М’ясні страви на Новий рік 2017: рецепт святкових страв з фото

c7cff31a89eb5be2b03c6fce1938dc16 Мясні страви на Новий рік 2017: рецепт святкових страв з фото

Головною стравою новорічного застілля завжди було м’ясо – для його приготування зазвичай витрачається найбільше часу, але саме це блюдо завжди найбільше чекають гості. М’ясних рецептів існує дуже багато, але ми пропонуємо вам ознайомитися з декількома рецептами з безлічі існуючих. Одні дуже прості, інші складніше, але все однаково унікальні на смак.

М’ясні страви для новорічного столу 2017

Так як покровителя наступаючого року є Півень, від курячих страв новорічну ніч потрібно категорично відмовитися. Зате тепер у вас є можливість приготувати свинячі відбивні, рулет, кролика в духовці абсолютно по-новому і тим самим здивувати себе і гостей новим смаком.

Найчастіше м’ясо в свята готуються в печі – запікається разом фруктами або фарширується овочами не забувши при цьому використовувати якийсь оригінальний маринад. Одними з найбільш поширених рецептів є птиця фарширована яблуками, але існують і інші поєднання, які на смак будуть не менш приємні.

Свинина в шубі з картоплі

Вам знадобиться:

  • Картопля – півкіло;
  • Свиняче м’ясо – 300 грам;
  • Сир – 100 грам;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • М’ясна приправа сіль;
  • Олія рослинна.

Рецепт приготування:

  • Свинину ріжемо на великі шматки, після цього відбиваємо і добре натираємо приправою і часником, солимо.
  • Картоплю чистимо від шкірки і натираємо на тертці, після цього додаємо 2 яйця і збиваємо суміш. Можна додати дрібно порубаний лук (на любителя).
  • Картопляно-яєчну суміш треба віджати.
  • На плоску тарілку викласти картопляної суміші розміром з биток. Свинину потім в яйце, що залишилося, і кладемо на картоплю, зверху викладаємо ще один шар суміші.
  • На розпечену сковорідку швидко викладаємо отриману заготовку, смажимо до рум’яної скоринки.
  • Тепер биток в картопляній шубі викладаємо на деко і зверху посипаємо натертим сиром. Випікаємо протягом 20 хвилин на 180 градусів.
  • Ось так швидко і без зусиль ми зробили наше перше м’ясне новорічне блюдо. А головне одній порції цілком вистачає, щоб наїстися.

    Свинина в горщиках з тіста

    Цей рецепт страви з м’яса може досить оригінально прикрасити ваш стіл у Новий рік 2017. М’ясо приготоване в горщиках вже давно всім відоме блюдо, але що, якщо горщик був би з тіста і його можна було з’їсти?

    Що вам знадобиться:

    • Філе свинини – 300 грам;
    • Маргарин – 100 грам;
    • Картопля – 4 шт.;
    • Помідор – 1 шт.;
    • Морква – 1 шт.;
    • Цибулина – 1 шт.;
    • Борошно – 2,5 склянки;
    • Сметана нежирна – 7 столових ложок;
    • Майонез – 4 столових ложки;
    • Стручкова квасоля – 2 столових ложки (заморожена);
    • Горілка – 1 ч. ложка;
    • Сіль, базилік.

    Рецепт приготування свинини:

