Найоригінальніші страви на Новий рік 2017: рецепт, як приготувати

13b3e7d936fa60f8eed491665f7813b5 Найоригінальніші страви на Новий рік 2017: рецепт, як приготувати

Новий рік – це завжди яскравий і очікуване свято. Приготування до нього починаються задовго до його настання: за тиждень, а деякі і за місяць до приходу. Адже стільки всього потрібно встигнути: прикрасити квартиру, купити і нарядити ялинку, вибрати привабливий наряд і звичайно ж продумати чим саме пригостити гостей, як сервірувати стіл.

Що подати на Новий Рік

Є набір страв, які щороку готуються для застілля і асоціюються взимку. Але що, якщо внести трохи різноманітності? Приготувати на Новий рік 2017 дуже оригінальне або ж подати улюблені страви в оновленому вигляді – ось, що і правда всіх здивує! Ми надаємо вам до розгляду рецепти, які дуже легко і швидко виконати, а ціна за інгредієнти не буде занадто високою. На столі вони будуть виглядати дуже вигідно і допоможуть створити атмосферу справжнього Нового Року.

«Оновлений олів’є»

Олів’є асоціюється з настанням зими і новорічних свят у всіх без винятку. Він знайомий нам з дитинства і багатьом набрид. Зараз всі прагнуть замінити його якимось новим і цікавим салатом. Але все-таки без олів’є ніяк не обійтися, і ми пропонуємо вам подати його абсолютно неординарно – як шапочку Діда Мороза. Він відразу буде помітний на столі і викличе шквал емоцій у всіх гостей.

Що вам знадобиться:

  • Яйця – 3 шт.;
  • Бульби картоплі – 2 шт.;
  • Морква – 3 шт;
  • консервированые огірки – 6 шт. (краще брати корнішони);
  • Варена ковбаса/шинка (за смаком) – 200 грам;
  • майонез;
  • Цибулина;
  • Сіль і перець за розсуд.

Як приготувати:

  • Варимо овочі та яйця, як і зазвичай годиться для олів’є.
  • Картоплю і огірочки нарізаємо кубиками.
  • Попередньо знявши білок, нарізаємо жовтки на кубики;
  • Білок тремо на тертці (дрібної).
  • Половинку наявною у нас моркви ріжемо кубиками. А другу – тремо на крупній тертці.
  • М’ясо або ковбасу потрібно нарізати кубиками.
  • Цибулину очистити і дрібно нарізаємо.
  • Продукти, які ми порізали кубиками кладемо в ємність і ретельно перемішуємо, заправляємо майонезом. Солимо і перчимо.
  • Приступаємо до сервіровці «Шапки Діда Мороза». Кладемо олів’є на блюдо у вигляді трикутної шапки.
  • На шапку викладаємо моркву перетерту на тертці як колір шапки. В якості білого помпона і краю шапки використовуємо натертий білок.
  • За бажанням зверху шапку можна рарисовать майонезными візерунками. Хоча без них, наш оновлений оригінальний новорічний олів’є можна подавати на стіл.
  • «Божа корівка»

    Цей салат, можливо, раніше вам був не знайомий, але його смак і сервіровка теж сподобається всім гостям.

    Вам знадобиться:

    • Сметана – 100 грам;
    • Майонез – пів банки;
    • Сир – 100 грам;
    • Чорнослив без кісточки – 25 шт.;
    • Горіхи – 6 шт.;
    • Яблука – 4 шт.;
    • Картопля варена – 4 шт.;
    • Яйця – 4 шт. (варені);
    • Буряк варена – 1 шт. (великих розмірів);
    • Червоний ріпчаста цибуля – 1 шт.;
    • Часник – 1 з.;
    • Сіль і перець за смаком.

