Новорічні рецепти на 2017 рік

f061a26fa5805734de90f2f6ebbb5f57 Новорічні рецепти на 2017 рік

Накрити розкішний і незвичайний стіл на Новий рік зовсім не так складно, як здається на перший погляд. У кожної господині є свої хитрощі та улюблені страви, завдяки яким свято набуває особливий шик. Однак якщо ви хочете здивувати близьких і друзів чимось новим і незвичайним, спробуйте освоїти прості і, разом з тим, дуже цікаві новорічні рецепти на 2017 рік.

Гарячі страви

Баранячі реберця в винно-медовому маринаді

7e2acde763f87ebb6503e29b1ae4fc26 Новорічні рецепти на 2017 рік

Інгредієнти:
• баранячі реберця – 1,3-,5 кг;
• біле сухе або напівсухе вино – 300 мл;
• цибуля – 2 штуки;
• часник – 3-4 зубчики;
• натуральний мед – 1 столова ложка;
• оливкова олія – 1 столова ложка;
• соєвий соус – 50 мл;
• лимон – 1 штука;
• сіль, кориця, чорний мелений перець – за смаком.

Як приготувати?

1 крок. Готуємо маринад. Для цього необхідно подрібнити цибулю і часник, а потім змішати з вином, медом і оливковою олією. Після цього в маринад додаються 4 столові ложки лимонного соку, приправи і сіль.

2 крок. Реберця необхідно обробити на порції в залежності від їх величини. Зазвичай для однієї порції достатньо 3-4 невеликих реберця або 1-2 великих. Підготовлене м’ясо на кісточці потрібно промити в проточній воді і залити маринадом, після чого поставити в прохолодне місце на 1 годину. Найкраще маринувати реберця в тому ж посуді, в якій вони потім будуть запікатися. Це може бути глибока сковорода або керамічний посуд.

3 крок. Запікати реберця слід в добре прогрітій духовці приблизно 1,5 години, регулюючи температуру. Спершу вона ставиться приблизно на 200 градусів, щоб на м’ясі утворилася ніжна скоринка, а потім знижується до 70 градусів. Страву можна подавати на стіл гарячим, так і охолодженим.

Закуски

Тарталетки «Королівська перлина»

5b4d85a9c841597b6e22a8fc2a3af5a9 Новорічні рецепти на 2017 рік

Інгредієнти:
• тісто для тарталеток листкове – 250 г;
• сир голландський – 50 г;
• сир м’який вершковий – 120 г;
• 1 яйце;
• філе копченого вугра – 100 г;
• ікра червона – 50 г;
• маслини без кісточок – 50 г;
• майонез – 1 столова ложка;
• авокадо – 1 штука;
• борошно – 1 столова ложка.

Як готувати?

1 крок. Листково тісто необхідно розморозити, розкачати до товщини 0,5 см, якщо це необхідно, і за допомогою формочки для кексів вирізати зірочки – основу майбутніх перлових черепашок. Зверху на них ножем потрібно зробити невеликі надрізи, що імітують хвилясту поверхню раковини.

2 крок. Отримані зірочки потрібно злегка присипати борошном, викласти на деко, який слід змастити маслом. Зверху на зірочки необхідно нанести жовток, завдяки якому випічка стане рум’яною і апетитною. Готують зірочки при температурі плюс 200 градусів приблизно 14-15 хвилин.

3 крок. Робимо начинку для закуски. Для цього необхідно видалити кісточки з вугра, очистити авокадо і вийняти з нього м’якоть. Інгредієнти разом з м’яким сиром завантажуються в блендер і подрібнюються до утворення пасти.

4 крок. Готові охолоджені зірочки потрібно акуратно розкрити ножем, немов мушлі, а потім заповнити начинкою.

5 крок. Для прикраси черепашки використовуються тертий твердий сир, червона ікра і маслини, які імітують чорний перли.

Салати

Салат «Новорічний вінок»

65220238bf4a1adf1d78a1957593c2e2 Новорічні рецепти на 2017 рік

Інгредієнти:
• твердий вершковий сир – 50-70 г;
• плавлений сирок – 1 штука;
• корінь селери – 100 г;
• морква – 2 штуки;
• перепелині яйця – 7 штук;
• петрушка – 1 пучок;
• часник – 3-4 зубчики;
• вершкове масло – 20 г;
• майонез – 80-100 р.

Як приготувати?

1 крок. Одну моркву і селеру необхідно почистити і натерти на крупній тертці, а потім обсмажити на вершковому маслі до готовності і охолодити.

2 крок. Відварити перепелині яйця і подрібнити. Твердий сир натерти на дрібній тертці, а плавлений сирок попередньо охолодити і натерти на крупній тертці.

3 крок. Змішати всі інгредієнти, додавши до них подрібнений часник, після чого заправити салат майонезом.

4 крок. Прикраса страви. З отриманої маси сформувати святковий вінок. Для цього потрібно поставити в центрі страви банку і викласти навколо неї кільце. Петрушку обдаємо окропом і викладаємо на салат, імітуючи ялинові гілочки. Для стрічок використовується відварна морква, яка нарізається тонкими пластинками вздовж і прикрашається «стібком» з майонезу.

Десерти

Тістечко «Листкова ялинка»

f85d72bcf49a6a6da3df3f257fb1db71 Новорічні рецепти на 2017 рік

Інгредієнти на 4 порції:
• листкове тісто – 250 г;
• плавлений сирок солодкий – 1 штука;
• будь-які свіжі або заморожені ягоди – 20 г;
• цукровий пісок – 1 столова ложка:
• різнобарвна солодка присипка – 1 пакетик.

Як приготувати?

1 крок. Листкове тісто потрібно розморозити, розкачати пласт товщиною не більше 0,3 см і з допомогою набору формочок у вигляді зірочок нарізати фігурки різного розміру;

2 крок. Зірочки потрібно вмочити в цукор, викласти на деко, в який попередньо слід змастити рослинним маслом, і випікати при температурі плюс 180 градусів до готовності (7-10 хвилин.

3 крок. Збираємо ялинку. Для цього потрібно розплавити сирок і використовувати його для скріплення зірочок, які викладаються пірамідкою. Готова ялинка посипається декоративної присипкою, а її верхівка прикрашається свіжої ягідкою.