Зустріч Нового року — для всіх важливий і очікуваний свято. У простих сім’ях давно існує свій перелік улюблених страв, які вони готують напередодні зимового свята.
А чим радують своїх близьких шеф-кухаря і які салати на Новий рік готують у себе вдома? У них також є парочка варіантів, які стали незмінними супутниками новорічного столу.
Салат з курячою печінкою і манго
Хочете порадувати своїх близьких на Новий рік легким, ситним і смачним блюдом — тоді зверніть увагу на рецепт салату з курячою печінкою і манго.
Щоб приготувати цю страву знадобляться такі продукти:
- 250 г курячої печінки
- 120 г грибів (гливи)
- 4 ст. лож. меду
- 1 шт. манго
- 3 шт. редису
- Жменя смаженого фундука
- Три види салатів — фризі ромен, россо
- гілочка чебрецю
- 2 ст. лож. лимонного соку
- 1 ст. лож. бальзамічного оцту
- 1 ст. лож. гірчиці
- 4 ст. лож. оливкового масла
- Сіль перець.
Курячу печінку посмажте протягом 2 хвилин на розігрітій сковороді, потім додайте мед і смажте ще 2 хвилини, посоліть і поперчіть.
Гливи також потрібно обсмажити (2 хвилини), додати сюди ж сіль, перець, чебрець.
Манго почистіть, поріжте на невеликі шматочки. Редис наріжте на тонкі слайси.
Всі інгредієнти заправки змішуємо, а потім поливаємо нею мікс листя салатів. Але не використовуйте весь соус відразу, залиште пару столових ложок.
На тарілці спочатку необхідно викласти мікс салатів з соусом, збоку акуратно укласти курячу печінку, манго і підсмажені гливи.
Далі збризніть залишками соусу салат, прикрасьте його слайсами з редису, присипте фундуком. Під час святкування Нового 2020 року, це блюдо не залишиться непоміченим.
Салат з кальмаром
З кожним роком варіацій салатів з кальмарами все більше, але цей рецепт новий, від одного з іменитих шеф-кухарів, який можна також приготувати в домашніх умовах, щоб порадувати гостей чимось особливим напередодні Нового року.
Для його приготування візьміть наступні інгредієнти:
- 60 г кальмара
- 30 г свіжого огірка
- 25 г стебла селери
- 25 г фенхеля
- 50 г цукіні
- 40 г кукурудзяних качанів
- 3 г квасолі едамаме
- 15 г червоного апельсина
- 15 сл соусу з смаженого на грилі апельсина
- 200 мл оливкової олії
- 150 мл лимонно-апельсинового фрешу
- 15 г цукру
- Сіль, перець чорний.
Очистіть і наріжте на невеликі скибочки свіжий огірок. Поріжте селера і фенхель. Квасоля почистити, всі овочі змішати.
Цукіні нарізати тонкими слайсами, апельсин потрібно почистити і порізати на дольки, змішати з огірком, квасолею і фенхелем.
Далі необхідно підсмажити на грилі цукіні, кукурудзу, кальмар, половинки апельсина і лимона. Найдовше обсмажуйте кальмара і цитрусові.
В окремій мисці готуємо соус: вичавлюємо сік підсмажених на грилі цитрусових, потім додаємо сюди оливкову олію і цукор, ретельно перемішуємо.
У салат додаємо цукіні, присипаємо зернами підсмаженої кукурудзи. Все це заливається заправкою, сіль і перець додайте за смаком. Цього року вам точно вдасться здивувати гостей.
Салат з квасолею і артишоками
Дуже смачне страва французької кухні від шеф-кухаря здивує вас своїм незвичайним смаком. Презентуйте його напередодні Нового року і порадуйте близьких.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- 30 г слайсів пармской шинки
- 90 г зеленої стручкової квасолі
- 165 г артишоків, маринованих в маслі
- 3-4 шт. картоплі
- 1 шт. свіжого помідора середнього розміру
- 5 штук. томатів черрі
- 1 шт. в’яленого томата
- 40 г міксу салату, рукола
- 1 ст. лож. оливкового масла
- Кілька крапель бальзамічного крему для прикраси
- Кілька крапель соку лимона.
