Новорічні рецепти страв з м’яса до Нового Року 2020

Свято Новий рік схожий на зимову казку. Саме в цей день люди з завмиранням серця загадують свої заповітні мрії, намагаючись залишити в минулому всі образи і прикрощі.

Всі жителі планети ретельно готуються до святкування, щоб Новий рік запам’ятався і став першим яскравим подією в наступаючому році. Вже на початку грудня всі починають потихеньку замислюватися про те, де відсвяткувати, з ким, кому що подарувати і який наряд вибрати. Одним з головних залишається питання, що приготувати, якими частуваннями здивувати прийшли.

М’ясо на новий рік 2020 року – рецепти з фото, допоможуть господаркам в цій справі. Раніше рецепти по-старому записувалися і передавалися від матері до дочки. Зараз все набагато простіше, варто тільки зайти в інтернет, і знайти потрібну інформацію. У наступаючому році Білій Щури, астрологи і медіуми радять геть відмовитися від використання свинини в усіх стравах. Однак не варто заздалегідь турбуватися, адже існує безліч рецептів, з використанням іншого м’яса, закуски на новий рік 2020 без Щури – за своїми смаковими якостями не залишать байдужим жодного гостя.

Спочатку варто продумати повністю меню на новий рік:

  • нарізки
  • салати
  • М’ясні страви
  • гарніри
  • десерт
  • напої

Коли приблизний план готування складений, можна переходити до списку продуктів, а потім і до самої готуванні. Рекомендується починати з основних страв, так як підготовка всіх інгредієнтів займає найбільшу кількість часу.

М’ясні страви

Як було сказано раніше, в наступаючому році використовувати свинину забороняється. Її рекомендують замінити кроликом, яловичиною, бараниною.

М'ясні страви фото

Кролик не тільки є дієтичним м’ясом, що корисно, коли на столі різноманітна їжа, а й за своїми якостями не поступається будь-якому іншому виду м’яса.

Кролик, тушкований з овочами

Для приготування цієї страви, знадобиться:

  • Тушка кролика – 0.9 кг
  • Цибулю, моркву – по 1 шт.
  • Вершки – 20% – 250 гр
  • Часник – пару зубчиків
  • Сіль, перець – за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Кролик, тушкований з овочами фото

Покроковий рецепт приготування:

Крок 1

Порізати кролика на порції, добре промити під проточною водою. На розігріту сковороду налити масло, викласти кролика і обсмажити хвилин п’ять на великому вогні з обох сторін. Потім підсмажені шматки перекласти в казанок.

крок 2

Цибулю і моркву почистити, помити і порізати крупною соломкою. Висипати овочі на сковорідку, де смажилося м’ясо, і тушкувати пару хвилин, попередньо зменшивши вогонь. Потім відправити овочі в казанок, до кролику.

крок 3

В казанок додати окропу так, щоб вода покривала все кролика. При бажанні дозволяється додати лавровий лист, він додасть пікантності страві. Гасити так близько двох годин.

крок 4

Після двох годин, додати часник, пропустивши його через давилку і залити все вершками. Після цього потримати на вогні ще хвилин тридцять.

крок 5

Готове м’ясо перекласти на красиву тарілку і прикрасити зеленню петрушки і страва готова до подачі на стіл.

Кролик з грибами і сметаною, запечений в духовці

Інгредієнти:

  • Кролик – 1.5 кг
  • Гриби печериці – 0.5 кг
  • Лук – 3 шт.
  • Сметана – 100 гр
  • Сіль, перець – за смаком

Кролик з грибами і сметаною, запечений в духовці фото

Тушку кролика добре вимити і розрізати на порційні шматки. Якщо кролик занадто великий або м’ясо здалося трохи застарий – бажано попередньо його замочити у воді з оцтом на ніч, щоб готове м’ясо вийшло ніжне.

Після того, як кролик розрізаний, треба обсмажити його з двох сторін на сильному вогні, потім перекласти в форму для запікання.

Цибулю почистити, крупно порізати і відправити на сковороду. Туди ж додати розрізані на чотири частини печериці. Обсмажені овочі покласти зверху кролика і залити все сметаною. Солити і додавати перець чорний мелений краще в самому кінці, так все краще просочиться.

Форму з кроликом і овочами можна ставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати два – три години.

Запечена баранина на новий рік під м’ятним соусом

Інгредієнти:

  • бараняча нога
  • м’ята
  • зелень петрушки
  • Твердий сир
  • Олія оливкова
  • часник
  • сіль
  • перець
  • Грецький горіх

Запечена баранина на новий рік під м'ятним соусом фото

Готується це святкове блюдо дуже легко і за часом займає 2 години, з яких, 1.5 години м’ясо буде перебувати в духовій шафі. Всі інгредієнти, крім баранини, слід перемішати і подрібнити до однорідної маси. Зробити це бажано блендером. Потім цією сумішшю ретельно промазати м’ясо і відправити його в духовку на півтори години, при температурі 200 градусів.

