Храм Христа Спасителя: новорічна вистава 2017

Храм Христа Спасителя вже зараз, коли на дворі встановився останній осінній місяць, запрошує всіх віруючих відвідати новорічну виставу з нагоди настання 2017 року від Різдва Христового. Гостей заходу в обов’язковому порядку очікує маса емоцій, пережитих безпосередньо під час показу шоу. Особливо насолодитися побаченим зможуть діти, заради яких, власне, все це і робиться. Діти — квіти життя, радість очей для батьків і оточуючих. Вони — це підростаюче покоління людей, з яких потрібно брати приклад.

І от поки вони молоді, діти самі беруть приклад, спостерігаючи за поведінкою дорослих. Практичним ідеалом можна запросто вважати богослужителей. Ті й самі колись були маленькими, такими, хто хотів би швидше підрости і стати прикладом для наслідування. Час йде, все змінюється. Круговорот життя в природі, як говориться.

З нагоди настання 2017 року на території Храму Христа Спасителя в Москві в період з 25 грудня по 8 січня пройдуть покази різдвяної казки «Особливий день». Нескладно здогадатися, що під «особливим» розуміється день народження Ісуса Христа. У Російській православній церкві це — головний день у році. Це — свято Різдва. Це — особливий день, рівних якому по важливості, мабуть, немає.

e5c27f31755f4d1907be5566a97c20fd Храм Христа Спасителя: новорічна вистава 2017

Історія Храму Христа Спасителя

Давайте для початку, перш ніж поринути в деталі розгляду плюсів «Особливого дня», дізнаємося трошки більше інформації про Храмі Христа Спасителя. Його історія гідна окремого згадування, безперечно. Йому вже більше двох сотень років. У 1812 році Імператор Олександр I на честь перемоги над військами Наполеона підписав Найвищий Маніфест. Сталося це, якщо бути точним, 25 грудня, в день, коли з Росії був вигнаний останній солдат, який належав до армії Бонапарта.

Згідно з пунктами Найвищого Маніфесту, незабаром у Москві, яка тоді перебувала в руїнах, повинна бути встановлена Церква. Вона буде належати Спасителю Христу і стане одним з його будинків. Це одночасно і спогад про минуле, і погляд у майбутнє, майже напрямок подальшого розвитку древньої столиці. Грандіозний храм-пам’ятник, в уявленнях Олександра I, повинен був піднятися над усіма будівлями в Першопрестольному граді і стати його символом. Власне, так і сталося.

Сьогодні і тоді: як розвивався Храм

Сьогодні Храм Христа Спасителя в Москві до цих пір залишається однією з візитних карток Білокам’яної. Це кафедральний собор РПЦ. Розташований він за адресою: вулиця Волхонка, будова 15 (або 15-17, що теж вірно). Діюча споруда була побудована в 90-ті роки XX століття. Реконструкція були покликана відтворити зруйнований пам’ятник. У той же час новий вигляд будівлі є зовнішньою копією того, що був побудований ще в часи царювання Олександра I.

Якщо розглядати основні етапи розвитку храму за 200 років його історії, слід виділити наступні:

  • 23 вересня 1839 року відбулося закладення церкви. Освятили його через 44 роки — 26 травня 1883. Проектом оригінального будови, яке, як ми вже з’ясували, було даниною пам’яті всім загиблим і брали участь у боях проти армії Наполеона, займався російський архітектор Костянтин Андрійович Тон.
  • 5 грудня 1931 року відбулось руйнування будівлі. Це було частиною плану великомасштабної перебудови столиці СРСР — Сталінської реконструкції Москви.
  • 1994-1997 роки відтворення заново відбудованого Храму Христа Спасителя.
  • На сьогоднішній день за церквою числиться статус Патріаршого подвір’я. Архітектурний стиль — російсько-візантійський, він же псевдоросійський або ж просто росіянин.

    900f5d38b845e8dde8bb678b6c346780 Храм Христа Спасителя: новорічна вистава 2017

    Новорічна ялинка в Церкві

    Тепер, коли ви трохи дізналися про історію Храму Христа Спасителя, ми можемо перейти безпосередньо до головного питання цієї примітки. Наближається Новий рік, і чимало людей вважатимуть за краще зустріти його в столиці Російської Федерації. Що ж їм в обов’язковому порядку відвідати тут, приїхавши вони на місце? Церква, звичайно. Якщо, звичайно, люди віруючі або ж просто терпимо ставляться до релігії та її послідовників.

    Ялинка в Храмі Христа Спасителя в 2017 році передбачає, природно, саму ялинку, а також подання. У сенсі, що побачити це можна буде неодмінно. Гостей заходу також чекає маса розваг, ось тільки в масштабах релігійних, якщо ви розумієте, про що ми.

    019067d37760cc4dd2dd78bf7e93d4e0 Храм Христа Спасителя: новорічна вистава 2017

    Час проведення уявлень

    «Особливий день» — таку назву отримала різдвяна казка. Організатори мають намір подарувати всім дітям і їх батькам радість в період з 25 грудня по 8 січня включно. Також варто відзначити, що у нас є інформація, згідно з якою покази почнуться 26 грудня, в понеділок. І все ж, незважаючи на це, нам більше віриться, що день відкриття відбудеться в неділю, коли апріорі збереться чимало людей, щоб побачити своїми власними очима незвичайне уявлення.

    У вихідні дні, згідно наявної інформації, подання на території Храму Христа Спасителя будуть проходити з 11:00 до 18:00. В робочі — в будні — дні — з 10:00 до 22:00. Час сеансів наступне: 10:00, 13:00, 16:00 і 19:00, тобто, як бачите, кожні три години.

    Особливості різдвяної казки

    «Особливий день» — це різдвяна казка, перегляд якої не дасть засумувати як маленьким дітям, так і їх дорослим батькам. Глядачів подання чекають неймовірні декорації, відтворені в кращих традиціях церкви, величні костюми, які одягнуть на себе герої казки, спецефекти, дуже барвисті і без яких явно не обійдеться шоу.

    Висока якість звуку буде супроводжувати дію. Під його акомпанемент на сцену вийдуть професіонали, люди, які не з чуток знають, як захопити натовпу людей своїм блискучим виконанням музичних і хореографічних номерів. Загалом, масштаби казки великі, як і годиться поданням, головною темою якого стає неприховане вираз величезної любові до Бога.

    cd05d9de5e21910401665f5c214c0fa6 Храм Христа Спасителя: новорічна вистава 2017

    Плюси «Особливого дня»

    Підводячи підсумок, слід виділити наступні плюси «Особливого дня»: неймовірне захоплення під час перегляду відбувається, а також отримання морального посилу і солодощів, як другорядні, але важливі переваги. Як вам таке?

    Квитки на новорічну виставу в Храмі Христа Спасителя в Москві в 2017 році

    Квитки на ялинку в Храмі Христа Спасителя в 2017 році можна замовити онлайн у організаторів та їх представників. Обов’язково завчасно приділіть увагу детального розгляду схеми залу і проїзду. Купити пропуск у світ релігії як такої можна цілодобово.

    На завершення варто зазначити, що згідно з наявними даними, мінімальна вартість квитка для однієї людини становить близько 1600 рублів. Саме таку ціну вам потрібно буде заплатити, щоб власними очима побачити, як правильно висловлювати свою любов не тільки до Бога, а й до ближнього.

    Читайте також:

    • Лист Діду Морозу 2017: пошта Росії
    • Новорічні вистави для дітей 2016-2017 у Москві
    • Діти Росії: конкурси та фестивалі 2017 року