Гарячі страви на Новий рік 2017: рецепти з фото, що приготувати

78654638f216417d6c8de1efb28373bd Гарячі страви на Новий рік 2017: рецепти з фото, що приготувати

Напередодні новорічних свят, потрібно багато чого встигнути зробити, але головні клопоти завжди пов’язані зі святковим столом, точніше з тим, що ж приготувати на Новий Рік? 31 грудня всі господині країни стоять на кухні прагнучи якнайшвидше приготувати якомога більше смачної їжі. Головні ж турботи завжди пов’язані з гарячими стравами. Вони завжди найсмачніші і очікувані, але і готуються вони також найбільше.

Гарячі страви на Новий рік 2017 — рік Півня

У кожної родини на столі завжди можна знайти страву з курки – запечена в духовці, обсмажена або просто вона є одним з інгредієнтів в інших стравах, наприклад, салатах. Але в цю новорічну ніч варто утриматися від курки, як ніяк господар цього року Півень і краще його так ображати.

Не варто впадати у відчай, є багато іншого м’яса, яке прекрасно буде поєднуватися зі стравами на вашому святковому столі.

Смачний кролик – запорука успіху в новорічну ніч

Пропонуємо вам ознайомитися з рецептами кролика на Новий 2017 рік. Ви не пошкодуєте, що вибрали для гарячих страв саме його!

Раніше кролик був дуже дорогим задоволенням. Все із-за того, що воно значно корисніше, ніж м’ясо інших тварин. У м’ясі кролика не відкладаються шкідливі речовини.

Скільки всіляких рецептів гарячих страв можна придумати з додаванням кролика, але ми надамо вам на розгляд 2 найбільш відомих і оригінальних.

Кролик запечена в духовці

Запечений кролик саме корисне блюдо, так як всі його поживні властивості залишаються при ньому. Цілий кролик на столі відразу приверне увагу гостей і буде окрасою вашої програми.

Що вам знадобиться:

  • Кролик вагою в 2 кг;
  • Для маринаду: майонез/ гірчиця з медом (як ви більше любите);
  • Різні спеції і сушена зелень (базилік, орегано, тощо);
  • Будь-яка начинка;
  • Петрушка;
  • Сіль (за смаком)

Як готувати:

  • Щоб кролик не був сухим і жорстким, його треба залишити у воді з оцтом на час до 12 годин. Після цього ретельно промити і обмазати його всього (як всередині, так і зовні) сіллю і замаринувати.
  • Після того як ви його замарінуете, покладіть його в каструлю/миску, закрийте зверху плівкою і залиште його ще на 8 годин. Так він добре просочиться.
  • Готуємо начинку

    Для кролика підійде абсолютно будь-яка начинка. Так що зробити її ви можете на свій розсуд. Ми пропонуємо вам декілька з найвідоміших начинок:

  • Гриби – краще взяти печериці. Помийте, поріжте пластинами, до нього додайте цибулю, зелень і моркву нарізану кубиками. Все це ретельно перемішайте з кубиком бульйону швидкого приготування.
  • Наріжте яблука, до них додайте цибулю, родзинки і все це змішайте разом з майонезом.
  • Рис з потрохами. Порізані на маленькі шматочки потрухи посмажити разом з цибулею. Зварити рис і яйця (порізати), змішати з потрохами і посолити.
  • Будь-яку з вибраних вами начинок покладіть всередину кролика і зашейте ниткою. Викладіть на змащене деко і поставте пектися в духовку на 2 години з температурою 200 градусів. Кожні 15-20 хвилин поливайте кролика водою або соком, який він дає.

    Подаємо витягуючи нитки і розрізаючи тушку. Розкладаємо Начинку навколо кролика.

    Кролик тушкований у вині

    Ще одне гаряче блюдо на новий рік, яке здивує вас своїм незабутнім смаком

    • 1,5 кг кролика;
    • 300 мл сухого вина (краще червоного);
    • 1 цибуля;
    • 1 помідор;
    • 3 зубчики часнику;
    • Масло для смаження (оливкова і вершкове);
    • 4 столових ложки борошна;
    • Сіль і перець;
    • Спеції: кориця, базилік, коріандр, чебрець;
    • Лавровий лист

    Кролика замочити у воді з оцтом, як і в попередньому блюді, а після цього порізати на порції.