  • Готуємо тісто: змішуємо борошно, 4 столові ложки сметани, майонез, маргарин (попередньо розтоплений), горілку і сіль і замішуємо в некруте тісто. Воно повинно вийти не занадто щільним і бути еластичним.
  • Загортаємо тісто для горщиків в харчову плівку і залишаємо в холодному місці на 30 хвилин.
  • М’ясо ріжемо на шматки і обсмажуємо на олії. Після цього додаємо базилік і сіль, вливаємо окріп і накриваємо сковорідку кришкою – м’ясо повинно протушкувати.
  • Дуже дрібно ріжемо моркву, цибулину і часник (можна пропустити через прес).
  • Бульйон, в якому тушкувалося м’ясо переливаємо в окрему миску або каструлю, а м’ясо знову перчимо і солимо, заправляємо улюбленими спеціями і додаємо наші овочі. Смажимо все разом протягом ще 7 хвилин.
  • Нарізаємо помідори і теж додаємо на сковорідку. Продовжуємо смажити ще до 7 хвилин.
  • Настоявшееся тісто ділимо на дві рівні частини.
  • Від однієї частини відокремлюємо 2/3 тіста розкачуємо його в коло товщиною 0,5 див. Викладаємо у форму, яка додасть нашому тесту вид горщика з високими бортиками.
  • В горщики викладаємо картоплю, змащуємо шаром сметани і додаємо стручкову квасолю і нашу свинину з овочами.
  • З решти 1/3 тіста робимо кришку для горщика. Знову розгортаємо, але залишаємо отвір посередині, накладаємо зверху на м’ясо і защипуємо, щоб страва не розвалилося.
  • Зверху горщик мажемо молоком і яйцем.
  • В отвір, який ми залишили в середині кришки виливаємо половину м’ясного бульйону. Ставимо пектися в духовку протягом години при температурі 180 градусів.
  • По закінченню 30 хвилин, вливаємо в каструлю бульйон, що залишився і зменшуємо духовку до 150 градусів.
  • По закінченню години потримати блюдо у формі ще 10 хвилин. Зрізавши кришку і посипавши петрушкою та іншою зеленню святкове блюдо з м’яса можна подавати на стіл.
  • Люля з чорносливом

    Кухня інших народів світу буває досить специфічна. Але зате вони використовують такі поєднання, які нам, можливо, і в голову б не прийшли. Цей рецепт святкового м’яса для тих, хто весь час хоче спробувати щось нове.

    Вам знадобиться:

    • Фарш яловичий – 700 грам;
    • Фарш курячий – 300 грам;
    • Тісто листкове – 200 грам;
    • Цибуля – 2 шт.;
    • Яйце – 1 шт.;
    • Приправи для м’яса, сіль і перець за смаком;
    • Чорнослив.

    Рецепт приготування

  • Беремо шпажки для шашличків і нанизуємо на нього чорнослив великих розмірів. Якщо у вас шпажки з дерева, то перед цим їх треба потримати у воді 20-30 хвилин.
  • Курячий і яловичий фарш змішуємо, додаємо дрібно рубаний лук і сире яйце і приправи. Всі разом ретельне перемішуємо.
  • Фарш беремо в руку і облепливаем його навколо чорносливу на шпажці у вигляді люлі.
  • Листкове тісто розкачуємо до товщини 0,1 см, ріжемо на смужки і обмотуємо навколо зробленого до цього люлі.
  • Деко змащуємо маслом і бризкаємо на нього небагато води. Ставимо випікатися люлю на 180 градусів приблизно на 20-30 хвилин, поки він не підрум’яниться.
  • Ще одне блюдо з м’яса на Новий 2017 рік готове до подачі!

    6f4f43f62ab43f602437db40fa10d5bf Мясні страви на Новий рік 2017: рецепт святкових страв з фото

    Гармошка

    Дуже оригінальним і поширеним способом подачі страви стала гармошка з м’яса, у прорізах якої знаходяться різні овочі, сир і т. д. Таке м’ясну страву дуже легко готувати і зараз ми вас цього навчимо.

    Що вам знадобиться:

    • Свиняча корейка – 500 грам;
    • Сир – 200 грам;
    • Часник – 3 зубчики;
    • Помідор – 2 шт.;
    • Сіль і перець.
    • Різна зелень і бульби картоплі.

