Новорічні десерти 2017. Солодощі для святкового столу на Новий рік Півня

Новорічна вечеря — відмінний привід, щоб здивувати рідних і друзів своїми кулінарними шедеврами. Але не у кожної господині вистачить часу на те, щоб багато годин провозитися над створенням святкового торта. Тим не менш, солодощі займають найважливіше місце на святковому столі і є найбільш очікуваним стравою вечора. Для вашого натхнення ми зібрали рецепти нескладних десертів, гідних навіть королівського застілля. Тут і дивовижне алкогольне желе, і кекси-ялинки, та навіть повітряний парфе. Ці смаколики підкорюють з першого шматочка!

Шоколадний мус

Смачніше шоколаду може бути тільки багато шоколаду! Для всіх, хто без розуму від цього ласощі, ми приготували чарівний рецепт шоколадного мусу. Це найкращий подарунок для ласуни.

Час приготування: 40 хвилин
Порцій: 8

cfc14a1ce36231ca27bdc96549aadff4 Новорічні десерти 2017. Солодощі для святкового столу на Новий рік ПівняПишний шоколадний мус порадує всіх ласунів на вашому застілля!

Інгредієнти

  • Яйця — 5 шт.
  • Чорний шоколад — 450 г
  • Масло вершкове — 200 г
  • Цукрова пудра — 60 г
  • Волоські горіхи — 50 г

Спосіб приготування

Почистіть і подрібніть горіхи. Шоколад розламайте на «квадратики» і покладіть на парову баню разом з шматочком масла. Не намагайтеся розплавити весь шоколад, краще викладайте його маленькими дозами і весь час перемішуйте масу. Готуйте її на середньому вогні, не доводьте до кипіння. Потім яєчні білки збийте з дрібкою солі до твердих піків.

До шоколаду всипте цукрову пудру, перемішайте масу до однорідності. Перелийте шоколад в глибоку ємність. Введіть половину білків, перемішайте, додайте другу половину. Наповніть мусом посуд і поставте його в холодильник мінімум на третину години. Перед подачею посипте десерт горіховою стружкою.

Салат «Фруктовий коктейль»

Цей десерт виглядає весело і яскраво, як і сам покровитель 2017 року — Вогненний Півник. А ще він дуже легкий і швидкий у приготуванні. Саме те для вечері в дружній компанії!

Час приготування: 20 хвилин
Порцій: 8

dd39dee4dd66cce6da85d5c393affc36 Новорічні десерти 2017. Солодощі для святкового столу на Новий рік ПівняФруктовий салат — універсальний десерт без зайвих калорій

Інгредієнти

  • Чорнослив – 400 г
  • Апельсини – 4 шт.
  • Очищені волоські горіхи – 100 г
  • Мандарини – 4 шт.
  • Темний родзинки – 200 г
  • Цукрова пудра – 40 г
  • Яблука – 4 шт.
  • Лимон – 2 шт.
  • Біле сухе вино – 40 мл
  • Ванільний цукор – 20 г
  • Сметана – 400 мл
  • Вершки жирні – 200 мл

Спосіб приготування

Очистіть яблука, м’якоть наріжте соломкою. Змочіть лимонним соком. Цитрусові очистіть і розділіть на часточки. Кірку апельсина наріжте тонкими смужками. Подрібніть часточки фруктів. Сухофрукти промийте, викладіть в каструлю, влийте воду. Закип’ятіть відвар і відразу ж зніміть з плити. Дайте чорносливу і родзинок охолонути, злити воду.

Просушіть сухофрукти, чорнослив наріжте соломкою. Горіхи подрібніть. Додайте до вершків вино і ванільний цукор, поваріть суміш 3-5 хвилин. Зніміть з плити, введіть сметану і ретельно перемішайте масу. Посуд для подачі наповніть фруктами, розкладеними в кілька ярусів. Полийте десерт соусом і посипте шматочками цедри.

Кекси «Зелена красуня»

Цей симпатичний десерт — смачні ласощі і прикрасу для столу одночасно. Такі капкейки виглядають як добуток вмілого кондитера, але зробити їх простіше, ніж здається.

