Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік

У кожній досвідченій господині напевно заготовлено чимало смачних новорічних рецептів 2017, адже меню завжди продумується заздалегідь. Святковий стіл неможливо собі уявити без вишуканих закусок, оригінальних салатів і, звичайно ж, гарячих страв – відбивних, м’яса по-французьки, буженини, ростбіфа. Ці страви вже стали класикою, тому вони навряд чи когось здивують. Сьогодні ми розглянемо оригінальні рецепти, які приведуть ваших близьких в повний захват!

Жюльєн з кедровими горіхами

Жюльєн – традиційне блюдо французької кухні. Цей термін позначає спосіб нарізання овочів. У сучасній кулінарії жюльєн – грибне блюдо в вершках під сирною скоринкою, запечене в спеціальній порційному посуді – кокотницях або горщиках, розрахованих на одну порцію (приблизно 100 грамів). Подача жюльєна здійснюється перед основною стравою в якості гарячої закуски. Існує безліч способів приготування: з куркою, морепродуктами, овочами. Однак головні інгредієнти незмінні – гриби, цибуля, вершки або соус бешамель, сир твердих сортів.

Інгредієнти:

  • гриби свіжі (печериці) – 400 грамів;
  • цибуля ріпчаста – 2 штуки;
  • рослинне масло – 5 столових ложок;
  • масло вершкове – 50 грамів;
  • горішки кедрові – 60 грамів;
  • пшеничне борошно – 3 столові ложки;
  • молоко – 1 стакан;
  • куряче яйце – 1 штука;
  • сир – 200 грамів;
  • мускатний горіх – пів чайної ложки;
  • перець, сіль – за смаком.

5047d9af1e0fdee72537a4fb1fea7f83 Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік

Спосіб приготування:

  • Гриби промити, нарізати тонкими пластинами.
  • Цибулю почистити, дрібно порізати, з’єднати з грибами і обсмажити на рослинному маслі протягом 3-5 хвилин до золотистого кольору. Посолити, поперчити.
  • Натерти на тертці сир.
  • Розтопити масло, додати просіяне борошно і обсмажити. Ретельно помішувати, щоб уникнути появи грудок.
  • Тонкою цівкою влити молоко, розмішати, щоб вийшла густуватий маса. Довести до кипіння. Зняти з вогню, остудити.
  • В охолоджену суміш вбити яйце, мускатний горіх, кедрові горішки і одну частину сиру.
  • В приготовані формочки розкласти гриби з цибулею, посипати зверху другою частиною сиру.
  • Запікати в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Жюльєн подається в гарячому вигляді. Кокотницу ставлять на десертну тарілку, поруч кладуть маленьку ложечку.

    Запечена свинина по-кубинськи з цитрусовим маринадом

    Пропонуємо вам новий рецепт на Новий 2017 рік. Це приголомшливе блюдо стане прикрасою святкового столу і незабутнім сюрпризом для ваших близьких. Правда, знадобляться деякі екзотичні інгредієнти, так і спосіб приготування не можна назвати простим, але для святкового меню можна і постаратися. Зате як розкішно запечена, прикрашена шматочками тропічних фруктів свинина буде виглядати серед інших страв.

    Секрет смачного м’яса полягає у вишуканому цитрусовому солодкому маринаді і фруктовому гарнірі сальса з манго і папайї.

    Інгредієнти:

    • свинина – 500 грамів (на 3-4 порції);
    • свіжий апельсиновий сік – пів склянки;
    • свіжий лимонний сік – 2,5 склянки;
    • часник – 10 зубчиків;
    • соєвий соус – 2 чайні ложки;
    • цукор тростинний – 2 столові ложки;
    • чорний мелений перець, орегано – по 2 чайні ложки;
    • корінь імбиру – 5 сантиметрів;
    • лавровий лист – 3 штуки;
    • сіль – за смаком;
    • манго, папайя – по 1 штуці;
    • кмин – 1 чайна ложка;
    • червоний цибуля – половина головки;
    • зелень (кінза, петрушка, м’ята) – 6 столових ложок;
    • перець чилі сушений (в ідеалі використовується соус табаско) – пів чайної ложки;
    • оливкова олія.

