Печиво на Новий Рік 2017: смачні рецепти з фото

Погодьтеся, Новий рік – це чарівна пора, а святкову атмосферу створюють безліч дрібниць від прикрас до святкових печеньок. За океаном вже давно прийнято пекти різдвяне печиво і пригощати ними гостей також подібне блюдо може цікаво урізноманітнити святковий “солодкий” стіл.

6d2aae5db028f59d9f72689d25eef546 Печиво на Новий Рік 2017: смачні рецепти з фото

Так чому б вам не ввести у себе вдома таку традицію? Сьогодні ми з вами розглянемо декілька цікавих, а головне простих рецептів печива для зустрічі нового 2017 року. Отже, приступимо!

Покрокові рецепти приготування печива

Глазурного півник

На перший погляд, цей рецепт досить складний, але він простіше, ніж здається.

Зробити його можна з найпростіших інгредієнтів, які, напевно, продаються в найближчому супермаркеті.

Форму для печива можна зробити самостійно, а для його прикрашення нам потрібно кілька кондитерських фломастерів, харчових барвників і глазур’ю.

Необхідні продукти

Тісто:

  • 3 ст. л. цукру;
  • Трохи вершкового масла;
  • 200 р. борошна;
  • Одне куряче яйце;
  • Пакетик ванільного цукру;

Глазур:

  • 300 р. цукрової пудри;
  • Два курячих яйця;
  • Харчовий барвник ваших улюблених квітів.

Рецепт приготування:

Першим ділом потрібно буде вирізати формочку для вашого печива. Зробити це нескладно, потрібно лише озброїтися папером, олівцем і ножицями.

Тісто готується також досить просто:

  • Першим ділом відокремлюємо жовток від білка;
  • Перемішуємо маргарин з цукром, додаємо жовток, висипаємо ванільний цукор і борошно;
  • Покладіть тісто в холодильник або морозилку на 20 хвилин.

7bd9123fd3db960b97fb5abf86171e07 Печиво на Новий Рік 2017: смачні рецепти з фотоДалі, беремо нашу паперову заготівлю і відрізаємо невеликий шматочок тіста, розкачуємо його (тесту вистачить приблизно на 10 печива). Потім викладаємо наших півників на змащений вершковим маслом деко і відправляємо запікатися в духовку на 15 хвилин при температурі 170 градусів. Дістаємо печиво і акуратно знімаємо паперову форму.

Тепер перейдемо до прикраси. У мисці змішайте яєчний білок з цукром і після того, як отримана суміш затвердіє додайте в неї харчовий барвник, та все ретельно розмішайте. Наповнюємо глазур’ю кондитерський мішок і починаємо розфарбовувати наше печиво.
За подібним рецептом можна приготувати печива різної форми. Наприклад, можна спекти Діда Мороза або ялинку. Ось і все, готово наше з вами святкове печиво! Як бачите, все виявилося набагато простіше, ніж ви припускали.

Бананове печиво “Зимовий тропік”

Всім нам холодної і сирої взимку хочеться відчути частинку літа і бананове печиво вам її і подарує. Також подібна солодкість ідеально підходить, як новорічне печиво, так як воно сподобається всім вашим гостям, так і готується солодкість буквально за 30 хвилин, так тісто для печива використовується вже готове.

Необхідні продукти:

  • 250 г листкового тіста;
  • 2 банана;
  • Трохи родзинок;
  • Кілька ложок цукру;
  • Також для запаху і більш насиченого смаку бажано додати корицю і цедру апельсина.

Рецепт приготування

Тісто:

  • Першим ділом ми з вами розкачуємо тісто до тих пір, поки воно не перетвориться в дуже тонкий корж (менше одного сантиметра);
  • Беремо круглу форму і рівномірно вирізаємо з тіста круг середніх розмірів;

Тепер займемося безпосередньо начинкою нашої солодощі:

  • Банани необхідно помити й очистити від шкірки, нарізати нетовстими кружечками і покладіть на тісто (кілька штучок на один кружечок), викладіть ізюм;
  • Зверху ми додаємо корицю і цедру апельсина.