Не варто забувати, що і з яловичини також можна приготувати вишукану страву на новий рік. Якщо виникають труднощі у виборі рецепта, то варто заглянути на сайт святкових страв – там є вся інформація навіть з фото і покроковою інструкцією, для тих, хто вперше зібрався готувати з цього м’яса.

Яловичий язик під грибним соусом

Для приготування мови знадобиться:

  • Мова яловичий – 500 гр
  • Морква – 150 гр
  • Лук – 150 гр
  • Олія – ​​20гр
  • Масло вершкове – 20 гр
  • Сіль – ст.л. без гірки

Для приготування соусу:

  • Гриби (бажано вешанкі) – 100 гр
  • Вершки 20% – 150 гр
  • Цибуля – 2 головки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія соняшникова – для смаження

Яловичий язик під грибним соусом фото

Як готувати яловичий язик:

  1. Мова добре помити, розрізати на шматки. Покласти в каструлю з холодною водою.
  2. На сковороду налити дві столові ложки олії. Цибулю і моркву порізати на чотири частини і обсмажити на сильному вогні пару хвилин.
  3. Обсмажені овочі покласти в каструлю з мовою і варити на повільному вогні приблизно дві години, періодично знімаючи піну.
  4. Готовий мову дістати і відразу занурити в холодну воду, щоб його легше було почистити від шкірки.
  5. Очищений мова нарізати медальйонами.

Як готувати грибний соус:

  1. Залити сушені гриби холодною водою, дати настоятися сорок хвилин.
  2. Потім гриби потрібно проварити двадцять хвилин, додати туди вершки і ще варити хвилин п’ятнадцять.
  3. Попередньо обсмажену цибулю додати до грибів і дати проваритися ще хвилин п’ять.
  4. Перед тим, як зняти каструлю з вогню, додати сіль і спеції за смаком.

Перед подачею на стіл необхідно обсмажити мову на вершковому маслі, а соус злегка збити блендером. Таке насичене і смачна страва не залишить байдужим жодного з гостей.

Не варто боятися використовувати новий рецепт або якийсь новий інгредієнт в приготуванні своїх шедеврів.

Рулет з яловичини з чорносливом, запечена в фользі

Використовувані продукти:

  • Яловичина – 0.800 кг
  • Чорнослив – 0.100 кг
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Італійські трави – за смаком

Рулет з яловичини з чорносливом, запечена в фользі фото

Спосіб приготування:

  1. Яловичий ошийок добре відбути з двох сторін, посолити і поперчити
  2. Чорнослив залити окропом на п’ять хвилин. Потім викласти його на відбите м’ясо, згорнути його рулетом
  3. Краї рулету закріпити зубочистками або просто перемотати ниткою
  4. Рулет перекласти на фольгу, посипати травами і щільно замотати у фольгу
  5. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на дві години
  6. Після закінчення приготування, дати рулету охолонути. Зняти фольгу і покласти його в холодильник.

Перед подачею на святковий стіл, рулет обов’язково потрібно нарізати порційно і викласти на листя салату для краси. Такий смачний рецепт приготування яловичини, рекомендується використовувати скоріше, як закуску, ніж, як гаряче блюдо.

Салати і закуски на новий рік

Приготування салату, так само як і приготування закуски займає менше часу, але все ж, варто і про ці стравах задуматися заздалегідь. Вони є не основним блюдом на новорічному столі, але не варто забувати, що закуска – це відмінний спосіб «заїсти» алкогольні напої або вгамувати голод, чекаючи основні страви.

Закуска на новий рік може бути найпростіша:

  • овочева
  • сирна
  • м’ясна
  • Фруктова

Салати і закуски на новий рік фото

На приготування такої закуски піде мінімум часу і допоможе урізноманітнити святковий стіл. Овочі можна використовувати, як свіжі – помідор, огірок, болгарський перець, так і консервовані. Щоб приготувати іншу закуску потрібно лише нарізати інгредієнти і красиво викласти на тарілку.

При бажанні і маючи в запасі більше вільного часу, можна напружитися і приготувати закуску в тарталетках, в лаваші, власноруч приготувати їстівні маленькі салатниці, які будуть незвично виглядатимуть на столі.

Закуска на новий рік «Цибулеві кексики»

Для приготування знадобиться:

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сметана – 3ст.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Куряче філе – 0.400 кг
  • Зелена цибуля – великий пучок
  • Сода – 0.5 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль 1 ч.л.

