Страви на Новий рік 2017: що нового приготувати смачні рецепти з фото

 Страви на Новий рік 2017: що нового приготувати смачні рецепти з фото

Новий рік – це чарівне свято, і він важливий для всіх в нашій країні. Діти чекають його з-за того, що Дід Мороз принесе їм подарунки, дорослі – через те, що це можливість відпочити і забути всі неприємності минулого року і сподіватися, що майбутній принесе тільки все найкраще.

Що нового приготувати на Новий рік 2017

Напередодні Нового року на господинь звалюється дуже багато клопоту. Адже хочеться, щоб квартира/будинок виглядали оригінально і доглянуто, а новорічний стіл ломився від смачних страв. Тому 31 грудня, всі чоловіки встановлюють ялинку, а жінки весь день проводять на кухні, намагаючись придумати щось оригінальне, і як завжди встигнути до опівночі. Кожній господині хочеться заощадити і не робити страви, до складу яких входять дорогі продукти. Або трапляється, що фантазія вичерпується або ж просто хочеться внести різноманітність в усталений набір страв і в цьому ми можемо вам допомогти! Вашій увазі пропонуємо деякі види смачних страв на Новий 2017 рік Півня!

Курячі ніжки «Тандурі»

Практично завжди курка або курячі ніжки присутні на новорічному святковому столі. Приготувати її можна абсолютно по-різному і оригінальність смаку цієї страви вас точно здивує!

Що вам знадобиться:

  • 8 курячих ніжок;
  • 200 мл натурального йогурту;
  • Імбир (не сушений, а свіжий);
  • 4 зубчики часнику;
  • 1,5 чайної ложки перцю чилі;
  • 1 чайна ложка меленої паприки (солодкого);
  • 2 чайних ложки меленого куміна і коріандру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • Свіжа зелень і салат;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 1 лимон;
  • 1 помідор;
  • 1 цибулина.

Інструкція по приготуванню:

  • У курячих ніжках робимо по кілька надрізів;
  • Нарізаємо імбир, часник пропускаємо через землянку;
  • У ємність (миску або глибоку тарілку) виливаємо йогурт, додаємо туди підготовлений імбир, часник, перець чилі, коріандр, кумін, сіль;
  • Обвалюємо курячі ніжки в підготовленому йогуртовом соусі. Залишаємо маринуватися приблизно на 3 години;
  • Лист, на якому будуть дбати ніжки мажемо маслом, викладаємо ніжки і ставимо випікатися півгодини при температурі 200 градусів;
  • Трохи обсмажте цибулю кільцями;
  • На тарілку викладіть салатні листя, на них – курку;
  • Сервіруйте ніжки цибулею, порізаними помідорами і лимонами;
  • Якщо ви любите зелень – її можна викласти зверху на ніжки.
  • «Фрікасе з креветок»

    Деколи хочеться розбавити новорічний стіл якимось новеньким стравою. А що підійде для цього краще, ніж оригінально приготовані морепродукти?

    Необхідні інгредієнти:

    • 250 г стручкової квасолі;
    • Півкіло очищених креветок;
    • 100 грам нежирної сметани;
    • 1 яєчний жовток;
    • 50 грам будь-яких сухих грибів;
    • 1 їдальня ложка олії
    • Сіль і перець за смаком.

    Інструкція по приготуванню:

  • Якщо стручкова квасоля свіжозаморожена, то для початку її потрібно розморозити. Після цього ретельно вимити і залишити висихати на серветках;
  • Кип’ятимо воду і трохи її солимо. Після цього кидаємо квасоля, попередньо зрізавши з неї кінчики і варимо 2 хвилини;
  • Промиваємо холодною водою на друшляку;
  • Сушені гриби варимо в трохи підсоленій воді протягом 3 хв. Після цього кладемо гриби на друшляк. Так як нам потрібен відвар, в якому варилися гриби, друшляк встановлюємо над каструлею або інший глибокої ємністю;
  • Ставимо грибний відвар на вогонь;
  • Коли відвар закипів, зменшуємо вогонь і додаємо в нього всі наші інгредієнти (креветки, стручкова квасоля, гриби і т. д.)
  • Додаємо сіль, перець і варимо фрікасе 5 хвилин;
  • Закінчуємо приготування додаванням жовтка, перемішуємо.
  • Ваше блюдо готове до подачі!

    Салат «Айсберг» – різноманітність новорічного столу

    Салат – обов’язкова страва на новорічному столі. Адже для тих, хто не любить їсти тільки важку їжу, підкріпитися легким салатом буде дуже до речі!

    Що вам знадобиться:

    • 200 грам курячого філе;
    • 300 грам листя салату Айсберг;
    • 300 г свіжих печериць;
    • Пів банки майонезу (100 грам)
    • 2-3 помідори (середні);
    • 50 грам сиру;
    • Зелень.

    Інструктаж по приготуванню:

  • Філе відварюємо в солоній воді, після цього ріжемо на великі шматки;
  • Гриби миємо й сушимо, після цього ріжемо на шматочки невеликого розміру; Обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді;
  • Натираємо сир на крупній тертці;
  • Помідори ріжемо на кубики;
  • Салат Айсберг рвемо на великі шматки;
  • Приступаємо до викладання салату шарами: 1. Салат Айсберг; 2. Гриби змащуємо зверху майонезом; 3. Куряче філе; 4. Кубики помідорів, змащені майонезом; і все це зверху посипаємо сиром.
  • Роли

    Останнім часом страви японської кухні стали дуже популярні, але якщо не купувати роли, а приготувати їх самостійно і подати на новорічний стіл?

