Десерти на Новий рік 2017: новорічні прості і смачні рецепти з фото

Продумуючи святкове меню не можна забувати і про солодощі.

Звичайно, вишукана курочка з хрусткою золотистою скоринкою, дивовижні оригінальні салати і закуски є головними стравами на новорічному столі, але ретельно підібрані десерти на Новий рік 2017 внесуть істотний різноманітність і зайвий раз доведуть, що господиня будинку майстриня на всі руки!

Зверніть увагу на добірку новорічних рецептів, які дозволять вам приготувати смачні десерти. Усі вони претендують на звання найкращих солодких страв для Нового року та можуть стати прикрасою вашого свята.

Зміст:

  • Святковий Кекс
  • Шоколадний мус
  • Торт “Пташине молоко”
  • Шоколадні банани
  • Апельсиново-морквяний чізкейк
  • Салат “Фруктовий коктейль”
  • Шоколадно-млинцевий торт
  • Желе з шампанського

Святковий Кекс

e3d7cc8efaf18c59c16313f0b5a3f0e3 Десерти на Новий рік 2017: новорічні прості і смачні рецепти з фото

Будь ласун готовий душу віддати за такий смачний і ніжний кекс, який дуже простий у приготуванні.

Необхідні інгредієнти:

  • 950 грам борошна
  • 5 грам розпушувача
  • 30 грам меленого кардамону
  • по 150 грам волоських горіхів, родзинок, апельсинових цукатів
  • 2 г ваніліну
  • 200 грам глазурі шоколадної
  • 15 грам меленої кориці
  • 5 грам меленого імбиру
  • 700 грам цукру
  • 100 грам шоколаду (розтопленого)
  • 900 грам молока
  • 150 грам рослинного масла
  • 2 курячих яйця

Процес приготування:

Крок 1. Змішати всі інгредієнти між собою.

Крок 2. В останню чергу додати родзинки, волоські горіхи і апельсинові цукати.

Крок 3. Взяти прямокутну форму для кексу, змастити її маслом і присипати борошном або панірувальними сухарями.

Крок 4. Викласти тісто у форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 5. Тривалість випікання становить 40 хвилин.

Крок 6. Наприкінці поверхня кексу змастити шоколадною глазур’ю.

до змісту ↑

Шоколадний мус

9e4324fd2e3b2d5acc7fe34345ef009c Десерти на Новий рік 2017: новорічні прості і смачні рецепти з фото

Страви, зроблені на основі шоколаду, не тільки радують око, але і неймовірно смачні. Крім того, шоколад впливає на наш настрій: він допомагає позбутися смутку і налаштовує на позитив. А якраз такий душевний запал необхідний у новорічну ніч, тому шоколадний мус оцінять багато хто з гостей.

Необхідні інгредієнти:

  • 450 грам чорного шоколаду
  • 5 штук курячих яєць
  • 200 грамів вершкового масла
  • 60 грам цукрової пудри
  • 50 г волоських горіхів

Процес приготування:

Крок 1. В першу чергу необхідно почистити і подрібнити волоські горіхи.

Крок 2. Розламайте гіркий шоколад на невеликі квадратики і поставте на водяну баню, щоб розтопити його. До шоколаду слід додати трохи олії. Не варто намагатися шоколад розтопити весь відразу, краще це зробити в два заходи і невеликими порціями. Не забувайте весь час перемішувати масу, для того, щоб уникнути пригорання. Топіть плитки шоколаду на дрібному вогні до повного його розчинення.

Крок 3. Відокремте білки від жовтків, збийте білки разом з дрібкою солі до стану твердих піків.

Крок 4. Як тільки весь шоколад розтопиться, до нього необхідно додати цукрову пудру і перемішайте масу до однорідного стану.

Крок 5. Необхідно перелити весь шоколад у чисту посудину і додати половину білків, перемішати і додати решту білків.

Крок 6. Отриманий мус слід перелити в піали, а потім поставити його в холодильник на три години. Перед подачею на стіл можна присипати мус тертим шоколадом.

