Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Для новорічного меню 2017 вибирайте страви з помірною кількістю компонентів. Натуральних і свіжих, легких для травлення: варених або смажених без жиру овочів, м’яса, риби. Враховуйте сполучуваність рецептів між собою, місце на столі і кількість гостей.

Закуски

Салати

Гарячі страви

Десерти

Напої

Закуски

Для такого тривалого застілля, як у новорічну ніч, варто вибирати сучасні, компактні і зручні закуски, дозволяють сервірувати стіл ефектно — тарталетки і канапе.

У меню на 2017 рік Півня обов’язково додайте символічне підношення, що включає його улюблені продукти: горіхи, злаки, ягоди і свіжу зелень. І пам’ятайте, що він звик клювати по зернятку — робіть більше порційних і страв на один укус”.

«Ялинкові кульки»

1f83b55ed28fd475e9d52aee46216af9 Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Продукти:

  • Язик яловичий — 350 гр.
  • Морква варена — 3 шт.
  • Яйця варені — 4 шт.
  • Волоські горіхи подрібнені — 100 гр.
  • Майонез
  • Оливки для декору
  • Пір’я зеленої цибулі

Приготування

Мова і яйця нарізати соломкою, змішати з морквою, подрібненої на тертушці. Заправити майонезом, маса повинна бути досить пластичною. Сформувати кульки. Посипати їх горіхами. Зверху на кожному розмістити половинку оливки і петельку з лука.

Канапе «Трикутнички з лососем»

1c13ef3f725191f95f04f98b1c909768 Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Продукти:

  • Хліб
  • Лосось
  • Оливки
  • Лимон
  • Огірочок

Приготування

Нарізати однаковими трикутничками тонкі скибочки білого хліба і лосося. Нанизати на шпажку гурток лимона або огірочка, оливку, рибу, хліб.

Канапе з помідорами черрі

95245aaef11e5bfc746f29544db1f30f Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Продукти:

  • Хлібці
  • Черрі
  • Сир для грецького салату
  • Базилік

Приготування

Розрізати помідори черрі на рівні половинки. Ніж повинен бути добре заточений. Нанести на хлібці щедрий шар сиру, зверху покласти половинку черрі і листя базиліка. Дуже смачно і просто!

Порційне холодець з лосося

3275030f516a1601ededbbbf98c1ae2d Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Продукти:

  • Лосось — 1 кг
  • Майонез — 1/2 склянки
  • Рибний бульйон — 150 гр
  • Желатин — 5 гр
  • Овочі (на ваш смак)
  • Зелень

Приготування

Лосось відваріть до готовності в підсоленій воді, потім остудіть, не виймаючи з бульйону. Акуратно зніміть шкіру, розділіть філе на невеликі шматочки і розкладіть по формах, додавши овочі. Желатин замочіть в холодній кип’яченій воді. Коли він буде готовий, злийте зайву воду і з’єднайте желатин з бульйоном. Доведіть до кипіння і процідіть. З’єднайте майонез і желе, полийте цією сумішшю рибу і овочі. Приберіть заливне в холодильник до повного застигання. Прикрасьте зеленню.

Салати

«Квочка»

82f8fe8c74e41523447acef03ae8974a Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Тематичний і дуже смачний м’ясний салат, яким ви зможете урізноманітнити новорічне меню до 2017 року.

Продукти:

  • Печериці варені — 150 г,
  • Яйця варені — 8 шт.,
  • Телятина відварна — 400 г,
  • Оливки зелені/огірочки мариновані — 250 г,
  • Оливки чорні — 10-15 шт.,
  • Картопля фрі — 150 г,
  • Майонез,
  • Томат/червоний болгарський перець для декору.

Приготування

Відокремити білки від жовтків біля 5 яєць. 2 жовтки і 3 яйця, телятину і печериці нарізати дрібними кубиками. Зелені оливки або огірки нарізати на 4-6 частин. Змішати кубики і подрібнені оливки. Заправити майонезом.

Подрібнити 5 білків на тертці. Викладіть на блюдо салат у формі курочки, посипати рівномірно білками. 3 жовтки покласти під квочку, зробити гніздечко з картоплі. Нарізати чорні оливки соломкою і півкільцями, зобразити ними крило, очей і хвіст. З шматочків томату або перцю — гребінець і борідку.

