Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Для зустрічі року Вогняного Півня найкраще включити в новорічне меню на 2017 рік рибу і не використовувати м’ясо птиці. Приготувати рибу так само просто, як і птицю, а їжа виходить легкою і смачною.

Риба під сиром

Вам знадобиться для приготування страви:

  • філе сьомги – 200 г;
  • філе судака – 200 г;
  • нежирні вершки – 150 мл;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 головки ріпчастої негорького цибулі;
  • один стакан (близько 60 мл) білого вина;
  • рибний бульйон (можна використовувати для приготування будь-яку рибу) – 100 мл;
  • невеликий цукіні;
  • два великих баклажана;
  • твердий сир (Голландський, Російський і т. п.);
  • лимон;
  • фольга для запікання;
  • вершкове масло.

c539aacddc28a5f9d0ebd1ca988171d7 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Приготування цього чудового блюда займе у вас близько півгодини. Наріжте рибу тонкими вузькими смужками (не ширше 5 см). Кожен шматочок необхідно скропити лимонним соком і трохи обсмажити у вершковому маслі на сковороді, закрутити в спіралі довільної форми. Приготувати соус з ріпчастої цибулі і часнику дрібно нарізати і підсмажити в олії, влити вино і випарувати алкоголь, додати вершки. Готовий соус подрібнити в блендері. Баклажани і кабачки нарізати кружечками і обсмажують у вершковому маслі. Так як це порційне блюдо, варто приготувати шматочки фольги у вигляді кошиків, покласти всередину по черзі овочі, натертий сир, зверху рулетик або спіраль з риби, поставити у жарову шафу перед приходом гостей, щоб сир розплавився. Зверху прикрасити пучком зелені, вертушкою з огірка або шматочком лимона – за смаком.

Страву подавати тільки з білим вином, можна порадувати гостей китайськими паличками: застроміть їх в кожен стаканчик з фольги. Виглядає оригінально, заодно дізнаєтеся, хто з гостей вміє користуватися китайськими паличками.

6dce57ecd9ad54a72d2bc7e8d2c046a8 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

 

Свинина ароматна з сиром

Вам знадобиться для приготування страви:

  • свиняча шийка – 1 кг;
  • сметана – 200 г;
  • твердий сир – 250 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • білий перець мелений;
  • сушений базилік.

4f7812530ecaa7bd1792ab325c78e652 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Приготування цього чудового новорічного страви займе не менше 1.5 години, але результат вразить найвибагливішого гурмана.

М’ясо треба нарізати скибочками товщиною близько 1 см і ретельно обсушити паперовими рушниками. Тепер готуємо сир і часник – їх треба дрібно натерти, додати сметану, розмішати. Кожен скибочку приготованої свинини обсипати білим перцем, естрагоном або базиліком і дати трохи постояти (промаринуватися). Вмочуємо готові скибочки свинини в сметану, укладаємо в форму, вистелений зсередини фольгою, заливаємо залишилася часниково-сметанную суміш, акуратно закриваємо краю, скачуємо, щоб вийшов закритий короб. Тепер можна ставити на запікання в заздалегідь прогріту духовку (близько 200 градусів).

a59bff40564c396bf3202e2faa05484f Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

М’ясо буде готове через 1 годину 30 хвилин, дістаємо короб з фольги, даємо йому постояти хвилин п’ять, викладаємо посередині великого блюда, навколо розкладаємо відварені суцвіття цвітної капусти, картоплю, помідори, щоб вийшло яскраве блюдо. На м’ясо можна покласти пучок кропу або петрушки – це вже на смак господині. Виходить дуже смачне, ароматне блюдо, ваші гості будуть у захваті.

Яловичина з грибами

Делікатесна нежирна яловичина повинна бути на кожному столі. Єдиний мінус у цього блюда – досить тривале приготування.

Вам знадобиться для приготування страви:

  • філе яловичини – 800 г;
  • копчений шпик – 100 г;
  • гриби свіжі або консервовані – 200 г;
  • спаржа – 400 г;
  • вершкове масло – 1 столова ложка;
  • коньяк – 4 столових ложки;
  • вершки – 100 мл;
  • яловичий бульйон (можна розчинити 1 кубик);
  • спеції: сіль, чорний перець.