    Як готувати:

  • Цибулю нарізати соломкою, помідор обдати окропом, зняти шкірку і дуже дрібно порізати. Часник пропустити через часникодавку або дрібно нарізати ножем;
  • Попередньо обвалявши порції кролика в борошні, покладіть в сотейник і посмажте в 2 олії до рум’яної скоринки.
  • Додайте порізані інгредієнти і продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
  • Додайте вино і почекайте поки страва закипить. Щоб смак був більш виразним, додайте корицю.
  • Коли вино випарується, тушкуйте кролика під закритою кришкою на дуже повільному вогні. Не забувайте помішувати ваше новорічне блюдо. Якщо рідина у сотейнику випарувалася, можете додати ще вина або води. Також не забудьте посолити і поперчити.
  • Викладіть кролика на тарілку і прикрасьте петрушкою.
  • Соус, в якому тушкувався кролик подайте на стіл в окремій ємності.
  • Рибні новорічні рецепти 2017

    Гарячі страви не обов’язково повинні бути з м’яса тварини. Є багато смачних новорічних рецептів з риби, які вам обов’язково сподобаються. Тим більше, що риба на столі в Новий рік 2017 буде виглядати дуже вигідно і красиво.

    Ось кілька рецептів гарячих страв з риби, які вам точно потрібно спробувати приготувати.

    Рулетики з сьомги

    Це незвичайний рецепт, тому що в числі інгредієнтів є полуниця. І не страшно, що в цей час року вона не росте. Вам потрібно купити заморожені ягоди!

    Що вам знадобиться:

    • Півкіло сьомги;
    • Близько 400 грам полуниці;
    • 50 грам вершкового масла (краще трохи примороженого);
    • Сіль і перець за смаком.

    Як готувати:

  • Видаліть плівки з філе сьомги і наріжте її на смужки 3 см в ширину. Якщо є товсті шматочки, їх треба порізати, щоб вони були тонше – тоді у вас вийде загорнути в них полуницю.
  • Посоліть і поперчіть рибу
  • Поріжте фольгу на шматки і натріть примороженим маслом.
  • Смужки риби покладіть на фольгу і на край кожної ставте полуничку.
  • Загорніть сьомгу як роли, і щоб міцніше трималася застроміть в них зубочистки.
  • Упакуйте у фольгу отримані роли і поставте в холодильник просочуватися і настоюватися на 3 години.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте протягом півгодини.
  • Ось таким оригінальним гарячим рецептом ви зможете здивувати своїх гостей.

    Гарячі страви з додаванням овочів

    Індичка замість курки теж буде дуже вигідно виглядати в якості новорічного страви в 2017 році.

    Шашлички з картоплею та індичкою

    Шашлички завжди справляють належне враження на гостей. Вони одночасно і гаряче блюдо, і закуска.

    Вам знадобляться:

    • Кіло індички;
    • 10 картоплин;
    • 1 цибуля;
    • Соєвий соус;
    • Сіль і перець (за смаком)

    Як приготувати:

  • Поріжте м’ясо на шматки і замаринуйте в соєвому соусі. Залиште настоюватися на 30 хвилин.
  • Поріжте картоплю на круги (приблизно 1,5 см завширшки). Додайте сіль і перець.
  • Цибулю наріжте кільцями.
  • На дерев’яні шпажки нанизуємо по черзі шматочок м’яса, цибулю і картоплю.
  • На лист для випікання викладайте отримані шашлики і в розігрітій до 180 градусів духовці випікайте годину.
  • Картопля начинений печерицями

    У ще одному рецепті новорічного гарячого страви навіть не потрібно використовувати м’ясо

    Що вам знадобиться:

    • 6 картоплин;
    • 300 грам грибів;
    • 100 грам натертого сиру;
    • 1 цибуля;
    • Спеції за смаком.

    Як готувати:

  • Картоплю помити, зрізати верхівку, вирізати місце для фаршу.
  • Гриби посмажити разом з дрібно порізаною цибулею.
  • У кожну з підготовлених картоплин покласти отриманий фарш і зверху присипати сиром.
  • Прогрійте духовку до 190 градусів, викладіть картоплю на деко і випікайте півгодини.
  • Це лише мала частина гарячих рецептів, які ви можете використовувати на столі в Новий 2017 рік. Їх дуже легко, а деякі і швидко готувати, але зате виходить дуже смачно!

    c66a4120b4d3fad5364bfa81830e8252 Гарячі страви на Новий рік 2017: рецепти з фото, що приготуватиa9b318c5e395fbfc36453f3217642667 Гарячі страви на Новий рік 2017: рецепти з фото, що приготуватиb44fd819d77324856675ad7e40e7a93a Гарячі страви на Новий рік 2017: рецепти з фото, що приготувати75c1d91981f1f321f288f65e82d97aed Гарячі страви на Новий рік 2017: рецепти з фото, що приготуватиedb506f5d0ea6a8a5ebc66b93c89b417 Гарячі страви на Новий рік 2017: рецепти з фото, що приготувати (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    bf7994b7e7076ea17defd305e7fabce0 Гарячі страви на Новий рік 2017: рецепти з фото, що приготуватиЗавантаження…