Рецепти на Новий рік 2017

fee6a589a89715bc2cab87522255ce1c Рецепти на Новий рік 2017

Для тих, хто ще не знає, що приготувати на Новий рік, ми зібрали кілька геніальних рецептів.

Ще один Новий рік і ще парочка рецептів для святкового столу. Ви можете приємно здивувати ваших гостей оригінальними стравами. Якщо в гостях будуть діти, то їм можна приготувати торти, тістечка, желе і так далі.

Та й дорослі не відмовляться від солодкого. Не забувайте, що на столі повинні бути салат, гарячі страви і так далі. Готувати можна не однієї, а задіяти всю сім’ю, адже так буде цікавіше і швидше. Та й ваш чоловік зможе похвалитися своїми кулінарними здібностями.

М’ясо, запечене в брусничним соусом

Продукти:

  • Брусниця – 300 г
  • Свинина – 500 г
  • Мед – 2 ст. л.
  • Апельсин – 1 штука
  • Сіль

Знімаємо цедру з апельсина і вичавлюємо сік. Вам треба отримати близько 100 мл. далі кладемо в блендер мед і брусницю. Виливаємо туди сік і подрібнюємо. Додаємо цедру і перемішуємо. Тепер візьміть форму і вилийте туди половину соусу. Зверху кладемо м’ясо, яке попередньо порізали товщиною в 1 см і солимо. Поливаємо зверху наше м’ясо залишилися соусом і ставимо в духовку. Випікати протягом трьох годин при температурі 180 градусів.

Рататуй

642ab58c5200e23dcf9c83d29921fcc3 Рецепти на Новий рік 2017

Інгредієнти для соусу:

  • Помідори – 350 г
  • Болгарський перець – 350 г
  • Цибуля – 200 г
  • Гілочки чебрецю – 2-3 штуки
  • Сіль і рослинне масло

Овочі:

  • Кабачки або цукіні – 500 г
  • Помідори – 500 г
  • Баклажани – 500 г

Заправка:

  • Часник – 2-3 зубчики
  • Рослинне масло – 5 ст. л.
  • Зелень, сіль і перець

Починаємо готувати соус. Викладаємо у форму для запікання перець і ставимо в духовку. Готувати перець при 180 градусів до тих пір, поки шкіра не стане чорніти. Це займе близько 30 хвилин. Тепер дістаємо гарячий перець і кладемо його в поліетиленовий пакет, чекаємо поки охолоне. Далі перець очищаємо від шкіри і насіння і ріжемо кубиками. Часник і цибулю дрібно покришити.

Зняти шкірку з помідорів і порізати кубиками. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії і додаємо туди перець. Смажимо ще хвилини три. Тепер кладемо помідори, солимо і смажимо до тих пір, поки соус не почне густіти. Близько 7 хвилин. Перелити соус в блендер і подрібнити. Додати чебрець і перемішати. Далі, соус викладаємо у форму і рівняємо. Дуже тонкими кружечками порізати цукіні, баклажани і помідори. Тепер викладаємо у форму овочі, чергуючи баклажани, цукіні і помідори.

Тепер прийшов час заправки. Для цього дрібно кришимо зелень, змішуємо її з маслом і часником. Додаємо сіль і перець. Овочі поливаємо нашої заправкою. Форму накрити фольгою і поставити в розігріту духовку на 180 градусів. Готується це блюдо близько години. Якщо овочі все ще не будуть готові, то поставити їх у духовку і запікати до готовності.

Тарталетки «Кошенята»

d01039ee97ed952e250fab18b1bc8c43 Рецепти на Новий рік 2017

Інгредієнти:

  • Слабосолона сьомга – 200 г
  • Тарталетки – 10-12 штук
  • Огірки – 150 г
  • Червона ікра
  • Яйця – 2 штуки
  • Чорна ікра і морквина для прикраси

Дрібно порізати сьомгу. Яйця порубати і один білок залишити для прикраси. Огірки нарізаємо кубиками. Змішуємо їх з яйцями і сьомгою. Якщо хочете, то можна заправити салат майонезом. Тепер викладаємо начинку в тарталетки. Зверху на начинку кладемо ікру. Для рудого кота вушка і мову можна зробити з моркви, очі і щоки з білка, а зіниці вийдуть з огірка. Ніс робиться з чорної ікри, а вусики з лука. Для чорного кота ви можете використовувати ікру з морських водоростей. Вуха, щоки і очі робляться з білка, мова з морквини.

Жульєн з білих грибів

Продукти:

  • Цибуля – 150 г
  • Гриби – 500 г
  • Сіль і перець
  • Сир – 150 г
  • Вершкове масло

Соус:

  • Борошно – 30 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Вершки – 250 мл

Дрібно ріжемо цибулю і гриби. На вершковому маслі обсмажуємо лук, а потім додаємо до нього грибочки. Солимо, перчимо і смажимо протягом 30 хвилин. Поки готуються наші гриби, ви можете зробити соус. Для цього розтоплюємо вершкове масло і додаємо борошно, обсмажуємо її трохи. Далі йдуть вершки. Нагрівати до тих пір, поки соус не почне густіти. Змішати соус з грибами і прибрати з вогню. На дрібній тертці натерти сир. В кокотниці викладаємо гриби з соусом. Тепер посипаємо сиром і ставимо в духовку. Готувати протягом 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Абрикосове желе в полуничному соусі

Інгредієнти:

  • Желатин – 10 г
  • Абрикоси в сиропі – 400 мл
  • Цукор – 50 г

Соус:

  • Цукор – 50 г
  • Полуниця – 300 г
  • Крохмаль – 30 г

Замочити в 100 мл желатин в холодній кип’яченій воді і залишити до того часу, який зазначено на упаковці. Тепер доводимо желатин до кипіння, але не кип’ятимо. Кубиками порізати абрикоси. Сироп з абрикос розвести водою так, щоб вийшло у вас 500 мл. тепер додаємо цукор, розмішуємо до тих пір, поки не зникнуть крупинки. Кладемо в сироп абрикоси, додаємо желатин і все перемішуємо.

Розлити масу по формах і поставити в холодильник на 5-7 годин. Тепер готуємо соус. Для цього треба розвести крохмаль в 100 мл води і додати полуницю 150 мл води. Насипаємо цукор і доводимо до кипіння. У киплячий соус вилити крохмаль і розмішати масу. Відразу прибрати з вогню і остудити. Коли желе буде готово, то викладаємо його на тарілки і поливаємо соусом.