128420e0e2030c403d17c1510c89e610 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Гриби нарізати досить дрібно, спаржу порізати на шматочки і відварити. Філе яловичини розрізати на порційні шматки по 200 г, обернути шпиком, сколоти. Готові рулетики м’яса обсмажити на вершковому маслі. Після обжарювання покласти в каструлю і закрити, щоб настоялися. На сковороді, де смажилося м’ясо, прокип’ятити бульйон, додати коньяк, трохи уварити, додати вершки і теж уварити. Готовим гарячим соусом залити м’ясо. Гриби і спаржу смажити на вершковому маслі, на блюдо викласти рулетики і навколо прикрасити готовими грибами, за бажанням додати зелень.

f1783eeabfba2a0aaa37e6e0549c0a78 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Пельмені завжди популярні

Не варто думати, що пельмені – це негарне і нецікаве блюдо. Важливо, як його приготувати.

Вам знадобиться для приготування страви:

  • листкове тісто – 50 г;
  • 15 готових пельменів;
  • сметана – 150 г;
  • яйце – 1 штука;
  • вершкове масло – 2 чайні ложки;
  • щіпка солі;
  • горщик для запікання.

Одне з найсмачніших і найпопулярніших страв – класичні пельмені, але не відварні, а запечені у горщику в жаровій шафі. Відварити їх до напівготовності, покласти в горщик, залити масою з сметани, яйця і масла, прикрити невеликий «кришечкою» з тіста. Таких горщиків має бути рівно стільки, скільки у вас збереться гостей. До речі, кришечка – смачне доповнення до основної страви.

1641ea52fa8ad2290469e658abbbd09e Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Свіжа скумбрія з мускатним горіхом

Вам знадобиться для приготування страви:

  • філе скумбрії – 700 г;
  • мускатний горіх – ½ чайної ложки;
  • зелень (петрушка, кріп);
  • сухарі для панірування;
  • вершкове масло – 2 столових ложки;
  • сіль, перець.

На цей раз рибу обвяливать в панірувальних сухарях не слід. Дрібно наріжте зелень, змішати зі спеціями, умочіть в отриману суміш шматочки риби і обсмажте у вершковому маслі. Готову страву зверху прикрашається сухарями, як снігом. Тепер все потрібно укласти на деко і запікати в жаровій шафі близько півгодини. Смак – чудовий.

6e62a58d11e956e679aa304a9fb8f0e9 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Риба з овочами

Такого рецепта риби ви ще не пробували, це блюдо запам’ятається всім вашим гостям неймовірним післясмаком.

Вам знадобиться для приготування страви:

  • риба (філе по вашому смаку, підійде навіть суха тріска) – 600 г;
  • картопля;
  • морква;
  • селера (всього сумарно овочів 1 кг);
  • сир твердого сорту – 100 г;
  • зелений горошок – 200 г;
  • молоко – 100 г;
  • маслини – 100 г;
  • невелика цибулина;
  • зелень – кріп, петрушка.

e7a04ef803930efd355cc2785d450960 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Рибне філе розрізати на порційні шматки і згорнути, скріпіть шпажками. Зелений горошок розділити на дві частини, половина піде на прикрасу готового страви. Все інше дрібно нашаткувати, покласти підсмажені шматочки риби в глибоке деко, залити льєзоном, навколо розкласти маслини (бажано без кісточок), все накрити фольгою, як кришкою, і випікають у жаровій шафі 20 хвилин. Готову страву прикрасити зеленим горошком.

Поєднання риби і яблук дивує, але не в цьому блюді.

