Торти на Новий 2020 рік – рецепти і фотографії

Новорічне торжество традиційно проходить за великим святковим столом, для якого готують всілякі страви. Крім основних страв і холодних закусок, господині намагаються здивувати гостей десертами. Найпопулярнішим частуванням в кінці трапези є торт. Представляємо добірку кращих святкових тортів, які можна приготувати самостійно на Новий 2020 рік.

«Торт з сиром маскарпоне»

Ніжний вершковий сир маскарпоне надає незвичайний смак торту, який подобається вибагливим Сластьон, і навіть тим, хто мало їсть солодке. Цим простим в приготуванні десертом можна прикрасити будь-який святковий стіл.

Інгредієнти розраховані для форми 20 сантиметрів. Вирізати тісто можна кришкою або тарілкою. До початку процесу включаємо духовку, щоб вона встигла добре розігрітися.

Торти на Новий 2020 рік

Список інгредієнтів:

Для тесту:

  • 400 гр борошна;
  • 60 гр розтопленого слив. масла;
  • 200 гр сметани середньої жирності;
  • 150 гр цукру;
  • 3 яєчних жовтки;
  • ½ ч. Ложки гашеного соди.

Для крему:

  • 100 гр цукрово. пудри;
  • 250 гр сметани;
  • 250 гр сливочн. сиру маскарпоне.

Процес приготування:

  • Використовуючи міксер, ложку або віночок, перетираємо жовтки з цукром.
  • Додавши сметану з маслом, потрібно добре вимішати. Краще використовувати силіконову лопатку.Торти на Новий 2020 рік
  • Соду гасимо лимонним соком – достатньо кількох крапель, і додаємо її до суміші. Ми залишаємо настоюватися 1-2 хв.
  • Підсипає борошно невеликими порціями і вимішуємо спочатку лопаткою. Далі месім руками, щоб не липло до рук, але і не туге тісто.
  • Весь обсяг розділимо на 10 частин.
  • Для розкочування тіста використовуємо Пекарській папір. Щоб було зручніше розгортати, використовуйте харчову плівку (пакет).
  • Перед духовкою коржі протикаємо виделкою. Випікаємо кожен близько 5 хв. при 200⁰С.
  • Даємо коржам охолонути. Це час використовуємо для приготування крему: змішуємо сметану з сиром і цукровою пудрою, гарненько збиваємо міксером.

Маскарпоне можна замінити нежирної сметаною. Але крем придбає зовсім інший смак.

  • Промащуємо коржі кремом, укладаючи їх стопкою.
  • Готовий торт обмотуємо харчовою плівкою і даємо настоятися в холодильнику кілька годин. Краще на ніч.Торти на Новий 2020 рік
  • Для прикраси можна використовувати ту ж вершкову суміш. Як варіант, можна зробити крем з білків, або зробити шоколадну помадку.

«Медовик»

Торт, що не втрачає популярності вже багато років – Медовик, яким без сумніву можна порадувати друзів і близьких на Новий 2020 рік.

Інгредієнти розраховані для глибокої форми 20 сантиметрів в діаметрі.

Торти на Новий 2020 рік

список інгредієнтів

Для тесту:

  • 3 шт курячих яєць;
  • 150 гр борошна;
  • 4-5 ст.ложек меду;
  • 100 гр цукру;
  • 1 ч.ложка харчової соди.

Для крему:

  • 250 гр вареного згущеного молока;
  • 300 мл жирних вершків (не менше 30%).

Для просочення коржів:

  • 100 мл теплої води;
  • 1 ч.ложка меду.

Процес приготування:

  • Змішуємо яйця з цукром. Збиваємо до значного збільшення обсягу і освітлення (використовуємо віночок або міксер).
  • Мед з содою розігріваємо протягом 2-3 хвилин на повільному вогні. Це можна зробити в каструлі. Потрібне постійне помішування, до отримання медово-бурштинової маси.
  • Поки мед не охолов, додаємо його до яєчної суміші. Щоб не відбулося згортання яєць, масу обов’язково помішувати.
  • Борошно просіваємо через сито, потім потроху додаємо до суміші. Щоб тісто залишалося пишним, необхідно його постійно вимішувати віночком.
  • Результатом повинна бути – повітряна бісквітна маса.
  • Форму протираємо маслом і викладаємо в неї наше тісто. Для запобігання здуття гірки, форму прокручуємо за годинниковою стрілкою, щоб по середині маси утворилася маленька воронка.Торти на Новий 2020 рік
  • Духовку нагріваємо до 160⁰С. Печемо корж протягом 40-45 хв. Готовність перевіряємо паличкою або зубочисткою – якщо нічого не прилипає, значить готовий.
  • Під час випікання коржа, займемося кремом і просоченням.
  • Для вершків потрібна попередня сильне охолодження (можна використовувати морозилку, але не дати повністю застигнути). Далі збиваємо їх до стійких піків додавши згущене молоко. Одержаний крем ділимо на три рівні частини.
  • Щоб отримати просочення, потрібно повністю розчинити мед в теплій воді.
  • Приготований і трохи охолонувши корж розрізаємо вздовж на 3 рівних шару. І кожен спочатку просочуємо, потім намазуємо кремом, укладаючи коржі один на одного.
  • Масу, що залишилася використовуємо для обмазування торта зовні. Торт прикрашаємо бісквітними крихтами, або будь-який інший посипкою.Торти на Новий 2020 рік
  • Ставимо в холод на 2-3ч.

«Морквяний торт»

З незвичайних десертів до Нового 2020 року можемо запропонувати морквяний торт. Він відрізняється ніжністю і незвичайним смаком, який надає нестандартно використаний овоч. Гостям припаде до смаку таке солодке частування, і мало кому вдається вгадати присутність в ньому моркви.

Торти на Новий 2020 рік Морквяний торт

Інгредієнти розраховані для форми 16см в діаметрі. При такій формі коржі вийдуть невеликі, але досить високі. Для торта меншої висоти використовуйте форму 22 см.

Процес приготування тіста швидкий. Духовку рекомендується поставити розігріватися перед початком роботи.

список інгредієнтів

Для тесту:

  • 250 гр борошна;
  • ½ ч. Ложки розпушувача;
  • 2 курячих яйця;
  • 120 гр цукру;
  • 400 гр моркви;
  • 80 гр волоських горіхів;
  • 1 ч. Ложка соди;
  • 100 гр рослинної олії;
  • 1 ч. Ложка кориці;
  • 50 гр маку;
  • ½ ч. Ложки сухого імбиру;
  • 2 ст. ложки коньяку або рому.

Для крему:

  • 350 гр 20% -ної сметани;
  • 50 гр цукру;
  • 3 ст. ложки коньяку, рому або лікеру.

Для просочення:

  • 150 гр води;
  • 50 гр цукру;
  • 2 ст. ложки коньяку або рому.

Процес приготування

  • Подрібнюємо морква блендером або використовуючи кухонний комбайн. Натерти можна і на дрібній тертці, але за часом вийде набагато довше.
  • Для подрібнення волоських горіхів краще скористатися ножем, або качалкою через пакет. Блендер не використовуйте, так як вийде горіхова мука.Торти на Новий 2020 рік Морквяний торт
  • Яйця з цукром збиваємо до освітлення маси. Використовуємо віночок або міксер.
  • Вливаємо олію і перемішуємо. Користуватися краще силіконової лопаткою.
  • Беремо окрему миску, і змішуємо сухіекомпоненти: імбир, розпушувач, соду, борошно, корицю.Торти на Новий 2020 рік Морквяний торт
  • З’єднуємо обидві суміші, перемішуємо.
  • Вводимо в суміш подрібнені морква і горіхи, додаємо коньяк і мак. Лопаткою ретельно все перемішуємо. Тісто має вийти густим.Торти на Новий 2020 рік Морквяний торт
  • Ділимо масу на 3 рівних частини (коржа). Бажано відміряти на вагах, щоб коржі вийшли однакові по висоті.
  • Встановлюємо в духовці режим 180⁰С.
  • Дно форми вистилає пергаментом, а боки натираємо маслом і посипаємо борошном. Заливаємо перший корж.
  • Час випікання становить близько 25 хв. Для перевірки готовності використовуйте дерев’яну шпажку або зубочистку.
  • Готові коржі охолоджуємо, загортаємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник. Ідеально, якщо на всю ніч, але не менше 2-х годин.
  • Готуємо просочувальний сироп: змішуємо воду з цукром, розігріваємо до кипіння, вливаємо коньяк. Трохи тримаємо на вогні, щоб позбутися від парів алкоголю.
  • Коржі просочуємо за такою схемою: два нижніх – по обидва боки, завершальний верхній – з одного боку. Ми залишаємо просочуватися.
  • А поки займемося кремом: змішуємо цукор зі сметаною, чи не збиваючи. Алкоголь додавати не обов’язково, можна обійтися без нього.
  • Якщо будете обмазувати боки торта, то крем ділимо на 4 частини, якщо тільки промащувати між коржами, то на 3.
  • Змащуємо коржі, укладаючи стопкою.Торти на Новий 2020 рік Морквяний торт
  • Прикрашаємо волоськими горіхами, маком, і ін.

