно впишеться біле вино. До речі, багато хто думає, що вино, як і шампанське, слід охолоджувати, але це не так. Воно повинно бути тепле, завдяки чому відкриється весь букет цього напою.

Як правильно підібрати спиртні напої фото

Незважаючи на те, коньяк часто закушують лимоном, не робіть цього, він може притупляти смак напою, так що сюди більше підійде нарізка з сиру. Вживаючи міцні спиртні напої, не потрібно забувати про хорошу закуску, щоб не охмелеть.

На новорічному столі можна використовувати такі спиртні напої:

  • шампанське
  • вино
  • коньяк
  • глінтвейн
  • горілку
  • Коктейлі.

Не варто нехтувати головним правилом – починати з напоїв з меншим градусом, переходячи до більш міцним. Не забувайте, вживаючи міцний алкоголь, добре закушувати, щоб не захмеліти.

Качка, фарширована яблуками на новорічному столі

Особливу увагу потрібно приділити м’ясних страв, включаючи гарячі. Рецепти новорічного столу 2020 року з фото приємно дивують своєю різноманітністю. Тут можна приготувати кілька варіантів, наприклад, качку, запечену з яблуками.

Для приготування качки з яблуками знадобиться: качка (вагою не менше 2 кг), 500 г яблук, 1 лимон, сіль і спеції за смаком.

Процес приготування страви:

  • підготовчий

Тушку качки необхідно, перш за все, підготувати. Якщо птах була куплена в замороженому вигляді, спочатку потрібно її розморозити і ретельно вимити

  • Натирання качки спеціальною сумішшю

В окремій ємності змішують сіль і спеції, ретельно їх перемішавши. Далі все це наноситься на качку.

  • начинку приготувати так

Щоб приготувати начинку, потрібно взяти яблука, помити, прибрати шкірку і насіння, порізати на шматочки у вигляді часточок або кубиків. Для запобігання потемніння яблук, вони збризкують соком одного лимона, додається сіль, кориця, спеції.

  • Начинка качки фаршем

Качка, фарширована яблуками на новорічному столі фото

Яблука зі спеціями укладають в середину качки, потім качку зшивають грубими нитками або скріплюють зубочистками. Другий варіант займає менше часу і сил, тому використовується частіше. На одному і на іншому боці качки виробляють невеликі надрізи, куди ховають краю крилець. Це дозволить їй зберегти гарну і соковиту форму, уникнувши висихання.

  • Приготування качки з яблуками в духовці

Качка викладається на деко черевом до верху і поміщається в духову шафу. Духовку краще заздалегідь добре прогріти.

На приготування качки з яблуками піде не більше 2-х годин (при температурі менше 200 градусів), а щоб переконатися в її готовності потрібно проткнути тушку в самому товстому місці. Якщо в цей час виділився сік без крові – можна вимикати духовку. Важливо не перетримати качку, щоб її смак був ніжним.

Кролик в горщику з овочами на Новий рік 2020

Кролик в горщику з овочами відмінно доповнить стіл на Новий рік 2020 (в мережі є рецепт з фото, що спростить процес готування). Завдяки приготування даного м’ясного ласощі в горщику, господині вдасться отримати смачне частування з особливим смаком і пікантність.

Для приготування кролика в горщику з овочами знадобляться наступні продуктові матеріали:

  • 600 г кролика (бажано, щоб ця була стегно)
  • 5 картоплин середнього розміру
  • 2 морквини
  • 200 г печериць
  • Половину склянки сметани
  • 2 шт. цибулі ріпчастої
  • 2 зубчики часнику
  • зелень
  • Сіль за смаком.

Кролик в горщику з овочами на Новий рік 2020 фото

Для початку підготуємо всі продукти: овочі промити і почистити, м’ясо промити і осушити. Частина картоплі нарізається соломкою і укладається на дно горщика. Потім необхідно викласти м’ясо, попередньо порізане невеликими шматочками. Наступний викладається цибулю, порізану півкільцями. Після лука йде шар грибів, який ріжеться акуратними скибочками. На гриби викладаємо моркву, порізану на не тонкі соломку. Потім кладемо шар зелені з часником. Потім йде ще один шар картоплі, а в завершенні, поливаємо сметаною. Час приготування – 1-1,5 год. Готову страву подається гарячим.