Вам знадобиться для приготування страви:

  • яблука – 1 кг;
  • філе риби – 1 кг;
  • вершкове масло – 10 г;
  • соняшникова рафінована олія;
  • борошно вищого сорту – 1 чайна ложка;
  • молоко – 200 г;
  • яйця – 2 штуки;
  • спеції.

ac26ed0cb8dd14c878cc5f8b20625940 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Рибу нарізати на порційні шматки, обваляти у борошні й злегка обсмажити. Яблука нарізати на часточки, видалити серцевину. Укласти в сотейник яблука і рибу. Приготувати заливку з молока і залишилася борошна, додати яйця, все збити віночком або міксером, готової заливкою рівномірно залити рибу і яблука. Випікати в жаровій шафі близько півгодини.

Індичка з ягодами брусниці

Вам знадобиться для приготування страви:

  • філе індички – близько 1 кг;
  • брусниця заморожена або свіжа – 1/2 кг;
  • крохмаль картопляний – 2.5 столових ложки;
  • цукровий пісок – 180 г;
  • вода – 380 г;
  • рослинна рафінована олія;
  • салат свіжий (листочки);
  • спеції (сіль, чорний мелений перець).

8f197c9ccc7148bf6a094b614c4a0615 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Філе індички відваріть до повної готовності, попередньо нарізавши на порційні шматки. Брусницю проваріть, щоб стала м’якою, можна додати цукор. Готовий відвар брусниці послужить заливкою для м’яса. Шматки індички розкладіть в глибокому блюді, процідіть відвар від ягід і додайте в нього крохмаль. Коли готова суміш охолоне, її можна наливати в блюдо з м’ясом, далі підуть прикраси шматочками салату – тут вже проявіть свій художній талант.

М’ясний рулет з яйцем

Вам знадобиться для приготування страви:

  • тісто листкове – 1 аркуш;
  • кріп – пучок;
  • яйце – 3 штуки;
  • фарш – 200 г свинячого, курячого;
  • промінь ріпчаста – 1 головка;
  • гірчиця солодка – 2 столових ложки;
  • олія рослинна рафінована;
  • сіль.

7ded96a4d2a49fad081f4e90f581bd9b Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Цибулю дрібно покришити, підсмажити на олії, змішати з фаршем, рубаним кропом, гірчицею, 1 сирим яйцем, посолити за смаком. Розкласти 1 лист листкового тесту, на нього викласти половину приготованого фаршу. Зварити 2 яйця, очистити від шкаралупи, дрібно покришити, викласти на фарш. Додати залишок фаршу. Сторони аркуша тесту сплести кіскою. Випікати близько години при температурі 180 градусів у жаровій шафі. На новорічний стіл до святкування 2017 року готовий рулет, змащене маслом, подавати гарячим.

Печінковий торт

Вам знадобиться для приготування страви:

  • печінка куряча – 0.5 кг;
  • молоко – 150 г;
  • яйце – 3 штуки;
  • рослинна рафінована олія;
  • борошно вищого сорту – 300 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 штуки;
  • морква – 2 штуки;
  • майонез;
  • кріп, петрушка – по пучку;
  • сіль – за смаком.

abf0a29799c94f33f76ac9a435d99a7e Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Очистити печінку від пленочек, подрібнити в блендері, влити молоко, всипати борошно, вбити яйця, додати трохи рослинного масла. Все ретельно перемішати. Готове тісто випікати у вигляді коржів на сковорідці. Моркву очистити і потерти на крупній тертці, цибулю нарізати півкільцями, трохи просолити і посмажити. Готові коржі змастити майонезом, зверху покласти шар овочів, знову корж, овочі. Кількість шарів може бути довільним. Зверху намазати майонезом і посипати подрібненою зеленню.

Апофеоз святкування – гуска з яблуками

Вам знадобиться для приготування страви:

  • тушка гусака – близько 3-4 кг;
  • яблука солодкі – 2 кг;
  • лимон – 1 штука;
  • кмин – 1 столова ложка;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • перець чорний мелений – 1 столова ложка;
  • спеції – за смаком.

fb66e896e2b9f4ada31299fec562e45e Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Врахуйте, що для приготування цієї страви необхідний рукав для запікання.

Брати найкраще свіжу птицю або розморожувати у воді, інакше м’ясо буде жорстким. Зрізати акуратно зайвий жир, він вам потім стане в нагоді.

