Меню на Новий рік 2017. Що готувати нове і цікаве

d405573f65bf1d3172d9cf7556e991d0 Меню на Новий рік 2017. Що готувати нове і цікаве

ЗМІСТ

  • Табу Новорічного столу 2017 року
  • Новорічне меню 2017 року, схвалені китайським півнем
  • Монети з борошна по-китайськи
  • Рецепт китайського пирога
  • «Салат по-марійська»
  • «Закуска колоритна»

Новорічний настрій з’являється разом з першим снігом. Частіше звучать розмови про зустрічі Нового року. Так чи інакше, невід’ємною частиною цього свята є новорічний стіл. 2017 за китайським літочисленням – рік півня. У новорічному меню існують дві традиції: готувати олів’є (друга назва — зимовий салат) і оселедець під шубою, а також готувати щось нове і цікаве. Так, меню на Новий рік 2017 буде підлаштовуватися під смакові пристрасті червоного півня.

Табу Новорічного столу 2017 року

Зустрічаючи рік півня, потрібно забути про страви з курки і яєць. Більшість салатів та випічки включають в себе яйця. Тут два варіанти: або використовувати перепелині, або нарізати курячі яйця так дрібно, щоб пильне півень їх не розгледів.

Задобрити півня можна пшеницею (випічкою з пшеничного борошна), горохом, сочевицею. Яскрава сервірування та декорування страв також сподобаються червоному півню.

Новорічне меню 2017 року, схвалені китайським півнем

f47dde760f24e9f4eea1d8a7558fe951 Меню на Новий рік 2017. Що готувати нове і цікаве

Китайський народ краще всього знає, як зустріти рік червоного вогняного півня. Люди Східної Азії вірять у прикмети. При зустрічі гордої птиці у новорічному меню 2017 року у всіх китайців будуть пельмені і риба і солодке.

Монети з борошна по-китайськи

Пельмені по-китайськи називаються «цзяоцзи», де «цзяо» — монети. Чим більше «монет» буде в меню новорічних рецептів, тим прибутковіше буде весь наступний рік. Сенс новорічних пельменів у півнячий рік в тому, що вони виглядають у формі корони півня – як гребінець. Начинка може бути на будь-який смак, лише б не з курки. Це можуть бути навіть вареники з картоплею і цибулею, головне форма! Чим розкішнішою і ажурніші буде гребінь, тим щедріше буде півень в 2017 році.
Фінальне фото рецепти пельменів у вигляді гребінців

2679c2383dec5d243392c05c1ba053ad Меню на Новий рік 2017. Що готувати нове і цікаве

Риба в червоному кольорі

Риба і достаток китайською мовою вимовляється як «юй». Подаючи до столу «юй» у вигляді риби, в Китаї вірять, що «юй» в сенсі достатку буде в достатку цілий рік. В принципі, можна приготувати будь-яку рибу, але щоб вшанувати вогняного півня, краще взяти червону. Страва може бути самим різним – від суш рол і бутербродів з червоною солоною рибкою до запеченої з лимоном сьомги, форелі або горбуші. Як мовиться, на смак і колір «юй» може бути різною.

Висота солодкого має значення

Китайське новорічне меню також обов’язково включає в себе що-небудь солодке. Оскільки кількість десерту прямо пропорційно обсягу щастя в прийдешньому році, китайський народ на солодке не скупиться. Це можуть бути печиво, кекси, пироги, торти з рисової або пшеничного борошна. У нашій країні, як правило, десерти їдять ввечері першого січня, і все ж у рік півня приготувати що-небудь з пшеничного борошна коштує.

Багатошаровий пиріг з вершковим кремом, що більше нагадує торт Наполеон, в Китаї випікається дуже високим. Кількість шарів одно кількостей радісних подій у сім’ї.

Рецепт китайського пирога

Шари з тіста:

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки;
  • Коричневий цукор (білий)- 1 склянка;
  • Вершкове розтоплене масло — 2 ст. ложки;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Сода гашене — 2/3 ч. ложки.

Яйця збити, висипати цукор, перемішати. Додати масло, щіпку солі і борошно, пропущену через сито. В ложку з содою капнути сік лимона або оцту (9%) – шипучку додати до решти інгредієнтів. Вийшла однорідної маси дати постояти півгодини.

Начинка:

  • Молоко — 1 літр;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Борошно — 2 ст. ложки;
  • Коричневий цукор (білий) — 1 стакан.

