Десерти на Новий рік 2017: рецепти з фото

Новорічний стіл, заповнений всілякими стравами забирає багато часу і сил для підготовки. Різноманітність страв не залишає бажання завершувати трапезу помпезним тортом, чимось нудотним або жирним. Відмінним варіантом стануть легкі порційні ласощі. Десерти за нашими рецептами допоможуть без зайвого клопоту підготувати чудову кульмінацію трапези на Новий рік 2017. Такі ласощі можна також захопити з собою, прямуючи в гості.

Десерти на Новий рік Півня 2017 притягнуть удачу, якщо виконати їх у символічній формі. Так, шоколадні яйця з начинками приємно здивують близьких. Другий підхід до цього питання — використовувати в них те, що любить сам покровитель: горіхи і свіжі фрукти. А оригінальні, яскраві та освіжаючі цитруси в шоколаді, маленькі пиріжки і домашні цукерки порадують домочадців і гостей в святкову ніч і подальші вихідні.

Сюрприз для Півня

Для цього символічного і оригінального десерту, крім наведеної начинки можна використовувати будь-шоколад або густий крем з наповнювачами та ароматизаторами.

Продукти:

  • Шоколадні яйця — 4 шт.,
  • Кукурудзяні кульки — 20 шт.,
  • М’який ірис — 30 р,
  • Вершки для збивання — 300 мл,
  • Шоколад — 400 р.

c59138e8168c1c81ed92c15d5df8c193 Десерти на Новий рік 2017: рецепти з фото

Приготування

Шоколад можна вибирати на свій смак, молочний, білий або гіркий. 50 г потрібно залишити для декору. Решті розтопити і змішати з підігрітими вершками, збити блендером.

Краще надягти гумові або поліетиленові рукавички, вони вбережуть половинки яєць від танення. Кожну формочку наповнити з ложки або кондитерського мішка начинкою, додати першу половину кукурудзяні кульки, у другу — дрібно нарізаний ірис. З’єднати яйця, подтопив крайку про розігріту тарілку або деко. Охолодити 10-15 хвилин.

Розтопити шоколад, що залишився. Пензлем з товстим ворсом обмазати їм яйця так, щоб вийшла рельєфна текстура. Також їх можна покрити зверху харчовою фарбою і посипати кольоровим цукром, кокосовою стружкою, кондитерської посипкою.

Міні-пиріжки з персиком і марципаном

Рубане пісочне тісто для цих пиріжків прекрасно зберігається в холодильнику тиждень. Пиріжки з нього гарні гарячими і холодними. Тому такий десерт можна приготувати заздалегідь і заощадити час перед новорічною вечерею, коли заплановано багато інших страв і справ багато. Для таких пиріжків можна вибрати й інші варіанти начинки: ягоди, фрукти, шоколад, карамель, джем, горіхи або крем. Можна підбирати цікаві комбінації і спеції.

Продукти:

  • Борошно — 260 г,
  • Цукор — 1 ч. л.,
  • Сіль — 1/2 ч. л.,
  • Вершкове масло 82,5% — 170 г,
  • Крижана вода — 60 г,
  • Персик — 1 шт,
  • Марципан — 50 г,
  • Лимонний сік,
  • Жовток.

336047fc110448d14bfb809c47ca387c Десерти на Новий рік 2017: рецепти з фото

Приготування

Всипати В ємність і добре перемішати борошно, цукор і сіль.

Охолоджене масло нарізати дрібними кубиками, по півсантиметра. Масло додати до сухої суміші, швидко і акуратно порубати ножем або в блендері, щоб вийшли крихти однакового розміру.

Потім швидко влити воду і замісити тісто, скачати в кілька кульок. Кожен загорнути в поліетилен і прибрати в холодильник мінімум на годину до випікання або на зберігання.

Марципан і персик розрізати на рівні шматочки розміром 8 мм, змішати з лимонним соком для появи пікантною кислинки.

Відпочиле тісто розкачати до товщини 2-3 мм і зробити парне число круглих заготовок. По центру половини кіл розподілити начинку, залишаючи край в 1,5 см. Кожен зверху накрити другим.