Акуратно обсушити приготовану тушку паперовим рушником. Далі слід дуже ретельно натерти тушку сіллю, бажано і зсередини. Також тушка натирається спеціями, які ви вибрали, якщо тільки перець – то перцем.

Наступний етап – приготування фруктів. Яблука акуратно чистимо від шкірки, виймаємо насінну коробочку. Лимон можна просто нарізати півкільцями, можна звільнити від шкірки так само, як і яблука, і нарізати.

5d226df486835f70704e0b8cfe36aa68 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Гуска добре просолился і проперчился, тепер варто начинити його дуже щільно фруктами. Перемішувати яблука і лимон бажано, так м’ясо вийде смачніше. Коли гусак повний, покладіть його в рукав для запікання. Не використовуйте фольгу, в рукаві він нудиться у власному соку м’ясо виходить ніжним. Не забудьте черевце зашити білими нитками!

Духовка повинна бути нагріта до 160 градусів. При такій температурі гусак нудиться близько 4 годин. Потім акуратно злийте з рукава жир і відправте гусака на дожаривание – на ньому утворюється красива корочка.

Як гарнір подаються будь-які овочі: картопля, цвітна капуста. Не забудьте і про яблука, вони дуже гарно виглядають і надзвичайно смачні!

Салати

Салатів присвячена окрема стаття на нашому сайті, де ви знайдете близько двох десятків цікавих і оригінальних салатів для святкування Нового року.

На закуску

Легкі рулетики з жирної шинки

Жирну свинину теж можна використовувати – вийде дуже смачне і ароматне блюдо.

Вам знадобиться для приготування страви:

  • шинка досить жирна (не кажіть, що це не смачно!) – 300 г;
  • яйце – 1 штука;
  • твердий сир – 200 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • майонезний соус;
  • зелень для прикраси.

83d6775c214052a60736665255f0baca Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Яйце відварити, очистити, розділити на білок-жовток. Шинку тонко нарізати. Приготувати часниковий соус: дрібно натерти сир і часник, змішати, заправити соусом. Акуратно скрутити тонкі рулетики, сколоти шпажками. Можна ще зовні змастити соусом і обсипати тертим яйцем. Виходить і красиво, і смачно, і незвично. Залишається розкласти на блюдо і прикрасити зеленню. До речі, такі рулетики зручно поміщати на окремі листи салату. Ви і руки не забрудните, і смачно пообідаєте.

Грибочки в маслі

Крім риби, практично всі рецепти новорічного меню на 2017 рік можуть містити гриби – це і додатковий білок, і дивовижний аромат. Конкретно це блюдо спробує кожен, адже у рік Вогняного Півня м’ясо птиці краще не готувати.

Вам знадобляться для приготування страви:

  • печериці – 250 г;
  • молода картопля;
  • сметана – 200 г;
  • олія рослинна рафінована – 200 г;
  • масло вершкове – 20 г;
  • головка солодкої цибулі (тільки не синього);
  • трохи мускатного горіха;
  • перець духмяний (горошок);
  • лавровий лист.

5b32aec443ed6c8f61b3e409b9fea918 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Це блюдо краще приготувати заздалегідь, ви завжди встигнете його розігріти до приходу гостей. Нарізаний шматочками картоплю обсмажується до готовності, гриби трохи обсмажити у вершковому маслі на сильному вогні. Все викласти в сотейник шарами, залити сметаною, покласти приготовані спеції, цибулю і тушкувати до готовності.

Готову страву викласти в глибоку тарілку, посипати кропом або зеленою цибулею.

Царські млинці з начинкою

Вам знадобиться для приготування страви:

  • печериці – 200 г;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • соняшникова рафінована олія;
  • морепродукти за смаком – 300 г;
  • спеції.

