Новорічне меню будинку на 2017 рік

У нескінченній низці різноманітних свят – релігійних, державних, професійних, Новий рік завжди виділяється тим, що його святкують всі, незалежно від релігії, національності та місця роботи.

28b7316a3fe397e1b3b6a64bd84d2e64 Новорічне меню будинку на 2017 рік

Новий рік не приходить раптово, його запыхавшееся дихання наздоганяє росіянина за кілька днів до бою кремлівських курантів і святкової промови президента країни. Все починається зі складання планів: де придбати, купити, чого б такого оригінального, що запам’ятовується приготувати, кого б запросити – адже це свято немислимий без грандіозного родинного, дружнього застілля.

Господині витягують з буфетів і сервантів дорогоцінні сервізи, графини, чарки, в якийсь момент неминуче виникає зелений деревний символ свята, моментально продам приміщення містичним ароматом хвої. В химерних порядках розставляються на білосніжних скатертинах легіони порцелянових тарілок і блюдець.

Рано чи пізно настає урочистий момент довгоочікуваного застілля, який не можна пропускати ні під яким приводом будь-якій поважаючій себе, людині, бо Новий рік це сімейне свято, яке ніяк неможливо проміняти на посиденьки в кафе або ресторанах. Приходить час гастрономічних чудес і кулінарних відкриттів.

ebd3f3ed3d30da2983e457612fe183d9 Новорічне меню будинку на 2017 рікПодарунки дівчинці на Новий 2017 рік можна вибрати, керуючись нашою статтею.

А ідеї нових салатів можна запозичити з нашої публікації.

Звідси ви дізнаєтеся, де можна весело і цікаво зустріти Новий рік разом з дітьми.

Особливості новорічного меню 2017 року. Прикрашаємо стіл, складаємо меню.

Символом східного календаря в 2017 році стане червоний вогняний півень – тотем активних, працьовитих, завзятих людей. У той же час, це символ яскравого барвистого свята. Це можна врахувати при підготовці новорічного столу, меню урочистого застілля, загального антуражу насувається веселощів.

c9432557e1a95a2f1df1dda447f76d22 Новорічне меню будинку на 2017 рікВарто лише трішки припорошити дрібкою невгамовної фантазії клокочущий, киплячий казан святкового варива – підготувати подарунки рідним і близьким з оригінальною півнячої символікою, скласти відповідне меню, гарно сервірувати стіл, створити обстановку величної зимової містерії, і ваше свято неминуче запам’ятається всім гостям і ще довгі роки буде улюбленою темою для теплих спогадів.

Отже, довіривши клопоти з ялинкою дітям, спробуємо скласти новорічне меню з урахуванням того, що 2017 рік буде роком вогняного півня. Заодно спробуємо врахувати цей факт і при сервіровці столу і прикрасі святкових страв.

Інтер’єру приміщення безумовно необхідні яскраві червоні відтінки, цього можна досягти, як використанням електричних гірлянд, так і природним освітленням свічками, які можна встановити як в центрі столу, так і у столових приладів кожного гостя. Автентично будуть виглядати предмети інтер’єру в «сільської» тематики: вази з композиціями із сухих рослин, кошики для хліба.

Виграшно виглядатимуть скатертини в старому стилі і лляні серветки. Ідеальним варіантом було б повне нехтування посудом і предметами сервірування столу, зробленими з штучних матеріалів.

Глиняна або порцеляновий посуд, дерев’яні підставки під страви, свічники – ось ідеальний рецепт сервірування новорічного столу, а якщо вдасться обставити стіл дерев’яної посудом, то гості точно отримають гарантований захват, а вогняний півень, символ свята, буде задобрен і максимально прихильний до таких делікатних господарям в наступаючому році.

Обов’язково варто обіграти тему вогняного півня при подачі аперитиву. Слово коктейль (cocktail) перекладається з англійської мови, не інакше як – півнячий хвіст. Особливо виграшно на святковому столі будуть виглядати покриті крижаною памороззю келихи з коктейлями червоних відтінків.

4dfd7a17b610980866b66391cd9e3a30 Новорічне меню будинку на 2017 рік

Тут відкривається велике поле для творчості. Гранати і грейпфрути, малина, брусниця, вишня, журавлина – всі ці компоненти легко додаються в хрестоматійні рецепти популярних коктейлів, безумовно, освіжають їх. Для закусок ідеально підійде зерновий хліб, нарізаний для канапе, прикрашений різноманітними закусками: м’ясними, сирними, рибними. Не зайвим на святковому столі буде, і велика кількість свіжої зелені, овочів, фруктів яскравих відтінків.

Основа новорічного застілля. Вибираємо гарячі страви.

У прийдешній рік півня, краще відмовитися від страв з курки, півня, іншої птиці.

При виборі основних гарячих страв для новорічного меню варто утриматися від жирних, важких варіантів з додатковими соусами, рясними приправами і вибрати що-небудь цікаве і дійсно святковий.