    Інструкція по приготуванню:

  • Чорнослив замочуємо, яблука чистимо і тремо на тертці;
  • Цибулю ріжемо, додаємо яблука, сіль і перець за смаком. Зверху скроплюємо соком лимона, продукти перемішуємо і залишаємо маринуватися.
  • Картоплю натираємо на тертці і кладемо на тарілку як перший шар. Зверху змащуємо змішаними майонезом і сметаною.
  • Дрібно нарізані варені яйця – це наш другий шар.
  • Суміш яблук і цибулі викласти зверху – 3 шар;
  • Перетерті горіхи – 4 шар;
  • Сир тремо на крупній тертці і викладаємо як 5 шар, зверху мажемо сумішшю з сметани і майонезу.
  • Зливаємо воду з замоченого чорносливу, 6 з них відкладаємо в сторону – це прикраси салату. Решта 19 штук дрібно ріжемо і викладаємо на салат як голову й смужку між крилами божої корівки.
  • Варений буряк перетираємо на тертці (швидше буде на крупній) і додаємо часник пропущений через землянку, додаємо суміш майонезу та сметани. Мажемо зверху по поверхні, роблячи таким чином крильця нашої корівки. Відкладені до цього 6 ягід чорносливу послужать цятками на її крилах.
  • Ще один оригінальний салат на Новий 2017 рік готовий. Залишилося трохи його охолодити, і він готовий до подачі на стіл!

    Святкова новорічна ялинка

    Ялинка приносить відчуття свята і на святковому столі страва у вигляді ялинки буде виглядати неординарно і весь до речі. Пропонуємо вам приготувати дуже гарний, але в теж час неймовірно смачний салат, який оцінять всі ваші гості.

    Що вам знадобиться:

    • Картопля – 2 шт.;
    • Банку майонезу;
    • Цибулина – 1 шт.;
    • Опеньки мариновані – 200 г;
    • Сир – 200 г;
    • ½ Буряків;
    • Горіхи волоські – 20-30 г;
    • Петрушка, орегано і т. д. (що ви більше любите);
    • Банку консервованої кукурудзи;
    • Морква варена.

    Інструкція по приготуванню:

  • Картоплю натираємо на тертці і викладаємо на блюдо у формі ялинки. Зверху мажемо майонез;
  • Дрібно нарізану цибулю кладемо другим шаром на картоплю, знову мажемо майонез;
  • Маринованих опеньків миємо, ріжемо і наступним шаром викладаємо;
  • Сир натертий на тертці кладемо на шар з опеньків;
  • Буряк натираємо на телиці, замішуємо з горіхами і майонезом;
  • Викладаємо отриману суміш наступним шаром;
  • Дрібно нарізаємо зелень і надаємо ялинці колір – це наш останній шар
  • З кукурудзи і морквини зробіть прикраси на свій розсуд.
  • Оригінальний салат на Новий рік готовий до подачі!

    Новорічна закуска

    Жодне застілля не обходиться без смачної закуски. Рецептів існує дуже багато, але з цієї ваш стіл буде виглядати дуже привабливо

    Мухоморчики на закуску

    Що вам знадобиться:

    • 3 варених яйця;
    • 120 грам шинки;
    • 100 грам сиру;
    • 10-15 штук помідор черрі;
    • 1 великий огірок;
    • Салатні листя, кріп;
    • 2 столових ложки майонезу;

    Інструкція по приготуванню:

  • Яйця і сир натираємо на дрібній терці;
  • Шинку нарізаємо на дрібні кубики;
  • Заправляємо ці продукти майонезом;
  • Помідори ріжемо навпіл – це шапочки наших грибочків;
  • Огірок нарізаємо кружечками шириною півсантиметра.
  • На блюдо викладаємо салатні листя і кріп і розкладаємо на них кружечки огірків.
  • Формуємо кульки із суміші яєць, сиру і шинки і викладаємо на огірки.
  • Зверху викладаємо помідори і малюємо на них маленькі білі крапки з майонезу (зробити це можна зубочисткою).
  • Закуска-мухоморчики готова!

    Закуска у вигляді сніговичків

    Зима і Новий рік асоціюються зі снігом і зробленими з нього сніговичками. Стіл теж можна прикрасити «снігом»!

    Що вам знадобиться:

    • Крабові палички – 100 грам;
    • Яйця варені – 3 шт.;
    • Банка кукурудзи;
    • Пів склянки рису (вареного);
    • Стружка кокосова/сир тертий/білки яєчні (на смак).
    • 1 цибулина;
    • 1 морква;
    • Банку майонезу;
    • Сіль за смаком.

