Календар вінчань на 2020 рік: правосланой вінчальний

Таїнство Шлюбу – давній общерелігіозний ритуал, який дозволяється проводити тільки в певні дні. Ми підготували для вас вінчальний календар на 2020 рік, щоб ви могли вибрати для себе дату за всіма законами Православної Церкви.

Вибравши дату, перевіривши її на календарі вінчань і погодивши її з батюшкою в церкви, молодятам потрібно пройти кілька обрядів для підготовки до ритуалу. Таїнство Шлюбу – серйозна подія, яка несе сенс тільки якщо майбутнє подружжя вірять в нього і підходять до нього відповідально.

Церковний вінчальний календар

Вінчальний календар – це список дат, коли можна проводити Таїнство Шлюбу. Він не постійний і змінюється щороку, і на 2020 рік підбираються відповідні дні. На дати для проведення вінчання на 2020 рік будуть впливати дні тижня, двунадесяті перехідні і неперехідні свята, тривалі і одноденний утримання, головні церковні свята.

До речі! Дванадесяті свята – це 12 центральних, після Світлого Воскресіння, урочистостей в російській церкві. Вони святкуються на честь фактів з буття Ісуса Христа і Богоматері.

У календарі ви знайдете підходяще найкращим чином для вас час, щоб укластися вчасно і провести всі заходи для підготовки до ритуалу, включаючи, необхідні для Таїнства і відзначення ритуалу. Але щоб вибрати найкращу дату, слід звернутися до батюшки, який буде вінчати вас, він допоможе з вибором.

Так само необхідно пам’ятати, що в обрану дату, не погоджений з батюшкою, в церкві можуть проходити будь-які служби, які завадять проведенню вашого ритуалу.

Дні, заборонені для вінчання

Дні, заборонені для вінчання

Є деякі дні, коли за встановленими правилами здійснювати вінчання забороняється або вкрай несприятливо:

  • За день до днів помірності – у вівторок і четвер.
  • За день до малої Великодня (неділі) – в суботу.
  • У день Світлого Воскресіння – головний церковне свято, яке відзначається в різні дні щороку.
  • За день інших головних церковних свят *.
  • За день до двунадесятих свят **.

До речі, ритуал Таїнства Шлюбу дозволено проводити в день двунадесятого свята, але це не схвалюється, так як свято всіх християн повинен бути значне індивідуального події.

  • У масляний тиждень.
  • У період Святок.
  • У Великодній тиждень

Зверніть увагу! В інші тижні (митаря і фарисея, Троїцьку) Таїнство Шлюбу так само дозволено, але не схвалюється.

  • У період тривалих і строгих одноденних постів.
  • Вночі.

Повінчати в заборонені дні можуть лише з поважних причин і тільки за згодою ієрарха.

Церковний календар – 2020

Далі прикріплений календар, за яким ви можете познайомитися з числами, сприятливими для Таїнства (виділені пурпуровим) для розпланування такого найважливішого обряду. Всього у 2020 році налічується 120 дозволених дат. Найбільш несприятливими місяцями для вінчання будуть березень, квітень і перший зимовий місяць, коли проходять тривалі пости. Найбільше дозволених дат в період між квітнем і груднем.

Головні умови приготування до вінчання

Головні умови приготування до вінчання

За правилами Церковних підвалин сім’я є нічим іншим, як єднанням подружжя і Ісуса Христа. Проводиться цей ритуал для досягнення головної мети – досягнення єдності душ і тіл, взаємного доповнення і взаємну допомогу.

Обвінчатися молодят, священик не дає гарантії щасливою і спокійного сімейного життя. Вінчання лише допомагає в щоденній роботі по будівництву комфортних відносин, воно з’єднує серця і душі люблячих один одного. У практиці РПЦ вінчання проводиться при пред’явленні свідоцтва про укладення шлюбу.

Воно показує всю серйозність намірів молодят. Перед вінчанням майбутнім чоловікові і дружині радять вивчити церковну літературу про сімейні цінності у християн. І тільки після цього можна судити про готовність піти цим шляхом. Між подружжям не може бути жодної таємниці, які можуть спричинити за собою розлад в сімейних взаєминах.

Для цього необхідно все суперечки дозволити до проведення вінчання, щоб сімейне життя почалася з добра і радості. Для проведення вінчання бажано, щоб і чоловік, і дружина сповідували православ’я. Але дозволяється так само одному з подружжя хреститися за день до вінчання.

Так само за день до вінчання потрібно сповідатися і причаститися. Крім цього, повинна відбутися розмова з батюшкою про майбутнє ритуалі, його суті. Безпосередньо для вінчання необхідні: ікони із зображенням Ісуса Христа та Богородице; вінчальні свічки і білі хусточки, щоб їх тримати; рушник; обручки; Кагор для причастя. Конкретний список необхідних реквізитів вам назвуть працівники бажаного вами храму.

розлучення

Так, розставання обвінчався пари допускається, але не схвалюється. Для цієї процедури необхідні вагомі причини. Працівники РПЦ відносять це до одного з числа великих гріхів, тому в окремих церквах перед тим, як повінчати молодят, парі пропонують тест – відкладання вінчання на рік для випробування відносин.

До головних причин, за якими церковнослужитель може погодитися на розірвання сім’ї обвінчатися, можна віднести: подружню невірність; відмова чоловіка або дружини від християнства; інфікування високо небезпечними захворюваннями, наприклад, сифіліс або вірус імунодефіциту людини; довга отлучка чоловіка або дружини, яке можна прийняти за “пропажу без вісті”; якщо чоловік або дружина загрожують життю і здоров’ю іншої; укладення шлюбу в корисливих цілях; важке психічне захворювання.

Такого визначення, як “розлучення” в православ’ї не існує. Священик може благословити на ще один шлюб. Але попередній в такому разі не розривається. Друге вінчання можна вважати випрошених послабленням в зв’язку зі значним причинами, хоча і порушується вказаний Ісусом Христом еталон святості.

Єднання душ – це відповідальний крок. І якщо подружжя зважилося на це дійство, то вони повинні докласти всіх зусиль для зберегти свого союзу, незважаючи на всі прикрощі та перешкоди ..

Посилання на основну публікацію