«Сніговики»

43062f8f54851049565c4f6d0799922b Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Порційний салат у вигляді забавних сніговичків додасть запалу новорічного меню на 2017 рік. Він порадує і смаком — насичений сирний аромат і солодкість чорносливу відтіняє копчена курочка.

Продукти:

  • Копчена курка — 600 г,
  • Картопля — 5 шт.
  • Чорнослив — 100-150 р,
  • Яйця курячі — 6 шт.,
  • Сир твердий — 400 г,
  • Морква відварна,
  • Зелений горошок,
  • Зелень,
  • Майонез,
  • Сіль.

Приготування

Відкласти яєчні білки для декору. Чорнослив добре розпарити в окропі. Нарізати його і курятину дуже дрібно, картопля і жовтки натерти на дрібній тертці. Змішати, додати майонез до пластичності, сформувати рівну кількість кульок побільше і дрібніші.

Обсипати кульки сумішшю сиру з яєчним білком, скласти сніговичків на порційні тарілки. Зробити руки з гілочок петрушки, гудзики з зеленого горошку або ікринок. Ніс і відерце на голову — шматочок вареної моркви, хліба або томата.

«Снігур»

87d587652a7438266ad6c2951a52667c Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Вишуканий салат зі складу та оформлення.

Продукти:

  • Яйця курячі варені — 7 шт.,
  • Яблука — 2 шт.,
  • Оливки — 1 б.,
  • Креветки варені — 200 г,
  • Ікра червона — 50 г,
  • Майонез.

Приготування

Відкласти 4 білки яєць. Порізати, не змішуючи між собою, оливки і креветки кружечками. Подрібнити на тертці окремо м’якоть яблук, 3 яйця, 4 жовтки. Половину оливок відкласти.

На тарілку викладати шарами у формі снігура, змащуючи кожен майонезом: креветки, оливки, жовтки і яйця, яблука.

Крило, хвіст і голову птиці покрити нарізаними оливками. Черевце викласти шаром ікри. Очей і дзьоба зробити з ікринок або шматочків болгарського перцю.

Поєднайте подання закусок і салатів в порційному вигляді. Наприклад, сніговика, канапе і сирну нарізку. На загальних тарілках страви можуть залежатися, втратити вигляд і смак. Краще залишити частину підготовлених страв у холодильнику і подавати по мірі необхідності.

Гаряче блюдо

М’ясний рулет з журавлиною

fc6c3e3b4a68a75a91c60a0e6c02c0f4 Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Продукти:

  • Філе свиняче/індиче — 1 кг,
  • М’ясний бульйон — 300 мл,
  • Марципан — 50 г,
  • Відварений рис — 200 г,
  • Вершки 23% жирності — 150 мл,
  • Ром/коньяк — 150 мл,
  • Яйце куряче — 1 шт.,
  • Журавлина — 150 г,
  • Сіль.

Також знадобиться кулінарна або товста бавовняна нитка.

Приготування

Журавлину замочити в алкоголі на 2-3 години. Алкоголь злити, змішати з бульйоном. Філе порізати на тонкі пластини і злегка відбити. Сформувати єдиним листом на харчовій плівці, посолити.

Збити блендером вершки з яйцем, вмішати рис і марципан. Викласти отриманий крем на лист м’яса по всій поверхні рівномірно розподілити ягоди. Щільно згорнути рулет, ретельно перев’язати ниткою.

Запікати м’ясо в духовій шафі, попередньо розігрітій до 200° C, протягом 1,5-2 год, періодично поливаючи сумішшю бульйону з алкоголем. З готового рулету зняти нитки.

Десерти

«Шоколадні яйця»

c03cf3300bc51a343d0010833bd96858 Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Легкий і ароматний десерт з вельми оригінальною подачею, що імітує яйце. Ніжний крем буде виглядати як білок, половинка абрикосів — жовток і шоколадна формочка — шкаралупа. Кількість продуктів зазначено для 4 порцій.

Продукти:

  • Половинки консервованих абрикосів — 12 шт. (8 підуть в крем, 4 — на «жовтки»),
  • Маскарпоне/вершки для збивання — р/150 мл,
  • Сир — 250 гр,
  • Цукор — 1/3 склянки,
  • Гіркий шоколад без добавок — 1 плитка.

Крім того, будуть потрібні чотири повітряні кульки для створення шоколадних формочок.