Розмішати яйця, цукор і борошно. Долити молоко і на невеликому вогні постійно помішувати. При перших ознаках кипіння вимкнути. Можна додати третину г ваніліну. При охолодженні начинка повинна стати в’язкою.

Тісто як слід розім’яти, розділити на рівні частини. В даних пропорціях виходить приблизно п’ятнадцять шматочків. З кожного шматочка розкачати корж діаметром з велику сковороду. Кожен шар пропекти на сковороді з обох сторін. Півхвилини на бік. Сковорода не повинна бути нічим змазана.
Щоб пиріг вийшов рівним, краї кожного шару обрізаються по тарілці. Залишки коржів йдуть на декорацію готового пирога.

На фото той крок рецепту, коли шари чергуються з начинкою. Пиріг з приготований з використанням білого цукру. Декорувати можна також сухофруктами і горішками.

9a10c8b2e6ee349a72c2530ecd9fe772 Меню на Новий рік 2017. Що готувати нове і цікаве
871ace4a67b17d6dfb4d8802e0a44764 Меню на Новий рік 2017. Що готувати нове і цікаве

У Китаї теж вірять: «Як зустрінеш рік, так його і проведеш». Цікаво, що курка в Китаї символізує безтурботність, а яйця – золото і срібло. Виходить, що-що, а спокій в рік півня не планується.

Що приготувати нове, цікаве і смачне

«Салат по-марійська»

Одним з нових страв новорічного частування може стати «Салат по-марійська». Салат простий у приготуванні, при цьому він смачний, ситний, одночасно легкий і дуже імпонує петушиному смаку.
Інгредієнти страви «Салат по-марійська»:

  • Сочевиця – 1 склянка;
  • Листя пекінської капусти – 1 великий качан;
  • Огірок свіжий – 3-4 штуки;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Філе індички – 500 гр;
  • Майонез (або сметана) для заправки.

Відварити сочевицю (2 частини води на 1 частину бобових, як вода википить – вимкнути плиту. Можна додати спецій, наприклад зіру. Остудити.). Індичку відварити, остудити. Огірки почистити від шкірки. Філе, листя капусти, огірки (кубиками) і часник нарізати. Змішати всі інгредієнти салату, заправити переважним соусом і посолити.

Принадність чечевичных зерен ще й у тому, що вони бувають червоні, зелені, жовті, помаранчеві, чорні. В даний салат підійде сочевиця будь-якого кольору, але особливо яскравим салат вийде, якщо взяти кілька кольорів. Відварити крупу, в такому разі, краще окремо. Різнокольорові цяточки бобової культури красиво виглядають на білих аркушах пекінської капусти.

«Закуска колоритна»

Новим і цікавим стравою на новорічному столі може стати піца на тонкому тісті, прикрашена візерунком, у вигляді різнобарвного півнячого хвоста.

Основою закуски є тісто:

  • Борошно – 100 гр;
  • Маргарин – 50 гр;
  • Сметана – 50 гр.

У чашку зі сметаною вилити розтоплений маргарин і перемішати. У цю суміш додати пропущену через сито, борошно. Розкачати корж товщиною пів сантиметра.

Начинка може бути на будь-який смак. Запікати в духовці двадцять хвилин, при двохсот градусах. Вийняти з духовки, дати трохи охолонути, нарізати. Далі в хід йде фантазія і болгарські перці – червоні, оранжеві, жовті, зелені. Кожен шматочок піци прикрашається тонкими довгими смужками перцю, повторюючи оперення новорічного півня.

Новорічні кулінарні праці гідні зайняти місце у вашому фотоапараті. Нехай фото яскравих і святкових страв, приготованих за новими рецептами, стануть частиною барвистих спогадів про зустрічі Нового 2017 року вогняного півня.

Помітили помилку на сайті? Виділіть її та натисніть Shift + Enter або клацніть сюди щоб інформувати нас

Ще цікавіше

Тости на Новий рік 2017

Сценарії на Новий рік 2017 смішні для школярів…

Сценарій на Новий рік 2017 для корпоративу з прикоренев…

Новий рік 2017. Майстер-клас. Петухок. Виріб з …

Конкурси на Новий рік 2017. Новорічні ігри і разв…

Сценарій на Новий рік 2017 рік Півня…

Новорічний корпоратив 2017