Риба в сметанному соусі до новорічного свята

Риба – невід’ємна частина будь-якого святкового столу, це не тільки смачно, але і корисно.

Для приготування риби в сметанному соусі знадобляться:

  • Філе риби (підійде будь-який) – 800 г
  • Сметана – 200-250 г
  • Лук – 2 шт.
  • борошно
  • зелень
  • Рослинна (соняшникова або оливкова) олія
  • Лимон – ½ частина
  • Сіль, перець, спеції.

Процес приготування риби в сметанному соусі досить простий. Перше, що необхідно – це порізати філе риби на шматочки середнього розміру і замаринувати їх на 2 години сіллю, перцем і лимонним соком.

Риба в сметанному соусі до новорічного свята фото

Цибулю нарізати півкільцями і викласти на дно дека, попередньо змащеного соняшниковою олією. Зверху викладається риба шкіркою вниз. Духовку краще розігріти заздалегідь. Рибу запікають при 180 градусах не менше 25 хвилин. Максимальний час приготування – трохи більше півгодини.

Соусом зі сметани, солі, перцю, спецій і муки поливаємо рибку і залишаємо підрум’янитися в уже виключеною, але ще гарячій духовці.

При подачі риба укладається на листя салату, або просто на тарілці з рисом в якості гарніру. Не зайвим буде посипати рибу зверху зеленню.

Креветки в медовій глазурі до Нового 2020 році

Креветки в медовій глазурі стануть відмінним доповненням красивого і смачного меню на новорічне свято. Багато хто вважає, що креветки можна лише варити, але їх можна також гасити, смажити, запікати.

Для приготування креветок знадобляться тигрові креветки (не менше 15 штук), кукурудзяний крохмаль (4 ст. Ложки), ½ склянки борошна, ½ ч. Ложки лимонного соку, вода (130 мл), насіння кунжуту (2 ст. Ложки), мед ( 2 столові ложки) і соняшникову олію для обсмажування.

Спосіб приготування:

  • Перш за все, потрібно розморозити креветки
  • Очистити і промити
  • Кожну креветку окремо обваляти в крохмалі і відкласти поки в сторону
  • Кунжут обсмажити на сковороді
  • В крохмаль, що залишився додати сіль, лимонний сік і воду, добре перемішати. Тісто має вийти в міру густе
  • У середню по глибині каструлю налити рослинне масло і розігріти
  • Креветки обсмажувати в маслі близько 3 хвилин
  • Мед розтопити на водяній бані до рідкого стану
  • Коли закінчите обсмажувати все креветки, далі вони викладаються в ємність з медом, добре перемішати, щоб домогтися рівномірного покриття
  • Посипати зверху кунжутом.

Креветки в медовій глазурі до Нового 2020 році фото

Креветки в медовій глазурі також подаються гарячим. Вони приємно здивують гостей на святі своїм пікантним смаком і хрусткою скоринкою. Цей морепродукт володіє не тільки хорошими смаковими властивостями, але і є дуже корисним.

Рулет з індички з часниковою пастою на Новий рік 2020

Індичка на урочистостях не рідкість, швидше за обов’язкове складова меню для гурманів і любителів смачно поїсти. Якщо правильно приготувати це м’ясо, то воно буде соковитим і надзвичайно смачним, а також корисним. Це не менш важливо для тих, хто проводить свята з маленькими дітьми, адже м’ясо індички не жирне і багате на вітаміни (мікроелементи).

Щоб приготувати рулет з індички з часниковою пастою, необхідно зібрати такі інгредієнти:

  • 2 индюшиной гомілки
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. Ложку солі
  • 1 ч. Ложку меленого білого або чорного перцю
  • Солодка паприка (додавати за смаком).

Для пасти варто подрібнити часник, додати сіль і перець, а також паприку (за бажанням). З гомілки повністю видаляються всі кістки, щоб залишилося одне м’ясо. Однією частиною пасти змащується внутрішня сторона гомілки і змотується в рулет.

Рулет з індички з часниковою пастою на Новий рік 2020

Скріпити рулет потрібно туго міцними нитками. Зверху рулет змастити залишками пасти, а випікати в кулінарному рукаві в духовці при температурі 220 градусів не менше 1 години. Потім рукав акуратно розрізаємо, щоб вийшла гарна і смачна скоринка, температуру злегка зменшуємо до 180 градусів.

