Закуски на Новий 2017 рік: рецепти

Не за горами – зустріч Нового 2017 року, а це значить, що вже зараз господині ретельно планують святкове меню, серед яких обов’язковим атрибутом є закуски. На розкішному столі обов’язково повинні бути присутніми салати, гарячі страви, різні алкогольні напої. Не обійтися на Новий рік 2017 і без закусок, які не тільки збуджують апетит перед подачею основних страв і виступають в якості окремої легкої трапези, але і є прекрасною альтернативою салатів.

Закушуйте на здоров’я!

Часи, коли тости закушували такими гастрономічними «шедеврами», як мариновані грибочки і квашена капуста, давно пройшли. Зараз кожна жінка, прагнучи вразити своїх близьких кулінарними досягненнями, підбирає рецепти закусок з особливою ретельністю, щоб вони не тільки були смачними і апетитними, але і служили прикрасою новорічного столу. Можна надати закусок форми символу Нового року – ялинки, сніговичка, сніжинок, подати в тарталетках, кошичках. В якості інгредієнтів В рецепти закусок на Новий 2017 рік використовуються овочі, варені яйця, фрукти, морепродукти, сир, м’ясо, для прикрас – червоний перець, морква, яблука. Курку використовувати не варто, адже символ 2017-го – Червоний Вогняний Півень. Між тим прості сільські страви Півник, без сумніву, гідно оцінить, тому не нехтуйте і немудрими закусками, наприклад, м’ясною нарізкою, де, крім делікатесів, буде лежати і звичайне сільське сальце.

Помідори пікантні з часничком

Ідеальна закуска під горілочку, гостренькі, апетитна і ситна. Для цього чудового блюда потрібні невеликі, стиглі і щільні томати.

Інгредієнти:

  • помідори – 6 штук;
  • сир – 200 грамів;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • майонез – 100 грамів;
  • зелень – для прикраси страви;
  • чорний мелений перець – за смаком.

4f05c0dbe2fe43b1c7662784405c322b Закуски на Новий 2017 рік: рецепти

Спосіб приготування:

  • Розрізати помідори на дві частини. Акуратно вийняти з них м’якоть і відкласти – вона вам ще знадобиться.
  • Сир і часник потерти на тертці, з’єднати з томатною м’якоттю. Посолити, поперчити, додати майонез. Масу ретельно вимішати.
  • У половинки помідорів викласти сирну суміш.
  • Зверху томати прикрасити зеленню.
  • Як бачите, нічого складного в приготуванні немає, але робити закуску краще безпосередньо перед подачею на стіл, щоб помідори не потекли.

    Закуска на Новий 2017 рік: холодець в яйці

    Багато господині за традицією варять на Новий рік холодець. Навіть таке нехитре блюдо можна красиво і естетично оформити. Звичайно, на це потрібно трохи більше часу, але результат того вартий!

    Інгредієнти:

    • м’ясний бульйон – 2 склянки;
    • желатин – 20 грамів;
    • варене м’ясо, шинка, ковбаса – 200 грамів;
    • зелений горошок і кукурудза – по 1 столовій ложці;
    • червоний болгарський перець – 1 штука;
    • зелень (петрушка, зелена цибуля) – на ваш розсуд;
    • яйця курячі – 10-12 штук.

    14ab691243128a0baf6dddca17ee089a Закуски на Новий 2017 рік: рецепти

    Спосіб приготування:

  • М’ясним бульйоном, охолодженим до кімнатної температури, залити желатин, залишити для набухання на 40 хвилин.
  • М’ясо, ковбасу порізати дрібними шматочками.
  • Зелень, болгарський перець дрібно порізати.
  • З горошку і кукурудзи злити рідину.
  • Змішати всі інгредієнти, щоб вийшла яскрава, різнобарвна маса.
  • У шкаралупі яєць з тупого краю зробити отвір. Вилити яйце, його можна буде використовувати в іншому блюді.
  • Шкаралупу ретельно промити і простерилізувати в окропі. Висушити.
  • У підготовлені «ємності» покласти м’ясо, горошок, перець. Не варто укладати занадто щільно, так як доведеться ще заливатися холодець.
  • Бульйон прогріти, щоб желатин повністю розчинився. Остудити, залити в яйця.
  • Прибрати закуску в холодильник, щоб заливне застигло.
  • Щоб яйця стояли стійко, використовуйте звичайну клітинку. Безпосередньо перед подачею шкаралупу потрібно очистити, закуску прикрасити зеленню.