Важливо знати: так як, родзинки – це сухофрукт, то за ті 20 хвилин, що випікається печиво він може просто-напросто пригоріти, тому не забудьте заховати родзинки під банани.

Також для краси можна зробити невелику хитрість. Для того щоб на самому печиво утворилася невелика солодка скоринка по краях солодкість потрібно посипати ложкою цукру.

1c060e26a36165417a26a2d56a4f9fce Печиво на Новий Рік 2017: смачні рецепти з фото

Печиво запікається 20 хвилин в розігрітій духовці при температурі 250 градусів за Цельсієм. Наостанок, хочеться дати вам невеликий секрет: перед тим, як відправити “Зимовий тропік” його можна загорнути у фольгу. Що зробить десерт більш хрустким і ароматним.

5f200773d703c282b47e6129de12972d Печиво на Новий Рік 2017: смачні рецепти з фотоЯк прикрасити торт на Новий рік 2017 ми розповімо у статті на нашому сайті.

Поради по виготовленню маленьких подарункових сувенірів читайте в нашій публікації.

Звідси ви дізнаєтеся, як грамотно вибрати ялинку на Новий рік.

Традиційне імбирне печиво

Це печиво має дуже велику популярність, так як його смак знайомий нам з дівоцтва, так і робити його не так вже й довго. Ну а якщо докладе трохи фантазії і креативності, то з подібною солодощі можна отримати не тільки смачне частування, а й незвичайне ялинкову прикрасу. Хочете знати, як? Давайте, разом в цьому розберемося.

Необхідні продукти:

  • 110 р. коричневого цукру;
  • Стільки ж вершкового масла;
  • Одне куряче яйце;
  • 8 ст. л рідкого меду;
  • 2 ч. л порошку для випікання;
  • Півкілограма борошна;
  • 2 ложки меленого імбиру;
  • Стільки ж кориці;
  • Трохи какао-порошку;
  • Спеціальні солодкі спеції (їх можна знайти в будь-якому супермаркеті);
  • 100 р. цукрової пудри;
  • Фільтрована вода.

Рецепт приготування

Тісто:

  • Змішайте мед, цукор і масло. Заважати до отримання однорідної маси;
  • Тепер, візьміть ще одну посудину і в неї яйце і перемішайте всі інші сухі інгредієнти (борошно, солодкі спеції і так далі);
  • Отримані суміші необхідно з’єднати і ретельно перемішати;
  • Тепер дайте тесу трохи відпочити, а потім скатаете його в одну велику кулю і покладіть на дошку, присипану борошном.

f2c8737076c0ebeba98a623d25df274e Печиво на Новий Рік 2017: смачні рецепти з фото

Важливо знати: якщо у вас отримати рыхловатое тісто, то для того, щоб виправити цю ситуацію необхідно просто в тісто додати трохи води і знову перемішати.

  • Тепер візьміть новорічні формочки для тіста і почніть вирізати різні фігурки;
  • Розкладіть печенюшки на змащений маслом деко і відправте запікатися їх у розігріту духовку при 200 градусах. Випікати солодощі потрібно не більше 8 хвилин;
  • Дістаньте печиво з духовки і дайте йому охолонути.

Тепер з печива можна зробити ялинкову прикрасу. Для цього його потрібно прикрасити таким же чином, як ми розфарбовували півника в першому рецепті (тільки тут для крему використовуйте всі залишилися інгредієнти), а потім потрібно протягнути щільну нитку і зав’язати його. От і все! Можна вішати на ялинку і милуватися їстівним прикрасою. Як правило, від подібних речей діти просто в захваті.

І для вас — відеорецепт традиційного імбирного печива від Юлії Висоцької.