Гарячі страви на Новий рік 2017 рецепти з фото

fa5dee8ac2a2f8fa1a12e7f14d215ad5 Гарячі страви на Новий рік 2017 рецепти з фото

Смачні рецепти страв вже напоготові і чекають тільки наших читачів.

Курка з помідорами по-мисливські

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця – 4 штуки
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука
  • Помідори – 800 г
  • Солодкі перці – 2 штуки
  • Свіжі гриби – 300 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Лавровий лист і 3 ч. л. Сушеної зелені
  • Рослинне масло і сіль
  • Перець
  • Червоне вино – 1 склянка
  • Мелені сушені білі гриби – 1 ч. л.

Спочатку стегенця поділити на дві частини, далі посипати їх перцем і сіллю. Розігріти в сотейнику масло на середньому спеку. Шматочки курки додати по 4 за раз. Смажимо в один шар, поки всі сторони не покриються приємною коричневою скоринкою. Це близько 5 хвилин на кожну сторону. Повторюємо те ж саме з іншого куркою і викладаємо все в тарілку. Тепер треба посмажити овочі. Для цього гриби чистимо і ріжемо часточками. Обсмажити їх пару хвилин.

Тим часом нарізати цибулю півкільцями, перець очистити від насіння і теж порізати. Все це кладемо на сковорідку і обсмажуємо. Налити червоне вино до овочів і довести до кипіння. У киплячої води треба обшпарити помідори, а потім злити воду і дати овочам охолонути. Тепер помідори легко очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками. Додати в соус і за бажанням можна висипати сушені білі гриби. Знову перемішати і довести соус до кипіння.

Зменшити в коминку вогонь до середньо-низького, потім накрити її частково кришкою і тушкувати курку в соусі близько 30 хвилин. Курка повинна бути повністю готова, тому періодично перевіряйте. Соус повинен випаруватися на 13. Додайте в кінці подрібнений часник, сухі трави і лавровий лист. Не забувайте про сіль та перець за смаком. За традицією дане блюдо треба подавати з хрустким хлібом і макаронними виробами.

Фаршировані кабачки з рисом-голочками

d34f7fc53d3afd45afef9f05ad589f13 Гарячі страви на Новий рік 2017 рецепти з фото

Продукти:

  • М’ясний фарш – 200 г
  • Кабачки – 2 маленьких
  • Цибулина – 1 штука
  • Склянку рису – 14
  • Яйце – 1 штука
  • Помідор – 1 штука
  • Морква – 1 велика
  • Перець і сіль

Почистити цибулю і дрібно нарізати, подрібнити помідор. Далі готуємо начинку. Для цього добре змішати м’ясний фарш, рис, помідори і цибулю. Вмішати туди яйце і додати перцю за смаком. Помити кабачки, прибрати насіння і зрізати шкірку. Далі режим їх на кільця товщиною в 1,5-2 см. З фаршу треба зробити тефтелі під розмір отвору в колечках кабачка.

В останньому рисі добре обвалюємо тефтелі. Готувати страву можна в духовці або на сковорідці. Змастити олією сковорідку або форму для запікання, а потім покласти туди кільця кабачків. Викласти начинку в середину кожного кабачка. Почистити моркву і натерти її на терці.

Викласти її до кабачків і трохи посолити. Далі залити майбутнє блюдо водою шаром товщиною в 1 см і довести до кипіння. Все це накрити кришкою і тушкувати близько 40 хвилин на повільному вогні або в духовці при 180 градусів. Відкривати кришку не можна, щоб не випускати цінний пар.

Картопляна запіканка з куркою і сиром

c811de8b1fe5593828906c8c9b0dc260 Гарячі страви на Новий рік 2017 рецепти з фото

Що купити:

  • Цибуля – 150 г
  • Картопля – 600 г
  • Сир – 300 г
  • Куряче філе – 500 г
  • Червоний солодкий перець – 1 штука
  • Часник – 4 зубчики
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сметана – 350 мл
  • Спеції, сіль і перець
  • Рослинне або вершкове масло для форми

Духовку треба розігріти до 180-200 градусів. Почистити картоплю, нарізати її тонкими скибочками. Тепер реєм куряче філе тонкими брусочками, а перець очистити від насіння і порізати кільцями. Чистимо і нарізаємо дрібно цибулю, сир тремо на тертці і готуємо соус. Для цього змішати майонез, сметану, вичавлений часник, перець, сіль і спеції.

Перемішати з куркою 13 соусу, а іншу частину з картоплею. Змастити маслом форму для запікання і викласти зверху продукти шарами: картопля, цибуля, курка, сир, перець. Тепер шари треба повторити, поки всі інгредієнти не закінчаться. Останній шар буде сирний. Обернути щільною вашу форму фольгою і поставити в духовку. Розігріти її заздалегідь і готувати страву 50 хвилин. Потім зняти фольгу і залишити ще на деякий час, щоб підрум’янився сир.

Свинина з чорносливом у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Чорнослив – 300 г
  • Свинина – 1.5 м
  • Сіль і перець
  • Цибулю-шалот – 2 ч. л.
  • Несолоний курячий бульйон – 12 склянки
  • Густі вершки – 34 склянки
  • Картопляний крохмаль – 1 ч. л.

Залити холодною водою чорнослив і довести до кипіння. Далі знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишити остигати в варильної рідини. Цим часом розігріваємо духовку до 150 градусів.

На невеликі шматочки нарізати м’ясо, відбити. У великій важкій сковорідці розтопити вершкове масло і покласти туди відбивні. Попередньо м’ясо треба посолити, поперчити з обох сторін. Відбивні смажити на середньому вогні протягом 5 хвилин з кожного боку. Викласти їх у форму для запікання і потримати в духовці в теплі.

Тепер готуємо соус. Обсмажити цибулю-шалот на сковорідці протягом 1 хвилини. Далі додати туди вершки і курячий бульйон, а потім довести до кипіння і варити близько хвилини.

Розчинити картопляний крохмаль в 1 столовій ложці води, вилити у вершковий соус і довести до кипіння. Потім посолити, поперчити. До свинини в жаровню покласти чорнослив без рідини. Залити м’ясо вершковим соусом і щільно накрити кришкою або фольгою. Залишити так на 30 хвилин для єднання смаку і аромату.