Нові салати для 2020 року. Рецепти від шеф-кухарів

Зустріч Нового року – для всіх важливий і очікуваний свято. У простих сім’ях давно існує свій перелік улюблених страв, які вони готують напередодні зимового свята.

А чим радують своїх близьких шеф-кухаря і які салати на Новий рік готують у себе вдома? У них також є парочка варіантів, які стали незмінними супутниками новорічного столу.

Салат з курячою печінкою і манго

Хочете порадувати своїх близьких на Новий рік легким, ситним і смачним блюдом – тоді зверніть увагу на рецепт салату з курячою печінкою і манго.

Щоб приготувати цю страву знадобляться такі продукти:

  • 250 г курячої печінки
  • 120 г грибів (гливи)
  • 4 ст. лож. меду
  • 1 шт. манго
  • 3 шт. редису
  • Жменя смаженого фундука
  • Три види салатів – фризі ромен, россо
  • гілочка чебрецю
  • 2 ст. лож. лимонного соку
  • 1 ст. лож. бальзамічного оцту
  • 1 ст. лож. гірчиці
  • 4 ст. лож. оливкового масла
  • Сіль перець.

Салат з курячою печінкою і манго фото

Курячу печінку посмажте протягом 2 хвилин на розігрітій сковороді, потім додайте мед і смажте ще 2 хвилини, посоліть і поперчіть.

Гливи також потрібно обсмажити (2 хвилини), додати сюди ж сіль, перець, чебрець.

Манго почистіть, поріжте на невеликі шматочки. Редис наріжте на тонкі слайси.

Всі інгредієнти заправки змішуємо, а потім поливаємо нею мікс листя салатів. Але не використовуйте весь соус відразу, залиште пару столових ложок.

На тарілці спочатку необхідно викласти мікс салатів з соусом, збоку акуратно укласти курячу печінку, манго і підсмажені гливи.

Далі збризніть залишками соусу салат, прикрасьте його слайсами з редису, присипте фундуком. Під час святкування Нового 2020 року, це блюдо не залишиться непоміченим.

Салат з кальмаром

З кожним роком варіацій салатів з кальмарами все більше, але цей рецепт новий, від одного з іменитих шеф-кухарів, який можна також приготувати в домашніх умовах, щоб порадувати гостей чимось особливим напередодні Нового року.

Для його приготування візьміть наступні інгредієнти:

  • 60 г кальмара
  • 30 г свіжого огірка
  • 25 г стебла селери
  • 25 г фенхеля
  • 50 г цукіні
  • 40 г кукурудзяних качанів
  • 3 г квасолі едамаме
  • 15 г червоного апельсина
  • 15 сл соусу з смаженого на грилі апельсина
  • 200 мл оливкової олії
  • 150 мл лимонно-апельсинового фрешу
  • 15 г цукру
  • Сіль, перець чорний.

Салат з кальмаром фото

Очистіть і наріжте на невеликі скибочки свіжий огірок. Поріжте селера і фенхель. Квасоля почистити, всі овочі змішати.

Цукіні нарізати тонкими слайсами, апельсин потрібно почистити і порізати на дольки, змішати з огірком, квасолею і фенхелем.

Далі необхідно підсмажити на грилі цукіні, кукурудзу, кальмар, половинки апельсина і лимона. Найдовше обсмажуйте кальмара і цитрусові.

В окремій мисці готуємо соус: вичавлюємо сік підсмажених на грилі цитрусових, потім додаємо сюди оливкову олію і цукор, ретельно перемішуємо.

У салат додаємо цукіні, присипаємо зернами підсмаженої кукурудзи. Все це заливається заправкою, сіль і перець додайте за смаком. Цього року вам точно вдасться здивувати гостей.

Салат з квасолею і артишоками

Дуже смачне страва французької кухні від шеф-кухаря здивує вас своїм незвичайним смаком. Презентуйте його напередодні Нового року і порадуйте близьких.

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 30 г слайсів пармской шинки
  • 90 г зеленої стручкової квасолі
  • 165 г артишоків, маринованих в маслі
  • 3-4 шт. картоплі
  • 1 шт. свіжого помідора середнього розміру
  • 5 штук. томатів черрі
  • 1 шт. в’яленого томата
  • 40 г міксу салату, рукола
  • 1 ст. лож. оливкового масла
  • Кілька крапель бальзамічного крему для прикраси
  • Кілька крапель соку лимона.