Закуска на новий рік «Цибулеві кексики» фото

Як готується закуска:

Яйця збити міксером з сіллю і цукром.

Соду погасить оцтом, і додати до яєць.

Потім ввести в суміш сметану і борошно.

Філе відварити, остудити, нарізати дрібними кубиками і додати до тесту.

Промитий і дрібно нарізану цибулю викласти до решти продуктів.

Для випікання в духовці краще взяти силіконові формочки, змастити і наполовину наповнити їх, тестом. Випікати слід тридцять хвилин при температурі 150 градусів. Двері духовки під час процесу бажано не відкривати.

Подавати на стіл таку закуску можна замість хліба.

Закуска на новий рік «Ялинкові кулі»

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 0.250 кг
  • Сир плавлений – 100 гр
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Маслини – 7-8 шт.
  • Сіль за смаком

Закуска на новий рік «Ялинкові кулі» фото

Як готувати:

Крок 1

Взяти глибокий посуд, натерти туди крабові палички, трохи відклавши на обвалювання самих кульок

крок 2

Яйця відварити і натерти разом з сиром в ємність з крабовими паличками

крок 3

Після цього, додати майонез, гірчицю і посолити

крок 4

З отриманої маси треба сформувати не великі кульки, обваляти їх в відкладеної крабової суміші

Ось і все – закусочні кульки готові. Перед подачею на стіл, маслини розрізати на дві частини, покласти зверху на кулі. Щоб вже зовсім надати їм форму новорічних іграшок, з пір’я зеленої цибулі, можна зробити мотузочки, прикріпивши його до маслинами.

Закуска з чіпсів на новий рік

Закуска на чіпсах відмінно впишеться в новорічне меню 2020 року. Існує величезна кількість варіантів начинки:

  • Крабові палички
  • ковбаса
  • відварна курка
  • Сир з зеленню
  • Помідор з сиром і зеленню

Якщо немає часу, то можна взяти покупні чіпси. Бажано вибирати в твердій упаковці – такі чіпси однакові за розміром і не поламаються в пакеті з іншими продуктами.

Закуска з чіпсів на новий рік фото

Можна приготувати і домашні чіпси. Існує два варіанти:

  1. Традиційні з картоплі. Для цього необхідно взяти кілька середніх картоплин, почистити, порізати на тонкі кружальця. Потім посолити і поперчити. Відправити в духовку до повчання золотистої скоринки
  2. З лаваша. Взяти тонкий лаваш, розрізати його на квадратики і кілька хвилин потримати в духовці, щоб він підсох і підрум’яниться.

Все більше набирає популярності гаряча закуска на новий рік. Така закуска подається на стіл відразу ж після приготування і зуміє порадувати гостей перед подачею основних страв. Для приготування не обов’язково використовувати рецепти, головне знати, які продукти між собою найбільш поєднуються. Тоді закуска буде приготовлена ​​з урахуванням усіх ваших гастрономічних уподобань:

  • з лаваша
  • з сиром і помідорами
  • з риби
  • з баклажанів
  • італійська
  • з грибами і сирним соусом
  • з кальмарів
  • з куркою і свіжим огірком

Новорічний салат «Павутинка»

Інгредієнти:

  • Копчена куряча грудка – 0.5 кг
  • Капуста пекінська – 300 гр
  • Консервована кукурудза – 1 банка
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 маленька головка

Для заправки салату:

  • майонез
  • Французька гірчиця
  • перець мелений

Новорічний салат «Павутинка» фото

Як приготувати:

  1. Нарізати соломкою капусту і курячу грудку
  2. Цибулю порізати, як можна дрібніше
  3. Додати кукурудзу і змішати всі інгредієнти
  4. Майонез і гірчицю змішати в рівних пропорціях. Соус виходить дуже смачний і гострий.
  5. Додати соус в салат, ще раз перемішати, і можна викладати в салатниці.

Якщо серед запрошених друзів є ті, які вибагливі в їжі або їм за станом здоров’я не можна вживати гостре, заправку можна просто замінити на соєвий соус або подати на новорічний стіл, окремо нарізаний салат і до нього дві заправки. Гості обов’язково оцінять таку турботу і увагу.

Новорічний м’ясний салат з яловичини

знадобиться:

  • відварна яловичина
  • Солоні огірки
  • варені яйця
  • сир твердий
  • Кедрові горіхи
  • часник
  • майонез
  • сіль

Як готувати:

  • Яловичину порізати соломкою
  • Огірки натерти на крупній тертці
  • Часник пропустити через давилку, додати до огірків
  • Яйця потерти на дрібній тертці
  • Сир натерти на крупній тертці
  • Горіхи подрібнити на дрібні шматочки

Новорічний м'ясний салат з яловичини фото

Цей новорічний салат буде красиво виглядати, якщо його викласти шарами в скляний посуд:

  1. Шар – яловичина
  2. Шар – огірки з часником
  3. Шар – яйця
  4. Шар – сир

Кожен шар промащувати майонезом. Зверху посипати подрібненими горіхами. Кількість продуктів слід розрахувати, виходячи з того, скільки гостей буде присутній на новий рік.

