Меню на Новий рік 2017. Що готувати нове і цікаве

1ac089f7fc29f3d75eb6b77535b0ecad Меню на Новий рік 2017. Що готувати нове і цікаве

Якщо ви досі ламаєте голову над приготуванням страв, то наша стаття готова дати підказку.

Отже, ви вирішили подати на новорічний стіл щось цікаве і нове. Тільки от ще не вирішили, які саме страви готувати. Наша стаття допоможе вам з цим розібратися. Новий рік, без сумнівів, є дивом, якого всі чекають.

Ми бігаємо по магазинах і шукаємо подарунки, намагаємося прикрасити нашу квартиру так, щоб створилося враження казки. Але до всього іншого, можна ще додати смачну їжу. Адже гостей треба ж чимось пригощати. Всі рецепти швидко готуються, та й не коштують дорого. Тому здивуйте себе і своїх близьких у це свято.

Риба, запечена в листковому тісті

9ba9bfb64e5f117f7f820fd31f7445e3 Меню на Новий рік 2017. Що готувати нове і цікаве

Інгредієнти:

  • Риба – 500 г або 2 штуки
  • Цибуля – 150 г
  • Листкове тісто – 500 г
  • Сіль і перець
  • Лайм або лимон
  • Кунжут
  • Яйце – 1 штука

Тепер починаємо приготування. Беремо цибулю й ріжемо його півкільцями, далі збиваємо яйце. Тепер ділимо на дві частини листкове тісто і кожну частину розкачуємо. Кладемо зверху цибулю, зверху на цибулю кладемо почищену і випатрану рибу. Додаємо солі і перцю і збризкуємо соком лайма чи лимона. Зверху на рибу треба покласти залишився лук і загорнути продукт в тісто.

Краї ж акуратно защипати. Тим часом змащуємо деко олією і застеляємо папером для випічки. Викладаємо нашу рибку і змащуємо все яйцем, а потім посипаємо кунжутом. Далі треба розігріти духовку до 180 градусів і випікати блюдо 45-50 хвилин.

Фунчоза з беконом, помідорами і яєчними млинцями

7b44bc27f700502ad81d125f7712362e Меню на Новий рік 2017. Що готувати нове і цікаве

Продукти:

  • Бекон – 150 г
  • Яйця – 2 штуки
  • Фунчозы – 100 г
  • Перець і сіль
  • Зелень за смаком
  • Помідори – 100 г
  • Рослинна олія

Нарізаємо смужками бекон, а потім обсмажуємо його на пательні без масла. Кожне яйце необхідно окремо збити. Трохи змастити сковороду маслом і посмажити там з одного боку яєчний млинець. Потім перевертаємо і смажимо його з іншого боку. Остуджуємо наші млинці і ріжемо соломкою. Помідори також порізати невеликими шматочками, а ось зелень дрібно накришити. Фунчозу ви готуєте так, як зазначено на упаковці. Тепер змішуємо помідори, бекон, млинці, фунчозу і зелень. Все це солимо і перчимо. Якщо є бажання, то салат дозволяється заправити рослинним маслом.

Салат з курячим філе, горіхами і чорносливом

Продукти:

  • Куряче філе – 300 г
  • Чорнослив без кісточок – 150 г
  • Майонез
  • Волоські горіхи – 100 г

Беремо курку і варимо до готовності хвилин 20, потім охолоджуємо. Дрібно нарізати філе, а чорнослив порізати соломкою. Тепер у блендері подрібнюємо горіхи, або ж просто дрібно рубаємо. Змішуємо чорнослив, горіхи і філе. Все заправляємо майонезом. Наш салатик готовий, можна подавати на стіл.

Пиріг з брусницею

Що купити:

  • Цукор – 150 г
  • Брусниця – 200 г
  • Вершкове масло або маргарин – 100 г
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яйця – 2 штуки
  • Борошно – 300-350 г
  • Крем:
  • Цукор – 100-150 г
  • Сметана – 200 г

Розтираємо масло з ванільним цукром і просто цукром. Додаємо туди яйця і перемішуємо. Тепер насипаємо розпушувач і борошно, а після цього місимо не дуже густе тісто. Змащуємо форму для запікання і викладаємо туди тісто. Брусницю ж треба вимити і дати воді стекти. А тільки потім викласти ягоду на тісто і розрівняти. Тепер розігріємо духовку до 180 градусів і випікаємо наш шедевр близько 35-40 хвилин. Гарячий пиріг потім заливаємо кремом. Дуже важливо, щоб перед подачею пиріг настоявся в холодильнику 3-4 години.

Медові пряники в цукровій глазурі

Інгредієнти:

  • Мед – 4-5 ст. л.
  • Яйця – 2 штуки
  • Цукор – 7 ст. л.
  • Борошно – 400-450 г
  • Вершкове масло або маргарин – 150 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Змішуємо в мисці масло, мед, цукор і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння і знімаємо з вогню. Масі треба дати можливість охолонути, а потім додаємо яйця і перемішуємо. Потім додаємо борошно і розпушувач, місимо тісто. Далі ви повинні розкачати тісто товщиною 0.5 см, вирізати різні фігурки на свій смак. Змащуємо маслом деко і кладемо на нього папір для випічки. Тепер викладаємо зверху наші пряники. Духовку розігріти до 180 градусів і випікати пряники хвилин 20-25.

Тарталетки з печінковим мусом, перепелиними яйцями і помідорами черрі

Продукти:

  • Морква – 150 г
  • Цибуля – 150 г
  • Куряча печінка – 500 г
  • Вершки – 150 мл
  • Сіль і перець
  • Зелень
  • Рослинна олія
  • Тарталетки
  • Перепелині яйця – 20 штук
  • Помідори черрі – 20 штук

Цибулю дрібно нарізаємо, а морквину терм на дрібній тертці. Тепер кришимо зелень і обсмажуємо цибулю на олії. Далі до нього додаємо моркву і трохи смажимо. Далі додаємо туди печінку. Смажимо і перемішуємо протягом 15 хвилин. Остуджуємо. Покласти в блендер готову печінку і додати туди вершки.

Все це перемолоти. Якщо у вас немає блендера, то печінку можна пропустити через м’ясорубку. Додати до печінки сіль, зелень, перець і все перемішати. Тепер розрізати на дві частини помідори і яйця. печінковий мус кладемо в тарталетки, а на мус викладаємо черрі і яйця. зверху прикрашаємо зеленню.