    Новорічні веррины з оселедцем і журавлиною

    Веррин – це форма подачі страви, найчастіше це салат, в невеликих прозорих ємностях – маленьких стаканчиках. Вишукана пікантна закуска особливо припаде до смаку тим, хто стежить за своєю фігурою і не хоче змінювати корисною звичкою навіть у новорічну ніч.

    Інгредієнти:

    • філе слабосоленої оселедця – 1 штука;
    • яблуко кисло-солодке – 1 штука;
    • червоний цибуля – чверть невеликої цибулини;
    • журавлина свіжа або морожена – половина склянки;
    • натуральний йогурт без добавок – 1 столова ложка;
    • свіжовичавлений лимонний сік – 1 чайна ложка;
    • цукровий пісок – 1 чайна ложка;
    • зелень (кріп, петрушка) – для прикраси.

    f7830bf8e6156798203981bf502c6e0e Закуски на Новий 2017 рік: рецепти

    Спосіб приготування:

  • Цибулю і оселедець дрібно порізати на кубики.
  • Яблуко очистити від шкірки, вийняти серцевину, одну його половину порізати, змішати з ягодами журавлини. Збити блендером.
  • У журавлино-ягідне пюре додати цукор, лимонний сік, йогурт, ще раз збити блендером.
  • Другу половину яблука дрібно порізати, злегка збризнути соком лимона.
  • У склянки салат укладається шарами, всього їх три: оселедець з цибулею, порізане яблуко, ягідно-яблучний мікс.
  • Зверху веррины прикрашають гілочками зелені і ягодами журавлини.

    Тарталетки з крабовим м’ясом

    Приголомшливо красива і нарядна закуска, легка і дуже проста у виготовленні.

    Інгредієнти:

    • тарталетки – 15 штук;
    • масло вершкове – 70 г;
    • крабове м’ясо – 1 пачка;
    • перець червоний – на кінчику ножа.

    Спосіб приготування:

  • Вийняти масло з холодильника, дати йому підтанути.
  • До размягченному маслу додати червоний перець, ретельно розмішати.
  • Крабові палички порізати тонкою соломкою.
  • Змішати масло з крабовими паличками, розкласти масу по тарталеткам.
  • Тарталетки можна замінити крекереми, а крабове м’ясо – крабовими паличками або вареними креветками.

    13bfa72d0336008b4d0173d11b78937d Закуски на Новий 2017 рік: рецепти

    Канапе з сиром і червоною рибою

    Елегантні канапе чудово впишуться в атмосферу новорічного свята, а розходяться ці крихітні бутерброди просто на «ура!».

    Інгредієнти:

    • житній хліб – пів буханки;
    • сьомга слабосолона – 200 грамів;
    • свіжий огірок – 1 штука;
    • сир будь-якого твердого сорту – 100 грамів;
    • рослинна олія для обсмажування;
    • зелень для прикраси;

    Також вам знадобляться зубочистки, з допомогою яких ви будете кріпити інгредієнти.

    ee55bcf9f101bd1050a51c4b917992d0 Закуски на Новий 2017 рік: рецепти

    Спосіб приготування:

  • Порізати хліб на шматочки, у скибочок зрізати краї, щоб вийшли акуратні кружечки. Це основа канапе.
  • Шматочки обсмажити на олії.
  • Намазати хліб маслом з одного боку.
  • Порізати кружечками огірок.
  • Сир нарізати не дуже тонкою соломкою.
  • Сьомгу очистити від плівок, кісточок і порізати тонкими пластинами.
  • На хліб покласти огірок.
  • Скибочка сиру викласти на пластину риби, сьомгу згорнути рулетом і заколоти зубочисткою.
  • Цієї ж шпажкою проткнути хліб з огірком.
  • По краях канапе прикрасити гілочками кропу і петрушки.
  • Інгредієнти можна вибирати на свій розсуд, наприклад, свіжий огірок можна замінити солоним або використовувати помідори черрі. Замість сьомги підійде будь-яка червона риба.

    Рулетики з лаваша з тріскою

    З лаваша можна приготувати безліч страв, зокрема, чудову новорічну закуску 2017, наприклад, рулети. Варіантів начинок для рулетиків існує безліч, одним з найпопулярніших вважається печінка тріски.