Новорічний стіл 2020 року неможливо уявити без свіжих фруктів і солодких десертів. Символ року – ненажерливі хрюша, яка любить поласувати солоденьким. Тому на новий рік має бути якомога більше різноманітних страв не тільки з м’яса, а й десертів. Також не варто забувати і про напої.

Десерти та напої

Приступаючи до приготування десертів на свято, треба пам’ятати, що після достатку м’ясних страв, шлунок буде вам вдячний, якщо десерт виявиться легким і низькокалорійним. Можна зробити оригінальну фруктову нарізку.

Десерти та напої фото

Слід пам’ятати, що різати фрукти бажано відразу перед подачею на стіл, як яблука можуть швидко «почорніти», а апельсини – стекут. І все-таки, для тих. Хто хоче здивувати гостей домашньою випічкою, ідеальним варіантом залишається – торт без випічки.

Желейний торт «Веселка»

Інгредієнти:

  • Літр води
  • Сметана 20% – 0.5 кг
  • Желе сухе – 3 пачки з різним смаком
  • Ванілін – 0.5 ч.л.
  • Желатин – 25 гр

Желейний торт «Веселка» фото

Як приготувати:

  • Кожну пачку желе окремо залити окропом і добре розмішати до повного розчинення
  • Як тільки ємності з готовим желе охолонуть – прибрати їх в холодильник на пару годин
  • Потім порізати застигле желе кубиками і поставити назад в холод
  • Звичайний желатин залити холодною водою (150мл) і залишити на п’ятнадцять хвилин набухати
  • Після цього, на водяній бані, треба нагріти суміш до повного розчинення желатину. Не доводити до кипіння
  • Сметану, ванілін і цукор змішати і збивати міксером до повного розчинення цукру
  • Додати желатин до збитою сметані і міксером ще раз перемішати
  • Порізане желе з холодильника перекласти в глибоку миску, залити отриманим кремом і акуратно перемішати
  • Взяти красиву форму для випічки, застелити її харчовою плівкою і вилити туди майбутній десерт.
  • Зверху дозволяється додати за бажанням бісквіт, горіхи або свіжі фрукти: полуницю, виноград, ківі, банан (це буде основою торта)
  • Накрити харчовою плівкою і знову поставити в холодильник на чотири години

Коли прийде час подавати на стіл десерт, желе треба буде дістати, прибрати плівку, прикласти до форми плоску тарілку і перевернути торт.

Для того, щоб торт виглядав більш святково, його допускається прикрасити кокосовою стружкою або шоколадом.

Алкогольні напої

Продумуючи меню на свято, не варто забувати і про напої. Слід також враховувати, який алкоголь доречний до того чи іншого блюда.

Алкогольні напої фото

  • Мартіні і коктейлі, приготовані на їх основі, пропонують перед їжею
  • Біле вино підійде до основних м’ясних страв
  • Сухе червоне вино – до домашнього м’яса
  • Білий портвейн добре поєднується з рибними закусками
  • Напівсолодкі і напівсухі вина подають до салатів
  • Шампанське, лікер і коньяк буде доречний до солодощів і фруктів

Безалкогольні напої

Не варто випускати з виду і безалкогольні напої, особливо якщо за святковим столом будуть присутні діти. Якщо на приготування домашніх компотів і коктейлів зовсім не залишається часу – можна просто піти в магазин і придбати напої там. Це може бути:

  • Звичайна газована вода
  • Газовані напої з різними смаками
  • натуральні соки
  • різні морси

Безалкогольні напої фото

Щоб порадувати дітвору допускається купівля дитячого шампанського.

Наостанок варто подумати про прикрашання всього будинку. Новий період життя має до жовтого, коричневого і золотистому квітам. Також символ майбутнього року буде дуже задоволений, якщо в оселі занести гілочку з жолудями – адже це улюблені ласощі Крисенко. На стіл рекомендується поставити кілька статуеток або невеликих фігурок із зображенням цієї тварини. Усім присутнім заздалегідь підготувати магнітики на холодильник, який протягом року буде притягувати до хати здоров’я, щастя і умиротворення.

Найголовніше побажання: перед майбутнім святом треба обов’язково виділити для себе пару годин, щоб як слід відпочити і привести себе в порядок. Назустріч гостям повинно вийти гарна, спокійна і весела господиня будинку.

Посилання на основну публікацію