Гарячі страви на Новий Рік 2017

Новий рік – це пора, коли всі друзі і родичі повинні зібратися за одним святковим столом, а одна з обов’язкових умов для новорічного столу — він повинен ломитися від страв і всіляких смаколиків. Це обов’язково повинні бути різноманітні закуски, салати, фруктові нарізки, десерти і, звичайно ж, гарячі страви.

9a611abfec564d512fff4bce99952c78 Гарячі страви на Новий Рік 2017

Сьогодні ми з вами розглянемо кілька дуже цікавих і простих рецептів гарячих страв на Новий рік 2017, щоб ви змогли вибрати потрібний і здивувати своїми кулінарними здібностями всіх своїх гостей. Отже, приступимо.

Гарячі страви з м’яса

Рулет “Вишукування”

Необхідні продукти:

  • 2 кілограма свинини.
  • 300 р. шинки.
  • 2 курячих яйця.
  • 2 груші.
  • 1 маринований огірочок.
  • Стакан очищених волоських горіхів.
  • Спеції (сіль, перець, приправа для м’яса).
  • Біле напівсолодке вино.
  • Олія рослинна.

Рецепт приготування:

Для початку необхідно підготувати свинину. Для цього нам потрібно гарненько промити м’ясо водою від надлишків жиру, а потім просушити його паперовими рушниками. Тепер, давайте його замаринуем. Маринад робиться досить просто, а головне швидко: змішуємо наше вино і спеції, ложем м’ясо винний маринад.fbcf01dcc3c81c95fbf7c8152749d4e9 Гарячі страви на Новий Рік 2017

Необхідно це для того, щоб м’ясо стало більш м’яким, не таким жирним і соковитіше. До того ж аромат від м’яса буде просто невимовним. М’ясо маринується протягом кількох годин. По закінченню цього часу свинину потрібно дістати і розрізати, як ніби ви відкриваєте книжку.

У наступному етапі потрібно буде смажити 10 хвилин волоські горіхи, подрібнить їх, додати туди вже відварені і порізані курячі яйця, натерту на тертці грушу. Перемішайте все до однорідної кашки і викладіть в розріз на м’ясі. Зверху ми покладемо шинку, після чого рулетик варто загорнути і зав’язати кулінарною ниткою.

Тепер, змащуємо наше блюдо рослинним маслом, кладемо його в спеціальний пакет для запікання і відправляємо запікатися в духовку на протязі однієї години (через 15 хвилин після того, як ви поставили страви в духовку, рукав потрібно буде зняти інакше він пригорить) при температурі 180 градусів за Цельсієм.

Свинячі рулетики

Необхідні продукти:

  • Півкілограма свинячої вирізки.
  • 400 р. печериць.
  • 1 ріпчасту цибулю.
  • 3 ст. л. борошна.
  • Трохи рослинного масла.
  • Спеції.
  • Кілька ложок м’ясного бульйону.

Рецепт приготування:

Першим ділом потрібно буде філе промити, порізати довгастими шматочками, посолити, поперчити і відбити молоточком.

Ну а зараз ми займемося начинкою для наших рулетиків. Для початку, потрібно помити і порізати гриби. Кидаємо їх на розпечену сковорідку і смажимо протягом 10 хвилин (за 2 хвилини до готовності потрібно додати дрібно нашатковану цибулю). Викладіть гриби з сковорідки, а кілька столових ложок відкладіть для бульйону.

a1c9e852f1b8eff433da450836c3a316 Гарячі страви на Новий Рік 2017

Тепер почнемо загортати рулети. Покладіть на свинячу відбивну начинку, загорніть і закріпіть відбивну зубочисткою.

Для того, щоб прожарити рулети їх потрібно обваляти в борошні і обсмажити до золотистої скоринки на сковорідці. Але, на цьому ще не все. Далі, нам потрібно наше страви протушкувати. Для цього покладіть його в сотейник, додайте бульйон і посипте залишилися грибами. Гасити свинячі рулетики потрібно протягом 40 хвилин на середньому вогні.

Гарячі страви з птиці

Якщо вам з якихось причин не по душі свинина, то і з птиці можна приготувати дуже смачні і соковиті страви. Не вірите? Давайте перевіримо це разом!

М’ясо “Екзотичний Рай з ананасами”

Необхідні продукти:

  • 2 курячі грудки.
  • Банку консервованих ананасів.
  • 200 р. сиру.
  • Соняшникова олія.
  • Спеції.

Рецепт приготування:

3204facca6ceef464adc4422be868ea2 Гарячі страви на Новий Рік 2017Першим ділом ми з вами займемося м’ясом. Його необхідно добре промити і очистити від всіляких жилочек, залишків жиру і тонкої пленочки, яка покриває куряче м’ясо. Нарізати його потрібно невеликими шматочками (товщиною приблизно 1 сам.). Тепер ці шматочки потрібно відбити кулінарним молоточком з двох сторін, посолити і поперчити за смаком. Також можна додати трохи кмину та коріандру для запаху (головне не переборщити, інакше запах від м’яса буде занадто насичений). Відбиті шматочки потрібно викласти рівномірно на невеликій відстані один від одного в попередньо змащену маслом форму.