до змісту ↑

Торт “Пташине молоко”

1ad90e7a1f7e4d716cee45aeccb7e9a0 Десерти на Новий рік 2017: новорічні прості і смачні рецепти з фото

Пропонуємо рецепт торта на новий рік, який поза сумнівом сподобається всім господиням. Цей тортик буде прикрасою вашого святкового столу. Він надзвичайно смачний і поживний, тому сміливо беріть рецепт на замітку.

Необхідні інгредієнти:

  • 80 грам вершкового масла
  • 50 мл згущеного молока
  • 1 куряче яйце
  • 80 мл питної води
  • 10 грам желатину
  • 50 грам чорного шоколаду
  • цукор за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло і згущене молоко необхідно змішати при кімнатній температурі.

Крок 2. Желатин залийте теплою водою і дайте йому постояти деякий час для набухання. Не забувайте періодично помішувати желатин, щоб він не взявся брижами.

Крок 3. Жовток відокремити від білка, адже в даному рецепті він не знадобитися.

Крок 4. В окремій посудині збийте білок до пишних піків, після чого збийте згущене молоко з маслом до однорідної консистенції.

Крок 5. Після того, як ви зіб’єте білок, його необхідно додати в миску з маслом і згущеним молоком, все перемішати і починати потроху вводити желатин. Масу слід збивати акуратно, поки не досягнете однорідного стану.

Крок 6. Форму для випікання застелити харчовою плівкою, щоб торт було зручно витягувати з неї.

Крок 7. Розтопіть на водяній бані потрібну кількість шоколаду з маслом, добре перемішайте. Тепер слід змастити цією шоколадною масою верх вашого десерту і приберіть в холодильник до повного застигання.

до змісту ↑

Шоколадні банани

0e5f199df09d9e2edb6033fcd6beb130 Десерти на Новий рік 2017: новорічні прості і смачні рецепти з фото

Оригінальна подача бананів не залишить байдужим жодного гостя, присутнього на вашому святі.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 стиглий банан
  • 50 грам шоколаду
  • різнокольорову кондитерську посипання
  • кокосову стружку
  • арахіс

Процес приготування:

Крок 1. Для початку необхідно зробити глазур. Візьміть шоколадну плитку і розламайте на невеликі шматочки. Помістіть їх на водяну баню, постійно помішуйте до повного розчинення. Намагайтеся не допустити підгоряння шоколаду, інакше він буде гірким.

Крок 2. Очистіть банан і розріжте його навпіл. У кожну половинку застроміть шпажки або зубочистки.

Крок 3. Умочіть банани в шоколадну глазур, посипте кондитерським “конфетті”, горішками. Після цього слід надіслати десерт в холодильник на півгодини. Страва готова!

до змісту ↑

Апельсиново-морквяний чізкейк

6aef1080d2cf3329ac8d96bdf1ecf8c4 Десерти на Новий рік 2017: новорічні прості і смачні рецепти з фото

Цікаве поєднання моркви і апельсина робить цей новорічний десерт родзинкою святкового столу. Дотримуючись всю техніку приготування, ви досягнете того, що гості будуть благати вас дати рецепт цього шедевра.

Необхідні інгредієнти:

  • 500 грам вершкового сиру
  • 460 грам цукру
  • 7 курячих яєць
  • 130 грам сметани 20% жирності
  • 225 грам моркви
  • 225 грам борошна
  • 225 мл рослинного масла без цукру
  • по 125 грам волоського горіха, родзинок і апельсинових цукатів
  • 7 грамів меленої кориці
  • 7 грам соди
  • щіпка солі

Також потрібно апельсиновий, лимонний або мандариновий конфітюр і шар білої мастики.

Процес приготування:

Крок 1. Натріть моркву на тертці, яку використовують для приготування моркви по-корейськи. Додайте до моркви рослинне масло і 330 грам цукру. Всі збийте міксером, до появи морквяного соку. Додайте сюди ще 4 яйця, щіпку соди і знову перемішайте до отримання однорідної маси.