    63e20196c40237efefaf5db78011b056 Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік

    Спосіб приготування:

  • Приготувати маринад. Часник, імбир, зелень збити в блендері. Додати лимонний і апельсиновий сік, соєвий соус, кмин, сіль, цукор, перець чилі, чорний перець мелений, лавровий лист.
  • М’ясо промити, очистити від плівок, залити маринадом і залишити на 12 годин, а краще на добу.
  • Після закінчення покладеного часу м’ясо вийняти, покласти у форму, змащену оливковою олією. Зверху залити маринадом. М’ясо необхідно накрити фольгою.
  • Через годину фольгу зняти, залишити м’ясо для підрум’янення.
  • Поки готується м’ясо, потрібно приготувати гарнір сальса. Нарізати невеликими шматочками папайю, манго, червоний лук, чорний перець, чилі, кінзу, сіль. Полити соком лимона.
  • Поставити в холодильник для охолодження на 30 хвилин.
  • Готове м’ясо порізати на порційні шматки.
  •  

    Свинина подається з фруктовим гарніром сальса. Екзотичні інгредієнти можна замінити персиками, бананом, ківі, ананасом. Для кислинки можна додати ягоди без кісточок.

    «Гармошка» м’ясна – нове смачне блюдо на Новий 2017 рік

    Ніжне, ароматне м’ясо, запечене у фользі, візуально дійсно нагадує гармошку. У процесі приготування воно злегка розкривається, чим ще більше схожий на російський народний музичний інструмент. Готувати м’ясну гармошку дуже легко, до того ж, страва дуже красиво виглядає на святковому столі і легко розподіляється на порційні шматки між гостями.

    Важливий момент: м’ясо вимагає тривалого маринування.

    Інгредієнти:

    • свиняча корейка – 600 грамів;
    • сир – 300 грамів;
    • помідори – 3 штуки;
    • часник – 4 зубчики;
    • зелень;
    • картопля – 4 штуки;
    • прованські трави, базилік, розмарин;
    • сіль, перець – за смаком.

    3cb0b7feb65b85581b2de8ae2bf401da Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік

    Спосіб приготування:

  • Свинину замаринувати – натерти сіллю, перцем, травами. Загорнути в харчову плівку і залишити на ніч.
  • Після маринування м’ясо обсушити, розрізати, але не до кінця, залишаючи внизу 1 див.
  • Сир і помідори нарізати тонкими пластинами, часник – дрібними часточками.
  • У кожен «кишеньку» покласти по одному шматочку сиру, помідора, нашпигувати часниковими часточками.
  • Загорнути «гармошку» у фольгу у кілька шарів і запікати протягом 1 години в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці.
  • За 15 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб свинина підрум’янилася.
  • Поки м’ясо готується, зварити картоплю в мундирі. Вирізати з картоплин з допомогою ножа «грибочки», обсмажити на рослинному маслі.
  • «Гармошку» розрізають безпосередньо перед роздачею на тарілки.

     

    Свинина «П’яна»

    Технологія приготування цієї страви в чому схожа з попереднім рецептом, але воно більше припаде до смаку любителям незвичайних, пікантних страв.

    Інгредієнти:

    • свинина – 600 грамів;
    • білий виноград – 1 гроно;
    • яблуко, груша – по 1 штуці;
    • половина граната;
    • трави, спеції – за бажанням;
    • кориця, карі, сухий імбир – по щіпці;
    • сіль, суміш перців;
    • червоне напівсолодке вино – пів склянки;
    • мед – 3 столові ложки.

    ee33f662c960c034abdfe0acb95ed2df Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік

    Спосіб приготування:

  • М’ясо обмити, порізати у вигляді «гармошки».
  • Яблуко і грушу нарізати тонкими пластинами. Фрукти повинні бути твердими, соковитими, але переспілими.
  • Виноград потрібно відокремити від гілки, помити.
  • Почистити гранат, видавити зерна.
  • Змішати в мисці трави, каррі, корицю, сіль, перець. Натерти цією сумішшю свинину.
  • У кожен «кишеню» покласти по шматочку яблука і груші.
  • Покласти «гармонь» в форму, змащену маслом. Навколо м’яса розкласти ягоди винограду, зерна граната і залишилися часточки фруктів.
  • Залити страву вином і медом.
  • Накрити свинину фольгою, щоб не пригорів верх, і поставити в духовку. Приблизно через годину фольгу зняти, дати м’ясу зарум’янитися.
  • «П’яну» свинину подавати гарячою, як гарнір використовувати запечені фрукти, полити соусом, що утворився під час запікання.

    Яловичина з імбиром, запечена в рукаві

    Китайська кухня дуже складна і багатогранна, але для більшості страв використовуються одні і ті ж інгредієнти, наприклад, імбир, соєвий соус. Запечена яловичина з імбиром – прекрасне китайське блюдо, яке урізноманітнює традиційний новорічний стіл.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 1 кілограм;
    • корінь імбиру – 4-5 сантиметрів;
    • часник – 2 зубчики;
    • соєвий соус – пів склянки;
    • масло рослинне – чверть склянки.

    c8bae686e99aa6592fdfeee83ec34fba Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік

    Спосіб приготування:

  • Часник і імбир дрібно подрібнити. Змішати з соєвим соусом і олією.
  • Сумішшю натерти м’ясо, залишити для маринування на 1 годину.
  • Покласти яловичину в рукав для запікання. Випікати протягом 1 години.
  • Подавати з відвареною картоплею, поливати соусом, що утворився в процесі запікання.

    М’ясне кільце в морквяної «шубі»

    На святковому столі це блюдо буде виглядати нарядно і дуже апетитно. Для його приготування вам знадобиться роз’ємна форма для кексу.

    Інгредієнти:

    • фарш змішаний із свинини та яловичини – 1 кілограм;
    • сир твердий – 300 грамів;
    • морква – 5 штук;
    • цибуля – 2 штуки;
    • яйце – 2 штуки;
    • зелень;
    • часник – 2 зубчики;
    • сіль, перець, приправи – за смаком.
    • панірувальні сухарі.

    70cb1e69408810612a61da04f78a8235 Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік

    Спосіб приготування:

  • Сир порізати кубиками, часник подрібнити.
  • Цибулю дрібно порізати, обсмажити, змішати з часником і сиром.
  • Всі інгредієнти, включаючи яйце, додати у фарш. Ретельно перемішати.
  • Відварену моркву нарізати довгими смужками, викласти у змащену маслом ємність внапуск. Просвітів між смужками бути не повинно.
  • Викласти на моркву фарш. Накрити його зверху рештою смугами моркви.
  • Запікати «кільце» протягом 40 хвилин.
  • Готове «колечко» прикрасити половинками яєць, зеленню, можна змастити майонезом. Страва подається в гарячому вигляді, але в холодному воно теж дуже смачне.

    Пікантні рулетики з сьомги з полуницею

    Досить незвичайне поєднання, чи не правда? Незважаючи на настільки оригінальну комбінацію риби і ягід, страва виходить дуже смачним, ароматним і по-справжньому святковим, нітрохи не гірше, ніж інші смачні рецепти на Новий 2017 рік.