Приготування

Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі на маленькій потужності або на водяній бані. Важливо нагріти його не більше, ніж до 40° C. Наповнити кульки дуже холодною водою і якісно зав’язати. Вмочити кульки в шоколад, залишивши порожнім по невеликому колу близько зав’язок. Підвісити або тримати кулі до затвердіння маси. Потім на порційні тарілки вилити по столовій ложці шоколаду для формування підставки і фіксації. Поставити на них кулі з формочками. Залишити до повного застигання шоколаду.

e4e15de75c35761e0938196725f4003e Новорічне меню 2017: рецепти з фотоf702ac71cf785936b434af547a681957 Новорічне меню 2017: рецепти з фото3c4334e9bc1df44d671b7e2cc7ae1fdf Новорічне меню 2017: рецепти з фото900a0ec8fd4c5a32bd88380cb29336d6 Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Ретельно збити блендером вершки/сир з сиром і цукром, поки не зникнуть всі грудочки. Додати персики, крім чотирьох половинок.

Проколоти кулька в центрі вільної частини і злити воду, вийняти з шоколадного яйця. Заповнити форми кремом на?, акуратно укласти половинку персика і додати крем, закриваючи його край. Охолодити перед подачею не менше години.

Оформити таким чином ви можете будь-який крем, пудинг або желе білого кольору.

Напої

Шаруваті коктейлі

3871542d8a72818a8b61651b06de9ffd Новорічне меню 2017: рецепти з фото

Такий ефектний святковий коктейль можна приготувати з алкоголем і без, з улюблених напоїв. Головне, врахувати необхідні властивості компонентів:

  • Наливати кожен напій потрібно дуже повільно, щоб шари не змішувалися.
  • Нижній шар — самий густий, потрібно налити цукровий сироп.
  • В середині — лікер або сироп іншого смаку і кольору, також підійдуть жирні вершки.
  • Верхню смужку потрібно робити з міцного алкоголю або соку без м’якоті, газованого напою.
  • Для декорування “інеєм”, краю келихів змочити лимонним соком і опустити в цукор.

    Алкогольний і безалкогольний глінтвейн

    5e2ad7a814b512c7813f6b2c5075db22 Новорічне меню 2017: рецепти з фото

    Цей пряний зігріваючий напій обов’язково потрібно включити в меню новорічного столу 2017 і не забувати про нього в наступні вихідні. Його перевага — поєднання чудового смаку і позитивного впливу на здоров’я та самопочуття.

    Для забезпечення багатого аромату і корисності глінтвейну, враховуйте три базових рекомендації:

    • Його готують без контакту з металом, в емальованому або скляному посуді, помішуючи силіконової або дерев’яною ложкою;
    • Основу глінтвейну — вино або сік не доводять до кипіння. Нагрівають максимально до 50-60° C;
    • Напій випивають до охолодження, свіжим, не розігрівають повторно.

    Компоненти і пропорції — універсальний рецепт глінтвейну

    Використовувати для основи глінтвейну можна червоне або біле вино. Для безалкогольного — сік. Добре підходить не тільки виноградний, але і вишневий.

    На кожні 0, 75 л основи слід брати 0,2 л води і 30 г суміші улюблених спецій:

    • Кориця
    • Кардамон
    • Мускатний горіх
    • Гвоздика
    • Аніс
    • Імбир
    • Перець чилі

    І від 100 до 300 г фруктів (цитрусових, груш, яблук). Цукор додати по-смаку.

    Процес приготування

    У каструлю налити воду, насипати спеції, дрібно порізані фрукти, довести до кипіння, варити на повільному вогні 20-30 хв. Влити вино або сік, на повільному вогні, не допускаючи кипіння, прогріти 15-20 хв.

    Для того, щоб виставити глінтвейн на стіл і якийсь час зберегти його температуру, використовуйте супницю (якщо він з шматочками фруктів і спеціями) або чайник (для процідженого). Або відразу подавайте цей напій в товстостінних склянках або чашках, щоб він повільніше остигав. Прикрасьте їх прянощами і фруктами.

    Освоюйте нові рецепти і оформляйте улюблені ефектно. До класичних новорічних символів в меню на Новий рік 2017 не забудьте додати пташину тематику, адже його символ — Півень.

    Статті на тему:

    • Новорічні салати 2017
    • Подарунки на Новий 2017 рік своїми руками
    • Сервіровка столу на Новий рік 2017