Салат з квасолею і артишоками фото

Картопля слід відварити і дати охолонути, також відваріть квасоля і обріжте її кінчики. Помідори черрі розрізати на половинки, а картопля поріжте на часточки.

Також у вигляді часточок наріжте в’ялений томат. Злийте маріанд з артишоків, поріжте їх невеликими шматочками. Свіжий помідор розрізати, вийняти м’якоть, дрібно нарізати на кубики.

У спеціальну миску викладаються мікс салатів, стручкова квасоля, картопля і порізані томати. Заправте оливковою олією і соком лимона.

Далі викладайте зверху салату слайси артишоків, Парми, свіжий і в’ялений томат, все це необхідно скропити заправкою і бальзамічним кремом. Смачного.

Салат з лосося з гірчичною заправкою і яблуком

Щороку з’являється все більше смачних новинок. У їх числі салат з лосося з гірчичною заправкою і яблуком, який вже красується в меню ресторанів, як блюдо від шеф-кухаря. Якщо приготуєте такий кулінарний шедевр, то в наступному році у вас обов’язково попросять рецепт.

Для приготування вам знадобиться:

  • 100 г філе свіжого лосося
  • ½ зеленого яблука
  • ½ свіжого огірка
  • ½ замороженого авокадо
  • 1 шт. мандарин
  • кінза
  • ½ столової ложки гірчиці дижонской
  • ½ ст. лож. зернистої гірчиці
  • ½ ст. лож. квіткового меду
  • 100 мл оливкової олії
  • 150 мл мандаринового фрешу
  • Сіль перець.

Салат з лосося з гірчичною заправкою і яблуком фото

Візьміть два види гірчиці і мед, ретельно змішайте. Потім додайте оливкову олію і збийте. Сюди ж необхідно влити мандариновий фреш, посолити і поперчити, добре збити.

Рибу порізати на однакові шматки середнього розміру не товще 4 мм, додати сіль і перець, викласти на тарілку.

Яблуко очистити від шкірки і нарізати кубиками, покласти поверх лосося. Мандарин очистити і розділити на часточки, покласти на кубики яблука, полити соусом.

В якості прикраси використовуйте дуже тонко порізаний слайсами свіжий огірок, натертий на дрібній тертці заморожений авокадо і зелень.

У мережі є цей рецепт з фотографіями, за допомогою яких ви зможете зробити таку страву самі і почастувати на Новий рік свою рідню.

Салат з бастурмою і вершковим соусом

Салат з бастурмою і вершковим соусом відмінно впишеться в меню очікуваного свята – Нового року 2020. Це нове блюдо одного з кращих шеф-кухарів країни.

Необхідні інгредієнти:

  • 30г шпинату
  • 10 г салату Радичі
  • 30 бастурми
  • 40 г огірка
  • 15 г помідорів чері
  • 40 г сиру Дор-Блю
  • 50 мл вершків 33% -ної жирності
  • 3 г кропу
  • 3 г ягід
  • 3 г овочевих чіпсів.

Салат з бастурмою і вершковим соусом фото

Всі овочі слід промити. Бастурму нарізати тонкою соломкою. Салатні листя промити і висушити, укласти в миску для салату. Зверху листя укладаємо бастурму. Свіжий огірок необхідно почистити і також нашаткувати соломкою. Додаємо до салату і бастурми огірки і дрібно порубаний кріп.

Для соусу знадобиться блендер, куди кладемо сир і вершки, збиваємо протягом 30 секунд. Додаємо рослинне масло і включаємо блендер ще на половину хвилини.

Соусом полийте приготований салат, добре перемішайте і викладіть порцію на тарілку. Вже на тарілці долийте зверху ще трохи соусу, в якості прикраси використовуйте овочеві чіпси і половинки помідорів чері. При бажанні такий рецепт з фото можна знайти на кулінарних сайтах, що допоможе вам зробити відмінне страву до Нового року.

Салат «Нісуаз»

«Нісуаз» – страва французької кухні, новим рецептом якого поділився один з відомих шеф кухарів.