    Що вам знадобиться:

    • Півкіло рису для суші;
    • 600 мл води;
    • Упаковка норі;
    • 200 грам сиру філадельфія (в основному використовується для суші)
    • Лосось;
    • Огірок або авокадо;
    • Кунжут (для посипки зверху);
    • Лимон;
    • Харчова плівка.

    Інгредієнти для приготування оцту для рису:

    • 5 столових ложок оцту;
    • 1 столова ложка солі;
    • 3 столових ложки цукру.

    Інструктаж по приготуванню:

  • Інгредієнти для оцту для рису підігріваємо, але не доводимо до кипіння. Варимо помішуючи, поки сіль і цукор не розчиниться.
  • Рис для суші ретельно промити, залити водою і залишити варитися 40 хвилин. Після цього воду зливаємо і кладемо рис настоювати 30 хвилин.
  • Знову заливаємо рис водою і варимо на повільному вогні 15 хвилин. Зливаємо воду;
  • Рис залишаємо в каструлі, на неї кладемо рушник і закриваємо кришкою. Він повинен настоятися ще 40 хвилин.
  • Викладаємо рис на тарілку і поливаємо його спеціально приготованим для нього оцтом перемішуючи лопаткою.
  • Лист норі режим на дві рівні частини і кладемо на килимок, після цього обертаємо плівкою.
  • Викладаємо рис на норі, трамбуючи його тонким шаром. Нагорі рис повинен виходити за краї норі, знизу – ні. Руки треба намочити у воді з лимоном, тоді рис не буде прилипати.
  • Тепер перевертаємо норі – рис внизу.
  • Тепер необхідно дуже добре промазати весь лист норі філадельфією.
  • На край викладаємо лосось (нарізаний довгими шматками), потім огірок/авокадо.
  • Загортаємо роли і посипаємо/обвалюють їх в кунжуті.
  • Розрізаємо роли на рівні частини. Ніж повинен бути мокрим і чистим. Після кожного розрізання його треба промивати від прилиплого рису.
  • Повторюємо теж саме на останніх аркушах норі з упаковки. В цілому повинно вийти близько 36 шматочків.
  • Сервіруються і подаються роли до новорічного столу з імбиром, васабі і спеціальним соєвим соусом для суші (як і в суші-барах).
  • Новорічний десерт

    На Новий 2017 рік обов’язково потрібно приготувати оригінальний і смачний десерт як завершення приємною і довгоочікуваної ночі. Ми пропонуємо вам приготувати «Діда Мороза». Зовнішній вигляд десерту порадує всіх ваших близьких, особливо дітей.

    Що вам знадобиться:

    • Півлітра молока;
    • 150 грам маргарину (для випічки);
    • Упаковка дріжджів;
    • 6 столових ложок цукру;
    • Пів чайної ложки солі;
    • 2 яйця;
    • Ізюм
    • Кіло борошна;
    • 2 жовтки
    • Барвник червоного кольору (можна буряковий сік).

    Як приготувати новорічна страва «Дід Мороз»

  • Першим ділом готуємо тісто. Для цього підігріваємо молоко з цукром і дріжджами. Після цього залишаємо в теплому місці на 15 хвилин – вона повинна буде вспінитися;
  • Збовтуємо яйця в миску, додаємо в неї сіль і натертий маргарин. У цю суміш додаємо наше молоко.
  • На око просіваємо борошно. Слідкуйте за тим, щоб тісто вийшло не надто щільним.
  • Замісивши тісто, постійно присипаючи його борошном. І після цього скатав з нього кулю, кладемо його в каструлю з холодною водою і чекаємо, поки тісто не спливе на поверхню каструлі (приблизно до 15 хвилин).
  • Промачиваем тісто рушником і знову вимішуємо додаючи борошно. Перед тим як ставити тісто дбати, залиште на 10 хвилин попередньо накривши серветкою.
  • Ділимо тісто на дві різні частини. Ту що більше – розкочуємо качалкою в трикутник, у якого круглі кути. Ту що менша – ділимо ще на дві частини. Одну з них мнемо, роблячи з неї овал (це борода Діда Мороза); Ріжемо тісто ножем, але не доходячи до кінця.
  • Прикладаємо бороду до голови.
  • З другої маленької частини тесту робимо вуса, шапочки і ніс нашого Дідуся Морозу.
  • Очі Діда Мороза – ізюм.
  • Жовток і червону фарбу розводимо разом і фарбуємо Дідусеві щоки і шапочку.
  • Кладемо десерт на деко, зверху накриваємо листом фольги і ставимо пектися на 180 градусів на 15 хвилин. Після цього знімаємо фольгу і залишаємо Діда Мороза допекаться протягом ще близько 12 хвилин.
  • З запропонованими рецептами страв, ваш Новий Рік 2017 буде незабутнім для вас і всіх ваших гостей.

     Страви на Новий рік 2017: що нового приготувати смачні рецепти з фото Страви на Новий рік 2017: що нового приготувати смачні рецепти з фото Страви на Новий рік 2017: що нового приготувати смачні рецепти з фото Страви на Новий рік 2017: що нового приготувати смачні рецепти з фото Страви на Новий рік 2017: що нового приготувати смачні рецепти з фото (2 votes, average: 5,00 out of 5)
     Страви на Новий рік 2017: що нового приготувати смачні рецепти з фотоЗавантаження…