8e5aebcb8eb7631dad70ddd51994e011 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Морепродукти до новорічного столу 2017 варто приготувати першими. Тепер готуємо гриби дрібно ріжемо і їх, і цибулю, обсмажуємо у вершковому маслі. Смажимо млинці пісними – на воді, вони повинні бути такими тонкими, щоб можна було спокійно згорнути в рулетик. На готові млинці начинку, можна згортати трикутниками, тоді порція складе: два з грибами, два з морепродуктів. Але набагато цікавіше скласти гірку з рулетиків з різною начинкою. І не забудьте в один млинець загорнути неготовий боб – на щастя!

Десерт

Шоколадне суфле

Вам знадобиться для приготування страви:

  • 4 яєчка і ще 2 білка;
  • чорний шоколад – 125 г;
  • жирні вершки – 40 г;
  • вершкове масло для обмазки;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • щіпка солі.

71ca0b256a31f2041d0f3d87d0cfcab6 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Яйця акуратно розділити на жовтки і білки. Розтопити шоколад, повільно влити в нього жовтки і вершки, розтерти до отримання однорідної маси. Білки влити в глибокий посуд, додати сіль і збивати блендером або міксером до отримання крутий піни. Потім обережно додати приготовану шоколадну масу. Готовий мус, не струшуючи, розкласти по формочках, заздалегідь змазаним олією. Запікати в жаровій шафі не довше 1 хвилини при температурі близько 200 градусів. Акуратно викласти мус на тарілки і обсипати цукровою пудрою.

Святковий пиріг

На кожному столі завжди є оригінальний святковий пиріг, нехай стане одкровенням для гостей.

Вам знадобиться для приготування страви:

  • пшеничне борошно вищого класу – 1 кг;
  • мед – півкіло;
  • цукор – 350 г;
  • вершкове масло – 240 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • сода – 3 чайних ложки;
  • горіхи, цукати – 3 столових ложки;
  • молоко – 1/3 склянки.

Обов’язкова частина меню новорічного столу – пиріг.

ba7ed4f8057022784badb1e66fc1bbaa Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Цукор, вершкове масло і мед розігрівати до появи першого бульбашки, трохи охолодити і злити в масу яйця, перемішати, додати соду, молоко, щіпку солі, дрібно перемелені прянощі, цукати і борошно. Тісто круто замісити, скачати в кулю, покласти в глиняний посуд «дозрівати». Так як цей пиріг готується майже за місяць до свята, тісто чекає близько трьох тижнів. Розрізати його на три частини, розкачати, випікати в жаровій шафі при температурі 180-200 градусів. Готові коржі змастити сливовим, яблучним повидлом, накласти один на одного, накрити і покласти на них вантаж. Пиріг (пряник) готується заздалегідь, щоб він встиг просочитися повидлом. Напередодні торжества пряник нарізається на частини, покривається глазур’ю, прикрашений горіхами, цукром – за бажанням господині.

Ароматні тістечка

Не завжди хочеться ставити на стіл велике блюдо з пирогом, а от невеликі тістечка будуть якраз до речі.

Вам знадобиться для приготування страви:

  • родзинки без кісточок (кишмиш) – 150 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • цукровий пісок – 100 г;
  • ваніль або ванільний цукор;
  • яйця – 2 штуки;
  • лимонна цедра з цілого лимона;
  • кокосовий лікер – 2 столових ложки;
  • спеції: кардамон, імбир, кориця, мускат – ¼ чайної ложки;
  • борошно пшеничне вищого сорту – 250 г;
  • розпушувач тіста – 1 пакетик;
  • кокосові пластівці – 200 г;
  • цукрова пудра для прикраси тістечок.

Тістечка повинні бути на вашому столі обов’язково, а прикрашені родзинками і кокосовою стружкою – тим більше.

df366c43f914dd0fe3df1be4be2bdce6 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Готуємо тісто, для цього потрібно розігріти вершкове масло, збити його ваніллю з цукром, вбити в нього по черзі по одному яйцю. У готову масу додати спеції, сіль. Все ретельно перемішується, додається борошно і розпушувач, кишмиш і кокосові пластівці. Готова маса викладається на деко, застелене папером для запікання, дуже маленькими гірками. Важливо стежити, щоб тістечка не стикалися один з одним. Випікаються вони в жаровій шафі при температурі 200 градусів близько 15-18 хвилин. Після повного охолодження готові тістечка знімаються з паперу та посипаються цукровою пудрою.