    Рецепт приготування:

    Цю закуску роблять з інгредієнтів всім відомого крабового салату, але зате на столі буде виглядати як унікальне прикраса.

  • Готуємо маринад для лука: 5 столових ложок води, 5 столових ложок 6% оцту, 2 столові ложки цукру;
  • Нарізаємо цибулю кільцями і залишаємо маринуватися протягом 20 хвилин;
  • Крабові палички, кукурудзу, варені яйця, рис і цибулю крутимо на м’ясорубці. Отриману суміш перемішуємо разом з майонезом;
  • Формуємо з отриманої суміші кульки трьох різних розмірів і обвалюємо в білках (сирі або стружці, дивлячись що ви вибрали);
  • Викладаємо сніговиків на тарілку з кульок від великого до маленького відповідно.
  • Прикрашаємо отриману закуску стеблами зелені (ручки), морква (носик), гвоздика (вічка).
  • Перед тим як подавати цю оригінальну закуску на новорічний стіл, поставте її в холодильник.

    Закуска «М’ясні рулети»

    Що вам знадобиться:

    • Шинка – 350 грам;
    • Часник – 2 зубчики (бажано великого розміру);
    • Сирок плавлений – 2 шт.;
    • Яйця варені – 2 шт.;
    • Маленька морква – 1 шт.;
    • Підлога пучка петрушки;
    • Майонез – 4 столових ложки.

    Інструкція з приготування

  • Шинку тонко нарізаємо;
  • Моркву і сирки натираємо на тертці;
  • Часник пропускаємо через землянку, петрушку дрібно нарізаємо;
  • Всі крім шинки змішуємо разом з майонезом;
  • в окремих мисках натираємо білки і жовтки яєць;
  • Сумішшю з сирків і морквини змащуємо кожен шматочок шинки, загортаємо в рулети. Обидва краї макаємо в майонез. На один край насипаємо білки, на іншій – жовтки.
  • Перед тим як подавати на стіл, рекомендується залишити їх постояти в холодильнику або на холоді.

    Оригінальний гарнір на Новий 2017 рік

    Дивно що тільки можна зробити з картоплі. Ми розповімо вам, як зробити унікальний гарнір під назвою «Трояндочки», робити його дуже просто, а до м’яса він підійде просто чудово.

    Рецепт «Трояндочки»

    Вам знадобиться:

    • Картопля – 4 шт.;
    • Яйце – 1 шт.;
    • Масло вершкове;
    • Крем-сир;
    • Перець червоний і чорний;
    • Сіль за смаком.

    Інструкція по приготуванню:

  • Картоплю варимо і робимо з неї пюре;
  • Сир натираємо, яйце збиваємо і додаємо в пюре разом з маслом, перцем і сіллю;
  • Перетираємо і кладемо в корнетик – найкраще для використання вибрати насадку у вигляді зірочки.
  • На деко з папером для випікання видавлюємо нашу суміш.
  • Випікаємо на 180 градусах до 20 хвилин.
  • По готовності відразу подавати на стіл. Рецепт можна урізноманітнити грибами чи іншими інгредієнтами за вашим смаком.

    Десерт

    Кожен Новорічний стіл традиційно закінчується подачею смачного й оригінального десерту. Пропонуємо вам ознайомитись з красивими і смачними кексами.

    Кекси «Рудольф»

    Вам знадобиться:

    • Борошно блинная – 150 грам;
    • Цукор – 150 грам;
    • Масло вершкове – 150 грам;
    • Чорний шоколад – 75 грам;
    • Нутелла – 75 грам (можна використовувати і іншу шоколадну пасту);
    • Очищені насіння – 10 шт.;
    • Вишні в цукрі – 10 шт.;
    • Яйця – 3 шт.
    • Цукати лимонні – 3 шт.;
    • Молоко – 2 столові ложки;
    • Какао порошок – півтори столових ложки.

