День бармена 2017. Якого числа | Рік Півня 2017

2d0f5d6f2bf2d9f91e8538ef0ff029ca День бармена 2017. Якого числа | Рік Півня 2017

ЗМІСТ

  • Бармен – професія універсальних навичок
  • Стилі роботи та обов’язки бармена
  • Історія виникнення свята бармена та традиції святкування

Вже склалася добра традиція щорічно відзначати в Росії День бармена. На початку лютого, коли новорічно-різдвяні свята благополучно відгриміли і всі напилися вдосталь шампанського і наїлися олів’є, настає професійне свято барменів. А вони-то знають толк не тільки в напої і закуски, але і в тонкощах людської душі. Кому, як не їм доводиться виконувати роль терплячих психологів і вислуховувати виливають душу клієнтів після низки міцних коктейлів або чергової чарки «на коня»? І хто, як не вони перетворили звичайну традицію випивання в мистецтво приготування і подачі вишуканих напоїв і смачних коктейлів? Тому не дивно, що бармени, як і багато представили інших шанованих професій, що мають своє особисте свято. День бармена 2017, майстри «коктейльного жанру», традиційно відзначатимуть видовищними дійствами свого таланту, веселими алкогольними і безалкогольними конкурсами, майстер-класами і здивують публіку воістину шедевральними коктейлями.

Бармен – професія універсальних навичок

Якщо театр починається з вішалки, то розважально-гастрономічний заклад – з барної стійки і людини, який найчастіше і зустрічає, і проводжає гостей. Бармен – не просто віртуозний майстер коктейлів, гарячих і міцних напоїв, він – справжній маг, здатний приготувати чарівне зілля і за кілька секунд перетворити життя на феєричне свято видовищ, смаку і настрою. Тому від бармена багато в чому залежить і популярність, і рентабельність і репутація закладу.

f09209c4ad19a6c4114b72a128224603 День бармена 2017. Якого числа | Рік Півня 2017

Крім бездоганного володіння професійними вміннями, він зобов’язаний володіти неабиякими талантами психоаналітика, щоб не тільки слухати, але і чути людину, відчувати і запам’ятовувати його смаки й уподобання. Постійними стають ті клієнти, які вже з порога чують: «Сьогодні, як завжди?». В такому закладі відвідувачі будуть відчувати себе не безликими клієнтами, а дорогими гостями, про яких тут пам’ятають і чекають.

Стилі роботи та обов’язки бармена

Хороший бармен – універсальний бармен, який професійно зможе працювати і з консервативної публікою в респектабельних закладах, і з запальною тусовкою в галасливих клубах і з «різношерстими» гостями, запрошеними на виїзне захід, сімейне свято або корпоратив. В основному бармени спеціалізуються по трьом основним стилям, але володіння навичками всіх стилів і робить бармена професіоналом і неперевершеним майстром свого «коктейль» справи.

Стиль
Особливості стилю
Де затребуваний

Класичний стиль
Приготування напоїв в строгому дотриманні класичної рецептури, оформлення і подачі.
У дорогих закладах

Фрістайл
Театралізовані трюки з застосуванням одиночного або синхронного жонглювання коктейльними пристосуваннями. Можуть бути присутніми піротехнічні елементи вистави.
Спецзаведения, виїзні заходи.

Спидмиксинг
Змішування коктейлів на швидкість при дотриманні суворих пропорцій і стандартів.
Клуби, дискотеки, конкурси.

14beebf3f8e32897287a624f4ad9bbc1 День бармена 2017. Якого числа | Рік Півня 2017

В обов’язки барменів входить:

  • приготування коктейлів на основі алкоголю та безалкогольних;
  • приготування вино-горілчаних напоїв з соками;
  • приготування гарячих напоїв;
  • віртуозне поводження з ємностями для коктейлів;
  • впевнене знання винної карти;
  • обслуговування гостей закладу за стійкою бару;
  • підтримування високого статусу закладу.

Історія виникнення свята бармена та традиції святкування

Якого числа відзначати День бармена допоміг вирішити Святий Аманд – покровитель виноробів. 6 лютого католицька церква вшановує знаменитого протектора всіх тих, хто має відношення до виробництва і створення градусних напоїв. Цей день і був визначений як самий відповідний для того, щоб віддати данину поваги барменам – справжнім знавцям алкогольного та безалкогольного коктейльного мистецтва. Традиція святкування молода. Вона виникла в 2008 році, але вже отримала широке поширення серед представників професії і шанувальників їхнього таланту. В цей день бармени приймають поздоровлення і дякують шанувальників віртуозним майстерністю, демонстрацією неабиякі артистичні здібності і, звичайно ж, смачними традиційними напоями та новими авторськими коктейлями з запаморочливими виглядом і запаморочливим смаком.

Помітили помилку на сайті? Виділіть її та натисніть Shift + Enter або клацніть сюди щоб інформувати нас

Ще цікавіше

День без інтернету 2017

День стоматолога 2017

День рідної мови 2017

День республіки Крим 2017

День комп’ютерника 2017

Сагаалган 2017