Зверху потрібно покласти цілісні шматочки ананаса і все це пишність посипати невеликим шаром сиру. Тепер можна сміливо відправляти блюдо запікатися в духовку приблизно на 40 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.

Важливо знати: через 15 хвилин потрібно ще раз посипати наш “Екзотичний Рай з ананасами” сиром (на цей раз використовуйте весь продукт)

По закінченню часу необхідно страву потрібно дістати з духовки, злегка остудити і подати на стіл з овочевим салатом або іншим легким гарніром (наприклад, з рисом або з смаженою стручкової квасолею).

Гусяча грудка під ніжним ягідним соусом

Це досить інверсне новорічне блюдо, але готується воно трохи складніше ніж всі попередні і займе у вас куди більше часу, але смак варто того. Отже, прситупим.

Необхідні продукти:

  • 2 шт. гусячих грудок.
  • 2 ст. л. сухого білого вина.
  • 300 р. всіляких ягід (малина, чорниця і так далі).
  • Чайна ложка вершкового масла.
  • Трохи цукру для соусу.
  • Лимонний сік.
  • Спеції (краще всього використовувати сіль і перець, а за бажанням можна додати до м’яса свіжий базилік або м’яту).

c3c993a21fa08407c6c2a5518982a6f3 Гарячі страви на Новий Рік 2017

Рецепт приготування:

Першим ділом гусячі грудки потрібно промити і просушити. Потім, зробити на них неглибокі надрізи. Потім на сухій сковорідці ми обсмажуємо м’ясо кілька хвилин. Після чого знімаємо гусячу грудку зі сковорідки і перекладаємо її в форму для випікання, попередньо змащену маслом. Запікати м’ясо потрібно при температурі 180 градусів протягом півгодини.

Тепер займемося найскладнішим – приготуємо соус. Головне в ньому дотримати тонку грань кислинки і солодощі. Беремо решту вершкового масла і розтоплюємо його на паровій бані, додаємо туди цукор і все це перемішуємо. Закидаємо туди ягоди і додаємо трохи лимонного соку, після того, як суміш закипить виливаємо вино. Після чого соус потрібно процідити і знову почати варити близько 20 хвилин.

Переходимо до оформлення. Нарізаємо філе слайсами середньої товщини, красиво викладаємо і зверху все це поливаємо соусом.

Страви з риби

“П’яна риба”

Страва готується досить швидко, а його смак доведеться по душі багатьом поціновувачам червоної риби.

Необхідні продукти:

  • 3 стейка форелі.
  • Трохи шампанського.
  • 200 г жирних вершків.
  • Рослинне масло.
  • Цедра лимона і лимонний сік.
  • Спеції за смаком (можна взяти вже зібрану приправу для риби).
  • Рукола.

Рецепт приготування:

e00fbb8e26ca1a76fdc0d7b4d85499bc Гарячі страви на Новий Рік 2017На сковорідці розігріваємо рослинне масло і викладаємо туди нашу з вами рибу, додаємо трохи спецій. Обсмажувати її потрібно до тих пір, поки не утворюється золотава скоринка.

Тепер можна додати шампанське і лимонну цедру для того, щоб м’ясо було більш ніжним і запашним. Протушиваем рибу поки вино повністю не випарується (орієнтовно 150-29 хвилин). Вливаємо всі 200 г. вершків і тушкуємо ще кілька хвилин.

Ось і все, риба готова, і ми переходимо до оформлення. На тарілку викладаємо готове філе червоної риби, в якості гарніру лежимо рукколу і поливаємо все це чарівництво соком лимона.

Рибний торт від Діда Мороза

Необхідні продукти:

  • Кілограм помідорів.
  • Трохи базиліка.
  • Оливкова олія.
  • Сухарі для панірування.
  • Часник.
  • Соус табаско.
  • Рис.
  • Твердий сир.
  • 600 мл овочевого бульйону.
  • Куряче яйце.
  • Сьомга
  • Креветки.
  • Зелень.

Рецепт приготування:

Першим ділом займемося томатами. Їх потрібно розрізати навпіл, видалити насіння. Потім викладаємо їх на деко, змащене оливковою олією, посипаємо наші овочі базиліком і сухарями для панірування. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, запікати томату потрібно близько 20 хвилин.

0a111df722bb6f36cb92a45cc5c699f6 Гарячі страви на Новий Рік 2017

Тепер займемося рисом. М’якоть помідорів потрібно подрібнити блендером, вилити в каструлі і почати гасити. Зваріть рис і додайте його у томатний бульйон. За цей час рідина випарувалася, тепер потрібно все гарненько перемішати і додати яйце з сиром.

Переходимо до начинки. Весь наш морський коктейль потрібно протушкувати до повної готовності, потім додати зелень і сир.

Приступимо до прикраси. З помідорів потрібно зробити подобу кошики, в яку викладається вся наша начинка шарами (спочатку рис, а потім морепродукти). Знову все накриваємо помідорами і зверху з рису покладіть снігова грудка. Блюдо вийшло досить оригінальним, так як трохи нагадує торт полуницею.

Висновок

Як бачите, можна всіляко урізноманітнити ваш святковий стіл. Дивує своїх гостей незвичайними рецептами. Приємного апетиту!

Також ми пропонуємо відео-рецепт м’яса з чорносливом — дуже смачна страва до святкового столу.