«Карпатка»

Приготування цього смачного торта не займає багато часу. До того ж, подати на стіл десерт з заварного тіста з кремом можна вже через годину після готовності.

Торти на Новий 2020 рік Карпатка

Кількість інгредієнтів розраховане для прямокутної форми 25 * 40 см.

список інгредієнтів

Для тесту:

  • 200 гр борошна;
  • 4-5 курячих яєць;
  • 230 мл води;
  • 100 гр слив. масла;
  • Сіль і цукор по щіпці.

Для крему:

  • 3 ст. ложки борошна;
  • ½ л. молока;
  • 200 гр слив. масла;
  • 130 гр цукру;
  • 2 ст. ложки картопляного крохмалю;
  • ванілін.

Процес приготування

  • У сотейнику змішуємо з водою сіль і цукор.
  • Розм’якшене масло ріжемо кубиками, додаємо до води і тримаємо на малому вогні, поки не розчиниться.
  • Просіяне борошно додаємо по трохи до рідини. Постійно помішувати.Торти на Новий 2020 рік Карпатка
  • У той момент, коли з тіста почне утворюватися куля, а дно покриватися кіркою (приблизно через 3-4 хв.), Посуд знімаємо з вогню.
  • Отриману масу переміщаємо в глибоку тарілку, додаємо яйця. Потім добре промісити, використовуючи стаціонарний міксер або силіконову лопатку.
  • Форму застилає пергаментом, викладаємо туди нашу масу.
  • Випікати корж потрібно при 200 градусах приблизно 25-30 хв.
  • Поки приготуємо крем. У каструлі перемішуємо частина молока (100 мл.) З борошном і крохмалем. Доливаємо залишки молока, висипаємо цукор і ванілін. Переставляємо на вогонь середньої сили, і постійно перемішуємо, до досягнення густоти. Готовий крем залишаємо до повного охолодження.
  • Використовуючи міксер, збиваємо масло, потроху додаючи охолоджений крем.
  • Приготований корж ділимо на 2 однакових шару.
  • На нижній шар викладаємо крем, другим шаром накриваємо зверху.Торти на Новий 2020 рік Карпатка
  • Прибираємо готовий десерт на одну годину в холодильник. Для прикраси використовуємо цукрову пудру.

Десерт без випічки: «Банановий чізкейк»

Для любителів простих і корисних рецептів це найкращий десерт, яким можна порадувати і великих, і маленьких гостей. Він дозволить зменшити кількість страв, які вимагають приготування в духовці, і спростити підготовку святкового застілля. Єдиний нюанс, який потрібно врахувати – великий час для застигання. Тому, починати його готувати потрібно не менше, ніж за добу.

Десерт без випічки

Кількість інгредієнтів в рецепті розраховане для форми 20 см. В діаметрі.

список інгредієнтів

  • 260-300 гр пісочного печива;
  • 70 гр розтопленого слив. масла;
  • 400 гр сиру;
  • 3 банана;
  • 100 гр води;
  • 120 гр цукру;
  • 150 гр сметани;
  • 20 гр желатину;
  • шоколадний топінг.

Процес приготування

  • У блендері або за допомогою качалки подрібнюємо печиво. Нам потрібно отримати пісочну крихту.
  • З крихти і масла замішуємо незвичайне тісто.
  • Вирізаємо і застилає Пекарській папір за формою дна. Утрамбовуємо пісочне тісто, яке буде основою десерту.
  • Прибираємо в холод.Десерт без випічки
  • Замочуємо желатин в трохи теплій воді і залишаємо на півгодини.
  • У глибокій тарілці перемішуємо сметану з сиром, бананом і цукром. Збиваємо все, використовуючи погружной блендер. Повинна вийти однорідна маса.

Щоб отримати дієтичний десерт, не додавайте цукор. Бананів буде досить для додання торту солодощі.

  • Ставимо каструлю з набряклим желатином на плиту. Греєм до повного розчинення, але не даємо закипіти. Виливаємо в масу з сиром і добре вимішуємо.
  • Отриману суміш викладаємо у форму на основу.
  • Тримаємо в холодильнику, бажано всю ніч. Застиглий чізкейк прикрашаємо топінгом і шматочками фруктів.
Посилання на основну публікацію