Що приготувати на Новий рік 2017

e75a9d033f487bbdfe77511be73bf4c9 Що приготувати на Новий рік 2017

Якщо ви хоча б раз в житті накривали новорічний стіл, то прекрасно знаєте, які зусилля треба докласти, щоб здивувати гостей. На приготування смачних і оригінальних страв йде досить багато часу, і після таких кулінарних експериментів сам свято вже не в радість. Між тим, можна спростити завдання, скориставшись легкими рецептами святкових страв, які перетворять ваш стіл у справжню зимову казку. Отже, якщо ви не знаєте, що приготувати на Новий рік 2017, то ця стаття вам напевно допоможе.

Традиційно новорічний стіл складається з легких салатів і закусок, гарячих страв та десертів. Найскладніше, як правило, приготувати гаряче, що займає досить багато часу і вимагає певних навичок. Зате салати і закуски можна створити із звичних продуктів, трохи змінивши технологію і несучи в рецепт святкову «родзинку».

Гарячі страви

Сьомга, запечена з овочами

f4913f64a9fce37e62edaf3771f5b9cf Що приготувати на Новий рік 2017

Інгредієнти:

  • філе або стейк сьомги – 1-1,2 кг;
  • помідори – 3-4 штуки;
  • лимон – 2 шт;
  • м’який вершковий сир (не плавлений!) – 150-170 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • майонез – 50 г;
  • соняшникова олія – 2 столові ложки;
  • сіль і спеції для риби – на свій смак.

Як приготувати?

1 крок. Якщо ви купили філе, то його потрібно акуратно розділити на порції. Стейк досить просто розморозити і видалити зайву вологу з допомогою серветок. Потім сьомгу необхідно гарненько натерти сіллю і приправами, залишивши просочуватися на 20-30 хвилин.

2 крок. Помідори потрібно нарізати тонкими кільцями, кріп подрібнити. Сир натираємо на крупній тертці.

3 крок. Знадобиться харчова фольга, в яку необхідно загорнути кожний шматочок риби. Попередньо фольгу слід змастити соняшниковою олією, щоб сьомга не підгоріла, укласти на неї рибу і присипати зверху кропом. Далі укладаються помідори, а потім все змащується майонезом і посипається сиром.

4 крок. Запікаємо сьомгу приблизно 15 хвилин при температурі 100-120 градусів, потім розгортаємо фольгу і залишаємо рибу в духовці ще на 7 хвилин, щоб зверху утворилася рум’яна кірочка.

Салати

Олів’є з морепродуктами

abc16fc7bad4540aa60c9b002638fafd Що приготувати на Новий рік 2017

Інгредієнти:

  • варені креветки – 0,5 кг;
  • варена картопля великий – 4 штуки;
  • морква велика варена – 1 штука;
  • яйця курячі варені – 5 штук;
  • солоний огірок – 3-4 штуки;
  • майонез – 200 г;
  • цибуля – 1 штука;
  • сіль – за смаком;
  • червона ікра, маслини без кісточок, зелень, лимон для прикраси салату.

Як приготувати?

1 крок. Подрібнити всі відварені овочі, додати крейду нарізані креветки (залишивши кілька штук для прикраси блюда), рубані яйця і нашатковану цибулю.

2 крок. Посолити отриману суміш, після чого додати подрібнений солоний огірок, регулюючи смак майбутнього салату.

3 крок. Заправляємо олів’є майонезом, ретельно вимішуємо і викладаємо порційно в спеціальні піали або фужери для коктейлів. Зверху прикрашаємо зеленню, часточками лимона, креветками і маслинами, як підказує фантазія.

Закуски

М’ясні рулетики з печерицями

41df3c137831f18a61343dd791908726 Що приготувати на Новий рік 2017

Інгредієнти:

  • свинина – 250-300 г;
  • печериці – 100-120 г;
  • цибуля – 1 штука;
  • борошно сухарі для панірування – по 1 столовій ложці;
  • рослинне масло – 1,5 столових ложки;
  • сіль і чорний перець, а також зелень – за смаком.

Як приготувати?

1 крок. Гриби і цибулю необхідно дрібно порізати і обсмажити в олії до готовності.

2 крок. Готуємо основу для омлету. Для цього потрібно яйця збити з сіллю, додати щіпку перцю і подрібнену зелень, а також борошно. Отриману суміш виливаємо на сковороду з грибами і цибулею, все добре перемішуємо і випікаємо омлет.

3 крок. Гарненько відбиваємо шматок свинини, солимо і перчимо, потім загортаємо в готовий і охолоджений омлет, складаємо зубочистками.

4 крок. Одержаний рулет потрібно запанірувати сухарями і обсмажити в маслі, остудити і нарізати шматочками. Перед подачею на стіл закуску прикрашають зеленню.

Десерти

Панна Котта

7989d41ac3a46bea5e90531ac5a9489d Що приготувати на Новий рік 2017

Інгредієнти:

  • молоко – 70 мл;
  • жирні вершки (не менше 30%) – 100 г;
  • цукор-пісок – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • желатин – 1 столова ложка.

Як приготувати?

1 крок. Желатин необхідно змішати з молоком кімнатної температури і залишити для набухання.

2 крок. Розтерти цукор з вершками і на повільному вогні довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб солодка маса не пригоріла. Коли вершки закиплять, необхідно акуратно влити в них молоко з розчиненим у ньому желатином і ретельно все перемішати. Варити молочне желе необхідно приблизно хвилину, поки воно не почне густіти, а потім перелити в спеціальний формочки або скляні келихи.

3 крок. Десерт повинен постояти в приміщенні близько двох годин, поки не охолоне до кімнатної температури. Потім ємності слід накрити харчовою плівкою (Панна Котта дуже легко вбирає неприємні запахи з холодильника) і поставити застигати на ніч.

4 крок. Через 6-8 годин плівку потрібно зняти, прикрасити десерт свіжими фруктами або тертим шоколадом, будь-яким кремом, конфітюром або кокосовою стружкою.