Напої

У рік Вогняного Півня прикрасьте свій стіл яскравими напоями. Вам більше всього підійде для таких напоїв абсолютно прозора посуд, бажано неглибока. Красиво виглядають смугасті коктейлі у високій ніжці. Перед тим, як ви почнете заливати в келих інгредієнти, охолодіть його, так смужки будуть виразніше, малюнок виглядати яскравіше й виразніше. Крім того, вам знадобиться плоский ніж, за яким зливається напій в келих.

У кожного «смугастого» коктейлю завжди кілька слів, нижній повинен бути самим щільним, значить, і самим солодким. Верхні, як правило — алкогольні, для дітей варто їх замінити на молоко або вершки. Такі коктейлі можна готувати заздалегідь, при правильно підібраній рецептурі шари не змішаються. Цікаво виглядають такі коктейлі з вогнем — верхній шар перед подачею на стіл потрібно підпалити, вносити келихи в кімнату з гостями в темряві. Чудова ідея для року Вогняного Півня, погодьтеся.

Коктейль «Мрія»

Для приготування напою вам знадобиться

  • Апельсиновий лікер 30 мл
  • Вершковий лікер 20 мл
  • Молоко жирне 100 мл
  • Розтоплений шоколад чорний
  • Шоколадна крихта

483403fc57c7bea54076ec4a6ad8f1ab Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

У келих напої наливаються саме в тій послідовності, як він вписані в рецепт. Зверху посипати шоколадною крихтою. Можна трохи видозмінити зовнішній вигляд напою — нанесіть узор розтопленим шоколадом на стінки і потім влийте перемішані інгредієнти. Виглядає цікаво.

Для новорічного столу краще приготувати безалкогольні «смугасті» коктейлі.

Вершково-кавовий коктейль

Для приготування напою вам знадобиться

  • Готову каву 80 мл
  • Молоко 20 мл
  • Кавове морозиво 50 г
  • Вершки 5 мл
  • Тертий чорний шоколад

c942465873abf8f553756cc7a3ef7b08 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Змішати молоко і кава, влити в склянку, зверху морозиво, на нього шар вершків і все обсипати тертим шоколадом.

Яскравий коктейль «Світлофор»

Для приготування напою вам знадобиться

  • Сироп «Гренадін» 20 мл
  • Сироп динний 20 м
  • Банановий сироп 20 мл
  • Вершкове морозиво 150 г
  • Молоко 150 мл

30d722cac912e8d53cf83a91166dda5b Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Морозиво розім’яти і змішати з молоком. Суміш акуратно розділити на три рівні частини, кожну з яких додаються: в одну сироп динний, в іншу «Гренадін», в третю — банановий сироп. Шари розподіляйте на свій розсуд.

«Квітучий сад» під новий рік

Для приготування напою вам знадобиться

  • Яблучний сік 50 мл
  • Сливовий сік 50 мл
  • Персиковий сік 50 мл
  • Збиті вершки
  • Кориця для прикраси

Кожен з соків змішувати міксером або шейкером з соком, викласти в келих по черзі. Зверху прикрасити збитими вершками і корицею.

ec860fec038f2331a64df86c4c4891b7 Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Глінтвейн яскраво-червоного кольору

Для приготування напою вам знадобиться

  • Червоне десертне солодке вино 150 мл
  • Лимон 1 штука
  • Вишнева наливка — 50 мл
  • Спеції (кориця, гвоздика)

b8c63342b77c93ff1b6cf6507c97f78b Новорічне меню 2017: рецепти для святкового столу

Вино і наливку залити в посуд для підігріву глінтвейну і довести «до першого бульбашки» (не кип’ятити!). В гарячий глінтвейн опускають прянощі за смаком додається лимон, нарізаний на тонкі смужки. Цедру не знімати, вона додасть напою додатковий аромат.