    Докладний рецепт:

  • Зубчики часнику і сир потрібно нарізати пластами.
  • Помідори потрібно нарізати колами, але не занадто товстими;
  • На фольгу кладемо свинячу корейку і робимо прорізи приблизно в 1 см один від одного, але не надто глибокі.
  • Натираємо м’ясо перцем, сіллю і приправами за смаком (в надрезах теж).
  • У кожен з надрізів кладемо по пластині часнику і сиру і по платівці помідора.
  • М’ясо загортаємо у фольгу і кладемо на деко. Готувати при температурі 180 градусів протягом 50-60 хвилин.
  • Бульби картоплі варимо в мундирах і надаємо їм грибну форму (ніжку і капелюшок), смажимо на розпеченій сковороді і на столі сервіруємо разом з м’ясом. Зверху насипаємо рубану зелень.
  • Оригінальний м’ясний рулет

    Ще одним смачним і красивим доповненням вашого новорічного столу буде м’ясне блюдо у вигляді рулету.

    Вам знадобиться:

    • Бекон – 0,5 кг;
    • Будь фарш на вибір – 300 грам;
    • печериці – 200 грам;
    • Приправи та спеції на ваш розсуд:
    • Олія соняшникова;
    • Цибуля – 1 шт.;
    • Сіль і перець.

    Рецепт приготування рулету:

  • Бекон (краще підморожений) нарізаємо тонкими і однаковими смужками і сплітаємо з нього полотно. Шари бекону повинні лежати під кутом 90 градусів один до одного і в той же час переплітатися.
  • Печериці та цибулю дрібно рубаємо і смажимо позбавляючись від виділюваної рідини.
  • З фаршу (на ваш смак) робимо квадрат і по середині кладемо наші смажені печериці, формуємо рулетик.
  • Викладаємо рулет на наш плетений бекон і загортаємо його скріплюючи нитками.
  • Викладаємо на деко і печемо при температурі 200 градусів протягом 50 хвилин. Перед подачею на стіл нитки потрібно зрізати.
  • Вінок з м’яса з морквою

    Це останній рецепт м’ясної страви на Новий рік, але не за важливістю. Коли закінчите готувати, ви здивуєтеся яку красу ви створили.

    Що вам знадобиться:

    • фарш із двох різних видів м’яса – 800 грам;
    • сир – 200 грам;
    • морква – 4 шт.;
    • яйце – 2 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • петрушка;
    • часник;
    • соняшникова олія;
    • перець, сіль і коріандр;
    • сухарі для панірування.

    Рецепт приготування вінка:

  • Цибулю дрібно рубаємо і смажимо, часник пропускаємо через землянку і теж додаємо на сковорідку.
  • Сир ріжемо кубиками, петрушку ,кріп, орегано (дивлячись що ви вибрали) подрібнюємо і додаємо до нашого фаршу і гарненько його заважаємо.
  • Моркву ріжемо поздовжніми смужками використовуючи овочерізку.
  • Викладаємо моркву у форму для випікання попередньо змастіть її маслом. З морквяних смужок повинно вийти цілісне полотно — без проміжків.
  • Фарш потрібно покласти на шар моркви, після чого знову викласти шар з морквяних смужок.
  • Ставимо дбати 40 хвилин при 200 градусів.
  • М’ясний вінок можна подавати в гарячому і холодному вигляді – в обох випадках страва приємно на смак і буде оригінально виглядати на вашому столі.

    057cfe5367a4f69747afedae770a3202 Мясні страви на Новий рік 2017: рецепт святкових страв з фотоb7bd7be69ab8351c0189b4fda71f62af Мясні страви на Новий рік 2017: рецепт святкових страв з фотоc0c65f9d065209c6bf31febd02de7d51 Мясні страви на Новий рік 2017: рецепт святкових страв з фото65635a9c750d0c66520903f4199c6e30 Мясні страви на Новий рік 2017: рецепт святкових страв з фотоd57af4174a24b159070a344cd512fb44 Мясні страви на Новий рік 2017: рецепт святкових страв з фото (2 votes, average: 3,50 out of 5)
    68996657facd296cfa36cbd3c2e2f41d Мясні страви на Новий рік 2017: рецепт святкових страв з фотоЗавантаження…