Через пів години, потрібно перевернути рулет і ще стільки ж потім випікати. Після того, як він охолов, можна зняти нитки і порізати його. Страва подається в холодному вигляді, так що господиня може приготувати його заздалегідь.

Новорічний салат з авокадо і лососем

Без салатів на новорічні свята не обійтися. Приготувати салат можна заздалегідь, клопоту з ними менше, ніж з м’ясними стравами, зате, чим більше різновидів салатів буде, тим краще буде виглядати новорічне меню і не зможе набриднути гостям.

Більшість вважають за краще в Новорічну ніч бачити салат олів’є і оселедець під шубою, салат з крабовими паличками, але, іноді хочеться також спробувати що-небудь новеньке. Ну, або крім звичайних салатів, поставити на стіл парочку інших. Готувати нова страва завжди ризик, варто конкретно дізнатися особисті переваги кожного гостя.

Салат з авокадо і лососем – ситне і смачне повноцінне ласощі, для якого обов’язково знайдеться місце на новорічному столі.

Для приготування цього салату потрібно взяти:

  • Слабосоленую сьомгу – 200г
  • Рис (1/2 склянки)
  • Авокадо – 1 шт.
  • Вершковий сир – «Філадельфія» і інший, де є вершки (100 г)
  • Твердий сир (100 г)
  • Сік лимона (пару ст. Лож.)
  • зелень
  • Сіль і перець.

Новорічний салат з авокадо і лососем фото

Спочатку відварюємо рис, далі розрізаємо авокадо, видаливши кісточку і очистивши від шкірки. Після того, як авокадо порізали на шматочки, зверху скроплюємо лимонним соком. Сьомга нарізається приблизно такими ж шматочками.

Соус готуємо із зелені (кріп) з вершковим сиром, сіллю і перцем. Салат викладається шарами, перший шар – сьомга, далі рис, авокадо, соус і сьомга. Останній шар – твердий сир в натертому вигляді, також зверху посипають зеленню. Ситний, смачний і незвичайний салат готовий.

Господиням на замітку: овочеві салати також користуються популярністю на святі, а якщо його заправити соєвим соусом, то це додасть йому якусь родзинку.

Тарталетки з куркою і апельсином на новорічне свято

Курка – універсальне м’ясо, яке їдять все, а ще, воно відмінно поєднується з відомим цитрусом – апельсином. Тарталетки на Новорічному столі 2020 року – відмінний вибір закуски, яку неодмінно оцінять гості свята.

Щоб приготувати тарталетки з куркою і апельсином знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 шт. відварне філе курки (можна взяти м’якоть курячої грудки)
  • 1 шт. апельсина
  • 100 г. твердого сиру
  • 10 шт. тарталеток
  • майонез
  • Сіль перець.

Тарталетки з куркою і апельсином на новорічне свято фото

Куряче філе відварюємо і нарізаємо кубиками. Ретельно очистивши від шкірки і плівок апельсин, також нарізаємо кубиками. Твердий сир необхідно натерти на тертці, бажано на дрібній. Всі продукти змішуються разом з майонезом, сіллю і перцем за смаком. Тепер кладемо начинку в тарталетки і прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню або зеленою цибулею на розсуд господині. На все приготування піде не більше 30 хвилин (кулінари можуть впоратися і за 15 хвилин). Така закуска відмінно підійде до спиртного, в тому числі міцному. Ситно, смачно і просто – то, що обов’язково оцінить покровителька наступаючого свята.

Закуска у вигляді грибочків до головного зимового свята

У новорічну ніч закуски зайвими не бувають, особливо якщо запрошено багато гостей, які, до того ж, вживають алкоголь. Закуска у вигляді грибочків може бути як в якості розігріву апетиту, так і просто служити звичайної закускою до спиртних напоїв.

Щоб приготувати цю закуску потрібно запастися такими продуктами:

  • 3 шт. курячих яєць
  • 100 г твердого сиру
  • 150 г шинки
  • 15 шт. свіжих помідорів чері
  • 2 шт. огірка
  • зелень
  • 1 жовток яйця
  • 1 зуб. часнику
  • 1 ч.л. гірчиці
  • Сік лимона
  • 1 стакан соняшникової олії
  • Перець і сіль за смаком.

