Меню на Новий Рік 2017 – рецепти з фото

964a20903fb6cf3f575f6e32a497ac68 Меню на Новий Рік 2017   рецепти з фото

Коли наближатися головне свято року, відразу ж виникає питання – чим пригощати гостей? Дійсно, щоб ніч пройшла весело і приємно, важливо правильно скласти святкове меню на новий 2017 рік. Далі ви знайдете кілька нових рецептів і смачних страв для новорічного столу.

Закуска «Капрезе» на Новий рік

Легке і приємне страву, яка ідеально впишеться в меню на новий 2017 рік.

Інгредієнти, які знадобляться вам, щоб приготувати цю закуску:

  • 300 г сиру Моцарелла;
  • 20 штук помідорів черрі;
  • 1 склянку свіжого базиліка;
  • оливкова олія;
  • перець;
  • бальзамічний оцет.

Приготування:

Спочатку потрібно обробити помідори черрі: їх помити і розрізати кожен помідор на дві частини. Потім слід порізати на дрібні шматочки сир, а також помити і порвати на шматки базилік.

Далі потрібно зайнятися оформленням закуски. Для цього необхідно нанизати на зубочистки всі компоненти страви в такому порядку: помідор, сир, базилік і знову помідор.

Закуска практично готова. Подаючи до столу, слід бризнути на неї оливковою олією і бальзамічним оцтом.

Закуска «Ялинки»

Це ще один варіант смачною і незвичайної закуски з рецептів для меню на новий 2017 рік.

Щоб приготувати цю страву, вам знадобляться наступні компоненти:

  • 220 г кисломолочного сиру;
  • 1 лаваш;
  • 1-2 штуки червоного болгарського перцю;
  • листя салати;
  • чверть склянки нарізаних маслин;
  • чверть склянки нарізаного свіжого базиліка;
  • чверть склянки сиру Пармезан.

Приготування:

Спочатку слід викласти на стіл харчову плівку, а на неї постелити листя салату. Другим шаром йде лаваш. Після того, як ви розкладіть його на салат, необхідно розрізати на чотири рівні частини.

Далі слід зайнятися обробкою інших продуктів: дрібно порізати маслини, нарізати маленькими шматочками базилік і болгарський перець, а також натерти пармезан за допомогою дрібної терки.

Далі всі ці компоненти необхідно перемішати між собою, і додати до них сир. Отриману суміш потрібно викласти на 4 частини лаваша.

Скручувати рулети слід акуратно, стежачи, щоб всередину не потрапила харчова плівка. Далі готові рулети слід помістити на дві години в холодильник.

Страва майже готова, залишилося тільки його оформити. Для цього потрібно зняти харчову плівку, нарізати рулети на шматочки і наколоти на спеціальні шпажки.

Салат «Айсберг»

Це оригінальне блюдо, з «холодним» назвою, стане гарним вибором, якщо ви не знаєте, що приготувати в меню на новий 2017 рік.

Перед тим, як почати готувати, вам потрібно підготувати наступні продукти:

  • 200 г курячого м’яса;
  • 300 г листового салату;
  • 300 г свіжих грибів;
  • 50 г твердого сиру;
  • 150 г майонезу;
  • 200 г помідорів;
  • петрушка.

Приготування:

Спочатку необхідно приготувати найважливіше – м’ясо. Його слід зварити в злегка солоній воді, після чого порізати на великі шматочки.

Далі потрібно обробити гриби: їх помити, висушити і нарізати. Після цього необхідно обсмажити їх, додавши на сковороду трохи олії.

Сир слід натерти, користуючись великою теркою, салат потрібно порвати на шматки, а помідори нарізати у формі кубиків.

Потім салат викладається шарами у такому порядку: листя салату, гриби, куряче м’ясо, помідори і тертий сир.

Страви потрібно дати 30 хвилин настоятися, після чого його можна подавати до столу.

Салат «Гранатовий браслет»

Щоб приготувати цю страву, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 гранат;
  • 300 г копченої курки;
  • 4 курячих яйця;
  • 3 картоплини;
  • 2 моркви;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 2 яблука;
  • 2 зубчики часнока;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 50 г майонезу.

Приготування:

Спочатку треба зварити яйця, почистити і натерти, користуючись дрібної теркою. Картопля в мундирах теж потрібно зварити, почистити і натерти на тертці. Моркву і яблука також натираються на тертці. Морква перед цим варити не треба. Цибулю слід нарізати невеликими шматочками, після чого посмажити на сковороді. Волоські горіхи необхідно подрібнити, пропустивши їх через м’ясорубку. Після цього потрібно тільки куряче м’ясо відокремити від кісток і порізати його кубиками середнього розміру.

Далі салат слід викласти у такому порядку: копчена курка, цибуля, яйця, моркву, часник і волоські горіхи. Зверху на блюдо потрібно викласти зерна граната.

Страва з риби «Філе минтая в духовці»

Це одне з найцікавіших рецептом з меню для нового 2017 року.

Інгредієнти:

  • 500 г філе минтая;
  • половина лимона;
  • півсклянки сметани;
  • півсклянки натурального йогурту;
  • вершкове масло;
  • кріп;
  • перець і сіль.

Приготування:

В першу чергу слід помити, висушити і приправити спеціями рибу, після чого залишити її в маринаді з соку половини лимона на півгодини.

Далі потрібно підготувати форму для запікання: намазати всередині вершковим олією і викласти на нього замариновану рибу. Духовку слід розігріти до 200 градусів, і тримати там страву близько 20 хвилин.

Поки запікається риба, необхідно перемішати між собою натуральний йогурт, сметану і кріп. Отримавши однорідну масу, її необхідно використовувати в якості соусу для готової риби. Полив їм страву, слід ще на 15 хвилин поставити в духовку.

Десерт «Солодкі святкові булочки»

Якщо ви шукаєте рецепти з фото меню на новий 2017 рік, то, безумовно, без солодкого страви вам не обійтися. Цей варіант десерту досить простий, але в той же час по-своєму оригінальний.

Щоб приготувати цю страву, вам знадобиться:

Для тіста:

  • 3 склянки борошна;
  • третину склянки цукру;
  • половина чайної ложки солі;
  • півтори чайної ложки сухих дріжджів;
  • 1 столова ложка сухої кориці;
  • 1 стакан молока;
  • 60 г вершкового масла;
  • 1 яйце

Для тесту на прикрасу:

  • 1 склянка борошна;
  • половина склянки цукрової пудри;
  • 120 г вершкового масла;
  • какао;
  • куркума;
  • барвники.

Приготування:

Спочатку треба розчинити дріжджі в підігрітому молоці, і, додавши до них всі інші інгредієнти, замісити тісто.

З готового тіста слід зробити 16 кружечків, і покласти їх на харчову папір. Потрібно накрити майбутні булочки серветкою і залишити на деякий час, щоб дати їм можливість піднятися.

Далі потрібно підготувати інше тісто для прикраси. Для цього слід змішати всі компоненти для нього, і коли з них вийти однорідне м’яке тісто, потрібно розділити його на кілька частин і додати в них барвники різних кольорів.

Після цього, верхнє тісто слід розділити на 16 шматочків, і кожен їх них покласти зверху однієї булочки. Після тісто необхідно поставити ще на півгодини.

Потім слід пекти булочки в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 15 хвилин.
Якщо до цих пір ви сумнівалися, яке скласти меню на новий 2017 рік, то тепер, після прочитання цих рецептів, напевно зуміє визначитися.