    Інгредієнти:

    • сьомга – 400 грамів;
    • полуниця – 400 грамів;
    • вершкове масло – 2 столові ложки;
    • сіль, перець – за смаком.

    f92e19fdb95c95ff5c72a9bd15cc67a9 Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік

    Спосіб приготування:

  • Черевця сьомги промити, видалити плівки, порізати на довгі смужки.
  • Фольгу нарізати фрагментарно, щоб можна було загорнути рулети.
  • На фольгу натерти вершкове масло, зверху покласти сьомгу, попередньо посолену і наперчену.
  • На край рибної смуги викласти заморожену полуницю, загорнути у фольгу. Кожен рулетик акуратно, щоб не придушити ягоди, загортається в фольгу і закріплюється зубочисткою.
  • Готові рулети, що нагадують роли, поставити в холодильник на 3 години.
  • Запікати в духовці протягом 20 хвилин.
  • Готове блюдо, прикрашене зеленню, подається в гарячому вигляді.

    Тушкований кролик в винному соусі по-французьки

    За смаком кролятина нагадує курку, але його м’ясо набагато ніжніше і корисніше. Кролик у вині – чудове святкове блюдо, однак потрібно знати деякі нюанси. М’ясо повинно бути свіже, молоде, так як старе доведеться довго вимочувати в оцтовому розчині, щоб прибрати специфічний неприємний запах. Солодкі кріплені, а також настояні в дубових бочках вина краще не використовувати, оскільки вони зіпсують ніжний смак кролятини.

    Інгредієнти:

    • кролик – 1,5 кілограма;
    • сухе червоне вино – 2 склянки;
    • помідор, цибулю – по 1 штуці (можна використовувати томатну пасту);
    • часник – пара зубчиків;
    • борошно – 3-4 столові ложки;
    • вершкове і оливкове масла – для обсмажування;
    • сіль, перець, прованські трави – за смаком.

    f072d4c63664cde1d7b70ed3b4fd59c8 Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік

    Спосіб приготування:

  • М’ясо промити, нарізати на шматки.
  • Цибулю, часник і помідори дрібно порізати. З помідора потрібно зняти шкірку (для цього його потрібно обдати окропом).
  • Шматки кролятини обваляти в борошні, обсмажити в глибокій сковороді на оливковій олії і вершковому маслі з обох боків до рум’яної скоринки.
  • Додати порізані овочі, сіль, перець, трави. Обсмажити все разом.
  • Залити м’ясо вином і протушкувати, доки рідина не випарується.
  • За бажанням можна додати мускатний горіх і корицю – вони додадуть страві неповторний смак.
  • Накрити кролика кришкою і тушкувати на слабкому вогні протягом півтора годин, періодично помішуючи і додаючи воду або вино.
  • Для приготування цієї страви можна скористатися мультиварка, так ви будете впевнені, що м’ясо не пригорить.

    Таманський м’ясний рулет

    М’ясні рулети користуються величезною популярністю – готувати їх нескладно, при цьому ніяких екзотичних продуктів не потрібно.

    Інгредієнти:

    • фарш із свинини та яловичини – 600 грамів;
    • свинячий бекон 300 грамів;
    • яйце – 1 штука;
    • цибуля – 1 головка;
    • крекери – 10 штук;
    • перець чилі мелений, – щіпка;
    • гірчиця – чверть столової ложки;
    • гострий томатний соус (наприклад, «Барбекю») — 150 грамів;
    • сіль, перець, приправи – на розсуд.

    c8bdc52301a18c102896a9030e4892b9 Смачні нові рецепти на Новий 2017 рік

    Спосіб приготування:

  • Всі інгредієнти, крім крекерів і бекону, змішати з фаршем. Ретельно вимісити.
  • Потовкти крекери до крихти, додати до фаршу.
  • Бекон порізати на скибочки єдиним шаром.
  • Зверху на бекон викласти фарш, розрівняти.
  • Загорнути рулет, покласти у форму, застелену пергаментним папером.
  • Випікати протягом години.
  • Готову страву полити соусом «Барбекю».
  • Рулет подавати з картоплею фрі або овочами.

    Новинки рецептів на Новий 2017 рік не включають в себе такий інгредієнт, як м’ясо птиці – Вогненному Червоному Півню це може не сподобатися.
    Читайте також:

    • Сервірування новорічного столу 2017
    • Новорічне меню 2017
    • Страви на Новий 2017 рік