Крок 2. Родзинки слід промити під проточною водою, залити теплою і залишити на 30 хвилин. По закінченню вказаного часу воду необхідно злити і промокнути родзинки паперовим рушником.

Крок 3. Тепер візьміть цукати, родзинки і горіхи і наріжте однаковими невеликими шматочками. Додайте їх до морквяної маси, добре перемішайте.

Крок 4. В окремій посудині змішайте борошно, соду і корицю. Додайте суміш у миску з морквяним мусом. Після цього необхідно перемішати дві частини до однорідної консистенції.

Крок 5. Отримане тісто потрібно вилити в роз’ємну форму і поставити випікатися в духовку, розігріту до 170 градусів. Форму попередньо застеліть папером для випічки. Час перебування тіста в духовці 30 хвилин. Готовність можна перевіряти довгою шпажкою. Як тільки побачите, що кекс пропікся, його потрібно витягнути з духовки і повністю остудити. Потім розрізати корж на 2 на 2 см кожен.

Крок 6. Візьміть вершковий сир і змішайте його з рештою цукру. Помішувати необхідно повільно, поступово вводячи цукор, 3 яйця і вже в самому кінці — сметану.

Крок 7. Перший корж слід викласти на дно форми, після чого повинен йти вершковий шар. Виконавши все це, відправляйте в духовку, розігріту до температури 140 градусів. Час випікання 45 хвилин.

Крок 8. Дістаньте чізкейк з духовки і дайте йому повністю охолонути. Після цього поставте десерт в холодильник приблизно на 8 годин.

Крок 9. Залишився корж потрібно змастити конфітюром і викласти на остиглий чізкейк. Візьміть шар мастики і накрийте їм торт. Блюдо готове до подачі!

до змісту ↑

Салат “Фруктовий коктейль”

fbb9d960d11425d0e1e213d4b7a43c94 Десерти на Новий рік 2017: новорічні прості і смачні рецепти з фото

Цей салатик сподобається не тільки гостям, а й навіть саму володареві 2017 році — Вогняного Півня. Він яскравий, ароматний і дуже корисний. Дивовижне поєднання фруктів, яка обов’язково має бути на новорічному застіллі.

Необхідні інгредієнти:

  • 4 апельсина
  • 400 грам чорносливу
  • 4 мандарина
  • 100 грам волоських горіхів
  • 200 грам темного родзинок
  • 40 грам цукрової пудри
  • 4 яблука
  • 2 лимона
  • 20 грам ванільного цукру
  • 40 мл білого сухого вина
  • 400 мл цукру
  • 200 мл жирних вершків

Процес приготування:

Крок 1. Яблука очистити від шкірки, нарізати соломкою і скропити лимонним соком, щоб вони не почорніли.

Крок 2. Цитрусові також почистити і розділити на часточки. Кірку апельсина слід нарізати тоненькими смужками, а часточки порізати на невеликі кубики.

Крок 3. Сухофрукти потрібно помити, викласти в каструлю і залити водою. Поставте каструлю на плиту і доведіть до кипіння. Злийте воду і дайте чорносливу з родзинками охолонути.

Крок 4. Викладіть сухофрукти на паперові рушники і просушіть, а потім наріжте їх соломкою. Горіхи подрібніть в ступці.

Крок 5. Змішайте вершки, вино і ванільний цукор і поставте на повільний вогонь і проварити 3-5 хвилин.

Крок 6. Приберіть посуд з плити, трохи остудіть і додайте сметану. Повільно перемішайте.

Крок 7. В піалу викладіть всі фрукти (можна це робити шарами), полийте їх соусом і зверху посипте нарізану цедру апельсина.

Зазначимо, що у цьому фруктовому салаті ви можете поєднувати будь-які фрукти, горіхи і ягоди, які ви вважаєте за краще вживати в їжу.