Час приготування: 1 годину
Порцій: 8 (16 кексів)

bbdfba974b9ab372890bbdf80b4733c9 Новорічні десерти 2017. Солодощі для святкового столу на Новий рік ПівняКекси-ялинки — приголомшливе новорічне ласощі

Інгредієнти

  • Масло вершкове — 250 г
  • Борошно — 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний — 125 г
  • Яйця — 10 шт.
  • Цукор-пісок — 650 г
  • Ванільний екстракт — щіпка
  • Харчовий барвник — за смаком
  • Кондитерська посипання — за смаком
  • Ягоди полуниці — 16 шт. (за бажанням)

Спосіб приготування

Розітріть масло і 200 грам цукру. Введіть 5 яєць і знову збийте масу. Змішайте крохмаль і борошно, всипте суміш до солодкої заготівлі. Замісіть тісто і розкладіть його по формах для випічки, наповнюючи їх тільки до середини. Розігрійте духовку до 160-170 градусів. Запікайте кекси чверть години до готовності. Вийміть випічку з форм.

У решти яєць відокремте білки від жовтків. З’єднайте білки з 450 г цукру і збийте до стійкої піни. Додайте до білкової суміші харчовий барвник. Наповніть нею кондитерський мішок і видавити на капкейки. При бажанні можна зрізати верхівку полунички, покласти ягоду плоскою стороною на кекс, а зверху покрити кремом. Залиште тістечка в холодильнику на ніч, а перед подачею прикрасьте «ялинковими іграшками» з кондитерської посипання.

Желе з шампанського

Ігристе вино — головний напій Нового року. У святкову ніч шампанське доречно в будь-якому вигляді, навіть в самому несподіваному. Ароматне алкогольне желе стане смачним сюрпризом для ваших гостей.

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 8

8266c754ca7e0acb5f184744b3e29ebf Новорічні десерти 2017. Солодощі для святкового столу на Новий рік ПівняСміливо додавайте в желе різні види алкоголю, соки і ягоди!

Інгредієнти

  • Рожеве шампанське, сухе — 750 мл
  • Вода — 750 мл
  • Желатин — 20 г
  • М’ята — 20 г
  • Цедра лимонна — з двох лимонів
  • Цукор — 280 г
  • Волоські горіхи — за смаком
  • Фрукти і ягоди — за смаком

Спосіб приготування

Замочіть желатин холодною водою і настоюйте згідно інструкції. Поки він набухає, наповніть каструльку водою, покладіть туди кілька гілочок м’яти, шматочки лимонної цедри і цукор. Закип’ятіть розчин, поваріть його 2-3 хвилини і зніміть з вогню. Відфільтруйте сироп з допомогою сита. Зніміть цедру і м’яту – рідина вже просочилася їх запахами. З підготовленого желатину відіжміть залишок води і введіть в заготовку сироп.

Перемішуйте масу, поки желатин не розчиниться. Додайте шампанське і знову перемішайте. Желе розлийте по формочках. Краще всього брати ошатні креманки для мороженого або фужери для шампанського. На даному етапі можна додати в десерт свіжі або заморожені фрукти і ягоди. Залиште десерт в холодильнику на кілька годин. Коли желе загусне, оформіть його подрібненими горіхами і листочком м’яти, подайте до столу.

Парфе з ягодами

Парфе — це ніжний французький десерт зі збитими вершками і різноманітними добавками: горішками, фруктами і навіть шоколадом. Як встояти перед такою солодкою спокусою?

Час приготування: 1 годину
Порцій: 8

0cc0028323c51926e95af8a2c8034538 Новорічні десерти 2017. Солодощі для святкового столу на Новий рік ПівняПарфе стане повітряної заміною ситного і высококалорийному торту

Інгредієнти

  • Ягоди (можна заморожені) — 400 г
  • Цукрова пудра -140 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Вершки — 600 мл
  • Цукор — 140 г

Спосіб приготування

Переберіть ягоди і пюрируйте більшість з допомогою блендера. Протріть отриману масу через дрібне сито, щоб в ній не залишилося кісточок. Розбавте ягоди кип’яченою водою – так вони протрутся швидше. Потім відокремте яєчні білки від жовтків. Перші розітріть з цукровою пудрою і поставте на водяну баню. Поваріть 5 хвилин, весь час збиваючи масу віночком. Перемістіть білки на лід і збивайте їх до досягнення густоти. Дайте заготівлі охолонути. Розітріть жовтки з цукром до формування м’яких піків.

Збийте вершки в густу піну за допомогою міксера. Змішайте її з білками, жовтками і ягідної масою. Акуратно перемішайте. Введіть в заготовку цілі ягоди. Розкладіть парфе по формах і поставте в морозильник на 5 годин. При подачі десерт можна оформити скибочками свіжих фруктів, листочком м’яти або жменькою солодких пластівців. Вишукано виглядає «смугасте» парфе, де шар фруктів або варення чергується з шаром ласощі.

Крем-брюле

Хто-хто, а французи знають толк у смакоти! Ласуни оцінять цей вишуканий десерт з заварного крему, покритий ніжною карамельною скоринкою.

