Що приготувати на Новий 2017 рік

Наближається улюблений і довгожданий чарівне свято – Новий рік. У передноворічний період усі починають продумувати вбрання, шукати подарунки рідним, друзям і знайомим, а господині складають меню, щоб порадувати своїх домочадців апетитними і цікавими стравами. Є прислів’я: «Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш», а це означає, що святкове застілля має бути розкішним, рясніти поживними стравами і вишуканими напоями. Що приготувати на Новий 2017 рік? Безсумнівно, незвичайні гарячі страви, різноманітні закуски, смачні салатики. При цьому святкові страви повинні бути красиво і естетично оформлені, адже їх завдання не тільки втамувати голод, але і створити істинно святкову атмосферу, чарівне новорічний настрій.

Що приготувати на Новий 2017 рік: Гарячі страви

Святково сервірований стіл неможливо уявити собі без соковитих і апетитних гарячих страв. Оскільки 2017-й мине під знаком Вогняного Червоного Півня, то такий інгредієнт, як курка, краще виключити.

М’ясні клубочки

Інгредієнти:

  • фарш (яловичина + свинина в рівних частинах) – 300 грамів;
  • цибулина;
  • сіль, приправи – за смаком;
  • листкове готове тісто– 200 грамів;
  • 1 курячий жовток;
  • олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • Цибулину очистити від лушпиння, порізати дрібними кубиками.
  • Змішати підсолений фарш з цибулею.
  • Тісто розморозити. Розкачати його в пласт товщиною приблизно пів сантиметра. Щоб воно не прилипало до рук, його потрібно розгортати між шарами харчової плівки.
  • Порізати тісто на тоненькі смужки, що нагадують нитки.
  • Сформувати з фаршу невеликі тюфтельки. Обмотати їх смужками з тіста, щоб за формою вироби нагадували клубок з нитками. Обмазати жовтком.
  • Деко злегка змастити масло, викласти «клубочки». Запікати страву 1 годину. Тісто має підрум’янитися.
  • ba222abbe3c0fe2a456ea3b573221651 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Ведмежа лапа

    Інгредієнти:

    • свинина – 300 грамів;
    • сир – 100 грамів;
    • яйце – 3 штуки;
    • картопля – пів кілограма;
    • 1 велика цибулина;
    • часник – 2-3 зубчики;
    • рослинна олія;
    • сіль кухонна, спеції.

    Спосіб приготування:

  • Свинину порізати на пластини, відбити, посолити, натерти приправами і товченими часничком.
  • Цибулю і картоплю почистити, потерти тертці, злити рідину, додати яйця.
  • На обробній дошці розкласти картопляну суміш, сформувати з неї коржі.
  • На коржі розкладати м’ясо, попередньо обмазавши його збитим яйцем.
  • Зверху свинину накрити ще одним шаром картопляної маси.
  • Ретельно защипнути боки картопляної «шуби». М’ясо було повністю закрито.
  • Картопляно-м’ясні котлетки і обсмажити з двох сторін, щоб утворилася рум’яна кірочка.
  • Викласти «ведмежі лапи» на деко. Запікати не менше 20 хвилин.
  • c4ff35f9c9c4fb88f66bf6ffcdd4f73c Що приготувати на Новий 2017 рік

    Буженина в медово-соєвому соусі

    Інгредієнти:

    • свинина – 1 кілограм
    • соєвий соус – 2-3 столові ложки;
    • часник – 6-8 зубчиків;
    • мед – 2 столові ложки;
    • сіль, перець – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Нарізати тонкою соломкою очищений часник.
  • Продукт бджільництва розтопити.
  • Свинину промити, видалити плівки, сухожилля, жир. Натерти сіллю, спеціями.
  • Зробити надрізи в м’ясі. Вставити в них часникові часточки.
  • Соєвий соус і мед перемішати. Натерти цим соусом м’ясо. Воно повинно маринуватися не менше 2 годин.
  • Після закінчення покладеного часу свинину викласти на деко, залити маринадом.
  • Страва має запікатися близько 2 годин. Вогонь в духовці повинен бути середнім. Зверху бажано прикрити його фольгою, а за 15 хвилин до закінчення процесу запікання фольгу зняти, щоб зарум’янилася верхівка. Періодично свинину поливати утворюється соком.
  • Шинку порізати на однакові шматочки і подавати на стіл, посипаною зеленню.
  • На гарнір можна зробити гратен з картоплі. Взяти 1 кілограм картоплі, 2 склянки вершків, 3 часникові часточки, шматочок сиру. В якості спецій краще використовувати чорний перець, мускатний горіх.