Ретельно заліплювати стик по периметру, змастити жовтком для апетитною скоринки і поколоти верхній шар тіста кілька разів виделкою близько центру, щоб виріб не роздулося при випіканні.

Міні-пиріжки випікати при температурі 200°C до появи рум’яної скоринки.

Цитрусові дольки в шоколаді

Дуже простий і яскравий десерт. Соковиті цитруси з кислинкою чудово доповнює шоколад і горішки.

Продукти:

  • Мандарини (апельсини, грейпфрут і т. п.) — 3 шт.,
  • Шоколад гіркий (білий або молочний) — 100 г,
  • Горіхи — 50 р.

daf87e75b606a15c6c2bdda6b2415873 Десерти на Новий рік 2017: рецепти з фото

Приготування

Фрукти для новорічного десерту 2017 потрібно вибрати без кісточок і з кислинкою. За бажанням можна використовувати молочний або білий шоколад, однак, найцікавіше поєднання смаків у цитрусів саме з темним. Горіхи для такого ласощі підійдуть будь-які.

Мандарини або апельсини потрібно очистити від шкірки, розділити на часточки. Грейпфрут очистити від гірких плівок. Покласти фрукти в морозильну камеру на 10 хвилин. На холодній поверхні глазур не розтечеться і швидко затвердіє.

Горіхи очистити від шкаралупи. Подрібнити в блендері або нарізати ножем, щоб були шматочки, а не борошно. Шоколад поламати на шматочки, розтопити. Кожну часточку мандарина вмочити в отриману масу до середини, посипати горіховою крихтою.

Готові часточки викладати на тарілку, піднос або обробну дошку, попередньо охолоджену, застелену листом пекарської папери або харчовою плівкою. Помістити в холодильник для повного застигання глазурі (10-15 хвилин) і перекласти в посуд для подавання.

Апельсинові трюфелі

Продукти:

  • 1 чашка тертого шоколаду;
  • 1/4 склянки охолодженого вершкового масла;
  • 2 ст. л. апельсинової цедри (приблизно 1/2 великого апельсина);
  • 3 ст. л. жирних вершків;
  • 1/2 ч. л. апельсинового екстракту;
  • 1/2 чашки цукрової пудри.

813f95b81158f0d6c1f899b99733d489 Десерти на Новий рік 2017: рецепти з фото

Приготування

Вершкове масло змішати з апельсиновою цедрою і підігріти на невеликому вогні. Коли суміш почне пузиритися, заважайте ще протягом 1 хвилини, потім додайте жирні вершки і добре перемішайте, вогонь не вимикайте. Продовжуйте варити, помішуючи, ще 1-2 хвилини, потім зніміть з вогню.

Додайте отриману апельсиново-масляний масу до шоколадної стружці, використовуючи сито (щоб шоколад не потрапили шматочки цедри, вони можуть гірчити). Використовуйте лопаточку або ложку для вдавлювання суміші через сито. Перемішайте і дайте суміші постояти 1-2 хвилини, потім додайте апельсиновий екстракт (за бажанням). Знову добре перемішайте, оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 1-2 години.

Коли все буде готово, насипте 1/2 частини цукрової пудри в миску, в якій будете обвалювати трюфелі, а іншу половину — в миску, в якій будете їх зберігати. Формуйте цукерки з апельсиново-шоколадної суміші, обвалюйте в пудрі і складайте в миску з пудрою.

Порада: для зберігання трюфелів зручно використовувати контейнер з кришкою. Коли всі будуть готові трюфелі, щільно закрийте контейнер і струсніть, щоб пудра покрила всі цукерки.

Готові трюфелі приберіть в морозилку мінімум на 20 хвилин, потім поставте в холодильник і тримати там до подачі на стіл, інакше пудра буде вбиратися в шоколадну начинку.

Корисні статті:

  • Картинки з новорічним півнем 2017
  • Короткі привітання у віршах з Новим роком 2017
  • Прикольні СМС з Новим роком 2017