Закуска у вигляді грибочків до головного зимового свята фото

Спочатку, готуються всі продукти, овочі необхідно помити. Для даної закуски підійшов би і магазинний майонез, але як уже було сказано, Біла Щур любить все натуральне, так що доречно буде приготувати часниковий майонез самостійно.

Для приготування часникового майонезу, беремо жовток одного яйця, додаємо олію і збиваємо до загустіння. Сюди ж додаємо сіль і перець за смаком. Далі, відварюємо курячі яйця, частина з яких натираємо на тертку разом з твердим сиром, а шинку нарізаємо дрібними шматочками. Все це перемішуємо, додавши пару столових ложок часникового майонезу.

З цієї суміші необхідно сформувати приблизно однакові кульки. Помідори ріжемо навпіл, вони послужать як шапочок для закуски. Огірки ріжемо на кружечки, бажано, щоб їх діаметр був менше 1 см.

Перед подачею на стіл, на дно тарілки укладається зелень, потім кружечки огірка. Далі потрібно укласти кульки, але попередньо, трохи змінивши їх форму, щоб вона нагадувала ніжку грибочки. На кожну порцію суміші укладається половинка помідора черрі, а зверху потрібно зробити крапельки з майонезу. Оригінальна і смачна закуска готова для подачі.

Торт «Прага» на Новий рік 2020

На новорічні свята ніяк не обійтися без солодкого. Ця солодка частина меню – радість для дітей і дорослих, серед яких також багато ласунів. Одним з найвідоміших і смачних тортів можна з упевненістю назвати торт «Прага». Про нього знають багато, але чи багато хто пробували його спекти?

Для тіста потрібно взяти:

  • 200 г сметани
  • 200 г цукру
  • 1/2 банки згущеного молока
  • 3 яйця
  • 3 ст. лож. какао-порошку
  • 400 г борошна
  • 1 ч. Лож. соди.

Для крему окремо потрібно приготувати такі інгредієнти:

  • 250 г вершкового масла
  • ½ банки згущеного молока
  • 3 ст. лож. какао-порошку.

Глазур для торта складається з таких продуктів:

  • 2 ст. лож. какао-порошку
  • 3 ст. лож. молока
  • ½ скл. цукру
  • 1 ст. лож. вершкового масла.

Перше – збиваємо яйця і цукор, поступово додаючи згущене молоко, какао і сметану. Гасимо соду оцтом і додаємо борошно. Густота тесту середня, приблизно, як на оладки. Коржі піч по 5 хвилин кожен, температура духовки – не вище 170 градусів.

Торт «Прага» на Новий рік 2020 фото

Для приготування крему збивається м’яке вершкове масло зі згущеним молоком і какао-порошком. Готові коржі змащуємо кремом (боки також) і укладаємо.

Щоб приготувати глазур, потрібно перемішати какао-порошок з цукром і молоком. Все це готується на повільному вогні, а після того, як цукор розчинився, додаємо масло.

Верхівку торта покриваємо глазур’ю, не варто забувати і про його бічні частини. При бажанні, можна зверху прикрасити торт волоським горіхом. Далі необхідно дати торту просочитися в холодильнику, на що піде не менше 4 годин.

Переддень Нового 2020 року

Приготоване заздалегідь новорічне меню – запорука успішного застілля і велика галочка мудрої господині будинку. Поспіх тут ні до чого, адже важливо отримувати задоволення від організації свята, інакше – навіщо його влаштовувати. Правильно і зручно розмістити страви на святковий стіл Нового 2020 роки (якщо подивитися фото в мережі) – досить просто.

Переддень Нового 2020 года фото

При бажанні приготувати кілька м’ясних страв, які подаються гарячими, краще запастися парочкою помічників, так як напередодні урочистого заходу господиня вимотав не на жарт. Салати і закуски можна приготувати заздалегідь, що допоможе трохи заощадити часу для основних страв.

Не дарма кажуть в народі: «Як зустрінеш новий рік – так його і проведеш», це вже не новини. Не варто забувати, що це не просто чергове свято, а зустріч нового етапу у вашому житті. Ті люди, які весело і цікаво зустрінуть приходить рік, з посмішкою в нього і увійдуть. Кожен сімейне свято по-своєму особливий, але саме Новий рік у колі сім’ї – найтепліший і радісний момент. Пройде час, і ви будете переглядати фотографії з цих свят, які обов’язково зігріють вашу душу.

Посилання на основну публікацію