За рецептом підготуйте наступні інгредієнти:

  • 1 помідор
  • Зелений салат
  • Стручкова квасоля
  • часник
  • тунець
  • Оливкова олія
  • 4 шт. картоплі
  • Винний оцет
  • Гірчиця
  • вершки
  • каперси
  • оливки
  • 1 яйце
  • анчоуси
  • цукор
  • Сіль.

Салат «Нісуаз» фото

Спочатку варимо стручкову квасолю, попередньо підсолити воду. Потім додаємо трохи цукру. Квасолі дати покипіти 3 хвилини. Після цього необхідно злити воду і промити квасолю холодною водою.

На розігрітій сковороді обсмажують тунець, посоліть з обох сторін.

Картоплю відварити, дати охолонути, потім очистити і розрізати на кільця. На тарілку викладаємо листя салату, зверху кільця картоплі.

Для заправки оливкове масло, винний соус, гірчицю, цукор, сіль і часник подрібнюємо в блендері. Заправкою полити картоплю, нашаткувати і покласти зверху картоплі квасоля, знову полити заправкою.

Далі тонко поріжте тунець і покладіть на квасолю, промокнув заправкою. Оливки і каперси розрізати на маленькі кільця і ​​присипати зверху.

Яйце відварити, остудити, почистити і розрізати на 4 частини. Разом з яйцем укладаємо порізаний на часточки помідор і анчоуси. Вишукану страву можна подавати до столу.

Салат з моцарелою і абрикосами

Страва від шеф кухаря має ніжний і вишуканий смак, а приготувати його можна вдома.

Перелік продуктів для приготування:

  • 30 г салату мікс
  • 125 г моцарели
  • 2 шт. свіжих абрикосів
  • 1 консервований персик
  • 4 шт. помідорів чері
  • 5 г верхівок зеленого базиліка
  • 5 г оливкової олії
  • 5 г бальзамика
  • Сіль, перець за смаком.

Салат з моцарелою і абрикосами фото

Мікс листя салату промити і підсушити, викласти на тарілку. Необхідно видалити кісточки з абрикосів і порізати кожен на 4 частини. Персик ріжемо на дольки і відправляємо разом з абрикосами підсмажитися на сковороді гриль.

Як тільки фрукти подрумянились – зняти їх зі сковороди. Помідори черрі слід порізати на половинки, покласти зверху на листя салату.

Далі покладіть поверх помідорів підсмажені персик і абрикоси. Моцареллу акуратно розірвати вручну і помістити наступним шаром.

Посоліть, поперчіть, збризніть оливковим соусом. Зверху додаємо кілька крапель бальзамика і базилік.

Розбавте звичне меню новим стравою, зустрічайте цей рік яскраво і барвисто.

«Армені»

Новий рецепт неймовірно смачного салату «Армені», який з’явився лише в цьому році, тепер доступний всім, і будь-хто може зробити його будинку.

Для цього вам будуть потрібні:

  • 100 г курячої грудки
  • 15 г меду
  • 10 г овочевих чіпсів
  • 50 г шпинату
  • 5 г сиру
  • 30 г болгарського перцю
  • 30 г оливкової олії
  • 3 г гірчиці
  • 2 г часнику
  • 5 г бальзамічного оцту
  • 5 г цукру-піску
  • Сіль, спеції.

«Армені» фото

Філе курки порізати на кубики і обсмажити на сковороді на вершковому маслі, а також трохи додайте оливкового. Сюди ж влити мед, перемішати.

Шпинат промити і порвати руками, укласти в окрему ємність. Перець порізати кубиками, додати до шпинату. Сюди ж покладіть овочеві чіпси. Посоліть, поперчіть, покладіть подрібнений часник і гірчицю, потім перемішайте.

Далі налити трохи бальзамічного оцту, присипати цукровою пудрою, скропити оливковою олією і перемішати (за бажанням можна додати зелену цибулю).

На тарілку викладаємо суміш овочів у вигляді гірки, зверху кладемо філе, і натертий на дрібну тертку сир. В кінці за бажанням прикрасити ягодами (гілочка смородини).

Цей яскравий, новий і смачний салат стане незамінним на вашому столі в переддень Нового року. Рецептуру і покрокове приготування з фото легко знайти в мережі.

Посилання на основну публікацію