Страви на 14 лютого. Вечерю на День святого Валентина своїми руками

f60b7f7c1b0f06ec6c02b3a2648b8f22 Страви на 14 лютого. Вечерю на День святого Валентина своїми руками

Вечеря при свічках — відмінний варіант того, як можна провести зимовий вечір. Більш того, поїсту вдома, а не в якомусь ресторані або кафе, набагато краще, адже там точно буде більше затишку і тепла. Головне ще зробити так, щоб їжа вийшла смачною. Тут ми спробуємо вам допомогти.

Закуски для вечері на 14 лютого 2017 року

Фаршировані помідори, запечені в духовці

Компоненти:

  • 4 помідора;
  • 4 курячих яйця в сирому вигляді;
  • трохи твердого сиру;
  • оливкова олія;
  • петрушка;
  • сіль;
  • часник;
  • перець.

Приготування:

Потрібно натерти на тертці сир великими шматочками, перемішати його з сирими жовтками і часником. Перед цим останні два слід пропустити через прес. Далі необхідно додати до них сіль, перець і нарізану зелень. Деко слід покрити фольгою і нанести на неї оливкова олія.

Від помідорів потрібно відрізати верхню частину, вийняти всю середину і наповнити готовою сумішшю. Далі слід поставити зрізану частину на місце і відправити в духовку на півгодини, перед цим нагрівання її до 180 градусів.

Салат з авокадо та морепродуктів

Для цієї холодної закуски, вам слід підготувати такі компоненти, як:

  • 60 грам різних морепродуктів на ваш смак;
  • 20 грам оливкової олії;
  • соєвий соус;
  • один авокадо;
  • один червоний помідор черрі;
  • один жовтий помідор черрі;
  • чверть стебла цибулі-порею;
  • лимонний сік;
  • перець;
  • сіль.

Приготування:

Необхідно обробити морепродукти. Їх треба помити, зварити, а після цього висушити. Авокадо слід очистити і нарізати. Те ж саме необхідно зробити з помідорами і пореєм. Всі оброблені компоненти потрібно перемішати між собою, і приправити сіллю, лимонним соком і соєвим соусом. Все, салат готовий!

Яйця, фаршировані копченою рибою

Для цього рецепта вам потрібно придбати такі компоненти, як:

  • 4 яйця;
  • 50 грам копченої риби;
  • 1 огірок невеликого розміру;
  • майонез.

Приготування:

Спочатку потрібно почистити рибу, відокремивши і залишивши тільки філе. Потім його слід нарізати. Яйця зварити до твердого стану і розрізати на дві частини. Далі необхідно вийняти з яєць жовтки і переставити їх на тарілку і розім’яти за допомогою виделки. До жовтків потрібно додати майонез і трошки вершкового масла. До отриманої суміші слід додати рибу і все це перемішати. Готовою масою треба начинити білки, і, в якості прикраси, поставити в кожен з них шматочок свіжого огірка.

Тарталетки з яйцями і креветками

Компоненти:

  • 15 невеликих тарталеток;
  • 3 яйця;
  • 300 грам креветок;
  • майонез;
  • сіль.

Приготування:

Потрібно зварити яйця, а потім очистити їх і порізати на шматочки середнього розміру. Далі слід обробити креветки: почистити і їх, і трохи підсмажити на сковороді. Потрібно залишити п’ятнадцять креветок, а решту порізати. Яйця і креветки необхідно перемішати між собою, додавши до них майонез і сіль за смаком. Готовою масою слід красиво наповнити тарталетки.

Салат з грибами і куркою легкого приготування

Компоненти:

  • 1 куряча грудка;
  • 300 грам шампіньйонів;
  • 4 яйця;
  • 100 грам сиру;
  • майонез;
  • півтори столових ложки олії;
  • сіль.

Приготування:

Спочатку слід обробити курячу грудку. Для цього її потрібно зварити, очистити від шкіри і відокремити від неї кісточки. Далі необхідно дрібно нарізати м’ясо. Гриби слід нарізати на тонкі пластинки, і трохи підсмажити на сковороді, поки вони не стануть м’якими. Яйця потрібно зварити, розділити на білки і жовтки, а перші, натерши на тертці, додати до грибів. Другу частину яєць теж необхідно натерти і додати до м’яса разом з майонезом. На тарілку спочатку викладається грибний кулю, а потім — курячий. Все це потрібно прикрасити тертим сиром.