    Картоплю нарізати соломкою, викласти на змащене маслом деко. Додати сіль, перець. Залити картоплю сумішшю з сметани, вершків, посипати дрібно нарубаним часником, спеціями. Готуватися страву протягом 30 хвилин, за 5 хвилин до готовності його посипають натертим сиром.

    8d0a0f108b413928b5edbcd6d57d7606 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Рецепти холодних страв на Новий рік

    Що ще можна приготувати на новорічну ніч 2017? Святкове застілля немислимо без холодних страв, найпопулярнішим з яких вважається холодець. Поки готується гаряче, гості будуть «налягати» на холодні страви.

    Заливне з коропа

    Інгредієнти:

    • короп свіжий – 1 штука;
    • білі гриби сушені – 2 жменьки;
    • цибулю, моркву, болгарський перець – по 1 штуці;
    • сіль, перець, лавровий лист – за смаком;
    • желатин – 30 грамів;
    • петрушка, кріп – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Рибу очистити від луски і нутрощів, ретельно промити. Відокремити філе разом зі шкірою.
  • Рибні кістки і голову залити прохолодною водою. Туди ж покласти овочі. Поставити варити, посолити, поперчити. Перець з морквою потрібно вийняти раніше, інакше вони розваряться.
  • Гриби замочити на 1 годину. При цьому воду слід кілька разів поміняти. Відварити.
  • Бульйон остудити, процідити. Залити їм філе коропа і варити на повільному вогні хвилин 30.
  • Готове філе порізати на шматочки, викласти у ємність, прикрасити грибочками, зеленню, овочами, щоб страва виглядало естетично.
  • Дотримуючись інструкції на упаковці, розвести желатин. Залити ним страву. При бажанні додати спеції, зелений горошок, маслини, оливки.
  • Заливне поставити на холод, щоб застывало.
  • fc1b43d173e7dd077c62592342d71ed6 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Святковий рулет зі свинини з грибами і чорносливом

    Інгредієнти:

    • м’ясо свинини (вирізка) – 1 кілограм;
    • печериці мариновані – 200 грамів;
    • сир – 200 грамів;
    • чорнослив – 200 грамів;
    • морква – 2 штуки;
    • часник – 4-5 зубчиків;
    • сіль, прянощі – за смаком;
    • оцет яблучний – 1 столова ложка.

    Спосіб приготування:

  • М’ясо промити, очистити від плівок, розрізати одним великим пластом. Злегка відбити, натерти сіллю, перцем, додати оцет. Свинину залишити в маринаді на 4-5 годин.
  • Замочити в теплій воді чорнослив.
  • Нарізати сир тонкими пластинами, грибочки – на 4 частини, моркву – тонкими брусочками, чорнослив – на частини.
  • Викладати на м’ясо інгредієнти шарами: спочатку сир і печериці, потім – моркву і чорнослив.
  • Акуратно згорнути рулет, міцно зв’язати його нитками.
  • Загорнути м’ясо у фольгу, поставити в духовку на 1 годину.
  • Готовий рулет подається нарізаним круглими шматочками на блюді, дно якого вистелене листям салату.
  • 07d0c59c396fe9aa1ff1f1a5f79c3410 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Святковий холодець з кролика

    Інгредієнти:

    • кролик – 1 кілограм;
    • цибуля – 2 штуки;
    • морква – 1 штука;
    • желатин – 1 столова ложка;
    • корнішони – 4 штуки;
    • маринований перець – 150 грамів;
    • сіль, перець, зелень – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Кролика порізати на 4 частини, залити холодною водою. Додати цибулину, посолити, поперчити, додати приправи за смаком. Поставити варити на 4 години.
  • Готового кролика дістати, відокремити м’ясо від кісток.
  • Відварені овочі, огірки і перець порізати на шматочки.
  • На дно блюдо, в якому буде подаватися холодей, постеліть харчову плівку, попередньо змочену водою.
  • Зелень дрібно порізати, перемішати з іншими інгредієнтами.
  • Залити страву розведеним, згідно інструкції, желатином.
  • Залишити для застигання на кілька годин.
  • Перед подачею на стіл перевернути ємність, викласти холодець на інше блюдо.
  • 58992cdcd622cc2b8d4b0a553ba0f302 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Рецепти новорічних закусок

    Рік Червоного Вогняного Півня потрібно зустрічати достатком смачних і ситних страв, овочів, фруктів. Чимале місце на святковому столі відводиться апетитним, красиво оформленим закусок.

