Яким повинен бути Новорічний стіл у 2017 році

Як всім відомо, символом нового 2017 року є вогненний півень. Така птиця відрізняється яскравим забарвленням і запальним характером. Основною їжею для птиці є зерно. Але, він не проти поласувати і овочами, фруктами і хлібом. Всі ці особливості необхідно врахувати при приготуванні страв для святкового столу. Отже, що ж має бути на столі в Новий рік 2017?

65fb313f8735491af0a9e1b517926694 Яким повинен бути Новорічний стіл у 2017 році

Що поставити на стіл?

Для приготування святкових страв можна використовувати різні інгредієнти.

Особливо тут варто звернути увагу на овочі, фрукти, зелень, м’ясо, злаки та інше.

З таких інгредієнтів можна створити справжні кулінарні шедеври, які стануть забарвленням не тільки столу, але і всього свята. Насамперед, варто звернути увагу на гарячі страви.

«Тандури Курка»

Назва шедевра походить від однойменно печі, в якому він в основному готується. Особливість курки полягає в тому, що вона має гострий і в той же час ніжний смак. Завдяки особливій технології приготування, їй надається хрустка скоринка і красивий червоний колір, який характерний для вогняного півня.

Для приготування курки Тандурі знадобиться:

  • курячі стегна – 4 шт.;
  • спеції тандурі;
  • мелена паприка і перець Чилі;
  • оливкова олія;
  • оцет;
  • один лимон;
  • кілька крапель харчового барвника;
  • несолодкий йогурт – 6 ст. л.;
  • часник і імбир.

Готувати гаряче блюдо починаємо з курки. З неї зняти шкірку, а на м’якоті зробити неглибокі надрізи. Після цього можна приступати до приготування двох маринадів, в яких будуть маринуватися стегна. Паприку, посолити і поперчити. Додати сік з лимона, олію і часник з імбиром, які попередньо натираються на тертці.

296df4f70f4acb1efca2828f4fab887d Яким повинен бути Новорічний стіл у 2017 році

Отриманим маринадом натирають стегна і залишають на півгодини. Поки вони маринуються, можна приступити до приготування другого маринаду. Для цього потрібно взяти несолодкий йогурт і додати в нього перець Чилі, спеції тандурі і оцет. Важливим інгредієнтом тут є барвник, з допомогою якого м’яса надається червоний відтінок.

Промаринованное м’ясо натирається другим маринадом. Після цього стегна маринуються протягом 20 хвилин. На наступному етапі курка відправляється в духовку, попередньо розігріту до 70 градусів. Це потрібно для того, щоб маринад підсох. Після цього температура в духовці виставляється на 160 градусів. Курка запікається протягом години. Подають її з рисом і овочами.

Також в якості основного блюда можна використовувати фаршировану грушами качку, стейк з яловичини, півня у вині, м’ясо по-королівськи та багато іншого.

Головне, щоб кулінарні рецепти були не тільки смачними, але і красивими, що відповідає гордої птиці – півня.

Салат «Півник»

Важливе місце на столі займають і салати. За встановленою традицією, на столі повинен бути салат олів’є. Щоб трохи його урізноманітнити і наблизити до символу прийдешнього нового року, деякі складові можна змінити. Так, замість ковбаси краще використовувати м’ясо індички або курки. Але, щоб створити дійсно оригінальний кулінарний шедевр і здивувати всіх гостей, варто звернути увагу на салат «Півник».

Щоб приготувати його, необхідно мати під рукою:

  • крабові палички – 150 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • консервована кукурудза – 220 г;
  • один ріпчаста цибуля;
  • майонез;
  • картопля фрі;
  • маслини, помідори і зелень для прикраси.

53425c766f4593b5eb63a7de87f7c300 Яким повинен бути Новорічний стіл у 2017 роціПриготувати сала досить просто. Для початку потрібно зварити круто яйця. Очистити їх від шкаралупи і розділити на жовток і білок. Білок натерти в приготовлену посудину. Надалі він буде використовуватися для прикраси салату. Крабові палички дрібно нарізати і додати подрібнену цибулю, кукурудзу і терті жовтки. Все заправити майонезом.

На великому блюді викласти картоплю фрі. З неї потрібно сформувати форму півника. Зверху викладається маса, яка була приготовлена на попередньому етапі. Після того як форма півня буде сформована, її посипають тертим білком. З допомогою білка до півневі прилаштовується хвіст.

Щоб прикрасити салат, необхідно взяти маслини і нарізати їх підлозі кружечками. З їх допомогою на формі викладається крило і хвіст птаха. При необхідності маслини можна замінити солодким перцем. Лапки птиці формуються з допомогою тієї самої картоплі фрі. Вона ж використовується для дзьоба. Гребінь і сережки півня роблять з помідора.

Таким чином, можна приготувати оригінальний салат, який буде відповідати символу нового 2017 року. Такий стиль оформлення можна використовувати при приготуванні та інших страв. Головне, щоб в салаті був присутній білок яйця, який дозволить надати шедевру естетичний зовнішній вигляд.

c0d33528cdda792a126a17f997aa6603 Яким повинен бути Новорічний стіл у 2017 роціПодарунок дитині на Новий 2017 рік можна вибрати за допомогою нашої статті.

Прочитавши цю публікацію, ви дізнаєтеся, що таке загадкова планета Набираючи.

Звідси можна взяти багато корисних рецептів нескладних в приготуванні салатів.

Коктейль «Північне сяйво»

Яке ж свято обходиться без напоїв. Для дітей можна приготувати свіжо вичавлений сік, компот або інші безалкогольні напої. Що стосується дорослих, то до вибору напоїв потрібно підійти дуже уважно. Так, можна приготувати різні коктейлі або ж обійтися хорошим коньяком.

Але, якщо ви хочете здивувати своїх гостей, то оптимальним варіантом стане коктейль «Північне сяйво», яке готується на основі шампанського.

Щоб створити такий напій, необхідно підготувати:

  • шампанське – 500 мл;
  • горілка – 250 мл;
  • цукор або мед;
  • сік лимона – 1 ст. л.;
  • лід.

Коктейль готується безпосередньо перед подачею. Келихи охолодити в холодильнику і помістити в них кубики льоду. У сік додати цукор або мед і ретельно перемішати до повного розчинення. Додати сюди горілку.

84e235a4831c658db94269d5b480c999 Яким повинен бути Новорічний стіл у 2017 році

Отримана суміш перелити в келихи. Залишається тільки додати шампанське і подати коктейль. Приготовлена порція розрахована на 5 осіб. Для прикраси напою можна використовувати гілочку розмарину.

Тепер ви знаєте, як надати своєму бенкеті оригінальності та краси. Серед звичних страв такі кулінарні шедеври будуть виглядати неперевершено. Але, головне те, що вони будуть повністю відповідати свята. Небагато часу і сили дозволять доставити масу задоволення всім присутнім.

Ще один варіант оригінального коктейлю до новорічного столу в наступному відео.