Новорічне меню на 2017 рік Півня

1a6d4eb596ad5f22f9a92047af8254aa Новорічне меню на 2017 рік Півня

Складаючи новорічне меню, слід враховувати не тільки переваги тих, хто збереться за святковим столом, але й нюанси, пов’язані зі східним гороскопом. Зустрічати 2017 рік Вогняного Півня рекомендується з певним шиком. Рецепти страв повинні бути незвичайними і, разом з тим, досить простими, щоб скористатися ними могла навіть недосвідчена господиня.

Що подавати на стіл у рік Вогняного Півня?

Ви можете використовувати стандартний перелік страв, але з однією умовою – на столі має бути достатньо зелені і овочів. Разом з тим, не рекомендується готувати щось з курятини, інакше ви ризикуєте прогнівити того, під чиїм заступництвом пройде 2017 рік. Використовувати яйця у вигляді закуски для святкового застілля також не слід, а от додавати їх в різні страви можна. Правда, якщо ви все ж хочете дотримати всі умовності, то курячі яйця запросто можна замінити перепелиними, дотримуючись пропорції при приготуванні салатів або десертів.

Гарячі страви

Сьомга у вершковому соусі

2dd0df2803a3293ff63b118120094fc8 Новорічне меню на 2017 рік ПівняІнгредієнти:

  • філе сьомги – 1-1,2 кг;
  • твердий сир – 150 г;
  • вершки 10-відсоткової жирності – 300 мл;
  • цибуля – 1 штука;
  • сіль приправа для рибних страв – за смаком.

 

Як готувати?

1 крок. Рибне філе потрібно акуратно нарізати на однакові шматочки вагою 50-70 грам.

2 крок. Готуємо вершковий соус, що займе зовсім небагато часу. Необхідно лише додати в вершки спеції і сіль, а потім ретельно все перемішати.

3 крок. Деко слід змастити рослинним маслом або застелити фольгою. Потім мачає в соус шматочки риби і викладаємо з таким розрахунком, щоб між ними залишалося відстань в 2-3 див. Залишками соусу потрібно рясно полити сьомгу, а потім посипати тертим сиром.

4 крок. Запікати рибу найкраще при температурі 180-200 градусів приблизно 25 хвилин. Щоб сьомга вийшла соковитою, можна накрити деко фольгою.

Свинина з курагою в горщику

dc172fe25874773ca0290cb099e02516 Новорічне меню на 2017 рік ПівняІнгредієнти:

  • свиняча вирізка – 1 кг;
  • курага – 150-200 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 штуки;
  • сметана – 200-250 мл;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • борошно – 1 столова ложка;
  • сіль і будь-які спеції для м’яса – за смаком;
  • вода – 100-150 мл;
  • рафінована олія для обсмажування м’яса.

Як готувати?

1 крок. Курагу розмочити в теплій воді, м’ясо нарізати невеликими шматочками і обсмажити на розпеченій сковороді в олії до утворення скоринки.

2 крок. У сковороду додати воду, цукор і сіль, після чого гасити свинину під кришкою приблизно 10-15 хвилин.

3 крок. Цибулю потрібно дрібно нашаткувати, а потім пасерувати до золотистого кольору на окремій сковороді.

4 крок. Змішуємо м’ясо з цибулею і додаємо борошно, а потім тушкуємо ще 2-3 хвилини до утворення підливи.

5 крок. Тепер настала черга кураги і сметани. Після додавання сковороду потрібно помістити в духовку і запікати страву приблизно 30 хвилин.

Закуски

Сирні «рафаэллки»

2095b68d58212747ea8a23017736e284 Новорічне меню на 2017 рік Півня

Інгредієнти:

  • сир плавлений – 200 г;
  • крабові палички – 100 г;
  • яйця – 2 штуки;
  • часник – 1 зубчик;
  • майонез – 100 г;
  • волоські горіхи – 4-5штук.

 

Як готувати?

1 крок. Яйця і сир натерти на тертці, а потім змішати з майонезом і подрібненим часником. З отриманої маси потрібно зробити кульки діаметром приблизно 3-4 див.

2 крок. Крабові палички натерти на тертці і змішати з подрібненими горіхами.

3 крок. В отриманій суміші слід обваляти сирні кульки і викласти на блюдо, яке попередньо можна прикрасити зеленню.

Королівський салат

932c490bd9e02a72c9a0fa911bfed190 Новорічне меню на 2017 рік Півня

Інгредієнти:

  • варений буряк (велика) – 1 штука;
  • варена морква – 1 штука
  • філе оселедця пряного посолу – 300 г;
  • гриби мариновані – 150-200 г;
  • відварені яйця – 2 штуки;
  • майонез і сметана – 100 р.

 

Як готувати?

1 крок. Всі овочі та яйця потрібно натерти на крупній тертці, а потім окремо заправити сумішшю з майонезу та сметани.

2 крок. Гриби нарізати якомога дрібніше, а філе оселедця – невеликими шматочками.

3 крок. Викладаємо салат шарами на блюдо. Перший шар – буряк, другий – гриби, третини – морква, четвертий – яйця, п’ятий – знову буряк. Зверху салат прикрашають скибочками оселедця.

Святковий пиріг «Петя-півник»

9380fe7d59c52da1ed5a8fe7cf11100d Новорічне меню на 2017 рік Півня
Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;
  • цукор – 150 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • яблука великі і солодкі – 2 штуки;
  • апельсин – 1 штука;
  • волоські горіхи – 3-4 штуки;
  • сіль – на кінчику ножа;
  • розпушувач для тіста – 1 пакетик;
  • шоколадна цукерка – 1 штука.

Як готувати?

1 крок. Жовтки яєць відокремити від білків. Білки потрібно збити з сіллю до утворення пишної піни, а жовтки – розтерти з цукром, ісля чого всі компоненти з’єднати.

2 крок. В яєчну масу додаємо борошно з розпушувачем. У результаті повинно вийти рідке тісто, в яке слід додати нарізані часточками яблука.

3 крок. Тісто необхідно перелити у форму для випікання з високими краями, яка зсередини попередньо змащують рослинним маслом. Пиріг запікається при температурі +200 градусів приблизно 12-15 хвилин.

4 крок. Викласти корж на блюдо і, поки він гарячий, прикрасити. Контур півника можна «намалювати» з допомогою шоколадної цукерки, а потім присипати подрібненими горіхами. З яблук і апельсинової шкірки вирізаються крила, хвостик і гребінець.