Що приготувати на Різдво 2017

e975b6576ecbdbcf3eb8d7352098f769 Що приготувати на Різдво 2017

ЗМІСТ

  • Від стримування до достатку
  • Різдвяне меню православних слов’ян
  • Новий підхід до класичними рецептами

Відшумів з помпезністю і феєрверками Новий рік. Наближається наступний свято, яке шанують і цінують православні християни найбільше, і який має стабільну дату – Різдво. У цей день люди більш щиро загадують бажання, ніж на Новий рік, і вони більш щирі і душевні.

Від стримування до достатку

Так повелося, що перед Різдвом православні люди витримують 40-денний пост. Найсуворішими вважаються останні 5 днів, у які прийоми їжі зводяться до мінімуму.

Першим кроком для повернення до звичайного харчування служить Святвечір, з пісним, але ситною меню з 12 страв. Строго заборонено вживання будь-якого алкоголю. Що повинно бути на столі в цей вечір? Найпопулярнішими є:

  • Кутя – найголовніше блюдо, з якого і починається трапеза.
  • Капусняк або пісний борщ з грибами.
  • Вареники, млинці або вареники з пісною начинкою (картопля, капуста).
  • Пісні голубці з грибами.
  • Рибні страви (печена, смажена, варена або у вигляді юшки).
  • Пісні салати, типу вінегрет.
  • Каші з пісної підливою.
  • Різносоли.
  • Компот або узвар.
  • Запечені фрукти, найчастіше яблука.
  • У Святвечір прийнято збиратися всією сім’єю у найстаріших представників роду. Цей день супроводжується умиротворенням і єднанням. Гості і будь-які відвідування в цей день небажані. Краще відкласти свої походеньки до 7 січня – Різдва, тоді вас радо приймуть в будь-якому будинку.

    За різдвяним столом вже зможете побалувати себе різними м’ясними стравами, різноманітною їжею, алкоголем, якщо вживаєте. В цей день не тільки дозволяється, але і є необхідністю ходити один до одного в гості, вимовляти колядки та розігрувати сценки.

    Різдвяне меню православних слов’ян

    Смажений кабанчик, птах з майонезом

    Після тривалого утримання від смачної, але шкідливої їжі, організм від різдвяного столу приходить в гастрономічний захват. Стільки всього ароматного і смачного.

    afc0a9fc4077dde22dc47379fc1bb820 Що приготувати на Різдво 2017

    Гаряче, закуски, різні салати і випічка – рай для гурмана! Тільки не перестарайтеся, інакше шлунок не зрозуміє потрапляння такого обсягу їжі в нього і піде на «переоблік», захопивши з собою активоване вугілля або щось схоже, щоб не нудно було.

    Порівняно із Святвечором, стіл на Різдво рясніє м’ясними стравами. Зазвичай це печена або фарширована курка, порося, шинка, балик і різні м’ясні вироби, з яким так скучив організм.

    А рибка? Без неї теж не можна. Якщо напередодні були дозволені пісні сорти риби або деякі види річковий, то в цей день обмежень немає ні у видах, ні в способі приготування:

    • запечена цілком;
    • фарширована;
    • смажена цілком чи шматочками;
    • рибний холодець;
    • смачна оселедчик;
    • пироги з рибною начинкою.

    Країна
    Різдвяний стіл

    Австралія
    Барбекю з креветками, курчам, свининою, яловичиною та ягням і яловичиною.

    Перу
    Індичка, фарширована фаршем і горіхами і оздоблена свіжими скибочками ананасів і вишнями, смаженою картоплею і яблучним соусом.

    Мексика
    Запечене порося з гарніром з рису, солодкого перцю і чорних бобів, а також закуски з різноманітних овочів та сиру.

    Англія і США
    Індичка під журавлинним соусом. Розрізняється наповненням і гарніром.

    Франція
    Особливим чином приготовлена індичка з коньяком і вершками, каштани, паштет з гусячої печінки, устриці, копчений лосось і різноманітні види сирів.

    Іспанія
    Смажений баранчик, готують індичку, молочне порося, страви з морських продуктів.

    Данія та Німеччина
    Різдвяний гусак з різними гарнірами і наповненням.

    Швеція
    Маринований оселедець, м’ясні страви з капустою або ягідним соусом, окіст, паштет із печінки, холодець, домашню копчену ковбасу, запечену картоплю, а також національна страва кропкакор — кульки із суміші відвареної картоплі, шинки та шпику.

    Угорщина
    Гуляш з величезною кількістю паприки і м’яса, фарширована капуста, а також суп з коропа і запечена риба.

    Греція
    Індичка у вині і традиційний пиріг василопета, а також смажать порося і подають до нього печену картоплю.

    Вірменія
    Солодкий пісний плов з фісташками, горіхами і сухофруктами, обов’язково печуть пасочки, в один з яких ховають копійку «на щастя», запікають, смажать або варять форель.

    За кордоном головною стравою цього дня вважається різдвяний гусак або індичка, іноді курка або качка. Але для великої сім’ї підходить велика птиця. І кожна господиня має власні рецепти приготування: з начинкою і без, оброблені зовні і всередині спеціями і соусом, мариновані за спеціальною технологією. Інші страви у них йдуть як гарнір до святкової птиці.

    89098fee5368c5d5db26fa42e4694059 Що приготувати на Різдво 2017

    Новий підхід до класичними рецептами

    Каструлі, сотейники, сковороди…. Мультиварка значно простіше

    Кожна готування їжі для свята несе з собою гори брудного посуду і черга каструль і сковорідок, щоб готувати на плиті. А приготування випічки? Закрити тісто, додаючи всі інгредієнти і вимішуючи його вручну, залишити «відпочити» або піднятися, терміново готувати начинку або інші наповнювачі. Навіть білка в колесі позаздрить такої активності.

    З допомогою різних багатофункціональних приладів готування їжі стала набагато простіше, і стала приносити задоволення. Кухонний комбайн подрібнить все, що потрібно для страв. Також у ньому можна легко приготувати різні соуси, замісити тісто, не забруднивши стіни і руки. Акуратно, чисто, безпечно і легко.

    Страви, які підлягають варінні-смаженні-парку також легко приготувати в мультиварці, завантаживши всі необхідні інгредієнти і виставивши потрібний час приготування. У вас з’явиться більше вільного часу, нічого не пригорить, не втече і зберігається корисність продуктів.

    Якщо до класичним рецептом додати новий інгредієнт, вийде нове і цікаве блюдо. Наприклад: «вінегрету» додати авокадо, апельсин або ківі; або запікаючи птицю додати трохи квашеної капусти. Враховуючи насиченість складовими різдвяних страв, завжди можна додати щось нове до них і насолоджуватися результатом.

    У 2017 році потрібно бути обережними з приготуванням страв із птиці, або краще утриматися від них. Півень – господар пташиного двору і він не зрадіє, побачивши родичів на вашому святковому столі.

    Помітили помилку на сайті? Виділіть її та натисніть Shift + Enter або клацніть сюди щоб інформувати нас

    Ще цікавіше

    Хрещення 2017

    Водохресний Святвечір 2017

    Православна Пасха 2017

    Святки в 2017 році

    Великий піст 2017

    Різдвяний піст 2017

    Великдень у 2017 році