до змісту ↑

Шоколадно-млинцевий торт

3fdbe99a8d3bd02b530a5d972525af35 Десерти на Новий рік 2017: новорічні прості і смачні рецепти з фото

Млинці любить кожного з нас. А оригінальна подача цього блюда може навіть претендувати на звання найкращого новорічного десерту.

Необхідні інгредієнти:

Крем:

  • 50 мл вершків жирністю 35%
  • 100-150 грам цукру
  • пів чайної ложки ванільного екстракту
  • шоколадна стружка для прикраси

Шоколадні млинці:

  • ¾ Склянки борошна
  • 120 грам шоколаду
  • 120 грам вершкового масла
  • 310 мл молока
  • 3 курячих яйця
  • 2 столових ложки цукру
  • пів столової ложки ванільного екстракту
  • 1 ч. л. солі

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло необхідно нарізати невеликими шматочками і скласти в маленьких сотейник. Додайте туди 2 столові ложки води і поставте на повільний вогонь до закипання.

Крок 2. Далі необхідно зняти сотейник з вогню, перемішати масло і додати до нього шоколад, попередньо подрібнений. Зачекайте 5 хвилин, перемішайте все віночком і остудіть.

Крок 3. Змішайте борошно, сіль і цукор в окремій посудині.

Крок 4. В іншій мисці змішайте яйця, молоко і ванільний екстракт.

Крок 5. Змішайте сухі інгредієнти в одній посудині з рідкими, акуратно помішуючи їх віночком. До цього всього треба додати холодну шоколадну масу і домогтися однорідної консистенції.

Крок 6. Візьміть харчову плівку або кришку, накрийте миску і відправте вміст в холодильник на 2-8 годин.

Крок 7. Сковороду поставте на вогонь, добре прогрійте її і змастіть рослинною олією. Виливаючи тісто на сковороду, намагайтеся, щоб вийшли тонкі млинці діаметром не більше 20 див. У вас повинно вийти приблизно 15 млинчиків, які слід остудити протягом 2 годин.

Крок 8. Вершки збийте до стану м’яких піків, додати ванільний екстракт і цукор, після чого знову починайте збивати поки не вийдуть густі щільні піки.

Крок 9. Викладайте На блюдо млинці, змащуйте кожен з них кремом. Зберіть весь торт і прикрасити їх шоколадною стружкою.

Крок 10. Приберіть торт в холодильник як мінімум на 4 години.

до змісту ↑

Желе з шампанського

b688b27109c630ffdad82431ed327218 Десерти на Новий рік 2017: новорічні прості і смачні рецепти з фото

Шампанське на столі — традиційний напій Нового року. Всі ми звикли бачити його в зеленуватих пляшках. Але уявіть здивування гостей, коли ви почастуєте їх желе з шампанського…

Необхідні інгредієнти:

  • 1 пляшка шампанського (білого або рожевого)
  • 750 мл води
  • 20 грам желатину
  • 20 грам м’яти
  • цедра з двох лимонів
  • 280 грам цукру
  • фрукти, яблука, волоські горіхи — за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Желатин необхідно замочити в теплій воді і дати йому настоятися.

Крок 2. Наберіть в каструлю води і помістіть туди кілька гілочок м’яти, цукор і цедру лимона. Доведіть розчин до кипіння і потримайте на вогні 2-3 хвилини. Після цього дайте сиропу настоятися. Відфільтруйте його з допомогою сита.

Крок 3. З вже набряклого желатину приберіть решту води і влийте туди приготований сироп.

Крок 4. Масу необхідно гарненько перемішати до остаточного розчинення желатину. Влийте шампанське і знову перемішайте.

Крок 5. Желе розлийте у формочки, додайте горіхи або будь-які фрукти, які вам до вподоби.

Крок 6. Помістіть десерт в холодильник до загустіння. Під час подачі желе можна прикрасити листочками м’яти. Приємного апетиту!

Стаття написана спеціально для сайту “2017 рік Півня”: http://god2017.com