Картопля слід відварити і дати охолонути, також відваріть квасоля і обріжте її кінчики. Помідори черрі розрізати на половинки, а картопля поріжте на часточки.
Також у вигляді часточок наріжте в’ялений томат. Злийте маріанд з артишоків, поріжте їх невеликими шматочками. Свіжий помідор розрізати, вийняти м’якоть, дрібно нарізати на кубики.
У спеціальну миску викладаються мікс салатів, стручкова квасоля, картопля і порізані томати. Заправте оливковою олією і соком лимона.
Далі викладайте зверху салату слайси артишоків, Парми, свіжий і в’ялений томат, все це необхідно скропити заправкою і бальзамічним кремом. Смачного.
Салат з лосося з гірчичною заправкою і яблуком
Щороку з’являється все більше смачних новинок. У їх числі салат з лосося з гірчичною заправкою і яблуком, який вже красується в меню ресторанів, як блюдо від шеф-кухаря. Якщо приготуєте такий кулінарний шедевр, то в наступному році у вас обов’язково попросять рецепт.
Для приготування вам знадобиться:
- 100 г філе свіжого лосося
- ½ зеленого яблука
- ½ свіжого огірка
- ½ замороженого авокадо
- 1 шт. мандарин
- кінза
- ½ столової ложки гірчиці дижонской
- ½ ст. лож. зернистої гірчиці
- ½ ст. лож. квіткового меду
- 100 мл оливкової олії
- 150 мл мандаринового фрешу
- Сіль перець.
Візьміть два види гірчиці і мед, ретельно змішайте. Потім додайте оливкову олію і збийте. Сюди ж необхідно влити мандариновий фреш, посолити і поперчити, добре збити.
Рибу порізати на однакові шматки середнього розміру не товще 4 мм, додати сіль і перець, викласти на тарілку.
Яблуко очистити від шкірки і нарізати кубиками, покласти поверх лосося. Мандарин очистити і розділити на часточки, покласти на кубики яблука, полити соусом.
В якості прикраси використовуйте дуже тонко порізаний слайсами свіжий огірок, натертий на дрібній тертці заморожений авокадо і зелень.
У мережі є цей рецепт з фотографіями, за допомогою яких ви зможете зробити таку страву самі і почастувати на Новий рік свою рідню.
Салат з бастурмою і вершковим соусом
Салат з бастурмою і вершковим соусом відмінно впишеться в меню очікуваного свята — Нового року 2020. Це нове блюдо одного з кращих шеф-кухарів країни.
Необхідні інгредієнти:
- 30г шпинату
- 10 г салату Радичі
- 30 бастурми
- 40 г огірка
- 15 г помідорів чері
- 40 г сиру Дор-Блю
- 50 мл вершків 33% -ної жирності
- 3 г кропу
- 3 г ягід
- 3 г овочевих чіпсів.
Всі овочі слід промити. Бастурму нарізати тонкою соломкою. Салатні листя промити і висушити, укласти в миску для салату. Зверху листя укладаємо бастурму. Свіжий огірок необхідно почистити і також нашаткувати соломкою. Додаємо до салату і бастурми огірки і дрібно порубаний кріп.
Для соусу знадобиться блендер, куди кладемо сир і вершки, збиваємо протягом 30 секунд. Додаємо рослинне масло і включаємо блендер ще на половину хвилини.
Соусом полийте приготований салат, добре перемішайте і викладіть порцію на тарілку. Вже на тарілці долийте зверху ще трохи соусу, в якості прикраси використовуйте овочеві чіпси і половинки помідорів чері. При бажанні такий рецепт з фото можна знайти на кулінарних сайтах, що допоможе вам зробити відмінне страву до Нового року.
Салат «Нісуаз»
«Нісуаз» — страва французької кухні, новим рецептом якого поділився один з відомих шеф кухарів.