    Кесаділья (мексиканське народне блюдо)

    Інгредієнти:

    • яловичина або свинина – 500 грамів;
    • готова тортилья (тонкі коржі) – 4 штуки;
    • гриби, помідори – по 300 грамів;
    • сир гострий – 200 грамів;
    • 1 велика цибулина;
    • сіль, перець за смаком;
    • рослинна олія для обсмажування.

    Спосіб приготування:

  • М’ясо промити, очистити від зайвого жиру і плівок, прокрутити через м’ясорубку.
  • Фарш обсмажити
  • Помідори обдати окропом, зняти шкірку, дрібно порізати.
  • Натерти на крупній тертці сир.
  • Гриби і цибулю дрібно нарізати, обсмажити в іншій сковороді.
  • З’єднати фарш, помідори, цибулю і гриби, обсмажувати протягом трьох хвилин. Посолити, поперчити.
  • На тортилью викласти першим шаром натертий сир, другим – фарш, цибулю, гриби і помідори. Накрити другим коржем. Якщо ви не знайдете у продажу тортилью, можна замінити її тонким лавашем.
  • Обсмажити коржик з начинкою з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
  • Готову кесаділью розрізати на чотири частини.
  • 5900f0b12880dd96f87f53d44737d6a9 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Тарталетки з печінкою тріски

    Інгредієнти:

    • тарталетки – 8 штук;
    • печінка тріски – 1 банка;
    • ківі, лимон – 10 скибочок;
    • мариновані корнішони – 8 штук;
    • цибуля зелена – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Відкрити банку консервів, розім’яти виделкою печінка тріски.
  • Дрібно порізати зелену цибулю і корнішони, перемішати з печінкою.
  • Тарталетки заповнити цієї апетитної начинкою.
  • Зверху закуску прикрасити часточками лимона і ківі.
  • 928f88a9b794b2cec31a2bc199a2c296 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Картопляні гнізда з грибами

    Інгредієнти:

    • картопля –10-12 штук;
    • молоко – пів склянки;
    • печериці свіжі – 150 грамів;
    • цибуля – 2 штуки;
    • морква – 1 штука;
    • часник – 3 зубчики;
    • яйце – 1 штука;
    • сметана – 3 столові ложки;
    • сіль, перець, спеції – за смаком;
    • зелень – за бажанням;
    • рослинне масло – для обсмажування;
    • вершкове масло – 1 столова ложка.

    Спосіб приготування:

  • Почистити картоплю, відварити.
  • Почистити овочі. Порізати цибулю дрібними кубиками, моркву натерти на крупній тертці. Часник продавити в пресі.
  • Гриби промити, порізати, обсмажити на рослинному маслі.
  • Додати до грибів цибуля, часник, морква. Обсмажити все разом на повільному вогні.
  • Залити гриби сметаною, тушкувати ще 10 хвилин під кришкою.
  • З сварившегося картоплі зробити пюре, додавши в нього молоко, жовток, вершкове масло.
  • На деко, змащене рослинним маслом, викласти картоплю гіркою, зробивши в середині ямку, щоб вийшли «гнізда».
  • У центр кожного гнізда викласти начинку.
  • Запікати в духовці 15 хвилин.
  • Готову страву прикрасити дрібно порізаною зеленню.
  • 77296d6b7654824bde9588402fd52d9e Що приготувати на Новий 2017 рік

    Що приготувати на Новий 2017 рік: салати

    Червоний Вогняний Півень любить все яскраве, барвисте, тому новорічні салати повинні відповідати побажанням цієї примхливої пташки.

    Ялинкові іграшки

    Інгредієнти:

    • палички крабові – 2 пачки;
    • яйця – 5 штук;
    • майонез для заправки;
    • кетчуп – для прикраси;
    • 1 цибулина;
    • морква, консервований зелений горошок і кукурудза, червона ікра, маслини для прикраси;

    Спосіб приготування:

  • Яйця і моркву відварити, остудити, потім дрібно порізати.
  • Крабові палички, лук нарізати.
  • Змішати яйця, палички і цибулю, заправити майонезом.
  • Салат викласти гіркою на блюдо, верх змастити майонезом з додаванням кетчупу, щоб поверхня була рівною і набула рожевого відтінку.
  • Оформити верх салат горошком, кукурудзою, морквою, малинами та ікрою так, щоб вийшов новорічний візерунок у відповідності зі святковою тематикою.
  • 05b4cdd4f5fd9d9049a1c29df9379bc7 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Салат святковий з креветками

    Інгредієнти:

    • креветки тигрові – 200 грамів;
    • сир твердих сортів – 150 грамів;
    • свіжий огірок, перець болгарський – по 1 штуці;
    • перець болгарський
    • помідори черрі – 8 штук;
    • оцет бальзамічний – 1 чайна ложка;
    • олія оливкова – для заправки;
    • масло рослинне для обсмажування креветок;
    • зелень, сіль, перець – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Креветки почистити, попередньо обдавши їх окропом. Обсмажити на сковороді з рослинним маслом протягом трьох хвилин (якщо перевищити час обжарювання, вони вийдуть твердуватими).
  • Овочі, сир порізати кубиками.
  • Зелень порубати, з’єднати з овочами.
  • В останню чергу додаються креветки.
  • Всі інгредієнти перемішати, заправити оливковою олією, змішаним з бальзамічним оцтом. Посолити, поперчити.
  • eac324e5cef7bf44078684e2a080c9e6 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Салат «Смарагдовий браслет»

    Інгредієнти:

    • яловичина – 400 грамів;
    • курячі яйця – 4 штуки;
    • сир – 150 грамів;
    • часник – 2 зубчики;
    • ківі – 3 штуки;
    • 1 велике яблуко;
    • морква – 2 штуки;
    • майонез для заправки;
    • лимон – половина цитруса.

    Спосіб приготування:

  • Відварну яловичину порізати на дрібні шматочки.
  • Часник продавити через прес, змішати з майонезом.
  • Змішати м’ясо з майонезом.
  • У середину великого плоского блюда поставити склянку. Салат будемо укладати навколо нього.
  • Першим шаром викласти м’ясо, другим – скибочки ківі, третім – порізані яйця. Зробити майонезну «сіточку».
  • Четвертий шар – морквяний, його теж слід намазати майонезом.
  • П’ятий шар – яблука, натерті на крупній тертці, попередньо збризнуті соком лимона, щоб не потемніли. Цей шар необов’язково змащувати майонезом.
  • Шостий шар – тертий сир + шар майонезу.
  • Готову страву необхідно накрити целофаном і поставити на холод на 2 години.
  • За годину до подачі на стіл з салату вийняти склянку, верх прикрасити скибочками ківі.
  • 143e225c213dfc2defe2a87f48b232da Що приготувати на Новий 2017 рік

    Рецепти новорічних напоїв

    Який же Новий рік без напоїв? Вони також повинні бути присутнім на святковому столі в достатку. Це і традиційне шампанське, напої міцніше – горілка, коньяк, ром і солодкі гурманські лікери. Ну а ті, хто хоче здивувати гостей своїми кулінарними шедеврами, неодмінно приготує вишукані коктейлі, які не йдуть ні в яке порівняння з тими, що продаються в магазині.

    Незайвим буде нагадати, що до горілки потрібні ситні закуски і жирні гарячі страви – пельмені, плов, до сиру і риби – біле вино, до м’яса за традицією подається червоне.

    Крижаний Коктейль апельсиновий

    Інгредієнти:

    • шампанське напівсолодке – 250 мл;
    • апельсиновий лікер – 4 столові ложки;
    • апельсин – 1 штука;
    • курячий жовток – 1 штука;
    • цукровий пісок – 1,5 столові ложки;
    • кубики льоду.

    Спосіб приготування:

  • Видавити аз апельсина сік.
  • Збити жовток з цукром, з’єднати з половиною апельсинового соку.
  • Влити в суміш лікер, додати пару кубиків льоду.
  • Збити міксером всі інгредієнти, процідити.
  • Розлити в келихи, додати шампанське.
  • У кожен келих покласти по кубику льоду.
  • 01989739facee1274a80e9bc0c3db5a0 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Лікер кавовий

    Інгредієнти:

    • кава мелена – 4 чайні ложки;
    • лікер «Амаретто» – чверть склянки;
    • кавовий лікер – 3 столові ложки;
    • лікери «Баттерскотч» і шоколадний, збиті вершки – 2 столові ложки;
    • шоколад – 4 часточки.

    Спосіб приготування:

  • Зварити каву. Додати всі лікери, ретельно розмішати.
  • Розлити кавово-ликерную суміш по келихах.
  • Натерти на тертці шоколад.
  • Прикрасити напій тертим шоколадом і збитими вершками.
  • Напій потрібно пити гарячим, але і остиглий він дуже смачний, але в холодний потрібно додати лід.

    cf69ed4e2caef4b720b58d1be44eac30 Що приготувати на Новий 2017 рік

    Читайте також:

    • Прості салати на Новий 2017 рік
    • Рецепти бутербродів на Новий 2017 рік
    • Закуски на Новий 2017 рік: рецепти