    Інструкція по приготуванню:

  • Яйця збиваємо;
  • Розм’якшене м’ясо змішуємо разом з цукром і какао. Міксером або блендером збиваємо в густу піну, додаючи при цьому яйця;
  • Просіваємо борошно у велику ємність, виливаємо туди молоко і перемішуємо.
  • Додаємо збиту до цього суміш і вимішуємо тісто дерев’яною ложкою.
  • У формочки для кексів викладаючи наше тісто (1,5 см до краю залишаємо порожнім). Викладаємо на деко і запікаємо 25 протягом 25 хвилин при температурі 190 градусів.
  • Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Після того як він трохи охолоне – виливаємо в кулінарний мішок. На окремому аркуші пергаменту шоколадом малюємо ріжки оленя – 20 шт. Ставимо в холодильник охолоджуватися протягом 25 хвилин.
  • Верхівки кексів змащуємо нутеллою.
  • Цукати ріжемо на 20 дрібних шматочків.
  • Сервіруємо: по центру верхівки кексу кладемо вишеньку, вище неї 2 цукат-очі, рот – насіння. Над очима увіткнути наші ріжки Рудольфа. Десерт до подачі готовий!
  • f23be1589e20e43c9605902a8609669d Найоригінальніші страви на Новий рік 2017: рецепт, як приготувати

    Оригінальні новорічні напої

    Жоден Новий рік не обходиться без алкоголю. Але ж не можна ж з року в рік, кожну святкову ніч пити шампанське. Ви можете приготувати смачні святкові напої:

    Пунш

    Цей напій присутній на багатьох вечірках, а все тому що зробити можна дуже багато, використовуючи при цьому дуже мало інгредієнтів!

    Вам знадобиться:

    • Фанта – 1,5 л пляшка;
    • Сухе шампанське – пляшка;
    • Горілка – 0,5 л;
    • Коньяк – 0,5 л;
    • Солодкий лікер – 250 мл;
    • Апельсин

    Докладний рецепт:

  • Апельсин нарізаємо шматочками або скибочками;
  • В каструлю, в якій буде готуватися наш напій кладемо багато льоду;
  • Виливаємо в каструлю лікер, горілку, коньяк і кидаємо апельсини, все це перемішуємо разом;
  • Додаємо шампанське і фанту. Знову перемішуємо.
  • Подається такий напій в келихи. При подачі прикрасити його ви можете на ваш смак!

    Є і ще один коктейль, який буде неординарним доповненням вашого новорічного застілля. Крім приголомшливого смаку, у нього ще й дуже цікаве оформлення

    «Зимове сонце»

    Що вам знадобиться:

    • Горілка – 40 мл;
    • Апельсиновий лікер – 15 мл;
    • Пів лимона і його цедра;
    • Сік 2 апельсинів;
    • Цукор;
    • Розмаринові гілки

    Інструкція з виготовлення коктейлю:

  • З апельсинів і лимонів потрібно вичавити сік сік, лимонну цедру натерти;
  • Келих для коктейлю змочують соком, який тільки що вичавили, мачає краю келиха в цукор;
  • Наливаємо вичавлений сік, горілку і лікер в шейкер і гарненько збовтуємо;
  • У келих кладемо лід і наливаємо отриманий коктейль.
  • Подаючи на стіл, обов’язково в кожен келих поставте розмаринові гілочки.
  •  

    5d2dbec7e10c7ef9c92d3b638945418a Найоригінальніші страви на Новий рік 2017: рецепт, як приготуватиf12d6d78315f166592e1e43a77578ef8 Найоригінальніші страви на Новий рік 2017: рецепт, як приготувати475a85a65bce69afcbe0682ff0ef55f9 Найоригінальніші страви на Новий рік 2017: рецепт, як приготувати7faca49c91a5418b9506aef02b3ab803 Найоригінальніші страви на Новий рік 2017: рецепт, як приготуватиe9c02ffa7f0a2834f0eb52f531fbda02 Найоригінальніші страви на Новий рік 2017: рецепт, як приготувати (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    4842e5fabcfcc2b714a70a7ccf923a98 Найоригінальніші страви на Новий рік 2017: рецепт, як приготуватиЗавантаження…