    Інгредієнти:

    • лаваш тонкий – 1 штука;
    • печінка тріски – 1 банка;
    • яйця – 3 штуки;
    • майонез;
    • суміш перців, зелень – за смаком.

    cea77d47b363d12053e2ded4224a02d9 Закуски на Новий 2017 рік: рецепти

    Спосіб приготування:

  • Відварити яйця.
  • Відкрити банку консервів, розім’яти тріску виделкою до однорідної консистенції.
  • Розгорнути лаваш, змастити майонезом.
  • Жовтки відокремити від білків.
  • Дрібно порубати зелень.
  • Викласти тріску на лаваш, рівномірно розподілити.
  • Другий шар начинки — білки, третій – жовтки. Посипати зверху зеленню.
  • Загорнути лаваш рулетом, обернути харчовою плівкою і покласти в холодильник на пару годин.
  • Перед подачею на стіл зняти плівку, нарізати лаваш на однакові шматочки. Якщо ви не любите печінка тріски, використовуйте плавлені сирки, червону рибу, крабові палички.

    Профітролі з рибою

    Профітролі – страва французької кухні, що представляє собою невеликі кулінарні вироби з заварного тіста, заповнені начинкою. Кращої закуски до новорічного столу і уявити не можна. Смачні ніжні булочки можна наповнювати будь-якою начинкою, найбільшою популярністю у господинь користуються профітролі з червоною рибою і сирним кремом.

    Інгредієнти:

    • пшеничне борошно – 200 грамів;
    • вершкове масло – 100 г;
    • яйця – 4 штуки;
    • цукор – пів чайної ложки;
    • сіль – за смаком;
    • сир м’який сирний – 300 грамів;
    • часник – 2 зубчики;
    • зелень, спеції – за бажанням;
    • риба червона слабосолона – 300 грамів;
    • вершки – пів склянки.

    cb1828cc4ce0f0fef48f0ccc512a35aa Закуски на Новий 2017 рік: рецепти

    Спосіб приготування:

  • Закип’ятити воду, додати масло, цукор і сіль. Довести до кипіння повторно.
  • Додати просіяне борошно, перемішати до однорідного стану. Остудити.
  • Додати яйця, вимісити.
  • Заварне тісто готове покласти в кондитерський мішок.
  • Застелити деко пергаментним промасленим папером.
  • Видавити з мішка профітролі. Якщо у вас немає мішка, можете викладати булочки звичайної чайної ложкою.
  • Випікати в духовці протягом 20 хвилин.
  • У готових профітролей зрізати верхівки.
  • Окремо збити вершки і сир, збиті інгредієнти з’єднати.
  • Посолити, поперчити, додати подрібнений часник і зелень.
  • Начинити профітролі сирною масою.
  • Червону рибу нарізати тонкими довгими пластинами, згорнути трояндочками. Прикрасити ними середини булочок.
  • Перед подачею на стіл прикрасьте профітролі зеленню.

    Воловани з червоною ікрою

    Воловани – різновид тарталеток з листкового тіста. Можна скористатися готовою продукцією, а можна приготувати валовани самостійно.

    Інгредієнти:

    • листкове бездріжджове тісто – 300 грамів;
    • вершковий сир – 200 грамів;
    • червона ікра – 1 баночка;
    • яйце для змащення;

    3cdb5c57169e0fae19c15848eeb3ba54 Закуски на Новий 2017 рік: рецепти

    Спосіб приготування:

  • Тісто розкачати нетовстий коржиком, не більше 4 міліметрів в товщину. Вирізати склянкою гуртки, діаметром близько 5 сантиметрів.
  • Деко застелити пергаментним папером, викласти половину кружалець, змащених яйцем.
  • З решти кружечків з допомогою чарки або стаканчика меншого розміру вирізати серединку, щоб вийшли кільця.
  • Кільця покласти на гуртки, також змастити яйцем.
  • Запікати в духовці протягом 15 хвилин, поки воловани не придбають красивий золотистий відтінок.
  • У готових волованов злегка надавити пальцем серединку донизу, покласти в кожну по чайній ложці вершкового масла.
  • Верхівку волованов прикрасити червоною ікрою.
  • Замість сиру допустимо використання вершкового масла.

    Читайте також:

    • Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік
    • Як прикрасити торт на Новий 2017
    • Страви на Новий 2017 рік