За рецептом підготуйте наступні інгредієнти:
- 1 помідор
- Зелений салат
- Стручкова квасоля
- часник
- тунець
- Оливкова олія
- 4 шт. картоплі
- Винний оцет
- Гірчиця
- вершки
- каперси
- оливки
- 1 яйце
- анчоуси
- цукор
- Сіль.
Спочатку варимо стручкову квасолю, попередньо підсолити воду. Потім додаємо трохи цукру. Квасолі дати покипіти 3 хвилини. Після цього необхідно злити воду і промити квасолю холодною водою.
На розігрітій сковороді обсмажують тунець, посоліть з обох сторін.
Картоплю відварити, дати охолонути, потім очистити і розрізати на кільця. На тарілку викладаємо листя салату, зверху кільця картоплі.
Для заправки оливкове масло, винний соус, гірчицю, цукор, сіль і часник подрібнюємо в блендері. Заправкою полити картоплю, нашаткувати і покласти зверху картоплі квасоля, знову полити заправкою.
Далі тонко поріжте тунець і покладіть на квасолю, промокнув заправкою. Оливки і каперси розрізати на маленькі кільця і присипати зверху.
Яйце відварити, остудити, почистити і розрізати на 4 частини. Разом з яйцем укладаємо порізаний на часточки помідор і анчоуси. Вишукану страву можна подавати до столу.
Салат з моцарелою і абрикосами
Страва від шеф кухаря має ніжний і вишуканий смак, а приготувати його можна вдома.
Перелік продуктів для приготування:
- 30 г салату мікс
- 125 г моцарели
- 2 шт. свіжих абрикосів
- 1 консервований персик
- 4 шт. помідорів чері
- 5 г верхівок зеленого базиліка
- 5 г оливкової олії
- 5 г бальзамика
- Сіль, перець за смаком.
Мікс листя салату промити і підсушити, викласти на тарілку. Необхідно видалити кісточки з абрикосів і порізати кожен на 4 частини. Персик ріжемо на дольки і відправляємо разом з абрикосами підсмажитися на сковороді гриль.
Як тільки фрукти подрумянились — зняти їх зі сковороди. Помідори черрі слід порізати на половинки, покласти зверху на листя салату.
Далі покладіть поверх помідорів підсмажені персик і абрикоси. Моцареллу акуратно розірвати вручну і помістити наступним шаром.
Посоліть, поперчіть, збризніть оливковим соусом. Зверху додаємо кілька крапель бальзамика і базилік.
Розбавте звичне меню новим стравою, зустрічайте цей рік яскраво і барвисто.
«Армені»
Новий рецепт неймовірно смачного салату «Армені», який з’явився лише в цьому році, тепер доступний всім, і будь-хто може зробити його будинку.
Для цього вам будуть потрібні:
- 100 г курячої грудки
- 15 г меду
- 10 г овочевих чіпсів
- 50 г шпинату
- 5 г сиру
- 30 г болгарського перцю
- 30 г оливкової олії
- 3 г гірчиці
- 2 г часнику
- 5 г бальзамічного оцту
- 5 г цукру-піску
- Сіль, спеції.
Філе курки порізати на кубики і обсмажити на сковороді на вершковому маслі, а також трохи додайте оливкового. Сюди ж влити мед, перемішати.
Шпинат промити і порвати руками, укласти в окрему ємність. Перець порізати кубиками, додати до шпинату. Сюди ж покладіть овочеві чіпси. Посоліть, поперчіть, покладіть подрібнений часник і гірчицю, потім перемішайте.
Далі налити трохи бальзамічного оцту, присипати цукровою пудрою, скропити оливковою олією і перемішати (за бажанням можна додати зелену цибулю).
На тарілку викладаємо суміш овочів у вигляді гірки, зверху кладемо філе, і натертий на дрібну тертку сир. В кінці за бажанням прикрасити ягодами (гілочка смородини).
Цей яскравий, новий і смачний салат стане незамінним на вашому столі в переддень Нового року. Рецептуру і покрокове приготування з фото легко знайти в мережі.