Час приготування: 2 години
Порцій: 6

6d7f606d5022d4df940dbc9edd0922e1 Новорічні десерти 2017. Солодощі для святкового столу на Новий рік ПівняПорційна подача крем-брюле в маленьких креманках

Інгредієнти

  • Яйця курячі — 6 шт.
  • Цукор — 150 г
  • Ванільний екстракт — 1 щіпка
  • Вершки — 600 мл
  • Коричневий цукор — 6 ч. л.
  • М’ята — 6 аркушів
  • Цукрова пудра — за смаком
  • Шоколадна стружка — за смаком

Спосіб приготування

Перетріть яєчні жовтки з цукром. Введіть ванільний екстракт, ретельно перемішайте заготовку. Вершки проваріть, зніміть з плити (до того як вони закиплять) і введіть в жовтково-цукрову суміш. Нагрійте духовку до 150 градусів. Наповніть масою форми для випічки. Поставте їх у глибокий лист і залийте форми водою до половини їх висоти.

Випікайте крем-брюле три чверті години або трохи довше, поки десерт не загусне. Готову страву може трохи злегка тремтіти, як желе. Дайте ласощів охолонути до 20-25 градусів. Потім приберіть його в холодильник на 3-4 години. Перед тим, як поставити крем-брюле на стіл, посипте кожну порцію чайною ложкою коричневого цукру.

Тепер настав час зробити карамельну скоринку! Розігрійте гриль духової шафи до найбільшої температури (приблизно 250°C), поставте крем-брюле на решітку і запікайте 5-7 хвилин. Коли на десерт утворюється золотава скоринка, вийміть його з духовки. Дайте ласощів охолонути, прикрасьте його тертим шоколадом, цукровою пудрою і листочком м’яти.

Кейкпопсы

Ваші діти будуть у захваті від смачних бісквітних кульок на паличках. А строката кондитерська посипання додасть десерту святковий вигляд. Пальчики оближеш!

Час приготування: 45 хвилин
Порцій: 8

d477822dd29c924a892903073862309f Новорічні десерти 2017. Солодощі для святкового столу на Новий рік ПівняКейк-попси — бісквітна альтернатива леденцам-чупачупсам

Інгредієнти

  • Домашній йогурт без добавок — 80 мл
  • Тепле вершкове масло — 40 г
  • Цукор-пісок — 70 г
  • Велике яйце — 1 шт.
  • Дріжджі — 1.5 ч. л.
  • Борошно — 100 г
  • Кокосова стружка — 2 ст. л.
  • Шоколад — 100 г (або готова кондитерська глазур)
  • Шпажки або палички — 6 шт.
  • Кондитерська посипання — за смаком

Спосіб приготування

Кейкпопсы можна приготувати в два способи. Перший полягає в тому, що спочатку потрібно спекти бісквіт, розкришити його в блендері, з’єднати крихту з чимось рідким і солодким (наприклад, варенням, джемом або згущеним молоком). Далі з отриманого тесту формуються акуратні кульки. Їх потрібно надіти на палички і прикрасити глазур’ю та кондитерської посипкою. Як бачите, це довгий і непростий процес. Але результат коштує витрачених зусиль.

Інший спосіб набагато простіше. Для приготування кейкпопсов знадобляться силіконові форми або електричний прилад для випічки круглих виробів на кшталт горішків зі згущеним молоком. Нагрійте духовку до 190 градусів. У глибокій ємності збийте йогурт, масло, цукор і яйце. Просійте борошно, змішайте її з дріжджами і кокосовою стружкою. З’єднайте і збийте до однорідності.

789ae0ceccdde393c4b39aa08a799766 Новорічні десерти 2017. Солодощі для святкового столу на Новий рік ПівняПрикрасьте кейкпопсы кольоровим цукром або кондитерськими посипками

Наповніть тістом круглі виїмки форми і накрийте її кришкою. Готуйте кейкпопсы чверть години, поки випічка не підніметься. Дайте «кульок» трохи охолонути. Розтопіть шоколад в мікрохвильовці або на паровій бані. Занурте шпажки в шоколад і застроміть їх кейкпопс. З допомогою силіконової лопатки змастіть глазур’ю цукерки.

Потримайте їх у вертикальному положенні, щоб покриття застигло. За бажанням прикрасьте вироби кондитерської посипкою, драже, подрібненими горішками або іншим їстівним декором. В перевернутому вигляді поставте цукерки на тарілку або закріпіть паличками в отворах друшляка. Залиште в холодильнику на півгодини – і десерт готовий!