Головні страви на 14 лютого

Запечені печериці у сметані з сиром

Компоненти:

  • 300 грам шампіньйонів;
  • 100 грам сметани;
  • 100 грам сиру;
  • борошно;
  • сіль.

Приготування:

У першу чергу потрібно печериці ретельно вимити і розрізати їх на тоненькі пластинки. Шматочки слід розмістити в ємності для запікання, додати сіль і залишити в духовці на п’ятнадцять хвилин, перед цим розігрівши її до 200 градусів. Сир необхідно натерти, і більшу частину перемішати разом з борошном і сметаною. Діставши гриби, на них треба покласти масу зі сметаною і покрити все це залишилися сиром. Потім блюдо знову відправляється в духовку на 10 хвилин.

Смажена свинина в лаваші

Інгредієнти:

  • 1 лаваш;
  • 300 грам свинячого філе;
  • 1 яйце;
  • сіль;
  • перець;
  • рослинне масло.

Приготування:

Спочатку обробляється м’ясо. Його треба порізати на товсті скибочки, і потім відбити їх. Далі необхідно збити сире яйце з сіллю, перцем і водою. У готову суміш слід вмочити кожен шматочок свинини. Потім потрібно порізати лаваш прямокутниками і змастити їх тією ж масою з яйця. По одному шматочку свинини загорнути в шматочки лаваша, і переконатися, що вони міцно тримаються. Заготовки потрібно смажити на сковороді до повної готовності.

Десертні страви на День закоханих 2017

Чізкейк з шоколаду та полуниці

Компоненти:

  • для тіста:
  • 150 грам цукрового печива;
  • 60 грам вершкового масла;
  • 50 грамів шоколаду.
  • для начинки:
  • 500 грам сиру;
  • цукор;
  • 500 грам сметани;
  • 150 грам шоколаду;
  • 40 грам молока;
  • 200 грам полуниці;
  • желатин;
  • трохи води.

Приготування:

Печиво і шоколад потрібно размолотить на дрібні шматочки і перемішати між собою. Потім потрібно нагріти масло до рідкого стану і додати до попередніх компонентів. Отриману масу слід покласти в спеціальну форму, накриту фольгою. Поставити в холодильник.

Поки корж застигає, необхідно приготувати начинку. Для цього потрібно приготувати желатин, намочивши його в холодній воді, збити в міксері сметану, розчинити шоколад з молоком, а потім збити разом шоколад, сир і цукор. До цієї маси додати желатин. Далі необхідно перемішати сметану і сирну масу і додати до них шматочки полуниці. Потім потрібно розмістити суміш на коржі.

Малинові мафіни

Компоненти:

  • для тіста:
  • 150 грам маргарину;
  • 100 грам шоколаду;
  • 100 грам цукру;
  • 150 грам борошна;
  • 3 яйця;
  • розпушувач.
  • для крему:
  • 200 грам малини;
  • 1 яйце;
  • 300 грам сиру;
  • цукор.

Приготування:

У першу чергу потрібно приготувати тісто. Для цього слід кубиками нарізати шоколад, розтерти до однорідної маси цукор і масло, додати до них яйця і кубики шоколаду. Все це ретельно перемішати. Потім необхідно замісити тісто, додавши до отриманої масі борошно і розпушувач. Для крему потрібно змішати між собою цукор і яйце, додати сир і малину. Потім необхідно наповнити формочки тестом і кремом і поставити в духовку, розігріту до 18 градусів, на півгодини.

Страва на День святого Валентина своїми руками

Звичайно ж, ви можете не готувати вдома самостійно, а просто піти поїсти в якийсь заклад, або ж замовити доставку на будинок. Але тільки ваші власні страви, в які вклали всю свою любов, ніжність і навіть частина душі, тільки вони будуть по-справжньому підходити для вечері в найромантичніше лютневий свято.