Хороший варіант новорічного м’ясного блюда – яловичина «Веллінгтон». Крім чудових смакових якостей, страва володіє декількома додатковими плюсами. Воно готуватися порційно, ефектно виглядає при подачі, що стане в нагоді для додаткового провокування апетиту у гостей.

Для приготування страви знадобляться: вирізка яловичини, бекон, печериці, листкове тісто, чебрець, чорний перець. Для соусу бешамель – масло, молоко, борошно, яйце, цибуля.

Спосіб приготування:f15d44ce8cf662368d815ccca6020d5c Новорічне меню будинку на 2017 рік

  • Половина цибулини обсмажується в рослинному маслі. Потім до цибулі додаються гриби. Обсмажуються. Додається сіль, чебрець.
  • Шматок вирізки обсмажується на розжареній сковороді з усіх боків при невеликому додаванні рослинного масла.
  • Обсмажене м’ясо відкладається на тарілку. Додається сіль, перець. Гриби з цибулею подрібнюються в блендері.
  • Листкове тісто злегка розкочується. На нього поміщаються подрібнені гриби з цибулею. На них кладеться обсмажене м’ясо, зі всіх сторін обмазываемое сумішшю цибулі з грибами.
  • Тісто обертається навколо начинки. У підсумку виходить своєрідний пиріг у вигляді кулі з начинкою всередині. Він обмазується яйцем, посипається сіллю, перцем і викласти на деко. Пиріг занурюється в розігріту духовку. Головна тонкість – зловити такий момент при запіканні, щоб яловича вирізка всередині залишилася трохи сирої. Якщо це вийде – то буде вищий кулінарний пілотаж.
  • Поки пиріг запікається, готуватися соус бешамель. Обсмажується бекон. Потім в каструлю додається дрібно нарізану цибулю, 50 грам вершкового масла. Додається ложка борошна. Потім при інтенсивному помішуванні суміші, в каструлю вливається молоко. Використовуючи віночок, при енергійному помішуванні виходить густа суміш соусу. Додається сіль, а потім і обсмажений бекон.
  • Готове запечене блюдо розрізається навпіл, рясно поливається соусом бешамель.
  • Для різноманітності, друге блюдо краще зробити рибним. Тут добре підійде легкий, простий рецепт, наприклад, – риба під соусом з груш.

    Інгредієнти: риба (тунець), приблизно 300 грамів на порцію, дві груші, чотири зубчики часнику, апельсиновий сік, розмарин, масло вершкове і оливкове, чорний перець, сіль.

    91c3485366ca42357118e56a29bd8c37 Новорічне меню будинку на 2017 рік

    Спосіб приготування:

  • Груші очищаються від насіння, шкірки. М’якоть нарізати невеликими кубиками.
  • Груші обсмажують на вершковому маслі з додаванням розмарину, а також чайної ложки цукру. Після отримання золотистої скоринки, вливається апельсиновий сік. Ознака готовності – випарювання половини рідини.
  • Філе риби ділиться на дві частини, змащується олією, солиться, перчится. Філе обсмажується на сковороді до утворення золотистої скоринки.
  • Риба подається прикрашеної гілочкою розмарину, рясно политої грушевим соусом.
  • Про традиційні страви, напої і десерти

    Не обійтися при складанні меню до новорічного столу і без традиційних страв. Салат «Олів’є», оселедець під «шубою», фаршировані яйця – постійні супутники святкового застілля. З урахуванням майбутнього року вогняного півня, пофантазувати можна з рецептурою цих, здавалося б, непорушних новорічних атрибутів.

    46bee3eba65f411f1a1df11118846cbe Новорічне меню будинку на 2017 рікОселедець під «шубою» можна приготувати оригінальним способом, без буряка і картоплі, а замінити їх на червоний або оранжевий, данина поваги символу року, перець з печерицями. В салаті «Олів’є» можна використовувати замість вареної яловичини – м’ясо крабів або інших молюсків.

    До вибору напоїв також можна підійти творчо. Доречні будуть лимонад, соки яскравих кольорів, з усіма відтінками червоного. З алкоголю – вже згадані коктейлі з фруктовими і ягідними компонентами, червоне, рожеве, а також — шампанське.

    Прикрасою новорічного столу стане святковий торт, прикрашений свіжими фруктами. Досить доречним буде зображення на ньому героя майбутнього року – яскраво-червоного півня.

    Родзинкою десертній частині меню може бути частування цукерками «Золотий півник» з головним символом 2017 року за східним календарем.

    Основний принцип підготовки до свята Нового року, складання меню і прикрасі столу і приміщення надзвичайно простий: фантазія, фантазія і ще раз – фантазія. Щасливі ж особи гостей та членів сім’ї, позитивна атмосфера, загальна нестримна радість стануть закономірною винагородою за всі труднощі і тяжкості з організації свята.

    І, на додаток до текстового, ще відеорецепт яловичини Веллінгтон.